Uživatel s deaktivovaným účtem

Do bytu se hodí spousta plemen a taktéž neagresivních plemen je fůra. Různí retrívři, ovčáci, kolie,... a pak je to o tom, že vyberete štěně z dobrý chovatelský stanice, kde nechovají na labilních psech, a pak je to o výchově.
Lassa22
napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda nevíte (nevlastníte)vhodné plemeno do bytu (lenoch či čipera na tom nesejde)ale...nemělo by lnat a prokazovat agresivitu k dětem. Nejlépe aby mu nevadil okolní ruch (silnice atd.)
Předem děkuji za odpověď.
Tohle téma se tady omílá pořád dokola, stačí hledat.
Vy nemáte vůbec žádnou představu? Psů do bytu je mnoho, dokonce názory lidí, který pes se hodí do bytu a který ne, se různí. Někdo považuje za vhodné do bytu jen malá společenská plemena, jiný i malamuta.
"Lenoch či čipera, na tom nesejde". Ale sejde! Musíte hlavně vy vědět, co chcete, kolik času a aktivit můžete a chcete psovi věnovat. Když si koupíte chrta a budete s ním jen 3x denně obcházet panelák, asi moc spokojený nebude.
Silnice snad nevadí žádnému psovi, když je na ni od malička zvyklý.
Hodný k dětem - je jen málo plemen, která se vyloženě k dětem nehodí. Většinou to není o plemeni, ale o jedinci a hlavně vaší výchově!
Pokud chcete nějaké typy, pak musíte uvést více údajů:
- jak má být pes velký
- jak máte staré děti (např. čivava se asi nehodí k moc malým dětem)
- co vy psovi můžete nabídnout - kolik hodin času, jaké aktivity (např. na běh u kola nebude třeba buldoček tou pravou volbou)
- pokud vašim hlavním kritériem je, aby pes nelínal, tak se vám okruh značně zmenší. Mnoho plemen nelíná za cenu, že ho necháte (nebo budete sama) pravidelně upravovat - např. pudl, knírač. Dále nelíná boloňák.
Z vašeho dotazu cítím, že o psech toho moc nevíte (to vás nechci urazit), možná by bylo dobré si vzít nějakou knihu o výchově a zvážit, jestli to vše vůbec chcete podstupovat, pes je závazek na cca 15 let a v mít ho v bytě znamená hodně omezení. A potom si vzít atlas psů a tam vybírat plemeno, které se k vám bude hodit.
napsal(a):
Do bytu se hodí spousta plemen a taktéž neagresivních plemen je fůra. Různí retrívři, ovčáci, kolie,... a pak je to o tom, že vyberete štěně z dobrý chovatelský stanice, kde nechovají na labilních psech, a pak je to o výchově.
"vyberete štěně z dobrý chovatelský stanice, kde nechovají na labilních psech"
Tohle radíte člověku, který o psech ví tak možná akorát to, že existují?
Já o psech něco vím, ale kdybych chtěla štěně plemene, které nechovám, tak bych tedy taky tápala. A to alespoň zhruba vím, na co se mám zaměřit, jak (snad) poznám dobrou chovatelskou stanici, ale jestli chová na labilech, tak to bych nejspíš podle chování psů poznala z osobní návštěvy, ale poznal by to také úplný laik?
Lassa22
napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda nevíte (nevlastníte)vhodné plemeno do bytu (lenoch či čipera na tom nesejde)ale...nemělo by lnat a prokazovat agresivitu k dětem. Nejlépe aby mu nevadil okolní ruch (silnice atd.)
Předem děkuji za odpověď.
Na tohle se ptá někdo, kdo má tady ve svém profilu napsáno:
Lassa22 (Lassa22)
Rok narození: 1994
Doma vlastním mini zoo...2kralicky psa (labutěnka)Osmáky, křečka džungarské, Vodní želvy, Britské kočičáky a ryby rasy Betty bojovnice ZE VŠÍM RÁDA PORADÍM

koňadra
napsal(a):
"vyberete štěně z dobrý chovatelský stanice, kde nechovají na labilních psech"
Tohle radíte člověku, který o psech ví tak možná akorát to, že existují?
Já o psech něco vím, ale kdybych chtěla štěně plemene, které nechovám, tak bych tedy taky tápala. A to alespoň zhruba vím, na co se mám zaměřit, jak (snad) poznám dobrou chovatelskou stanici, ale jestli chová na labilech, tak to bych nejspíš podle chování psů poznala z osobní návštěvy, ale poznal by to také úplný laik?
Odpovídám na položenou otázku, nemám potřebu pátrat po totožnosti zadavatele a po informacích, které neuvedl.
I já bych nyní neuměla vybrat správnou chovku, nicméně pokud bych chtěla čistokrevnýho psa k dětem, dala bych si tu práci, že bych si zjistila potřebné informace tak, abych dobrou chovku a dobrý spojení vybrala. Tuhle to někdo ukázkově psal v tématu jak poznat dobrou chovku. Kdo chce, obětuje tomu čas, energii a případně peníze, kdo nechce, najde si pár důvodů, proč to nejde (a pořídí si třeba bezpapírovou labutěnku, ze který se vyklube kříženec jack russela :) ).
Fiona.Praha
napsal(a):
Na tohle se ptá někdo, kdo má tady ve svém profilu napsáno:
Lassa22 (Lassa22)
Rok narození: 1994
Doma vlastním mini zoo...2kralicky psa (labutěnka)Osmáky, křečka džungarské, Vodní želvy, Britské kočičáky a ryby rasy Betty bojovnice ZE VŠÍM RÁDA PORADÍM
No, tak to je dobrý paradox. Škoda, že jsem se nepodívala, to bych ani neodpovídala, když zadavatelka se vším poradí, tak si může sama i vybrat plemeno.