Sunny123
XXX.XXX.168.36
Dobrý den. Mám tříměsíční stendo a chtěla jsem se zeptat. Máme asi opačný problem než většina. Když jsme venku, tak se mě drží, krasne spolupracuje a je na mě navázána. S pamlskem si ani nevšímá jiných psu a lidi a udržuje kontakt se mnou. Horší je to doma na zahrade. Když třeba potřebuji jít domu a má zrovna rozvernou náladu, tak mě vůbec nenasleduje a nereaguje a musím ji odchytit a někdy i přede mnou zdrha. Je pravda, ze přivolání jako takové jsme úplně neucili, vše zatím v rámci hry a pozitivně. Ne přímo povel "ke mne". Myslíte, ze s tréninkem se situace doma zlepší a nebo to mám nějak řešit? Děkuji za odpověď a přeji hezky den.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Iliena
napsal(a):
Je to mimčo, na zahradě se cítí jistě a je tam spousta pro něj hrozně zajímavých věcí. Zkoušela jste třeba zajít za roh? Já bych řekla, ze jakmile zjistí, že je tam samo, pomastí za vámi. Ale určitě se to změní a zlepší, je to fakt ještě mimi.
Jo, tak a ještě zadavatelko, nikdy psa nenahánějte a neodchytávejte. Dosáhla by jste opaku.
Já tedy jsem nezkušenej ňouma, ale zaplaťpánbůh, že jsem pochopila a využila, že když se mě štěndo drží jak ocásek, naučím ho povel "ke mě" úplně nejlépe a to formou hry a pozitivně.. Vůbec nevím, jak bych to dělala později, když se víc osamostatnilo a na baštu moc není... (tedy vím, stopovačkou...ale takhle to bylo lepší ) Být Vámi tak taky rychle využiju té závislosti a honem ho začnu "ke mě" učit... a neutíkejte za ním, ale od něj...