Mysty

XXX.XXX.129.20
Doporučíte mi prosím nějaké?.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Třeba pudl. Nelínají, srst se vyčesává.
polárka.15
napsal(a):
Aha, jakej ten pes je jedno, hlavně, že budu mít psa, jo? Oukej.
Ked mi najviac zo vsetkych psov vyhovuje samojed ale mam silnu alergiu na chlpy, tak si snad nebudem kupovat samojeda ale takeho psa, s ktorym budem schopna existovat.
A ta otazka je prave presne naopak. Mam nejake obmedzenie (napr alergia) tak potrebujem vediet vsetky plemena ktore ho splnaju, aby som mohla vybrat spomedzi nich to s najvhodnejsou povahou.
Fiona.Praha
napsal(a):
Jaká jsou ještě nelínající plemena, když je jich moc?
Dokážete odpovědět, nebo jen rýpat?
Jak zde bylo sděleno - pudlové (variant je mnoho), boloňák, naháči, knírač, bišonek, říká se curly coated retriever, jako ukázkový příklad je ale třeba labradoodle.
Ti, co říkají, že zrovna drnosrstí teriéři ne, tak pokud je pes pravidelně trimován, pravidelně je pečováno o jeho srst, tak není žádný problém s chlupy.
Pokud mám ovšem alergii na chlupy ze psa, tak je spíš na místě toto konzultovat s alergologem, zda je vůbec vhodné jakéhokoliv psa pořizovat.
polárka.15
napsal(a):
Jak zde bylo sděleno - pudlové (variant je mnoho), boloňák, naháči, knírač, bišonek, říká se curly coated retriever, jako ukázkový příklad je ale třeba labradoodle.
Ti, co říkají, že zrovna drnosrstí teriéři ne, tak pokud je pes pravidelně trimován, pravidelně je pečováno o jeho srst, tak není žádný problém s chlupy.
Pokud mám ovšem alergii na chlupy ze psa, tak je spíš na místě toto konzultovat s alergologem, zda je vůbec vhodné jakéhokoliv psa pořizovat.
Knírač, další blbost. Kde to čtete?
I pravidelně trimovaný a vyčesávaný teriér není nelínající.
Labradoodle - podle Vás ukázkový příklad - těch je v ČR jako máku
Fiona.Praha
napsal(a):
Knírač, další blbost. Kde to čtete?
I pravidelně trimovaný a vyčesávaný teriér není nelínající.
Labradoodle - podle Vás ukázkový příklad - těch je v ČR jako máku
Jestli je jich málo nebo není, je už věc druhá, otázka nepadla v duchu toho - co seženu v ČR, ale jaké DOPORUČÍ a zrovna labradoodle je ukázkový zástupce "hypoalergenního" psa a kdo opravdu chce, tak toho psa sežene, pro některé opravdu není problém počkat a nebo jet za hranice
A co se týká knírače - zmíňka o jeho srsti třeba zde na konci jeho popisu
http://www.muj-pes.cz/plemena/knirac-251.html.
polárka.15
napsal(a):
Ještě mě tak napadl, že by mohl připadat v úvahu maltezák, softík, westík, chocholáč, anglický chrt, ale určitě jich bude víc, záleží na dost kritériích...
Když už radíte, pište o tom, co víte. A nepište nesmysly.
Např. westík je malý drsnosrstý teriér, takže nepatří mezi nelínající.
polárka.15
napsal(a):
Když jste tak přechytralá, tak přestaňte RÝPAT a začněte RADIT
Já nerýpu, jen opravuji Vaše nesmysly, které tu píšete.
Nelínající plemeno znám jen pudla, bišonka, boloňáka, yorka a naháče, to asi zná každý.
Všichni ostatní, s kterými jsem se za život potkala, jsou línající více či méně.
Myslela jsem, že se o nějakém dalším, které nelíná dozvím, ale Vaše příspěvky jsou plné nesmyslů.
Fiona.Praha
napsal(a):
Já nerýpu, jen opravuji Vaše nesmysly, které tu píšete.
Nelínající plemeno znám jen pudla, bišonka, boloňáka, yorka a naháče, to asi zná každý.
Všichni ostatní, s kterými jsem se za život potkala, jsou línající více či méně.
Myslela jsem, že se o nějakém dalším, které nelíná dozvím, ale Vaše příspěvky jsou plné nesmyslů.
Aha, když to neznáte Vy, tak to neexistuje, to je pak jiná
L(phi)
napsal(a):
Vsetky labradudle su nelinajici? (= nemoze podedit srst po tom labradorovi?).

Dále také maltézák, shi-tzu, puli?
Je tak težké zadat do googlu "nelínající plemena psů" a nepsat dotaz na ifaunu? Vždyť i rychlejší to je!
Havansky psík Pred upravou a pote, co panicce dosla trpelivost s chluoy
Ono to nelinani ma hacek- cas, ktery by clovek venoval vysavani chlupu, musi venovat peci o srst

napsal(a):
Dále také maltézák, shi-tzu, puli?
Je tak težké zadat do googlu "nelínající plemena psů" a nepsat dotaz na ifaunu? Vždyť i rychlejší to je!
No on ten google někdy dost kecá, potažmo zdroje, na které vás odkáže. Moje plemeno prý taky nelíná. Aha, ha ha.
Lexaurin
napsal(a):
Havansky psík Pred upravou a pote, co panicce dosla trpelivost s chluoy
Ono to nelinani ma hacek- cas, ktery by clovek venoval vysavani chlupu, musi venovat peci o srst
V srsti nádhera naše malá asi bude kadeřnice, ustříhla jí culík , prý chtěla tak to musím nějak doupravit a čekat až to doroste, naštěstí chlupy jí rostou rychle
shi-tzu má podsadu takže línat bude.
Markéta80
napsal(a):
V srsti nádhera naše malá asi bude kadeřnice, ustříhla jí culík , prý chtěla tak to musím nějak doupravit a čekat až to doroste, naštěstí chlupy jí rostou rychle
Tak bude chvíli nosit ofinu
Holčička se pokusila o změnu psí image
Markéta80
napsal(a):
Dekuji, je po osmi letech poprve strihana a mam pocit, ze mam uplne jineho psa. Nejen vizuelne, ale i povahove. Navic vet mi porad rikal jak je tlusta a neni . Je ted akcnejsi, protoze je mobilnejsi.
Na cesani mam uz jen jednu hvezdu- tibetandu - a ano shi- tzu ma podsadu jako nase tibetanda, jsme pribuzni , takze linaji.

Andrýsek3
napsal(a):
K tomu labradoodlovi, silné alergické reakce jsem měla i na něj. Vlastně, opravdu bez alergie jsem byla jen na Jorka, ty ostatní jsem nezkoušela. Ale labradoodle, to bylo snad horší, než normálně, stačilo půl hodiny a sotva jsem dýchala .
A taky z něj můžou lítat chlupy. Znala jsem na venkově 2 labradoří holky, jedna nekastrovaná a do kotce se jim proboural pudl střeďák od sousedů. Majitelka si jednu fenu nechala a pak pořád nadávala. Musela neustále vyčesávat, jinak kříženka dredatěla. Srst měla spíš rovnější a taky se mi chytala na kalhoty, když jsem drbala.
Fiona.Praha
napsal(a):
Tak bude chvíli nosit ofinu
Holčička se pokusila o změnu psí image
blbý že jí to padá do očí, ale pro mě momentálně úleva protože stačilo odejít na nákup a když jsme přišla byla zalezlá pod stolem a nechtěla vylézt. mladší jí ožulala chlupy a gumička nikde takže jsme přečesávala několikrát za den což se jí nelíbilo . Teď jak byly ty vedra tak malá večer posteli že je strašný vedro a jestli Sissince nesundáme kožíšek , jsme jí vysvětlila že to nejde a že bude stačit když jí nebude zakrývat peřinou.

Erdelterier- 2-3x ročně ne trimovaná, ale strojkem ostřihaná(po odtřihán prakticky podlaha bez chlupů), pokud byla v chlupech, kundále chlupů mi chodily po příchodu domů naproti...
Tchán má bedlingtona, tak až se uvidíme, optám se ho na chlupy...
Kamarádky sestra má lagotky, tak se optám na chlupy...
A někde jsem četla, že by snad černý mops neměl mít podsadu a tak nelíná, béžový líná jako prase- vidím skoro obden na triku a gatích.
Lexaurin
napsal(a):
Dekuji, je po osmi letech poprve strihana a mam pocit, ze mam uplne jineho psa. Nejen vizuelne, ale i povahove. Navic vet mi porad rikal jak je tlusta a neni . Je ted akcnejsi, protoze je mobilnejsi.
Na cesani mam uz jen jednu hvezdu- tibetandu - a ano shi- tzu ma podsadu jako nase tibetanda, jsme pribuzni , takze linaji.
To je nádhera, miluji dlouhou srst jenže ted je to hrůza vždy jsme jí přečesala a byl klid, jenže grifonková asi jde do puberty a furt po ní jde, olizuje, chytá takže se vše zacuchává. když řeknu fuj tak jí nechá sotva pár vteřin. Má větší sílu tak i s hračkou jí odtáhne kamkoliv a je vyšší tak si nad ní vždy stoupne. manžel říká jestli se někdy taky zklidní , snad jo ale kdy? Počítam že třeba za rok by mohla být klidnější, žárlivka to je, jenže vyskočí všude ale večer je klid, každá si lehne jinam a spí A grifonek se trimuje a taky nenacházím nikde chlupy a ta úprava je jednodušší ani při koupání nechce utíkat, stojí a čeká co bude
napsal(a):
Erdelterier- 2-3x ročně ne trimovaná, ale strojkem ostřihaná(po odtřihán prakticky podlaha bez chlupů), pokud byla v chlupech, kundále chlupů mi chodily po příchodu domů naproti...
Tchán má bedlingtona, tak až se uvidíme, optám se ho na chlupy...
Kamarádky sestra má lagotky, tak se optám na chlupy...
A někde jsem četla, že by snad černý mops neměl mít podsadu a tak nelíná, béžový líná jako prase- vidím skoro obden na triku a gatích.
Co je lagotka?
polárka.15
napsal(a):
Když jste tak přechytralá, tak přestaňte RÝPAT a začněte RADIT
Polárko, poraděno už bylo: pudl, bišoni všeho druhu, yorkshire teriér (sem tam vypadne "vlas", ale klasické línání to není), naháči (čínský, peruánský, mexický). A to je +/- vše.
Pokud jde o hladkosrstá plemena, chlupů z nich sice není tolik jako z chlupáčů, nicméně mají nepříjemnou vlastnost, že se všude zapíchají a prakticky je nejde sebrat (chlupy z whippetů jsem vybírala z čalounění ještě hezkých pár let po jejich smrti).
Labradoodle je F1 kříženec labradora a pudla. Štěňata vzešlá z tohoto spojení mohou být hodně variabilní - něco je víc do labradora, něco víc do pudla, něco tak mezi. Rozhodně se však nedá spolehnout na to, že nebude línat.

Tedysek
napsal(a):
Co je lagotka?
Romaňolský vodní pes.

Tedysek
napsal(a):
Co je lagotka?
Italský vodní pes.
Markéta80
shi-tzu má podsadu takže línat bude
Dobrý den,
taky to nemusí být pravda, já mám Rusáka co je spojený s Lhaso Apso, Boloňák a Shi-tzu, tohle byly jeho předci než vznikla rasa Ruská barevná Boloňka, tak že podsadu má a to dost velkou, ale nic nepadá a může se střihat. Střih u nich není určený protože by měl být jen v dlouhé srsti, ale pokud nechodím na výstavy tak ho střihají na delší srst a vypadá jak Shi-tzu, ale fakt nelíná.
Já taky vždy byla v tom, že co se střihá tak nemá podsadu a nelíná. My podsadu máme, nelínáme a střiháme.
Dája.

"A co se týká knírače - zmíňka o jeho srsti třeba zde na konci jeho popisu
http://www.muj-pes.cz/plemena/knirac-251.html."
Papír snese všechno. Knírač před úpravou líná, a to tak, že dost. Línat nebude, když ho necháte každé dva měsíce ostříhat - ale pak bude trpět srst ( ale on ji vlastně nebude mít ( - tak to nebude vadit ).
To samé dosáhnete u všech plemen, která se upravují střihem. Když budete teriera co dva měsíce stříhat, taky nebude línat.
Ještě - alergie nemusí být přímo na chlupy, ale na to, co je pod nima.

whasabi
napsal(a):
Knírače mám, je trimovaný, tedy klasická úprava knírače a opravdu nelíná, za 11 let co ho mám jsem snad nenašla po bytě černý chlup (béžových z maliny mám fakt hodně .
Ještě že jste napsala snad. Měla jsem knírače 20 let a na jaře před úpravou...radši nepsat . Ale po úpravě byl klid. Se současným psem s polodlouhou srstí se to nedá srovnat, teď jsou chlupy všude pořád. Jen se tam ještě víc.
Takže ano, pravidelně upravovaný knírač líná minimálně.
Andrýsek3
napsal(a):
K tomu labradoodlovi, silné alergické reakce jsem měla i na něj. Vlastně, opravdu bez alergie jsem byla jen na Jorka, ty ostatní jsem nezkoušela. Ale labradoodle, to bylo snad horší, než normálně, stačilo půl hodiny a sotva jsem dýchala .
A to jste měla opravdu Labradoodla s PP?
polárka.15
napsal(a):
A to jste měla opravdu Labradoodla s PP?
O jakém "labradoodlovi s PP" mluvíte? Nic takového totiž neexistuje. Jedná se o křížence dvou plemen VÝHRADNĚ v první generaci. Takového psa můžete nanejvýš zapsat do neoficiálních labradoodlích registrů.
Nicméně žádná z oficiálních kynologických organizací vzájemně si uznávajících rodokmeny (např. americký AKC, britský The Kennel Club, FCI atd.) nic takového jako "labradoodle" nevede.
Regulerního labradoodla vyrobí kdokoliv, kdo zkříží pudla s labroušem.
balisek
napsal(a):
O jakém "labradoodlovi s PP" mluvíte? Nic takového totiž neexistuje. Jedná se o křížence dvou plemen VÝHRADNĚ v první generaci. Takového psa můžete nanejvýš zapsat do neoficiálních labradoodlích registrů.
Nicméně žádná z oficiálních kynologických organizací vzájemně si uznávajících rodokmeny (např. americký AKC, britský The Kennel Club, FCI atd.) nic takového jako "labradoodle" nevede.
Regulerního labradoodla vyrobí kdokoliv, kdo zkříží pudla s labroušem.
Janae

XXX.XXX.237.6
polárka.15
napsal(a):
Http://www.doodle.estranky.cz/clanky/BREED.html.
Kopíruji:
"Upozorňujeme na nešvar, který se nám poslední dobou několikrát objevil - jsou to nabídky štěňat "zaručeně" labradoodlů - obvykle jde o historku jak fenku pudla / labradorku nakryl sousedovic labrador / pudl - oba jsou čistokrevní... takové spojení nemá ověření DNA, nemá ověření povah a zdraví rodičů, klub nikdy tyto rodiče "neviděl" - jde jednoduše o křížence, je nám líto... "
Zatímco "klubovej" labradoodl kříženec není.
polárka.15
napsal(a):
Http://www.doodle.estranky.cz/clanky/BREED.html.
Pořád je to KŘÍŽENEC s neustáleným charakterem, vzhledem i typem srsti. I jeho "stvořitel" - pan Wally Conron, považuje labradoodla za slepou uličku:
"Labradoodle je hybrid a ne plemeno. Štěňata nikdy neměla a a nemají důsledně předvídatelné charakteristiky. Ačkoliv všichni labradoodlové mají určité společné rysy; jejich vzhled, pracovních schopností a chování zůstávají variabilní.
Variabilita se projevuje také v typu srsti. Může být hrubá nebo měkká, kadeřavá, zvlněná nebo rovná. Ačkoliv labradoodl má ve srovnání s labradorským retrívrem obykle kratší chlupy a méně výrazný psí pach, není žádná záruka, že se bude mít hypoalergenní nelínající srst.
Když bylo štěňatům pět měsíců, poslali jsme jejich srst, kožní seškraby a sliny k testování. Ze tří mláďat postrádalo alergeny jedno. V dalším vrhu 10 štěňat měla hypoalergenní srst jen tři. Lepšího výsledku jsme nikdy nedosáhli. Považuji za neseriózní, že chovatelé prezentují labradoodly jako hypoalergenní plemeno.
Dnes jsem mezinárodně považován za prvního člověka, který se zasloužil o vznik labradoodlů. Lidé se ptají mě‚ zda jsem na sebe pyšný. Ne, ani v nejmenším!.Otevřel jsem Pandořinu skříňku a stvořil Frankensteina. Mnoho z těchto psů má fyzické problémy - trpí na křeče, problémy s očima, kyčlemi a koleny, mají epilepsii, mnozí jsou netrénovatelní. Akorát jsem ublížil čistokrevnému chovu a udělal několik šarlatánů bohatými.".
My jsme měli afgánského chrta a později velkého pudla. Jedním z kritérií bylo, aby nelínali a musím říct, že už bych z tohoto požadavku neslevila. Máme v rodině několik alergiků a rozhodně je to rozdíl, jestli přijdete do domácnosti, kde žije "normálně" línací pes a nebo nelínací. Samozřejmě i z pudla a afghána sem tam nějaký ten chloupek byl, ale minimálně. Nevýhoda většiny těchto "nelínacích" plemen ale je náročnost údržby srsti... Ti naši psi taky nesmrděli, jako "mokří psi", když se namočili :) Rozhodně si ale afgánského chrta nepořizujte jen proto, že nelíná a vypadá krásně. Pokud chcete pohodového a lehce vychovatelného nelínacího psa, se kterým se dá i sportovat, tak doporučuji pudla :)
Sabina.01

XXX.XXX.6.234
Erdel - na srst absolutně nenáročný a naše erdelka dokonce i strašně čistotná. Akorát teda dvakrát do roka trimuji, ale není žádná věda, naučila jsem se to během chvilky.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Estrella
napsal(a):
My jsme měli afgánského chrta a později velkého pudla. Jedním z kritérií bylo, aby nelínali a musím říct, že už bych z tohoto požadavku neslevila. Máme v rodině několik alergiků a rozhodně je to rozdíl, jestli přijdete do domácnosti, kde žije "normálně" línací pes a nebo nelínací. Samozřejmě i z pudla a afghána sem tam nějaký ten chloupek byl, ale minimálně. Nevýhoda většiny těchto "nelínacích" plemen ale je náročnost údržby srsti... Ti naši psi taky nesmrděli, jako "mokří psi", když se namočili :) Rozhodně si ale afgánského chrta nepořizujte jen proto, že nelíná a vypadá krásně. Pokud chcete pohodového a lehce vychovatelného nelínacího psa, se kterým se dá i sportovat, tak doporučuji pudla :)
Naše afghánka tedy rozhodně nelínající pes nebyla. Ano nebylo z ní tolik srsti jako ze samojeda, ale o nelínavosti bych rozhodně nemluvila.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!