Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak moc vaše fenky šílí, když mají svoje "nej" dny? Pepper se v noci pokusila dvakrát proskočit skrz zavřené okno - v prvním patře. V noci máme všechny okna i dveře pevně zavřené, a stejně radší spím jen na jedno oko.
Jo a záclona je taky každým dnem kratší.
...když je v nejlepším, tak byla ochotna (2,20 kilo živé váhy) jít se nabízet i přes ulic německému ovčákovi, byť se s velkými psy nekamarádila - respektive byla nevšímavá,...doma obtěžovala i kocoura, který chudák ležel a nevěděl co si myslet když si mu spokojeně rozvalenému na podlaze v pokoji sedala na hlavu anebo okolo něj milostně tančila a na něj dorážela... byl z toho docela vykulený protože jinak jeho i ostatní kočky měla pevně v tlapkách... venku v tyto dny zásadně na vodítku, jinak chodila běžně na volno... psů, cyklistů, aut i jiné fauny si nikdy nevšímala a jen si hleděla aby byla vždy v mém dosahu...
Já mám fenečku prvně a tak jsem z hárání měla trochu bobky. U nás je to docela pohoda, jen sháníme ženichy a pokud je venku, vystavuje se za vratama, takže je nutno silně dozorovat. Když jsme v práci, je doma a jedna ze dvou kamarádek ji chodí pouštět vyčůrat. Jinak leží a spí. Navíc má hárání nejen pravidelné, ale i velmi stejný průběh, do desátého dne může být venku i navolno. Jinak preferuje ženichy menší, tak ve velikosti jorkšíra...
napsal(a):
Jak moc vaše fenky šílí, když mají svoje "nej" dny? Pepper se v noci pokusila dvakrát proskočit skrz zavřené okno - v prvním patře. V noci máme všechny okna i dveře pevně zavřené, a stejně radší spím jen na jedno oko.
Dost . První 2 hárání byli v klidu, ale to třetí... Přesně ty 3 krycí dny byli šílený, v hlavě totálně vymeteno, pořád nevěděla co vlastně chce, jít ven nebo dovnitř, spát nebo kňourat, jíst nebo držet hladovku... Každých 5 minut jsem měla doma jiného psa
Přeju vám ať se Pepper brzy vzpamatuje
Iliena - tak to je asi normální, momentálně je 15. den a je to hustý, píská, žere pokud jsem u ní, jinak čučí na ulici a vyhlíží toho prince. Venku jako že jdeme, ale kde nejsou psi tak tam ne, zejména v zimě je to ven - dovnitř - ven...dost problematický a co pět minut lítám koukat, jestli někde není nějaký obšourník.
napsal(a):
Tak koukam, ze nase holky jsou v tomhle zlate...jedine, co blbnou v dobe harani je, ze min jedi a obskakuji se navzajem. Obvykle to zkousi i na kastrovane psy, co mame doma, kteri utrpne vrci a zdrhaji mimo jejich pole zajmu. :D Kdyz se jde ven, tak jsou takove "rozcumnene", kde je jaky zenich, ale to jen cestou pres ves...jak vyjdeme do poli, uz si v klidu cmuchaji, atd...jinak vencim i mimo harani na voditku vzhledem k tomu, ze tu lita dost lidi na koni se psy na volno, atd. a chci mit 100% jistotu, ze o vsem vim.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Hahaha, slušná práce!
Naše feny jsou v pohodě - neutíkají, fungují, cvičí, ale před háráním mají trochu sklon ke rvačkám mezi sebou (normálně se neperou), a během hárání se furt obskakují, a ta níž ve smečce, co dělává "mamku" chce ojíždět svého 10 letého tatínka, když spí
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hahaha, slušná práce!
Naše feny jsou v pohodě - neutíkají, fungují, cvičí, ale před háráním mají trochu sklon ke rvačkám mezi sebou (normálně se neperou), a během hárání se furt obskakují, a ta níž ve smečce, co dělává "mamku" chce ojíždět svého 10 letého tatínka, když spí
Ano, na to bych zapomnela - v dobe harani jsou vic nabrousene a maji tendenci se vice poustet spolu do krizku. Nastesti se ale nechaji v pohode slove korigovat a kdyz jsme mimo domov, radeji oddeluju.
napsal(a):
Neděste mě . Flekatice se teď nečekaně rozhárala podruhý (první hárání skončila 24. března). Prvním háráním jsme -jak se dalo předpkládat u prvního hárání - propluli v podstatě hladce. a je mi jasný, že další hárání už bude nejspíš trošku jiná liga. Program má nabitej, tak doufám, že jí to trochu ubere energie, na pošahaný nápady. Ale se mi kapek udělalo mdlo, když jsem četla váš příspěvek. Čert vem záclony, ale proskakování oknem by si mohla odpustit.
Zrzavci
napsal(a):
Neděste mě . Flekatice se teď nečekaně rozhárala podruhý (první hárání skončila 24. března). Prvním háráním jsme -jak se dalo předpkládat u prvního hárání - propluli v podstatě hladce. a je mi jasný, že další hárání už bude nejspíš trošku jiná liga. Program má nabitej, tak doufám, že jí to trochu ubere energie, na pošahaný nápady. Ale se mi kapek udělalo mdlo, když jsem četla váš příspěvek. Čert vem záclony, ale proskakování oknem by si mohla odpustit.
Kde máš hošíčka? A není to trochu brzy? I když znám feny, které hárají 3-4x ročně, stejně bych to sledovala.
inusanka
napsal(a):
Kde máš hošíčka? A není to trochu brzy? I když znám feny, které hárají 3-4x ročně, stejně bych to sledovala.
Jsou oddělení, ale zatím oba doma. Uvidíme jak to bude dál, nouzovka je - Brtník a Tali na chalupě. Počasí by tomu přálo.
No brzo to je, sakra brzo. I proto jsme skočili na veterinu. Ale ona jak je taková dohoukaná a celkově švihlá, tak je možný, že prostě ten začátek takhle třeba je. Konzultovala jsem s kamarádkou, taky to u současný čubiny tak měla. Flekatice prvně hárala spíš později - až v patnácti měsících, tak si to třeba srovná. Co mě - a i veterináře zaráží je - že jí pipka po hárání moc jako nesplaskla. Vybádáno zase, že jo, může se stát, ale ona nesplaskla téměř vůbec resp.jen málo prostě. A defacto to hárání se rozjelo vlastně souběžně s faleškou. No jo, prostě ona je materiál
Zrzavci
napsal(a):
Mě fenka hárala taky 24 března a podruhé hned na začátku května, teď sleduji, nateklá je, psi šílí, ale fenka je v pořádku..
Lorie161
napsal(a):
Mě fenka hárala taky 24 března a podruhé hned na začátku května, teď sleduji, nateklá je, psi šílí, ale fenka je v pořádku..
My zašli pro klid duše udělat sono a stěr. Ať mám jasno a nemusím hlídat, jestli není zánět. Naše fena teda 24. března dohárala a znovu začla teď, tak vy máte, pokud tomu dobře rozumím? - ještě kratší mezeru mezi háráním. Asi bych zašla, ať se na ní podívají.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
No krom toho že prováděly mezi sebou naše feny hromadné orgie tak nic víc naštěstí nevyváděly, ta záclona je hrozná a skákání z okna, no tomu říkám silné PMS teda sebevražedné sklony

Mám takovej dotázek do pléna: kdy vám začla fenka hárat, nám je dneska 9 měsíců a nic...
Minulá fenka hárala jednou ročně-na jaře.(kdy začla si bohužel již nevzpomenu, to bych hádala.).
napsal(a):
Mám takovej dotázek do pléna: kdy vám začla fenka hárat, nám je dneska 9 měsíců a nic...
Minulá fenka hárala jednou ročně-na jaře.(kdy začla si bohužel již nevzpomenu, to bych hádala.).
Nám feňule hárala poprvé v jedenácti měsících, tak bych asi byla zatím v klidu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Ono záleží i na plemeni - malá plemena hárají dřív, belgičáci apod většinou kolem toho 9.-10. měsíce, a třeba barzoji, ČSV nebo primitivové kolem 15. měsíce...
Zrzavci
napsal(a):
My zašli pro klid duše udělat sono a stěr. Ať mám jasno a nemusím hlídat, jestli není zánět. Naše fena teda 24. března dohárala a znovu začla teď, tak vy máte, pokud tomu dobře rozumím? - ještě kratší mezeru mezi háráním. Asi bych zašla, ať se na ní podívají.
Jo to my uz tam byly 3krat. Vse v poradku.

Očekávám nával hormonů v srpnu, tak obvyklá doba hárání - ještě dotaz, dovolujete koupání v rybníku hárající fence? jak ta naše minulá hárala na zima-jaro, tak jsem nic neřešila...

Tak byly to dva zajímavé dny. Teď už je zas v pohodě. Jinak v ten nej den se Pepper manželovi vysmekla, a se svým vyvoleným blonďáčkem (mexické fenky jsou vážně rasisti) pelášila pryč. Když jsem je na druhém konci parku doběhla, tak Pepper energeticky nakrývala snoubence ze předu i ze zadu, jak se zrovna postavil. To bych řekla že po tolika vrzích už by měla vědět, jak se dělají štěńata.
napsal(a):
Smršť je narozená v listopadu, poprvé hárala v červenci, čili v osmi, pak vydržela až do března letošního roku, to hárala podruhý.
Atheira
napsal(a):
Nechce se mi zbytečně zakládat nové téma, tak se přicpu sem.
Za jak dlouho vám na fenu přišlo druhé hárání? Poprvé hárala v prosinci, tak už by nejspíš měl být čas, ale zatím se ani netváří, že by to měla v plánu.
U nas holky haraly pravidelne leden a cervenec. Zalezelo na alfa fene. Jak zacala ona, do tydne to spustil zbytek. No, aspon to bylo "z krku" najednou. :)
Ke staru kavkazajda harala 3x rocne a toho se chytly i ostatni cuby. Po jejim odchodu vloni v cervnu se rozharaly v srpnu. Pak nasledoval u briardky zanet delohy a u krizenky faleska. Obe uz jsou kastrovane.
Ted mame krizenku maleho knirace, ta harala poprve v 8 mesicich. Velky holky vzdy začaly harat v 15-16 mesicich.střední cuba (25 kg) harala poprve v roce. Opravdu cim mensi pes, tim drivejsi harani. Je to i logicke, jsou driv vyspeli (dorostli) nez větší plemena.
lavacca
napsal(a):
U nas holky haraly pravidelne leden a cervenec. Zalezelo na alfa fene. Jak zacala ona, do tydne to spustil zbytek. No, aspon to bylo "z krku" najednou. :)
Ke staru kavkazajda harala 3x rocne a toho se chytly i ostatni cuby. Po jejim odchodu vloni v cervnu se rozharaly v srpnu. Pak nasledoval u briardky zanet delohy a u krizenky faleska. Obe uz jsou kastrovane.
Ted mame krizenku maleho knirace, ta harala poprve v 8 mesicich. Velky holky vzdy začaly harat v 15-16 mesicich.střední cuba (25 kg) harala poprve v roce. Opravdu cim mensi pes, tim drivejsi harani. Je to i logicke, jsou driv vyspeli (dorostli) nez větší plemena.
Na první hárání jsem se tak úplně neptala, to už má za sebou.
Atheira
napsal(a):
Na první hárání jsem se tak úplně neptala, to už má za sebou.
Vim, ale to kdyby to nekdo hledal. ;) U nas vzdy dalsi harani po tom pul roce.
Ale co fena, to original..nektere to maji jako hodinky, jine rozhozene...vetsinou se uvadi rozpeti 5-8 mesicu. Tak uvidite. ;).