Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.6.2017 11:27
karo2702

XXX.XXX.193.74

Dobrý den,
mám teď 6 měsíční štěně kokra.
Když jdeme ven, vždy se žene za ostatními psy, běhá kolem nich a vybízí je ke hře. Ale když jí chce jiný pes očuchat, nebo stačí, že za ní prostě jde, stáhne ocas a už se mi i stalo, že si před něj lehla na záda. Taky se strašně bojí když na ní nějaký pes štěká (i za plotem).
Zatím jsem to řešila tak, že hodné psy přes plot jí nechávám očuchat a scházíme se s pár menšími, neuštěkanými psy, které ke hře nepřesvědčí, takže kolem nich může blbnout jak chce, ale oni na ní jen koukají.
Žádnou špatnou zkušenost nemá, dělá tohle od doby, co jsme si jí přivezli, a u minulých majitelů žádného cizího psa neviděla (žila v domě).
Zajímá mě, zda je to povaha nebo to půjde časem nějak zpravit/zlepšit? Nepouštěla jsem se do větších výchovných experimentů, abych jí ještě nezkazila.
Děkuji a prosím hned mě tu nekritizujte, psy jsem vždy mívala, ale problémy s povahou nikdy.

20.6.2017 11:34
LájošM

XXX.XXX.14.251

Lehnutí na záda je úplně normální reakce. Choďte mezi bezkonfliktní psy co nejvíc, nechte si ji pohrát. Není řešení chodit jen se psy, kteří si nehrají, vždyť štěně potřebuje zábavu, hru, při ní se naučí chování k ostatním psům nejvíc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.6.2017 11:38

Co ve společnosti štěňat?

20.6.2017 11:39
scylla

XXX.XXX.150.32

karo2702 napsal(a):
Dobrý den,
Když jdeme ven, vždy se žene za ostatními psy, běhá kolem nich a vybízí je ke hře. Ale když jí chce jiný pes očuchat, nebo stačí, že za ní prostě jde, stáhne ocas a už se mi i stalo, že si před něj lehla na záda. Taky se strašně bojí když na ní nějaký pes štěká (i za plotem).
Zatím jsem to řešila tak, že hodné psy přes plot jí nechávám očuchat a scházíme se s pár menšími, neuštěkanými psy, které ke hře nepřesvědčí, takže kolem nich může blbnout jak chce, ale oni na ní jen koukají.
Žádnou špatnou zkušenost nemá, dělá tohle od doby, co jsme si jí přivezli, a u minulých majitelů žádného cizího psa neviděla (žila v domě).
Zajímá mě, zda je to povaha nebo to půjde časem nějak zpravit/zlepšit? Nepouštěla jsem se do větších výchovných experimentů, abych jí ještě nezkazila.
Děkuji a prosím hned mě tu nekritizujte, psy jsem vždy mívala, ale problémy s povahou nikdy.

Berte jí mezi hodné psy všech velikostí, zvedejte sebevědomí a podporujte jí. Vyhledala bych i uřvance za plotem a podpořila jí stylem - to je magor, viď, kašli na něj... a tak dál.

20.6.2017 11:49

Samo od sebe se to nevyřeší, chce to pozitivní zkušenosti.
Často pomáhá, když psa s hodným pejskem seznámíte stylem zadek-čumák (jeden pes se podrží zadkem k prvnímu, ten si čuchne, a potom se role otočí), což chce ale trochu spolupráce páníčka druhýho psa a trochu vědět, co dělám, o co mi jde.

20.6.2017 11:51
impact

XXX.XXX.195.92

Je taková věc, které se říká socializace a kterou se svými štěňaty zodpovědní chovatelé dělají. Čili je cca od šesti týdnů nahoru seznamují s lidmi, dětmi, různými zvuky a mimo jiné také s dalšími psy. Ta špatná zkušenost je to, že to s ní chovatel nedělal. Bojí se, protože to nezná a neví, jak reagovat.

20.6.2017 11:56
scylla

XXX.XXX.150.32

karo2702 napsal(a):
Dobrý den,

Ještě - než se jí zvedne sebevědomí, nenechte psy hrát si tak, aby ona představovala kořist, hru v takovém případě ukončete nebo jí řiďte. Pořád musí vědět, že má ve vás oporu. Tu jí poskytněte, ale přiměřeně.

20.6.2017 11:58

"Když jdeme ven, vždy se žene za ostatními psy, běhá kolem nich a vybízí je ke hře. Ale když jí chce jiný pes očuchat, nebo stačí, že za ní prostě jde, stáhne ocas a už se mi i stalo, že si před něj lehla na záda"
Karo, k tomuto - tohle neznamená automaticky strach, ale může to být projev důvěry, odevzdání, čiré přátelství (přesně takhle se seznámila s mým pastevcem jeho NEJ kamarádka a tohle nebyl ani náhodou projev strachu).

20.6.2017 17:25
karo2702

XXX.XXX.172.116

Dobrá, děkuji, tak na tom zapracujeme.
Ostatní psy jsme brávali normálně ven a na vodítku se seznamovali už od štěněte očucháváním. Tohle chování mě trošku překvapilo, nechtěla jsem jí do ničeho nutit abych jí neudělala blok na celý život.

Přidejte reakci

Přidat smajlík