Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2017 14:06
Kikinous

XXX.XXX.89.195

Ahoj!
Máme doma tři prcky Border kolie a protože už mají 3 týdny a jsou to velcí hladovci, začínám je pomalu přikrmovat. Všude jsem se dočetla jen o masu, granulích, kašičkách a tvarohu, ale nikde jsem nenašla informaci, jak je to s rybami. Manžel je rybář, takže čas od času domů přinese nějakou čerstvou rybku a navíc máme mrazák plný makrel (mraženy na moři, žádné obchodní, mnohokrát přemražené). Můžu je dávat štěňatům? Lépe syrové nebo tepelně upravené? Mohu je namlít celé i s hlavou (bez vnitřností)? Fena dostává pravidelně nějakou tu rybku a dost často taky hlavy markel, naprosto to zbožňuje. Kosti ji nedělají žádný problém. Ale nevím, jak je to u takto maličkých pejsků...
Díky za rady :).

notregistered

29.6.2017 14:36
notregistered

XXX.XXX.211.142

Rybí kaši.. celou rybu bez kůže asi teda úplně na kaši, jestli se bojíte, tak kostru vytáhnout, ze pstruha to jde, jedla koťata
játra jsou z mořské ryby to nejcennější
nedočetla, protože se krmí tím nejdostupnějším ?
vyhýbat se - kapr, cejn, sumeček, vranka.. thiamináza
ne každý den misku ryb, ale jednou za týden
ať si zvykají !

29.6.2017 14:48
Kikinous

XXX.XXX.89.195

Tak to je super, játra jim k tomu teda přibalím taky :)
Ze sladkovodních to u nás bude hlavně okoun, lín, jelec (tloušť). O cejnovi řeknu chlapovi, je jich tu hodně, tak ať ví, že nebrat. Se pstruhem mají smůlu, ten je jednou za čas a toho si dáme my :-D
A nevíte, jak je na tom karas? Mám pocit, že je hodně podobný kaprovi...
Díky :).

notregistered

29.6.2017 15:02
notregistered

XXX.XXX.211.142

Karas též blbý.

notregistered

29.6.2017 15:10
notregistered

XXX.XXX.211.142

Pak ještě jelečci, dorosoma, máčka, morone, a ryby, které tu asi ani nežijí - Catostomus, moc pěkný lidový název "suckers"
Campostoma - něco kaprovitého.
A síh + kaprovec také.

29.6.2017 16:13
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Vůbec neřešte, štěndům namelte ryby a hotovo. Když je nebudete krmit jen a pouze rybama, ale v denní dávce dostanou i jiné druhy mas, je to v pohodě s jakoukoliv rybou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík