Uživatel s deaktivovaným účtem
vladimir67
napsal(a):
Jak velkou ohrádku pořídit pro fenku Hovawarta.
Porodní bednu zvládnete ztlouct z prken, musí být tak velká, aby se tam fena mohla pohodlně natáhnout.
no a štěňata co už chodí stejně budete mít všude, to nějaká ohrada nezachrání.
Já mám pro feny Australského ovčáka porodní bednu 150x150cm, cca kolem třetího týdne z ní štěnda dokáží zdrhat, takže ji dávám pryč a ohrádka jim zůstává 3x3m doma (stejně v ní tráví jen noc) a venku mají výběh 5x5m. Prozatím to vždycky stačilo :D Ohrádku doporučím vyšší - běžně prodávaných 6cm štěnda v sedmi týdnech hravě překonají... já mám 80cm a je to pro nás ok. Každopádně odhaduji, že pokud budete mít štěnda dost puštěná mimo ohrádky, tak vám budou stačit stejné rozměry jako nám - mně všichni tvrdí, že je to zbytečně velké :).
Já to chápu tak, že zadavatel shání ohrádku pro jedno štěně, ne pro odrůstající vrh. ![]()
Pokud pro jedno štěně, pak spíš záleží an tom, jak velký máte prostor, jaké máte možnosti. A podle toho koupit co největší. (Většina je stejně skládací z dílů, takže můžete udělat tvar podle prostoru - čtverec, obdélník, šestiúhelník...) Když budete mít velkou ohradu, uděláte štěněti místo na spaní, na hraní a na vyprazdňování, aby se z prostorové nouze nenaučilo kálet do pelechu.díval bych se hlavně na výšku - štěňata jsou vynalézavá a dokážou přelézt dost vysoké ohrady, když chtějí. Pro hovíka bych koupil minimálně 80cm.
Děkuji za vaše příspěvky. Ohrádky má sloužit pro štěňata a fenu. Myšlenka je taková aby si fenka mohla taky trochu od štěňat odpočinout. Proto jsem se spíše zajímal o zkušenosti co do velikosti a výšce ohrádky, a taky jak vysoký by měl být soklík pod dvířky aby štěňata nevylézala a fenka si neporanila prsa. Klasickou drátěnou ohrádku nechci. hliníková která je na obrázku je daleko praktičtější, hezčí, je lehounká dá se přemístit na zahradu a může být i v domě. Taky je dražší oproti drátěným. Hlavně mne zajímalo jakou zvolit velikost. Velmi Vám děkuji za příspěvky.
Me se ta ohradka, co jste daval obrazek, libi.
Mam obycejnejsi, ale taky ne dratenou - rozkladaci - jeden dil 80 vyska x 100 cm sirka, variabilni. Bylo to prakticke na prenaseni i na tvarovani podle potreby ( jednou kruh, jednou obdelnik nebo ctverec). Ta na odkaze by mi asi neprolezla dverma v celku?
Osvedcila se mi a vyuzivala jsem ji dost.
Rozmer bude zalezet na poctu stenat hlavne
Mela jsem jich malo, vesla se pohodlne - ale byt jich vic - dokoupim dalsi dily.
Soklik spis vyssi. Budou tam starsi stenata.
Na porod a prvni dny/tydny jsem mela porodni bednu se zabranama proti zalehnuti ( byly potreba).
To jsou stenata prilis mala a mezery v ohradce prilis nebezpecne -nemohla byt rovnou v ohradce.
Ta co je na obrázku tu dělají na rozměr který si zadám. Je rozkládací na rámy. http://www.alugro-pro.cz/psi-kocky/lehatka-ohradky/
Ještě se zeptám co to je zábrana proti zalehnutí?
vladimir67
napsal(a):
Ta co je na obrázku tu dělají na rozměr který si zadám. Je rozkládací na rámy. http://www.alugro-pro.cz/psi-kocky/lehatka-ohradky/
Ještě se zeptám co to je zábrana proti zalehnutí?
Fena nemuze dolehnut az ke stene porodni bedny, aby stene nezalehla. prvnich par dni se to hodi.
obrazky jsou vsude-staci zadat "fena, porodni bedna" ap. a google ukaze.
Celohliníková ohrádka pro psi? Ale fujky.
http://www.alugro-pro.cz/celohlinikova-ohradka-pro-psi/.