Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mari123

30.6.2017 09:48
Mari123

XXX.XXX.23.1

Dobrý den, jde asi o stupidní dotaz, ale může fena zabřeznout během falešné březosti?
Předem moc děkuji :).

30.6.2017 10:37
lavacca

XXX.XXX.55.3

Jak zabreznout?!? Bud je po harani cca ty 2 mesice a chytla ji faleska ( taha hračky, naliji se ji cecky, vice/mene ji, je takova uknourana, nic se ji moc nechce) nebo ji nema. A pokud ji nema a hara, samozrejme zabreznout muze.

30.6.2017 10:45
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mari123 napsal(a):
Dobrý den, jde asi o stupidní dotaz, ale může fena zabřeznout během falešné březosti?
Předem moc děkuji :).

Ne.

Mari123

30.6.2017 18:14
Mari123

XXX.XXX.181.40

Moc děkuji :) nebyla jsem si jista a jistota je jistota :) má 100% falešku potvrdil mi to i vet ale na tohle jsem se zapoměla zeptat :).

1.7.2017 03:32
nicholson

XXX.XXX.217.48

Môj najdrahší!
Volám sa John W. Nicholson, hľadám dôveryhodného a poctivého niekoho pre srdečný vzťah. Je to moja túžka poznať vás, mám všetky tieto vlastnosti vo mne, láskavo mi odpovedajte prostredníctvom mojej súkromnej e-mailovej schránky (genjohnicholson@outlook.com), aby sme sa lepšie poznali. Dúfam, že od vás budem čítať, ak vás zaujímajú aj vás. Vďaka a dúfam, že sa od vás najskôr dozviete.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.8.2019 12:36

Zdravím,
Mám otázku. Kamarádka má fenku “stafforda” (takže bez PP a bůhví od koho, protože jí stěně přivezli autem, ale to je teď už jedno)...
No každopádně fena staří kolem 3 let. Problém je, že po každém hárání má falešku, naběhlé struky snad nonstop, co jsem ji viděla, ale řešit to nijak nechce. Prý je to “jen” faleška a na veterinu s tím prý nemá smysl chodit, protože jí dají akorát hormony a ty jsou k ničemu(prý zbytečné peníze). Já právě psa nemám, ale přijde mi, že by fena fakt neměla mít po každém hárání falešku. Pořád tahá hračky, kñučí, teď se i začala schovávat k její spolubydlící do pokoje pod stůl a nic moc ji nezajímá. Je taková nijaká (jinak to byl veselej pes). Kastraci prý řešit taky vůbec nechce...nějak nevím, co jí už říct, že tohle není normální stav. S fenou nijak nepracuje. Jen základní poslušnost a procházky, občas ji bere ke koním. Já osobně bych se bála právě o zdravotní stav feny. Poprosila bych, jestli byste mi sem nenapsali, jaká jsou vlastně rizika těchto neustávajících falešek. Něco jsem našla na netu, ale některé články jsou divné. Jako, že třeba “čím víckrát má fena štěňata, tím je riziko menší” a podobně...nerada bych, aby nakonec ještě nechala fenu zabřeznout...

6.8.2019 13:00
Atheira

XXX.XXX.181.160

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím,
Mám otázku. Kamarádka má fenku “stafforda” (takže bez PP a bůhví od koho, protože jí stěně přivezli autem, ale to je teď už jedno)...
No každopádně fena staří kolem 3 let. Problém je, že po každém hárání má falešku, naběhlé struky snad nonstop, co jsem ji viděla, ale řešit to nijak nechce. Prý je to “jen” faleška a na veterinu s tím prý nemá smysl chodit, protože jí dají akorát hormony a ty jsou k ničemu(prý zbytečné peníze). Já právě psa nemám, ale přijde mi, že by fena fakt neměla mít po každém hárání falešku. Pořád tahá hračky, kñučí, teď se i začala schovávat k její spolubydlící do pokoje pod stůl a nic moc ji nezajímá. Je taková nijaká (jinak to byl veselej pes). Kastraci prý řešit taky vůbec nechce...nějak nevím, co jí už říct, že tohle není normální stav. S fenou nijak nepracuje. Jen základní poslušnost a procházky, občas ji bere ke koním. Já osobně bych se bála právě o zdravotní stav feny. Poprosila bych, jestli byste mi sem nenapsali, jaká jsou vlastně rizika těchto neustávajících falešek. Něco jsem našla na netu, ale některé články jsou divné. Jako, že třeba “čím víckrát má fena štěňata, tím je riziko menší” a podobně...nerada bych, aby nakonec ještě nechala fenu zabřeznout...

Mnohokrát už jsem zaslechla, že na falešku nejvíc trpí rozmazlené a líné feny. A ono na tom možná i něco bude. Třeba moje fena (stejně stará jako ta od vás) měla falešku jen jedinkrát v životě a to, když se mi zrovna trefila do nemocnýho období, kdy jsem byla dva týdny fakt chodící mrtvola a venčili kamarádi a mamka. Oni by si s ní i hráli a blbli, ale ona hned zas běžela domů, protože když jsem byla doma, tak odejít nechtěla... aspoň jsem ji sebrala hračky, faleška byla jen taková neškodná, párkrát si kňukla nad hračkou, hned jak jsem mohla jsme zase najely na náš režim.

Ono fakt u mnoha fen stačí sebrat hračky, víc aktivně něco dělat a nepřežírat. Fen mám v okolí dost a takový ty gaučový paničky, co dojdou nejdál na dvůr, mají falešku vždycky, zatímco aktivní feny ten problém nemívají a když ano, tak nijak hrozně.

6.8.2019 13:14

No, je pravda, že ta fena žádný režim nemá...a kamarádka bere falešku jako normální...na fence je vidět, že venku lítá jak blázen, protože má spoustu energie a že dvouhodinové procházky jí nestačí.
A plyšáků má plnou krabici. Zkusím ji přesvědčit, aby hračky vždycky schovala a víc fenu unavila venku. Ale musím opatrně, protože se většinou naštve, že ona tomu rozumí líp, když je to její pes :D.

6.8.2019 13:22
Atheira

XXX.XXX.181.160

No, je pravda, že ta fena žádný režim nemá...a kamarádka bere falešku jako normální...na fence je vidět, že venku lítá jak blázen, protože má spoustu energie a že dvouhodinové procházky jí nestačí.
A plyšáků má plnou krabici. Zkusím ji přesvědčit, aby hračky vždycky schovala a víc fenu unavila venku. Ale musím opatrně, protože se většinou naštve, že ona tomu rozumí líp, když je to její pes :D.

Jasně. Vy psa nemáte, tak jak si dovolujete něco vůbec říkat, co?
No, je to i v zájmu zdraví její feny, snažit se, aby k těm falešným březostem nedocházelo, protože to normální určitě není. Úplně původně ve smečkách falešky měly svůj důvod, nicméně tím se vaše kamarádka taky ohánět nemůže.

Třeba pomohou i ty hračky, ale chce to schovat fakt všechno, s čím by si mohla hrát na štěňata. Můj známý má fenu, která se taky pravidelně začíná chovat divně - a opět tady sedí to, že je to prostě fena líná a její jediný koníček je jídlo, ale strčí hračky do skříně a je pokoj.

6.8.2019 17:22

Zdravím,

Pravděpodobně ji v budoucnu čeká zánět MŽ a na ní novotvary, možná i pyometra.

6.8.2019 18:28
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

má pravdu!!! Je to normální. Ve smečce má štěnata jen alfa fena. Falešná březost je řešení případě, že se s ní něco stane.

6.8.2019 18:32

Atheira napsal(a):
Mnohokrát už jsem zaslechla, že na falešku nejvíc trpí rozmazlené a líné feny. A ono na tom možná i něco bude. Třeba moje fena (stejně stará jako ta od vás) měla falešku jen jedinkrát v životě a to, když se mi zrovna trefila do nemocnýho období, kdy jsem byla dva týdny fakt chodící mrtvola a venčili kamarádi a mamka. Oni by si s ní i hráli a blbli, ale ona hned zas běžela domů, protože když jsem byla doma, tak odejít nechtěla... aspoň jsem ji sebrala hračky, faleška byla jen taková neškodná, párkrát si kňukla nad hračkou, hned jak jsem mohla jsme zase najely na náš režim.

Ono fakt u mnoha fen stačí sebrat hračky, víc aktivně něco dělat a nepřežírat. Fen mám v okolí dost a takový ty gaučový paničky, co dojdou nejdál na dvůr, mají falešku vždycky, zatímco aktivní feny ten problém nemívají a když ano, tak nijak hrozně.

To je, s prominutím, blbost. Falešku mívají i feny co cvičí vrcholově, a dokonce se jim to může přihodit i při intenzivním tréninku před mistrovstvím. Kdysi dávno byl v časopisu Pes přítel člověka rozhovor s účastníkem snad mistrovství ČSSR, který popisoval, co s manželkou dělali před závodem, aby fenu co nejvíce uvedli do normálu.

Naše kavkazanky obě faleškou trpěly (současná pořád trpí), choďačka žijící ve stejném režimu ne.
U první jsme dělali všechno možné, aby to rychle skončilo a moc se to nerozvinulo. U druhé zpočátku taky, ale pak jsme si řekli, že ji to necháme prožít. A tak má svoje "štěně", kojíme, časem to přejde - do ztracena, a fena je spokojená a řekla bych že to ještě přispělo k prohloubení vztahu.

6.8.2019 18:51

jahodapavel napsal(a):
má pravdu!!! Je to normální. Ve smečce má štěnata jen alfa fena. Falešná březost je řešení případě, že se s ní něco stane.

Já právě nevím. S fenami nemám zkušenost, ale všichni to popisují jako strašáka, ze kterého vznikají záněty a podobné nehezké věci. Některé feny na to asi trpí více, jen mi přijde divné, že je v pohodě, že to má po každém hárání a docela dlouho - třeba dva měsíce.

6.8.2019 18:53
Terven

XXX.XXX.110.159

To je, s prominutím, blbost. Falešku mívají i feny co cvičí vrcholově, a dokonce se jim to může přihodit i při intenzivním tréninku před mistrovstvím. Kdysi dávno byl v časopisu Pes přítel člověka rozhovor s účastníkem snad mistrovství ČSSR, který popisoval, co s manželkou dělali před závodem, aby fenu co nejvíce uvedli do normálu.

Naše kavkazanky obě faleškou trpěly (současná pořád trpí), choďačka žijící ve stejném režimu ne.
U první jsme dělali všechno možné, aby to rychle skončilo a moc se to nerozvinulo. U druhé zpočátku taky, ale pak jsme si řekli, že ji to necháme prožít. A tak má svoje "štěně", kojíme, časem to přejde - do ztracena, a fena je spokojená a řekla bych že to ještě přispělo k prohloubení vztahu.

Tak s tímhle naprosto souhlasím a je to snad poprvé, co takovej názor čtu. Všude zmiňovaná rada ubrat žrádlo u nás nepadá v úvahu, protože fena v době falešky sama od sebe žere úplně minimálně, jen záchovné dávky. Přidat zaměstnání - to sice jde, ale omezeně. No a hračky nesbírám, protože to k ničemu není. Předchozí fena byla nehravá, tudíž žádné hračky neměla a jako štěňata jí posloužily klidně i naše boty.
Současná má hraček mraky, ale přiznám se, že nemám koule na to, abych jí je v době falešky všechny sebrala, zvláště, pokud by to stejně nic neřešilo. Vzala by si boty nebo cokoli jiného.
Jako štěňata jí slouží gumová včelka Mája a pískací míček, pokud je nemůže najít, je nešťastná. Když je najde, vezme si je do postele nebo do pelechu, chvíli kvíká, rovná si je pod sebe a pak usne. Nikoho tím neobtěžuje, na rozdíl od případného zoufalého hledání sebraných hraček, jiné projevy nemá, laktace se jí nespouští. Hárá cca 1x za 10 měsíců a spíš se ty falešky mírní než aby se zhoršovaly, nejsilnější byla ta po prvním hárání.

6.8.2019 19:04

Terven napsal(a):
Tak s tímhle naprosto souhlasím a je to snad poprvé, co takovej názor čtu. Všude zmiňovaná rada ubrat žrádlo u nás nepadá v úvahu, protože fena v době falešky sama od sebe žere úplně minimálně, jen záchovné dávky. Přidat zaměstnání - to sice jde, ale omezeně. No a hračky nesbírám, protože to k ničemu není. Předchozí fena byla nehravá, tudíž žádné hračky neměla a jako štěňata jí posloužily klidně i naše boty.
Současná má hraček mraky, ale přiznám se, že nemám koule na to, abych jí je v době falešky všechny sebrala, zvláště, pokud by to stejně nic neřešilo. Vzala by si boty nebo cokoli jiného.
Jako štěňata jí slouží gumová včelka Mája a pískací míček, pokud je nemůže najít, je nešťastná. Když je najde, vezme si je do postele nebo do pelechu, chvíli kvíká, rovná si je pod sebe a pak usne. Nikoho tím neobtěžuje, na rozdíl od případného zoufalého hledání sebraných hraček, jiné projevy nemá, laktace se jí nespouští. Hárá cca 1x za 10 měsíců a spíš se ty falešky mírní než aby se zhoršovaly, nejsilnější byla ta po prvním hárání.

Naše taky v té době žere málo. Laktaci mívá výjimečně a slaboučkou. Hlídáme ji, máme strach z pyometry, její předchůdkyně ji dostala v devíti letech a musela na akutní kastraci. A této je deset let.

13.7.2020 19:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Setkali jste se někdo s tím, nebo je to možné, že by fena měla falešku až třeba 5 měsíců po hárání?

13.7.2020 19:45

marcelaamax napsal(a):
Setkali jste se někdo s tím, nebo je to možné, že by fena měla falešku až třeba 5 měsíců po hárání?

Ne. Je to moc dlouho. Co vidíte, že myslíte, že je to falešná březost?
Když se mi něco nezdá, ale to je tak dva měsíce po hárání, tak se jde na vet, jestli není zánět.

13.7.2020 19:48
Terven

XXX.XXX.160.10

marcelaamax napsal(a):

No...ono to jednak někdy trvá dlouho, mojí feně to prakticky kopíruje březost, porod a laktaci - tak to máme březost dva měsíce, pak to porodí a další cca dva měsíce ty "štěnda". Moje fena například hárala v květnu, takže očekávám, že se co nevidět rozjede kníkání a nošení hraček. I když, kdo ví...je to první hárání, kdy není doma jedináček.
A pokud vím, faleška se prakticky může rozjet kdykoli, u citlivých fen ji může spustit jakékoliv pískající mládě mojí feně se rozjela, když jsme donesli domů morčata.

13.7.2020 19:49

marcelaamax napsal(a):

Ne. Ale psychické stavy podobné falešce znám u fen před háráním.

13.7.2020 20:03
marcelaamax

XXX.XXX.247.167

Na veterine jsme právě byli. Ono to začalo tím, že fena zvracela, poté se klepala a slintala. Přítel měl jet večer pryč, a abych pak někde neplasila na pohotovosti, tak jsme radši jeli hned. No a vet si při prohmatani břicha všimnul, že ji trochu teče z ceciku, a že je prý má falešku, že to může mít i takovou dobu po hárání.Nicméně že k tomu asi bude něco dalšího - vyzvracela celý ořech, takže si myslím, že právě od toho má podrážděný ten žaludek. Jinak příznaky typu, že by nosila hracky a dělala si pelíšek - tak to nemá. Teď je teda celkově taková skleslá, není ji dobře. Jeste by to mohl být zánět, ale ceciky bolestivé nemá.

No dostala nějaké injekce a zítra jedeme na kontrolu, tak uvidíme.

Teď jsem ještě mluvila s chovatelkou a ta mi říkala, ze klidně i to zvracení může být od falesky a že to některé feny mívají i takhle "pozdě" 🤷‍♀️

Edit. : jiank žádné nové mladě doma není, krom mladých ptáčků na zahradě 😁

13.7.2020 20:22

A sono veterinář udělal nebo jen prohmatával břicho?
Feny před háráním někdy ztratí náladu, nimrají se ve žrádle, selektivně ohluchnou, začnou línat a vypadají celkově jak "týrané zvíře", které člověk za sebou vláčí na vodítku.
Jestli ale vyb.lila ořech, nemusí jí být do skoku. Případně zase nějaké polní postřiky - neprobíhaly poblíž?
Držím palce, ať je to jen podrážděný žaludek.

13.7.2020 22:00

5 m po hárání je už kolikrát další hárání. Jestli je jí celkově špatně, tak bych z vet pro jistotu vydolovala minimálně sono.

Jinak ad dotaz výše - známý z chalupy měl po sobě dvě větší mix holky typu NO na hlídání hospodářství vč. zvířat. Obě zaměstnané nonstop, ale falešky jako pra... A obě odešly na pyometru, 7 a 8 let. Teď už si pořídil psa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík