Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2017 20:37
Tedysek

XXX.XXX.43.152

Psi nám linali celou zimu, což jsem přisoudila stálým přechodům z venku domu a zas ven. Ale asi v březnu když se začalo oteplovat tak psi skoro přestali linat. Což předtím problém nebyl. Doma je méně chlupů. Ale v těchto vedrech psi pořád nevylinali. Bígl sice trochu pouští víc, ale ten toho kožichu tolik nemá. Ale ovcoun je plný podsady i když denně vycesavam. Tak vycesu dva kartáče a víc nic. Kocour už vylinal tak nevím proč psi to nepustí. Bígl většinou na léto pustí chlupů tak že mu v pohodě najdu kůži po odkrytí srsti a letos nic.
Čím to může být? Bylo by mi to jinak vcelku fuk, ale v tomhle vedru se bojím že se uvaří. Máte někdo taky ještě "zimního" psa?

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.6.2017 21:07

Můj pes oproti většině kolegů podsadu nasazuje, ale má v tom nějaký zmatek. Nasadí koncem zimy a shodí koncem léta. V tomhle počasí se venku tváří jak stoletý. A nepustí jediný chlup.

28.6.2017 21:41
Tedysek

XXX.XXX.43.152

Tak jsem ráda že nejsme jediní. :D ráda bych mu i tu podsadu vyskubala, ale nejde to. Nepustí ji a navíc mu to je nepříjemné.

28.6.2017 22:14

Tedysek napsal(a):
Tak jsem ráda že nejsme jediní. :D ráda bych mu i tu podsadu vyskubala, ale nejde to. Nepustí ji a navíc mu to je nepříjemné.

Neškubej nic, nechej to být, až přijde čas, však on vylíná. Moje fena je dlouhosrstek a i teď v těch vedrech má kožich, jak medvěd. Česala jsem předevčírem a nic moc chlupů. Naopak, krásně jí slouží jako izolace před horkem. Největší blbost je, když lidi na léto chlupáčky ostříhají pěkně strojkem na výbrus a myslí si, jek tomu pejsovi ulevili.

28.6.2017 22:20
Tedysek

XXX.XXX.43.152

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Neškubej nic, nechej to být, až přijde čas, však on vylíná. Moje fena je dlouhosrstek a i teď v těch vedrech má kožich, jak medvěd. Česala jsem předevčírem a nic moc chlupů. Naopak, krásně jí slouží jako izolace před horkem. Největší blbost je, když lidi na léto chlupáčky ostříhají pěkně strojkem na výbrus a myslí si, jek tomu pejsovi ulevili.

Jak koukam tak ta izolace moc funkční není. Funí jak lokomotiva. Já Teda taky, ale to je jiná kapitola. Neskubu nic, on stejně nic nepustí právě. Tak zbývá jen dál česat a doufat že to přijde. Snad je to tím jak je mnadej.

28.6.2017 22:28

Tedysek napsal(a):
Jak koukam tak ta izolace moc funkční není. Funí jak lokomotiva. Já Teda taky, ale to je jiná kapitola. Neskubu nic, on stejně nic nepustí právě. Tak zbývá jen dál česat a doufat že to přijde. Snad je to tím jak je mnadej.

Ale jo, izolace funguje, jen se ti to tak nezdá. Moje taky v hycu funí, to snad asi každý pes a nejen pes. Vždycky několikrát denně má spršku a chytání vody z hadice na zahradě, pak se válí na zádech v té mokré trávě a je jí fajn.

28.6.2017 22:34
Tedysek

XXX.XXX.43.152

Ale jo, izolace funguje, jen se ti to tak nezdá. Moje taky v hycu funí, to snad asi každý pes a nejen pes. Vždycky několikrát denně má spršku a chytání vody z hadice na zahradě, pak se válí na zádech v té mokré trávě a je jí fajn.

Právě bígl nám tak nefuni. Tak mi to je divný. Já furt ovcounovi promlouvám do duše ať to pustí :D a on jako kdyby mi nerozuměl. :D tak ho dal Budem přes den šetřit. :) třeba už příští rok pustí jak bude starší. :).

Leeee

29.6.2017 07:10
Leeee

XXX.XXX.79.50

My máme letos obdobný problém...přes zimu všude chlupy a na jaře najednou nic. Teď je fenečka stále ještě chundelatá jak medvěd a připadá nám, že teprve začíná pomalu línat. Ostatní roky s tím problém nebyl. Ale chodíme kolem jednoho NO a ten také líná až teď...tak v tom asi mají letos někteří zmatek

29.6.2017 07:57
L(phi)

XXX.XXX.128.147

Izolácia podsady naozaj funguje a psove teplo drží na príjemných 37+ stupňoch (telesná teplota) zatiaľ čo na kožu nepustí o 10 stupňov chladnejší vzduch z vonka. Mne to teda ako výhra nepríde.
Jo, keby bolo 40+ stupňov v tieni, vtedy už je podsada asi fajn aj v lete. Žeby psíky tušili že sa toto leto uvaríme?

29.6.2017 08:05
Tedysek

XXX.XXX.43.152

Podle mě by mu stačila jen krycí srst. Taky izoluje do jisté míry a je víc vzdušná. A proti větru a dešti stačí. Já si tu izolaci v horku nedokážu představit. To by psi nelinali vůbec přece.

29.6.2017 13:56
a.durackova

XXX.XXX.139.12

Skúste ho riadne namočiť, alebo okúpať. Môj čuvač tiež nepúšťal podsadu celé leto až na jeseň, vyčesať nešlo skoro nič. Po kúpeli som česala ešte polovlhkú srsť a šlo to oveľa lepšie, v celých chumáčoch.

29.6.2017 15:07
Tedysek

XXX.XXX.43.152

a.durackova napsal(a):
Skúste ho riadne namočiť, alebo okúpať. Môj čuvač tiež nepúšťal podsadu celé leto až na jeseň, vyčesať nešlo skoro nič. Po kúpeli som česala ešte polovlhkú srsť a šlo to oveľa lepšie, v celých chumáčoch.

Je cca 4x týdne v rybníce a z polomokre srsti nevycesu už vůbec nic. smajlík

29.6.2017 17:03

a.durackova napsal(a):

Vykoupat svého psa, tak mě půjde nahlásit na SVS.

29.6.2017 17:08
Tedysek

XXX.XXX.43.152

Vykoupat svého psa, tak mě půjde nahlásit na SVS.

My to máme obráceně. Člověk má problém je na vodítku udržet když vidí rybník. :D.

Neregistrovaný uživatel

30.6.2017 06:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Bullky línají celoročně, ale naše mladá CC začala pouštět chlupy tak před 14 dny a mazec, normálně bych tím oblekla minimálně jednoho naháče

Přidejte reakci

Přidat smajlík