Zdravím, jdu se zeptat zda někdo nemá podobnou zkušenost. V sobotu jsme byli na závodech coursingu, po běhu jsem si všimla, že má pes malou ranku u oka, nejdřív jsem myslela že se zranil o něco tam, i když jsem nechápala o co, pak jsem si ale všimla, že to má i u druhého oka na stejném místě.u Takže jsme usoudili že to má asi podrážděné z trávy. Jenže se to vůbec nelepší, včera tam měl stroupky a dneska už vypadanou srst a řekla bych i, že se to rozlejza. Dříve žádné takové problémy neměl. Nevíte co by to mohlo být? Zítra se asi radši zastavíme na veterine.
První fotka je jak to měl že začátku, druhá jak to má teď.
marcelaamax
napsal(a):
Zdravím, jdu se zeptat zda někdo nemá podobnou zkušenost. V sobotu jsme byli na závodech coursingu, po běhu jsem si všimla, že má pes malou ranku u oka, nejdřív jsem myslela že se zranil o něco tam, i když jsem nechápala o co, pak jsem si ale všimla, že to má i u druhého oka na stejném místě.u Takže jsme usoudili že to má asi podrážděné z trávy. Jenže se to vůbec nelepší, včera tam měl stroupky a dneska už vypadanou srst a řekla bych i, že se to rozlejza. Dříve žádné takové problémy neměl. Nevíte co by to mohlo být? Zítra se asi radši zastavíme na veterine.
První fotka je jak to měl že začátku, druhá jak to má teď.
Možná demodex.
notregistered
XXX.XXX.211.69
Udělat test hned, nestojí litr
je to dosti přenosné, dravčík a demodex, jedno se odstraní lehce, to druhé je boj na hodně dlouho a nikomu bych za takový dárek fakt pak nepoděkovala.
notregistered
XXX.XXX.211.69
Neví co to je a dal ATB ?
Iliena
napsal(a):
Občas má moje fena taky podráždění od trávy, po nějakým hnusným pylu se jí i udělaly hnisavé pupínky, ale nikdy jí kvůli tomu nevypadala srst. Asi bych taky nechala udělat stěr. Hlavně po té mastičce už to nepůjde ne?
Taky nevím, jestli má smysl stěr po masti s ATB.
notregistered
XXX.XXX.211.69
Ono se to ale může projevit kdykoli
bulíci k tomu mají predispozice
anebo jiný svrab.
notregistered
XXX.XXX.211.69
marcelaamax
napsal(a):
No tak počkáme po víkendu s uvidíme. Jinak demodex je přenosný z matky štěňat ne, ? Matka takové problémy nemá.
To se říká, ale není to dědičné, je to parazit, a štěně je u matky blízko.. dědí se "protilátky proti napadení".. takže matka měla protilátek dost (klidně každý pes, člověk, na světě parazita má, ale nezpůsobí nic), proto je ok, ale štěně zdědilo málo...
projevit se může kdykoli
na cz stránkách píší, že není možná nákaza lidí, jiných psů, vůbec savců
na petmd.com mají jiný názor..
ale zdravý pes je na 100% v bezpečí
což se nedá říct při jiném svrabu.
notregistered
XXX.XXX.211.69
No to je teď jedno
jen mě udivuje "asi" a "atb" v jedné větě.
Uživatel s deaktivovaným účtem
marcelaamax
napsal(a):
A kdyby to byl ten dravcik nebo demodex, tak na to ta mast nezabere ne? Jak se to léčí? A to se pozná z toho stěru? Diky za odpovědi.
Nemůžou to být malé bradavičky?
Tak já nevim, vet říkal že mu to opravdu přijde jen jako podrážděné, tak že by zatím neplašil
. A je i pravda že se mu to udělalo po tom, co běžel coursing na louce, kam normálně nechodíme.
Nevim, zda to je nějak důležité jen dodám, že jinak má srst v perfektním stavu, krásně lesklou.