Stroupky a vypadaná srst u očí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.6.2017 01:17
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Zdravím, jdu se zeptat zda někdo nemá podobnou zkušenost. V sobotu jsme byli na závodech coursingu, po běhu jsem si všimla, že má pes malou ranku u oka, nejdřív jsem myslela že se zranil o něco tam, i když jsem nechápala o co, pak jsem si ale všimla, že to má i u druhého oka na stejném místě.u Takže jsme usoudili že to má asi podrážděné z trávy. Jenže se to vůbec nelepší, včera tam měl stroupky​ a dneska už vypadanou srst a řekla bych i, že se to rozlejza. Dříve žádné takové problémy neměl. Nevíte co by to mohlo být? Zítra se asi radši zastavíme na veterine.

První fotka je jak to měl že začátku, druhá jak to má teď.

16.6.2017 05:05
scylla

XXX.XXX.150.32

Dejte vědět, jak jste dopadli. U nás to byla nedostatečná funkce štítné žlázy kdysi.

16.6.2017 08:27
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

marcelaamax napsal(a):
Zdravím, jdu se zeptat zda někdo nemá podobnou zkušenost. V sobotu jsme byli na závodech coursingu, po běhu jsem si všimla, že má pes malou ranku u oka, nejdřív jsem myslela že se zranil o něco tam, i když jsem nechápala o co, pak jsem si ale všimla, že to má i u druhého oka na stejném místě.u Takže jsme usoudili že to má asi podrážděné z trávy. Jenže se to vůbec nelepší, včera tam měl stroupky​ a dneska už vypadanou srst a řekla bych i, že se to rozlejza. Dříve žádné takové problémy neměl. Nevíte co by to mohlo být? Zítra se asi radši zastavíme na veterine.

První fotka je jak to měl že začátku, druhá jak to má teď.

Možná demodex.

16.6.2017 10:13
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

To jste mě moc nepotěšili . Mému veterináři se zatím nemohu dovolat, tak snad se dovolám a stihnu tam zajet než pojedu do práce.

Jinak k tomu demodexu - to svědí ne? Protože pes si to nijak nedrbe, neotírá.

Edit: jo tak už čtu, že ze začátku to nesvědí.

16.6.2017 13:09
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Tak vet říkal, že to vypadá opravdu jen jako podrážděné od trávy, že ze mě zatím nebude tahat peníze a zkusíme mastičku maxitroll. Pokud by se to nelepšilo, tak udělá stěr a rozbory, případně nějaká další vyšetření.

notregistered

16.6.2017 13:25
notregistered

XXX.XXX.211.69

Udělat test hned, nestojí litr
je to dosti přenosné, dravčík a demodex, jedno se odstraní lehce, to druhé je boj na hodně dlouho a nikomu bych za takový dárek fakt pak nepoděkovala.

notregistered

16.6.2017 13:26
notregistered

XXX.XXX.211.69

Neví co to je a dal ATB ?

16.6.2017 13:38
Iliena

XXX.XXX.172.246

Občas má moje fena taky podráždění od trávy, po nějakým hnusným pylu se jí i udělaly hnisavé pupínky, ale nikdy jí kvůli tomu nevypadala srst. Asi bych taky nechala udělat stěr. Hlavně po té mastičce už to nepůjde ne?

16.6.2017 14:09
Terven

XXX.XXX.110.147

Iliena napsal(a):
Občas má moje fena taky podráždění od trávy, po nějakým hnusným pylu se jí i udělaly hnisavé pupínky, ale nikdy jí kvůli tomu nevypadala srst. Asi bych taky nechala udělat stěr. Hlavně po té mastičce už to nepůjde ne?

Taky nevím, jestli má smysl stěr po masti s ATB.

16.6.2017 14:09
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

No tak počkáme po víkendu s uvidíme. Jinak demodex je přenosný z matky štěňat ne, ? Matka takové problémy nemá.

16.6.2017 14:12
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

Terven napsal(a):

No mastí už to bohužel namazané má.

notregistered

16.6.2017 14:51
notregistered

XXX.XXX.211.69

Ono se to ale může projevit kdykoli
bulíci k tomu mají predispozice
anebo jiný svrab.

notregistered

16.6.2017 15:03
notregistered

XXX.XXX.211.69

marcelaamax napsal(a):
No tak počkáme po víkendu s uvidíme. Jinak demodex je přenosný z matky štěňat ne, ? Matka takové problémy nemá.

To se říká, ale není to dědičné, je to parazit, a štěně je u matky blízko.. dědí se "protilátky proti napadení".. takže matka měla protilátek dost (klidně každý pes, člověk, na světě parazita má, ale nezpůsobí nic), proto je ok, ale štěně zdědilo málo...
projevit se může kdykoli
na cz stránkách píší, že není možná nákaza lidí, jiných psů, vůbec savců
na petmd.com mají jiný názor..
ale zdravý pes je na 100% v bezpečí
což se nedá říct při jiném svrabu.

notregistered

16.6.2017 15:06
notregistered

XXX.XXX.211.69

No to je teď jedno
jen mě udivuje "asi" a "atb" v jedné větě.

16.6.2017 18:00
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

A kdyby to byl ten dravcik nebo demodex, tak na to ta mast nezabere ne? Jak se to léčí? A to se pozná z toho stěru? Diky za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.6.2017 18:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

marcelaamax napsal(a):
A kdyby to byl ten dravcik nebo demodex, tak na to ta mast nezabere ne? Jak se to léčí? A to se pozná z toho stěru? Diky za odpovědi.

Nemůžou to být malé bradavičky?

16.6.2017 18:27
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemůžou to být malé bradavičky?

Nee bradavičky to nejsou, byl to krvavý stroupek a teď jen vypadaná srst
Pl.

16.6.2017 18:28
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

Prostě taková jizvička jako měl třeba po rvačce se psem, tam se taky udělal stroupek a pak vypadala srst, která zase dorostla. Jenže ted se nerval a má to u obou očí na stejném místě.

16.6.2017 18:29
Iliena

XXX.XXX.204.255

Terven napsal(a):

Nedávno na cvičáku měl jeden RTW lysinku na hlavě, panička to aktivně něčím namazala a pak dostala na veterině pokáráno, že teď už nemůžou testy dělat. Proto se mi postup nejdřív mast a pak stěr zdá divná...

16.6.2017 20:26
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

Tak já nevim, vet říkal že mu to opravdu přijde jen jako podrážděné, tak že by zatím neplašil
. A je i pravda že se mu to udělalo po tom, co běžel coursing na louce, kam normálně nechodíme.

Nevim, zda to je nějak důležité jen dodám, že jinak má srst v perfektním stavu, krásně lesklou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík