Dotaz pro majitele dlouhosrstych plemen :)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2017 09:30
shavoid

XXX.XXX.47.16

Dobry den, doufam ze ma otazka nebude naprosto hloupa. Kazdopadne mam 10 mesicniho sheltiacka a krome toho, ze je to naprosto uzasne vesele zviratko, jtere se niceho neboji a ted v sobotu zvladl intercanis, jde nechal v klidu hladit od cizich lidi a dokonce i kontakt sam vyzadoval (to jen na okraj, jsem na nej zkratka pysna :) ), tak je opravdu hodne chlupaty. To znamena dredy, kazdou prochazku hromadu bodlaku, kdyz vyleze z vody, sotva vstane jak ma ty chlupy tezke.. mam ho primarne na sport, jak to resite vy? Existuje cokoliv, co by alespon trochu zamezilo chytani bodlaku? Popr. Vystrihavate psy na nekterych mistech? Ostrihat ho kompletne, tak me chovatelka pozene... no, jak to delate vy, kteri se psy neco delate, nevadi vam ty chlupy?

28.6.2017 09:55
L(phi)

XXX.XXX.41.130

10 mesiacov je sanca ze ma este nie uplne dospelu srst a casom to bude lepsie.

Inak teda hnusy vacsinou vycesavam takou tou hustou kovovou kefou, staci parkrat prejst a vsetko je v kefe.

28.6.2017 10:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

L(phi) napsal(a):
10 mesiacov je sanca ze ma este nie uplne dospelu srst a casom to bude lepsie.

Inak teda hnusy vacsinou vycesavam takou tou hustou kovovou kefou, staci parkrat prejst a vsetko je v kefe.

Tak samojed má chlupy trochu jiné konzistence, ne tak dlouhé, o to hustější Teď, když začaly kuličky z kuklíku(ty malé zelené po tisíci) tak přijdem z luk úplně obalení. To pak třeba půl hodiny vyčesávám. Různě přes den, kdy si lehnem a prohmatávám kvůli klíšťákům, vybírám průběžně osiny. Vystříhávám jenom meziprstí a občas, protože se mu tam(ale spíše po zimě) udělají chuchvalce splstěných chlupů se zbytky trav atd. Tak ten žmolek prostě vystříhnu, aby ho to netlačilo. Na různé ty bodláky a kuličky máme kovové hrablo, to ale vůbec rád nemá a používám jen na nejnutnější. Jinak drátkový kartáč a ten si užívá.

28.6.2017 10:57
Lexaurin

XXX.XXX.183.206

Super kartáč na zacuch srst je ren zelený z profikosmetiky Acti vet.

28.6.2017 11:22
lavacca

XXX.XXX.69.6

Meli jsme uz samojeda, vlci spicku, kavkazacku, ted dlouhosrsteho krizence - typove neco jako sheltie ty chlupy...a jedina rada - cesat, cesat, cesat. :) Uznavam, ze briardku uz 9.rokem striham na chlup cca 5 cm, protoze ta se teda vzdy obalila totalne a cuckovatela. Ale ostatní cesam, max. vystrihnu chlupy z meziprsti (to se jim zacalo delat vic na stari, jak mene chodili). A obcas tomu krizenci musim vystrihnout zamotany smotek za prednima nohama, kdyz tam vmota kus vetvicky ci bodlaku a proste to nejde vypreparovat.

Jinak nejlepsi klasicky dratkovy kartac.

28.6.2017 13:17
blackberry

XXX.XXX.110.35

Chlupy určitě nezastřihujte, už nikdy nemusí dorůst. Měli jsme dlouhosrstého psa, kterému jsem jako děcko zastřihla do rovna chlupy na ocase "aby byl krásnější" . Chlupy dorostly až po několika letech a už vždycky byly pokroucené, krepaté a slabší.

Pokud nepotřebujete stříhat ze zdravotních důvodů, tak nestříhejte vůbec (nepočítám samozřejmě vystříhávání jednotlivých dredů a zacuckanců, které už nerozčešete). Na vyčesávání bodláků, listí a větviček se mi osvědčil kartáč s dlouhými (3,5 cm) zuby bez hlavičky.
Teď chodíme často koupat a do lesa (je tam chladněji a stín), takže češeme téměř denně, aby pes vypadal upraveně.

Nevýhody stříhání nebo holení dlouhosrstého psa si můžete přečíst tady: http://www.pomeranian.name/spicoza10.html.

28.6.2017 13:46
shavoid

XXX.XXX.64.24

A nestříhate je ani trochu zespodu? Aby se nebyl pořád počůraný :) Dobře, takže holt česat a česat. Já ho momentálně češu řídkým hráblem, nebo tím klasickým drátkovým kartáčem, jen ty nahuštěné chlupy na zadku jdou špatně rozčesat. Na ten profi kartáč mrknu :).

28.6.2017 13:51
amiš

XXX.XXX.59.112

Mám fenu hovíka, fakt má srst dobrou, moc se na ni nechytá, ale přeci jen někdy ano. Pak vypletu, zbztek vyčešu. Stříhat jsem nemusela. Ale já si při tom pískám, bodláky na psovi je paráda, měla jsem belgické kobyly, kde jsem jim nechávala co nejdelší hřívu a ocas a výběh plný bodláků, to se teprve pozná co je vyplést bodlák !

28.6.2017 14:02
Lexaurin

XXX.XXX.159.196

shavoid napsal(a):
A nestříhate je ani trochu zespodu? Aby se nebyl pořád počůraný :) Dobře, takže holt česat a česat. Já ho momentálně češu řídkým hráblem, nebo tím klasickým drátkovým kartáčem, jen ty nahuštěné chlupy na zadku jdou špatně rozčesat. Na ten profi kartáč mrknu :).

Dívala jsem se a mají ho v Salonu oliver. Je dražší, ale nedovedu si představit byt bez nej a levnější kopie sly do pryc . Jinak je porad ve veku výměny steneci srsti za dospelackou, az prelina bude to v pohodě

28.6.2017 14:02
aneleh

XXX.XXX.128.47

Naučte se používat prořezávací hrabičky... Mám aussíky, jeden pes je extrémně chlupatý a tyhle hrabičky mu každé léto jednak uleví a jednak na výstavách nevypadá jako tydýt... :D
http://ami-exim.com/cs/vy%C4%8Des%C3%A1vac%C3%AD-hrabi%C4%8Dky/193-hrabi%C4%8Dky-vivog-2003900002334.html Nedám na ně dopustit... dredy to odstraňuje úžasně rychle, vyčeše to komplet všechnu podsadu a neničí svrchní srst...
Hlavně ho nestříhejte, zničíte mu termoregulaci...

28.6.2017 20:15
shavoid

XXX.XXX.64.24

aneleh napsal(a):
Naučte se používat prořezávací hrabičky... Mám aussíky, jeden pes je extrémně chlupatý a tyhle hrabičky mu každé léto jednak uleví a jednak na výstavách nevypadá jako tydýt... :D
http://ami-exim.com/cs/vy%C4%8Des%C3%A1vac%C3%AD-hrabi%C4%8Dky/193-hrabi%C4%8Dky-vivog-2003900002334.html Nedám na ně dopustit... dredy to odstraňuje úžasně rychle, vyčeše to komplet všechnu podsadu a neničí svrchní srst...
Hlavně ho nestříhejte, zničíte mu termoregulaci...

Já tyhle hrabičky mám, ale trochu se jich bojím. Neponičím mu tím tu srst?

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.6.2017 20:31
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nestříhat, kromě termoregulace byste mu mohla zničit srtst. Po ostříhání už taky nemusí narůst, buď vůbec, nebo několik let. Nějak se to jmenuje, nevím jak. Nějaký kožní šok.

28.6.2017 20:36
shavoid

XXX.XXX.64.24

Nene, já bych ho nestříhala. Myslela jsem to spíš jako mu tu srst nějak zregulovat, aby se mu dobře provzdušňovala a ulevilo mu to. Ale je fakt, že ještě nelíná, je dost mladý a nechci mu do toho nějak zasahovat.

28.6.2017 20:40
Lexaurin

XXX.XXX.181.144

Ja davam jako doplnek toto i kdyz mi tu zkritizovali cenu, zakaznici si to pochvaluji

http://www.zoohit.cz/shop/psi/doplnkove_specialni_krmivo/kuze_srst/luposan/123149.

28.6.2017 21:30
aneleh

XXX.XXX.128.47

shavoid napsal(a):
Já tyhle hrabičky mám, ale trochu se jich bojím. Neponičím mu tím tu srst?

Musíte vyzkoušet... australákům tím srst neničím... jak jsem psala - nedám na ty hrabičky dopustit, ale musíte být opatrná, abyste psa nepořezala na kůži...

3.7.2017 17:07
Lexaurin

XXX.XXX.128.115

Hvezda po vypleteni a vycasani chorvatskych " kulicek" ze srsti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík