Zdravím pejskaři,
prosím o pomoc. Chtěla bych se letos přihlásit s pejskem s PP na ZOP a ZZO (v budoucnu vyšší). Můj dotaz tedy zní zda musím být členem nějaké organizace. Stačí jen členství v ZKO, nebo u klubu plemene, či např obedience? Myslela jsem, že musím být člen MSKS nebo ČKS, ale nikde nevidím žádost o členství. Stejně jako žádost o VK.
Jak je to tedy správně a nejlepší (nejvýhodnější)? Kde a jak se stát členem a zažádat o VK? Jak dlouho asi trvá vyřízení členství?
Děkuji za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem
Z NZŘ:
"Akcí se mohou zúčastnit psovodi :
a) občané ČR - členové organizací a svazů začleněných do ČMKU
b) občané jiných států - členové zahraničních organizací, začleněných do FCI.
Členství nutno prokázat před zahájením akce platným členským průkazem."
neboli musíš být členem jakékoliv organizace (chovatelský klub, ZKO, KK...) pod MSKS nebo ČKS, což jsou svazy pod ČMKU.
Jinak zkoušky lze zapisovat do PP, o VK můžeš požádat organizaci, kam půjdeš dělat zkoušku (oni požádají rozhodčího...aspoň to tak chodilo).
Jj. clenstvim v ZKO se stanes přes CKS clenem az CMKU ![]()
to plati pro ZZO ( zkouska dle NZR).
pro ZOP -to je dle ZR KJ Brno - nemusis byt clenem nikde. plati se za kazdou jednotlivou zkousku, ktere se ucastnis.
VK nahlasit predem, ze bys ji potrebovala, doveze a vystavi ti ji rouzhodci a provede i zaznam o jejim vystaveni do PP.
Jestli jsi členem ZKO, měl bys mít průkazku MSKS nebo ČKS. V některých klubech je členům dávají na vyžádání, když jdou na akci mimo klub.
Rozhodčí většinou prázdné VK sebou mívají, ale lepší nahlásit předem, že ji chceš. Pokud ale máš v PP na zkoušky kolonky, nepotřebuješ ji a necháš si zkoušku napsat přímo do PP.
U obedience je myslím VK povinná, mají speciální, svoji, o kterou se musí žádat s předstihem, ale na ZOP a ZZO nemusíš.
Děkuji za reakce
A když tedy budu chtít jít dál (zvv, zm,..) tam také stačí členství jen v ZKO? Teď jsme se bavili a členství v zko se prej vyřizuje hodně dlouho 2-3 měsíce, což je pro mě asi pozdě když zkouška je červenci Je tedy rychlejší jít po chovatelský klub?
A se zápisem do PP - musí se tam psát i že zkoušku nesplnil?
Ta clenstvi jsou rovnocenna -tj. je jedno jestli ZKO nebo chov. klub.
U chov. klubu je nekdy problem s prokazovanim clenstvi na aktualni rok ( ne vsude jsou "prukazky" ap.)
A do PP se mohou zapisovat jen uspesne slozene zkousky.
napsal(a):
Ta clenstvi jsou rovnocenna -tj. je jedno jestli ZKO nebo chov. klub.
U chov. klubu je nekdy problem s prokazovanim clenstvi na aktualni rok ( ne vsude jsou "prukazky" ap.)
A do PP se mohou zapisovat jen uspesne slozene zkousky.
Právě..Smířila jsem se s tím, že budu platit za půl roku celé členství, ale vím od chovatelky, že ona např. průkazku od chov.klubu nemá - nepotřebovala ji někde ukazovat.
Od cvičáku zase vím, že vyřízení členství může trvat i pár měsíců, proto zvažuji spíše členství pod chov.klubem i z důvodu, že stejně bych se musela přihlásit kvůli plánovanému klubovému CH
Ria
napsal(a):
Právě..Smířila jsem se s tím, že budu platit za půl roku celé členství, ale vím od chovatelky, že ona např. průkazku od chov.klubu nemá - nepotřebovala ji někde ukazovat.
Od cvičáku zase vím, že vyřízení členství může trvat i pár měsíců, proto zvažuji spíše členství pod chov.klubem i z důvodu, že stejně bych se musela přihlásit kvůli plánovanému klubovému CH
Ano, vyřízení průkazky u ZKO nějakou dobu trvá. To budete mít opravdu jednodušší se přihlásit přes chovatelský klub plemene - a tam si požádat s přihláškou o zaslání složenky, nebo ji rovnou vyplnit na poště dle čísla účtu. Je to asi nejrychlejší způsob, jak se někde registrovat kvůli zkouškám a rozhodčímu předložit ústřižek o zaplacení členských příspěvků klubu. U klubu, který nevydává členské průkazky, byl ústřižek od složenky vždy dostačujícím pro účast na zkouškách.
Elmo
XXX.XXX.11.1
Ja mám členství cvičáku, MSKS, ČMKU, a boxerklubu ČR
..
Ria
napsal(a):
Jestli i vystavy -pak jednoznacne pod klub, to se vetsinou i vyplati vic ( slevy na klub.akce ap. )
a jo, do ZKO uz se nebere hned a kazdy, ma to svoje duvody.
slozenka me nanapadla
nepouzivam je platim prevodem
ale vetsinou staci dotaz a pak kluby vydaji potvrzeni na vyzadani. znaji to.
platim prevodem
ale vetsinou staci dotaz a pak kluby vydaji potvrzeni na vyzadani. znaji to.
Vím, že je to poněkud předpotopní prokázání platby, ústřižek od složenky. Ale pro zadavatelku asi nejrychlejší způsob, než čekat na výpis z účtu či potvrzení ze strany klubu...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
LájošM
napsal(a):
Jestli jsi členem ZKO, měl bys mít průkazku MSKS nebo ČKS. V některých klubech je členům dávají na vyžádání, když jdou na akci mimo klub.
Rozhodčí většinou prázdné VK sebou mívají, ale lepší nahlásit předem, že ji chceš. Pokud ale máš v PP na zkoušky kolonky, nepotřebuješ ji a necháš si zkoušku napsat přímo do PP.
U obedience je myslím VK povinná, mají speciální, svoji, o kterou se musí žádat s předstihem, ale na ZOP a ZZO nemusíš.
Na ZZO musí být členem nějakýho klubu pod ČMKU - je to zkouška podle NZŘ stejně jako třeba ZVV.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na ZZO musí být členem nějakýho klubu pod ČMKU - je to zkouška podle NZŘ stejně jako třeba ZVV.
LájošM odpovídal, co se výkonostní knížky týká, ne? Členství také vysvětlil.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
LájošM odpovídal, co se výkonostní knížky týká, ne? Členství také vysvětlil.
Jo, sorry - to VK v poslední větě jsem přehlídla
"A do PP se mohou zapisovat jen uspesne slozene zkoušky"
zkouška i nesložená, se vždy někam zapsat musí, pokud nemá VK, tak do PP (pokud se teda něco za ty roky nezměnilo).
Stačí ti chovatelský klub, většinou ti na požádání vystaví potvrzení o členství.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
"A do PP se mohou zapisovat jen uspesne slozene zkoušky"
zkouška i nesložená, se vždy někam zapsat musí, pokud nemá VK, tak do PP (pokud se teda něco za ty roky nezměnilo).
Stačí ti chovatelský klub, většinou ti na požádání vystaví potvrzení o členství.
To se pletete - do PP se zapisují jen úspěšné zkoušky. Mně se tohle třeba taky nelíbí, ale bohužel je to tak
Elikk
XXX.XXX.26.165
Ria
napsal(a):
Jde získat členství přímo v MSKS či v ČKS? Jsou mezi nimi nějaké znatelné rozdíly, pod kým je lepší být?
Primo ne - musis přes nejakou zakladni organizaci.
A ta zakladni organizace vi, proc je tam nebo tam clenem ![]()
nejpalcivejsi je asi dostupnost rozhodcich - když si v Cechach zalozis KK pod MSKS a budes zvat rozhodčího z MSKS - prodrazi se to.
ale zase naopak -nektere kvalifikacni zkoušky jsou platne jen od rozhodčího z CKS.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To se pletete - do PP se zapisují jen úspěšné zkoušky. Mně se tohle třeba taky nelíbí, ale bohužel je to tak
Nepletu, fčil jsem si to ověřila přímo na vlastní oči...je to tam
nicméně, jak už jsem psala, pokud se v posledních létech v tomto něco nezměnilo.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Nepletu, fčil jsem si to ověřila přímo na vlastní oči...je to tam
nicméně, jak už jsem psala, pokud se v posledních létech v tomto něco nezměnilo.
Opravdu se pletete - tohle je výňatek z doškolování rozhodčích, a pokud vznesete dotaz na ČMKU, tak vám to jistě potvrdí (tohle není novinka, ale platí to odjakživa):
5. Výcvikovou značku spolu s výcvikovou známkou zapisuje rozhodčí:
a) při splnění do - výsledkové listiny - potvrzení o vykonané zkoušce - výkonnostního a výstavního průkazu psa - potvrzení o vykonaných zkouškách ( pro psy bez prokázaného původu) - jiných výkonnostních průkazů, služebních (kmenových) knížek či průkazů o původu psů (je-li tam rubrika) – na žádost psovoda
b) při nesplnění do - výsledkové listiny - výkonnostního a výstavního průkazu psa
Inspektor, ti to PP se zapsanou zkouškou s výsledkem N můžu naskenovat a poslat, jestli nevěříš...ono, když pes nemá VK, tak kam jinam zapisovat...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Inspektor, ti to PP se zapsanou zkouškou s výsledkem N můžu naskenovat a poslat, jestli nevěříš...ono, když pes nemá VK, tak kam jinam zapisovat...
Věřím, že ji máte zapsanou- znám rozhodčí, co ani neznají ZŘ, a na doškolování se chodí jen nažrat a vyspat, nebo kápnete na nějakýho buz.ranta, co si potřebuje zvednou ego, ale zrovna tohle se tam probírá skoro pokaždé.
Pokud mi nevěříte, tak si to ověřte na ČMKU, nebo ČKS.
Elikk
XXX.XXX.26.165
"Věřím, že ji máte zapsanou"
jj. ze to nejaky rozhodci udelal neznamena, ze je to dobře, no...
Overovala jsem si to uz kdysi, když jsem to tu cetla prvne - a opravdu do PP jen splněné zkousky a jen na vyzadani.