Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2017 19:44
kareina

XXX.XXX.247.241

Dobrý večer,
máte někdo pejsky trpících na nadýmání? Máme fenku po operaci a má rozhozené trávení, zatím držíme dietu vařené maso, rýže, těstoviny, vločky. Probiotika má.
Prosím o tipy, jak jí ulevit od bolesti bříška, než se srovná. Děkuji.

notregistered

2.7.2017 20:17
notregistered

XXX.XXX.211.247

Těstoviny ne
těstoviny rýže vločky dokola ne
moc náročné
lepší brambory na kaši
lehkostravitelné jídlo není obilí
syrové maso je lepší
řepa, brambory, fenykl, vařené.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.7.2017 20:46

Ještě dýně na kaši by šla.

2.7.2017 20:49
Lexaurin

XXX.XXX.157.39

notregistered napsal(a):
Těstoviny ne
těstoviny rýže vločky dokola ne
moc náročné
lepší brambory na kaši
lehkostravitelné jídlo není obilí
syrové maso je lepší
řepa, brambory, fenykl, vařené.

Četla jsem článek psiho vyzivare a psal, ze tepelne upravené maso je lepe stravitelne nez syrove.

notregistered

2.7.2017 21:47
notregistered

XXX.XXX.211.247

Lexaurin napsal(a):
Četla jsem článek psiho vyzivare a psal, ze tepelne upravené maso je lepe stravitelne nez syrove.

Prosím odkaz
než začnu povídat o vlku, co si vařil v kotlíku smajlík
četla jsem ale, že pes není tak úplně z vlka, ale byl vždy samostatným druhem
což je fuk
protože stravitelnost lepší u vařeného masa platí pro lidi
a i to se jistá skupina lidí snaží rozcupovat
ale ať nekecám, najdu něco.

2.7.2017 21:52

notregistered napsal(a):
Prosím odkaz
což je fuk

Je pravda, že můj pes po syrovém bobkuje jako čivava, zatímco po vařeném standard objem skoro jako po granulích.

2.7.2017 21:54
Lexaurin

XXX.XXX.5.45

notregistered napsal(a):
Prosím odkaz
což je fuk

Jeeeee, to nedam, byl to nejaky psi casopis a bylo to tam vse pekne a logicky vysvetleno.

notregistered

2.7.2017 22:01
notregistered

XXX.XXX.211.247

Že prý vracíme se do paleolitu
ale že se maso na tatarák škrábe, to už se neřekne smajlík
chtěla bych vidět osobu, která rok kouše do syrové flákoty.

2.7.2017 22:08

notregistered napsal(a):

Cpu do sebe syrové, popř. třičtrtěsyrové hovězí horem dolem, z velké části žiju na sushi. Ostatně výborný tatarák se dá dělat i z ryb. A trávení mám stejně žraločí jako můj pes. My jsme prostě primitivové, nám to sedne.

2.7.2017 22:11
tapina

XXX.XXX.181.221

notregistered napsal(a):

Jsem byla na steaku. Přemýšlela jsem - tatarák s topinkama nebo steak. No zas blbá volba. Celou dobu jsem nad tím přemýšlela. Jako dobrý, udělat teplý steak na teplým talíři je strašně složité, ale syrové brambory (proboha koho k tomu napadlo dát tak velké zemáky, no když už ho to napadlo, tak pečené brambory fakt vypadají jinak). Myslím, že tohle už v tý době věděli, že určité hlízy za syrova fakt poživatelné nejsou.

2.7.2017 22:15
Lexaurin

XXX.XXX.5.45

Paleodietou jsem nepolibena. Staci mi si uvedomit jakeho veku se dozivali lidea to, kolik dni prozvracela znama, kdyz ji drzela

2.7.2017 22:17
Lexaurin

XXX.XXX.5.45

Jo a psala jsem tu- dopravam telu o co si rekne- tedy vetsinou. A kdyz jsem sla kdysi kolem masny, dostala jsem zvireci chut na kus syroveho hoveziho. Tak jsem si ho koupila a jeste po ceste fomu ho sezrala

2.7.2017 22:22
Lexaurin

XXX.XXX.5.45

Nicmene nedavno byl v TV porad, kde ziji nejdele a nejzdraveji. Vyhral Island a pak na tom byly dobre narody, kde pravidelne chladtaji jako francouzi a taloši

2.7.2017 22:25

Lexaurin napsal(a):
Jo a psala jsem tu- dopravam telu o co si rekne- tedy vetsinou. A kdyz jsem sla kdysi kolem masny, dostala jsem zvireci chut na kus syroveho hoveziho. Tak jsem si ho koupila a jeste po ceste fomu ho sezrala

Furt suším psovi hovězí. A vždycky mu skoro všechno sežeru.

notregistered

2.7.2017 22:27
notregistered

XXX.XXX.211.247

Ať otevřu jakoukoli práci, všude testy stravitelnosti hrají pro syrové maso pro psy
ne že spolkne celý steak, ale kousky
a všude se říká - v jistých abnormálních podmínkách může být vařené stravitelnější
píše se to už v pracích z roku 1940
vždyť je to jasné, jde o enzymy
my máme trochu jiné složení slin a žaludečních kyselin.

2.7.2017 22:28
Lexaurin

XXX.XXX.5.45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Furt suším psovi hovězí. A vždycky mu skoro všechno sežeru.

Mne ho jednou sezrala sousedka a to jsem ji ani nestacila tici ze je z" Do psi misky"

notregistered

2.7.2017 22:36
notregistered

XXX.XXX.211.247

To máš za to, žes šla beze mě smajlík
dávej si salát ze salátů, tam není co kazit, max. vytřídíš to plesnivé nebo šnečky
já si dala z hlíz a donesli mi včerejší šedé brambory s cibulí a jogurtem.

notregistered

2.7.2017 22:37
notregistered

XXX.XXX.211.247

Tapina, bylo Tobě.

3.7.2017 00:53

kareina napsal(a):
Dobrý večer,
máte někdo pejsky trpících na nadýmání? Máme fenku po operaci a má rozhozené trávení, zatím držíme dietu vařené maso, rýže, těstoviny, vločky. Probiotika má.
Prosím o tipy, jak jí ulevit od bolesti bříška, než se srovná. Děkuji.

Prdí, kadí řídce a často, svíjí se v křeči? jak poznáte, že jí bolí bříško.
Nebolí jí spíš jizva na břiše?
Máme bulíka, mám pocit, že toto plemeno je zduté snad po všem...
Úvaha o psím ho*ně a prdu:
ať náš pes jí co chce, prdí furt, ale ten smrádek je pořád stejný- je to dobře?
občas má řidší bobík - ale to není ještě průjem(soustavně opakující se stolice např.4x za hodinu?) a vůbec mě to nehroutí- mělo by?
náš pes nežere přílohy- teda žere, ale ne s masem( nandám jí maso- sežere, dám kus jablíčka sežere, dám kus řapíkatého celeru sežere, mrkve, brambor, vloček a.t.d...ale proč to nežere dohromady?

3.7.2017 06:13
Tedysek

XXX.XXX.43.152

Cpu do sebe syrové, popř. třičtrtěsyrové hovězí horem dolem, z velké části žiju na sushi. Ostatně výborný tatarák se dá dělat i z ryb. A trávení mám stejně žraločí jako můj pes. My jsme prostě primitivové, nám to sedne.

Tak ti díky, už vím co budu dneska tvořit k večeři :D už teď mám hlad. :D.

3.7.2017 10:32
3.7.2017 22:55
kareina

XXX.XXX.247.241

Prdí, kadí řídce a často, svíjí se v křeči? jak poznáte, že jí bolí bříško.
Nebolí jí spíš jizva na břiše?
Máme bulíka, mám pocit, že toto plemeno je zduté snad po všem...
Úvaha o psím ho*ně a prdu:
ať náš pes jí co chce, prdí furt, ale ten smrádek je pořád stejný- je to dobře?
občas má řidší bobík - ale to není ještě průjem(soustavně opakující se stolice např.4x za hodinu?) a vůbec mě to nehroutí- mělo by?
náš pes nežere přílohy- teda žere, ale ne s masem( nandám jí maso- sežere, dám kus jablíčka sežere, dám kus řapíkatého celeru sežere, mrkve, brambor, vloček a.t.d...ale proč to nežere dohromady?

Dobrý večer,
díky za reakce, budu muset hodně popřemýšlet.. dáváte syrové i kuřecí?
Jinak na nadýmání vypadá dnešní rentgen, a minule poslechově měla prý divokou peristaltiku. Křeče ani průjem nemá, spíš se právě nechce moc hýbat, a moc neprdí, spíš měla prdící dny vždycky po injekci od doktora, která to uvolnila. Dnes zatím nic, ale už vypadá líp. Kadit jsem ji viděla naposledy v sobotu ráno (ale přítel ji občas pustí navolno na dvůr, takže to není jisté). Takové měkčí rezavé hovínko, na konci hlenovité.
Ještě mi víc lidí nezávisle na sobě v okolí radí tvaroh s vajíčkem, máte s tím zkušenosti?

3.7.2017 23:04

kareina napsal(a):
Dobrý večer,
Jinak na nadýmání vypadá dnešní rentgen, a minule poslechově měla prý divokou peristaltiku. Křeče ani průjem nemá, spíš se právě nechce moc hýbat, a moc neprdí, spíš měla prdící dny vždycky po injekci od doktora, která to uvolnila. Dnes zatím nic, ale už vypadá líp. Kadit jsem ji viděla naposledy v sobotu ráno (ale přítel ji občas pustí navolno na dvůr, takže to není jisté). Takové měkčí rezavé hovínko, na konci hlenovité.
Ještě mi víc lidí nezávisle na sobě v okolí radí tvaroh s vajíčkem, máte s tím zkušenosti?

Ano syrové kuřecí taky dostává. ptali jste se doktora, zda můžete dávat espumisan místo injekce?
Já psině občas dám aktivii...

3.7.2017 23:15

Ano syrové kuřecí taky dostává. ptali jste se doktora, zda můžete dávat espumisan místo injekce?
Já psině občas dám aktivii...

Activia je marketingový trik, lepší jsou normální zrající jogurty. Nejběžnější k dostání asi selský Hollandia. Třeba můj pes měl po malém množství Activia srágorku, ale tyhle zrající s 10 % tuku může. I se stalo, že mi čmajznul půl velkého kelímku od "Mléko z farmy". Kromě svinčíku v kuchyni nic, i když jsme vyrazila ven s dostatečnou zásobou mikroteňáků + papírové utěrky (holt město).

3.7.2017 23:28
kareina

XXX.XXX.247.241

Na Espumisan se mě zeptat nenapadlo :( doma ho v lékárničce mám.
Ale radši bych něco přírodního, právě jsem narazila na účinky kmínu, no a pak se pokusím sehnat ten fenykl.

4.7.2017 12:23

Activia je marketingový trik, lepší jsou normální zrající jogurty. Nejběžnější k dostání asi selský Hollandia. Třeba můj pes měl po malém množství Activia srágorku, ale tyhle zrající s 10 % tuku může. I se stalo, že mi čmajznul půl velkého kelímku od "Mléko z farmy". Kromě svinčíku v kuchyni nic, i když jsme vyrazila ven s dostatečnou zásobou mikroteňáků + papírové utěrky (holt město).

I aktivie je zrající jogurt( více technologií výroby), to že má něco reklamu, nemusí být marketingový trik na zákazníka... holandii také kupuji...

4.7.2017 13:34

4.7.2017 13:35

Já dávám tak 2x týdně čubě totohttp://www.petvet.cz/imunita-traveni/probiotika-gastro/ a jogurt tento. http://www.agrola.cz/jogurty-a-zakysy/jogurty/.

Nenačetl se petvet gastro, zkusím znovu. http://www.petvet.cz/imunita-traveni/probiotika-gastro/.

4.7.2017 13:46
Terven

XXX.XXX.110.147

kareina napsal(a):
Dobrý večer,

Syrové kuřecí dávám zejména
Ne, vážně, střídám to, ale kuřecí krmím asi nejčastěji a bylo to taky první syrový maso, který fena ve 2 měsících dostala.
K těm jogurtům - dávám taky, hlavně Holandii nebo z ValMezu, u Aktivie mě odrazuje nepřirozeně "sametová" konzistence, ale já od Danone už léta nekupuju nic.
Jogurtu dám jenom pár lžiček, obalím tím banán nebo strouhaný jablko, k tomu nějaký semínka...momentálně žere hůř, tak to nedělám, ve žravých obdobích to miluje.
Ale jestli ty bílé živé jogurty u psů mají též blahodárný vliv na střevní mikroflóru, to si nejsem jistá.

4.7.2017 17:03
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

I aktivie je zrající jogurt( více technologií výroby), to že má něco reklamu, nemusí být marketingový trik na zákazníka... holandii také kupuji...

Activii jsem kupovala, když jsem se o složení výrobků a právě technologii výroby nijak nezajímala. Teď už bych si (ani psu) nekoupila ani omylem. Hledala jsem, dloooouho hledala, jak to, že chutná tak nějak gelově. Až v jednom testu jsem se dočetla, že tam přidávají pektin jako zahušťovadlo, ale není to na obalu. Pektinu bych i věřila, ale to, že to není na obalu, se mi nezdá...to se může? Hollandii nebo Choceňský. Teď si dělám domácí, neb sestřenka chodí k farmáři dojit bio kravku, tak mám přísun. Kurňa nevím, kolik to má tuku, ale ta smetana v litrové flašce, je skoro 10cm vysoká

4.7.2017 19:51

lesnížínka napsal(a):
Activii jsem kupovala, když jsem se o složení výrobků a právě technologii výroby nijak nezajímala. Teď už bych si (ani psu) nekoupila ani omylem. Hledala jsem, dloooouho hledala, jak to, že chutná tak nějak gelově. Až v jednom testu jsem se dočetla, že tam přidávají pektin jako zahušťovadlo, ale není to na obalu. Pektinu bych i věřila, ale to, že to není na obalu, se mi nezdá...to se může? Hollandii nebo Choceňský. Teď si dělám domácí, neb sestřenka chodí k farmáři dojit bio kravku, tak mám přísun. Kurňa nevím, kolik to má tuku, ale ta smetana v litrové flašce, je skoro 10cm vysoká

Já jsem jednou nechala 2 lahve mléka od krávy v autě v kufru přes noc - zrovna tropy. Ráno jsem vytáhla vynikající zakysanou smetanu s kyškou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík