Zdravim,
Prosim, nenasel by se tu nekdo, kdo by mi poradil ohledne barfovani? Precetla jsem knihy od Kateriny Novosadove a ze zacatku pojedu podle jidelnicku pri prechodu na cerstvou stravu. Pejsek sice obcas maso dostal (kdyz jsme bydleli u rodicu na farme), ale kosti treba dostaval jen varene :-X, ale chci zacit pozvolna bez kosti.
Kde nakupujete maso? Mame fenu border kolie, masa teda zas tolik nesporada, a aby mi jej privezli, tak jsem toho musela objednat docela dost. Objednavala jsem u vetamixu a ted teda dotazy.
Kde kupujete kureci/kruti prsa? U vetamixu nabizeli pouze kureci stehna.
Teleci maso - nesmrdelo, ale na dvou mistech melo modry flek?
Neprane drstky - u vetamixu jsem nasla jenom v takovem balicku a dost to smrdelo. Je to normalni? :-D
Obecne mi prislo, ze tam meli maly vyber. Krmimmasem toho nabizeli vice, ale cenove jsou zas nekde jinde. Kureci srdicka a zaludky jsem vzala v reznictvi. Cena sice vyssi, ale aspon s tim nebyla prace. Zaludky co prisly z vetamixu jsem jeste omyvala a taky trosku smrdeli.
Prosim, nechte si skodolibe komentare. Me troska smradku nevadi, jsem z vesnice...jen nevim jestli je to u tohoto typu masa normalni predem diky za odpovedina pripadne rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud chcete, odpovím Vám na všechny dotazy ve zprávě.
S tím kuřecím - nevím, proč zrovna kupovat vyloženě prsa, podle mě ta stehna jsou ok. Křídla, skelety, vnitřnosti, celé kuře. Není to drahé, koukněte někde u Vás v nějakém tom "drůbežím ráji", budete se divit, že leccos bude i levnější než v barfshop a hlavně čerstvé. Občas mají i čerstvé slepice.
Chce to vychytat, co se vyplatí a co už ne.
Odkud jste?
Osobně třeba ty dršťky nekupuju, taky nekupuju komplety, teď jsem koupila nějakou mletinu, ale z nějakých takových mimořádných důvodů, jinak běžně bych tím taky nekrmila.
Čerstvé nepřemražuju, zmrazuju jen přebytky.
Zeleninu vesměs dostávají po mně, když něco do zásoby, tak č.řepu, v papiňáku krátce na minimu vody, ve slupce, hned oloupat, nastrouhat, porce zamrazit.
tapina
napsal(a):
S tím kuřecím - nevím, proč zrovna kupovat vyloženě prsa, podle mě ta stehna jsou ok. Křídla, skelety, vnitřnosti, celé kuře. Není to drahé, koukněte někde u Vás v nějakém tom "drůbežím ráji", budete se divit, že leccos bude i levnější než v barfshop a hlavně čerstvé. Občas mají i čerstvé slepice.
Chce to vychytat, co se vyplatí a co už ne.
Odkud jste?
Osobně třeba ty dršťky nekupuju, taky nekupuju komplety, teď jsem koupila nějakou mletinu, ale z nějakých takových mimořádných důvodů, jinak běžně bych tím taky nekrmila.
Čerstvé nepřemražuju, zmrazuju jen přebytky.
Zeleninu vesměs dostávají po mně, když něco do zásoby, tak č.řepu, v papiňáku krátce na minimu vody, ve slupce, hned oloupat, nastrouhat, porce zamrazit.
Skutečně nevadí, pokud je to maso čerstvé? V kvalitě pro lidi? Domnívala jsem se (a někde to četla) že by mělo být alespoň 3 dny v mraze. Taky začátečník
Uživatel s deaktivovaným účtem

Allinka
napsal(a):
Zdravim,
Prosim, nenasel by se tu nekdo, kdo by mi poradil ohledne barfovani? Precetla jsem knihy od Kateriny Novosadove a ze zacatku pojedu podle jidelnicku pri prechodu na cerstvou stravu. Pejsek sice obcas maso dostal (kdyz jsme bydleli u rodicu na farme), ale kosti treba dostaval jen varene :-X, ale chci zacit pozvolna bez kosti.
Kde nakupujete maso? Mame fenu border kolie, masa teda zas tolik nesporada, a aby mi jej privezli, tak jsem toho musela objednat docela dost. Objednavala jsem u vetamixu a ted teda dotazy.
Kde kupujete kureci/kruti prsa? U vetamixu nabizeli pouze kureci stehna.
Teleci maso - nesmrdelo, ale na dvou mistech melo modry flek?
Neprane drstky - u vetamixu jsem nasla jenom v takovem balicku a dost to smrdelo. Je to normalni? :-D
Obecne mi prislo, ze tam meli maly vyber. Krmimmasem toho nabizeli vice, ale cenove jsou zas nekde jinde. Kureci srdicka a zaludky jsem vzala v reznictvi. Cena sice vyssi, ale aspon s tim nebyla prace. Zaludky co prisly z vetamixu jsem jeste omyvala a taky trosku smrdeli.
Prosim, nechte si skodolibe komentare. Me troska smradku nevadi, jsem z vesnice...jen nevim jestli je to u tohoto typu masa normalni predem diky za odpovedina pripadne rady
Kuřata, když jsou v akci např. za 45/kg, chlazené v krámu, nakoupím třeba 6, naporcuju a dám zmrazit. To samé kachny, bývají v akci často v Kaufu, taky tak. Hovězí svalovinu, luxusní ořez mám naštěstí ze zem. firmy za nějakých 65/kg, vnitřnosti beru taky tam, za levnější, než je svalovina. Vše je maso pro lidskou spotřebu. Z krmného jsem brala pouze jehněčí svalovinu a ryby, sledě, šproty, lososa-ořezy s filetace. Mleté ne. Taky jsem dřív brávala krmné maso. Teď asi 2 roky jsem krmné neměla. Krmím pro lidi, dá se sehnat a nakombinovat s vnitřnostma. Jak se ptáte na ten jiný pach, ano krmné maso je jiné a jinak voní, než maso pro lidskou spotřebu. Má to mnoho důvodů. A u tohoto masa je to normal. Vetamix neberte, je to humus. Myslím, že Rajka poradí, kam na lepší maso, taky záleží odkud jste.
barevnalentilka
napsal(a):
Skutečně nevadí, pokud je to maso čerstvé? V kvalitě pro lidi? Domnívala jsem se (a někde to četla) že by mělo být alespoň 3 dny v mraze. Taky začátečník
O tom přemražení se to často píše, je to dakový stále dokola opakovaný názor, nevím, zdali opodstatněný.
Já to nedělám. Mám tedy malého psa a používám maso pro lidskou spotřebu.
barevnalentilka
napsal(a):
No když uvidíte, na čem si občas venku šmáknou, tak přece nějaké normální maso nemůže být problém Miliardy přátelských bakterií
živé kultury a tak
A tak asi se nic nestane, když to přemrazíte, pro klid duše. Blbý je, když to rozmrzne a zas zmrzne. V krámě na rybách, mase, třeba tak trochu poznáte, že se něco takového stalo, a nekoupíte, no ale v tom shopu to nevidíte, objednáte a co teď s tím.
Taky takové to rozmrazování a dělání balíčků - no, za mě taky ne.
koňadra
napsal(a):
Tohle téma snad už ani nebudu číst. Kde lidi nechali zdravý selský rozum?
Já vám nevím, já spíš poslední dobou vnímám (nejen na diskuzních fórech) jistou povrchnost, neochotu se vzdělávat, myslet a zkoumat věci víc do hloubky. A aby si to ti lidi ospravedlnili, říkají tomu selský rozum
Terven
napsal(a):
Já vám nevím, já spíš poslední dobou vnímám (nejen na diskuzních fórech) jistou povrchnost, neochotu se vzdělávat, myslet a zkoumat věci víc do hloubky. A aby si to ti lidi ospravedlnili, říkají tomu selský rozum
A to nevíte, že ten nejhloupější sedlák má největší brambory