Stafordšírský terier

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

stafordsssss

4.7.2017 13:04
stafordsssss

XXX.XXX.121.150

Dobrý den, jak má být velká bouda pro pejska?Děkuji.

Míra H.

4.7.2017 13:43
Míra H.

XXX.XXX.79.4

Nejlepší je tak akorát...

stafordsssss

4.7.2017 14:16
stafordsssss

XXX.XXX.121.150

Pejska nemám doma a je ještě štěně.Asi nevíte.

4.7.2017 14:29
awake

XXX.XXX.115.235

Staford je dost společenský. Nebude venku trpět psychicky? Navíc nemá podsadu, a bude mu venku v zimě zima.

4.7.2017 16:31
Doggie.were

XXX.XXX.129.20

Staf se nehodí pro chov venku

Neregistrovaný uživatel

4.7.2017 17:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Amstaf je střední plemeno, takže si zadejte do googlu jak má být velká bouda pro střední plemena, ale pokud nechcete v zimě najít místo psa kostku ledu, tak mu dejte boudu asi tak jak mají naši psi, že si tam v létě schovávají hračky, jinak jsou s námi doma. Jinak pokud bude bývat venku na zahradě od jara do podzimku a k tomu bude mít boudu, bude mu určitě 100x lépe než uvnitř v domě.

4.7.2017 19:17
koňadra

XXX.XXX.128.31

Už jsem to psala někde. Soused choval AST a rozhodně je neměl v bytě, aby se nepozabíjeli, takže každý sám v kotci se zateplenou boudou, venčit na střídačku. A pokud vím, tak tímto způsobem drží více chovatelů svoje amstafy.

stafordsssss

5.7.2017 08:32
stafordsssss

XXX.XXX.121.150

Děkuji. Nevíte jak je pejsek dlouhej ?Kde jsem četl tak psali jak je vysoký. Bouda má byt 15 až 20 cm větší než pes. Vysoký s hlavou je 56 až 60 cm. DĚKUJI.

5.7.2017 08:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Je todle možný ?

5.7.2017 09:30
scylla

XXX.XXX.150.32

stafordsssss napsal(a):
Pejska nemám doma a je ještě štěně.Asi nevíte.

Staf a k tomu štěně se naprosto nehodí pro chov venku.

5.7.2017 09:31
scylla

XXX.XXX.150.32

koňadra napsal(a):
Už jsem to psala někde. Soused choval AST a rozhodně je neměl v bytě, aby se nepozabíjeli, takže každý sám v kotci se zateplenou boudou, venčit na střídačku. A pokud vím, tak tímto způsobem drží více chovatelů svoje amstafy.

Jo, ti "správní" bullaři na psa navěsí tlustý obojek, řetěz jako na krávu a uvážou ho k boudě a tvrdí, že jen tak je pes spokojený. Jsou na hlavu.

5.7.2017 09:32
scylla

XXX.XXX.150.32

stafordsssss napsal(a):
Děkuji. Nevíte jak je pejsek dlouhej ?Kde jsem četl tak psali jak je vysoký. Bouda má byt 15 až 20 cm větší než pes. Vysoký s hlavou je 56 až 60 cm. DĚKUJI.

Který "chovatel" vám prodal štěně, pro Boha?

5.7.2017 11:12
atamanka

XXX.XXX.111.240

stafordsssss napsal(a):

Achjo, zase ty prázdniny - děcka se nudí a po prázdninách budou plné útulky

5.7.2017 23:05
bhk

XXX.XXX.214.190

scylla napsal(a):
Jo, ti "správní" bullaři na psa navěsí tlustý obojek, řetěz jako na krávu a uvážou ho k boudě a tvrdí, že jen tak je pes spokojený. Jsou na hlavu.

Asi znáte jen ty "nesprávné" bullaře. Svůj k svému se říká...
Kdyby jste totiž znala ty správné tak takovoutu kravinu by Vám jedna ruka nedovolila napsat a ta druhá by Vám dala pár facek..

6.7.2017 06:36
scylla

XXX.XXX.150.32

bhk napsal(a):
Asi znáte jen ty "nesprávné" bullaře. Svůj k svému se říká...
Kdyby jste totiž znala ty správné tak takovoutu kravinu by Vám jedna ruka nedovolila napsat a ta druhá by Vám dala pár facek..

Proč mně? Proč ne jim? Na FB je skupina, kde jsou fotky bulů na úvazech, na obrovských řetězech a chovatelé si tam plácají po ramenou, jak jen tento způsob odchovu je pro psy ten pravý ořechový. Kdybyste myslela - teda měla čím - tak pitomý příspěvek byste nemohla napsat, nejdřív si zjistěte realitu života některých těchto psů u těch "správných" majitelů a pak pište, nebo si podobné hovadiny odpusťte.

6.7.2017 07:01
koňadra

XXX.XXX.128.31

scylla napsal(a):

Nějak vám ujíždějí nervy, ne?
Já jsem psala o normálních chovatelích AST - a po pravdě: jiné ani neznám. Občas potkávám potetované blbečky se psy typu bull (a kdo ví, co to vůbec je za psy - pitbul, AST, křižovatka...), kteří si honí svoje ego tím, že psům nasadí obojek s ostny, místo vodítka mají řetěz na krávu a dělají machry, jak mají zlého psa, ale o těch já nepíši.

stafordsssss

6.7.2017 09:38
stafordsssss

XXX.XXX.121.150

Dobrý den, koukám že člověk si chce pořídit psa a potřebuje poradit a lidi mají jen hloupé řeči a uráží se.

6.7.2017 09:47
koňadra

XXX.XXX.128.31

Velikost boudy se odvíjí i od toho, jestli v něm bude bydlet pes nebo fena, u které se počítá i se štěňaty. Bouda ale v zásadě má být spíš menší než větší. Bouda je hlavně na zimu, a to pes leží stočený do klubíčka, takže moc místa nezabírá. Na AST by stačilo 100 x 80 x 70 (výška) cm. To jsou vnitřní rozměry, takže + izolace + tloušťka stěn. Pokud bude mít bouda "předsíň", samozřejmě musí být ještě o to větší. Nemá smysl dělat boudu vysokou, pes v ní stejně stát nebude a musel by "vytápět" zbytečně velký prostor nad ním. Bouda má být zateplená, ideálně na zimu i s lamelovým vchodem. Když se dívám na obrázky, vidím samé boudy, které nemají "prahy", tj. zvýšený vchod do boudy. A to je špatně. Ideální podestýlka je totiž sláma, případně hobliny. Pokud v boudě není práh (alespoň 10 cm), tak pes tu podestýlku brzy vycourá ven. Vchod do boudy dělejte malý - tak, aby pes jen prolezl.

6.7.2017 14:05
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Scylla
Možná preferujete protipudovou převýchovu, chovatelé vyšší úrovně pracovních psů se ovšem shodují, že proti věci přímé instinktivní specializace v podstatě není normálně možná a případné behaviorální bloky způsobují těžké mentální poruchy. V některých případech je dalekosáhle vhodnějším přístupem samostatné držení jednotlivých psů. Tento typ držení se týká zejména bulldogů, vybraných norníků i psů podobného zaměření a nemá, narozdíl od Cesara Millana, negativní dopady na zdraví pracovně dochovaných zvířat. Správně nadimenzovaný a sestavený řetězový úvaz a dobrá bouda na vhodném podkladu, je v mnoha ohledech nepřekonatelný setup. Nevzpomenu jistě všechny výhody, ale mezi nejčastěji diskutované patří ve srovnání s běžným kotcem např. promývání podkladu deštěm, výhled a stimulace okolním děním, přístupnost, částečná kondiční zátěž... Naprosto nejzásadnější výhodou využití řetězového úvazu je ale bezpochyby jeho cena. Kalkulujme parametry, kupříkladu 6m dlouhý řetěz, odpovídá přibližně 113 čtverečním metrům disponibilní plochy. Tato plocha odpovídá čtvercovému kotci o straně přibližně 10,6m. Dejte si to do souvislostí a chovejte se ohleduplně, pravděpodobně dokonce i Vy nějaký produkt chovatelské práce, z nějakých důvodů obdivujete.

stafordsssss

6.7.2017 14:14
stafordsssss

XXX.XXX.121.150

To jsem nepochpil.

6.7.2017 14:49
impact

XXX.XXX.195.92

Říká, že podle Scylly by si asi všichni psi měli lízat dupky (rozuměj - vždy a za všech okolností být k sobě přátelští), ale chovatelé skutečně pracovních psů se shodují na tom, že když pes nedělá to, na co byl vyšlechtěnej, tak mu z toho hrabe. V případě pracovních psů je úvaz (řetěz) nejvhodnějším typem držení takových psů. Týká se to zejména psů na zápasy, norníků a podobně. Psi pak mohou dělat to, na co byli vyšlechtěni, chovatel jich může mít více a psi jsou díky práci mnohem víc happy než když je třeba Caesar Millan (známý velkopsycholog psů) nutí pobývat ve smečce a usmívat se na sebe. Kvalitní úvaz je ta nejlepší forma držení psů, zejména pro to, že psi jsou venku na vzduchu, mají kontakt s okolím, vnímají podněty, třeba se i navzájem hádají a samozřejmě si díky těžkému úvazu zlepšují kondici - posilují. Takový úvaz je i nejlepší z hlediska ceny. Navíc pes na řetězu o délce 6m má mnohem větší volnost jak pes zavřený ve standardním kotci. No a na závěr jí píše, ať nad tím popřemýšlí a respektuje to, že to jiní dělají jinak.

Je to pochopitelnější?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.7.2017 15:00

..."Týká se to zejména psů na zápasy... Psi pak mohou dělat to, na co byli vyšlechtěni...vnímají podněty, třeba se i navzájem hádají...samozřejmě si díky těžkému úvazu zlepšují kondici - posilují"...
Ale teď si děláte srandu, nebo je na vás moc horko !

6.7.2017 15:04

Jestli jste jenom "překládala" příspěvek výš, tak byste k němu měla zaujmout stanovisko, takhle to vypadá jako váš názor, který se dá "přeložit" i takto :
Psi na sebe na úvazu vidí a ti psi určení na zápasy na sebe řvou a\ se "zlepšují" v nenávisti ke všem psům v okolí...Nakonec k tomu byli vyšlechtěni!

6.7.2017 15:49
impact

XXX.XXX.195.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli jste jenom "překládala" příspěvek výš, tak byste k němu měla zaujmout stanovisko, takhle to vypadá jako váš názor, který se dá "přeložit" i takto :
Psi na sebe na úvazu vidí a ti psi určení na zápasy na sebe řvou a\ se "zlepšují" v nenávisti ke všem psům v okolí...Nakonec k tomu byli vyšlechtěni!

Prosím tě ty hysterko, hoď si mokrej hadr na hlavu. Nemusím k ničemu zaujímat žádné stanovisko a už vůbec nemusím diskutovat s hysterickou orionkou. Mimochodem tak se jmenuje jedna naše děsně kousavá čupka, co máme už v adopci, a pokaždý, když tvoje jméno na iFauně vidím, tak si na ni vzpomenu. Je mi úplně u zadele, co si o tom myslíš. Pouze jsem chlapci přeložila text, aby pro něj byl lépe srozumitelný.

Ovšem evidentně to posloužilo aji tobě. Když po mě tak ječíš, ale pisatel textu tě nechal chladou. Bodejť by ně, když jsi mu rozuměla jen spojky a předložky.

6.7.2017 17:16

Podle vyjadřování vypadáte na toho "správného" majitele bulla, o kterých psala Scylla.

6.7.2017 17:17
impact

XXX.XXX.195.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Podle vyjadřování vypadáte na toho "správného" majitele bulla, o kterých psala Scylla.

Koukám, že věštecká koule se rozbila.

6.7.2017 17:26
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Impact
Ta parafráze je obsahově zkomolená.
Zajímalo by mě, jestli jste se někdy setkala s řetězovými útulky a jestli byste to případně považovala za krok správným směrem?

6.7.2017 18:56
impact

XXX.XXX.195.92

vetřelec napsal(a):
Impact
Ta parafráze je obsahově zkomolená.
Zajímalo by mě, jestli jste se někdy setkala s řetězovými útulky a jestli byste to případně považovala za krok správným směrem?

Je to možný. Pořád je to jen moje parafráze... I když z části za to může samozřejmě i to, že Vy jste to potřeboval zkomolit natolik, aby nebyly některé věci zcela jasně vyřčené.

Ad psi v útulcích na úvaze - zásadní problém bych viděla spíše v tom, že ne všichni psi jsou vhodní k takovému ustájení. Navíc v útulcích je prostorově jednodušší mít kotce se dvěma, třemi psi v jednom. A co si budeme povídat - hysterky z internetu by asi psychicky takové ustájení nezvládly a dané zařízení by se stalo terčem nepěkné kritiky.

6.7.2017 22:27
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Já nic komolit nepotřebuji, naopak usiluji o to, aby má vyjádření byla jednoznačná a pochopitelná.
My víme, že i poměrně krátký (3m) úvaz, převyšuje disponibilní plochu nadprůměrného kotce (5x5m). Obávám se že ti pitomci to akorát nevědí

stafordsssss

6.7.2017 22:54
stafordsssss

XXX.XXX.121.150

Dobry den tak pes muže být venku, nebude mu to vadit?

7.7.2017 08:06
koňadra

XXX.XXX.128.31

stafordsssss napsal(a):

A co chcete slyšet? Jedni vám řeknou, že pes patří do bytu (a to nejen krátkosrstý jako je AST), jiný vám řekne, že to nevadí, když bude mít pes dobře zateplenou boudu v závětří - a teď si vyberte. Co člověk, to názor. A na odpověď na otázku "nebude mu to vadit?", se musíte zeptat toho psa.
Ideální pro každého psa je asi to, když si může vybrat, kde chce být - tedy zahrada s volným přístupem do domu. A potom je to o tom, jak si psa navyknete.

7.7.2017 08:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

stafordsssss napsal(a):

To má být dárek za výzo?

7.7.2017 09:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

stafordsssss napsal(a):

Pořiď mu boudu.
Až bude v zimě - 12 st. tak tam s ním přenocuj
a budeš hned vědět
ŽE SE TI TO LÍBILO .
Proč si nepořídíš vlčáka ? (pardon NO).

7.7.2017 09:16
koňadra

XXX.XXX.128.31

Fiona.Praha napsal(a):
To má být dárek za výzo?

Taky přemýšlím jestli toto vlákno je dílem nudícího se dítěte, nebo je to myšleno vážně. Nicméně dát dítěti za výzo zrovna AST považuji za docela nezodpovědné. Nevím, jak by si dítě poradilo, kdyby se AST zakousl do jiného psa - sama jsem byla svědkem několika takových rvaček a dospělý chlap měl co dělat.

7.7.2017 09:44
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

koňadra napsal(a):
Taky přemýšlím jestli toto vlákno je dílem nudícího se dítěte, nebo je to myšleno vážně. Nicméně dát dítěti za výzo zrovna AST považuji za docela nezodpovědné. Nevím, jak by si dítě poradilo, kdyby se AST zakousl do jiného psa - sama jsem byla svědkem několika takových rvaček a dospělý chlap měl co dělat.

Je to dílo nudícího se dítěte.

7.7.2017 11:21
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Koňadra
Pomocí prachsprostého breaksticku, sundá psa ze zákusu i zkušené dítě.
O debilitě a nezodpovědnosti se moc rozepisovat nechci, ale je to tím.

7.7.2017 12:38
koňadra

XXX.XXX.128.31

vetřelec napsal(a):
Koňadra
Pomocí prachsprostého breaksticku, sundá psa ze zákusu i zkušené dítě.
O debilitě a nezodpovědnosti se moc rozepisovat nechci, ale je to tím.

Tak samozřejmě vím, že breakstick je pomůcka na odtržení (píše odpáčení) dvou psů, ale i tak si nemyslím, že by zrovna pro dítě bylo vhodné, aby mělo psa, se kterým by na procházky muselo chodit s touto pomůckou. A které dítě je zkušené? Prostě je to blbost, dítě má mít psa, kterého zvládne bez jakýchkoliv pomůcek a nemusí být stále ve střehu.

7.7.2017 13:11
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Děti chovatelů jsou v těchto věcech velmi zkušené, ale z velké části s Vámi souhlasím...
Pro dospělého člověka to za normálních okolností není problém a to jsem se snažil objasnit.

7.7.2017 13:14
pomeranc

XXX.XXX.87.9

Měli jsme doma 2 staffordy a nebojte se, byli normálně venku.
Měli zateplenou boudu, do boudy jim dejte pak na podzim a na zimu buď nějaký seno, slámu, nebo spec. piliny - podestýlka pro psy a pejskům bude teplo. Před vchod jim dávám už na podzim teplou deku, aby jim tam nefoukali a měli si to tam možnost aspoň nějak zadýchat, a pokud bylo venku do -5, tak jsou v boudě. Pokud byly mrazy větší, tak máme garáž, kde se netopí, tak tam spinkali přes noc a někdy i přes den, když byly stále velké mrazy. Tak to je jediny problém, pokud nebudou mít zateplenou boudu. Nebo někam na verandu atd.. Určitě si neumím představit mít pejska doma.. venku jim je dobře a mají přirozený pohyb.
Co se týče boudy, mrkněte na Bazoš, je tam pán od Plzně a vyrábí psí boudy, pro malé, střední a velké plemeno.

8.7.2017 17:21
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

koňadra napsal(a):
Nějak vám ujíždějí nervy, ne?
Já jsem psala o normálních chovatelích AST - a po pravdě: jiné ani neznám. Občas potkávám potetované blbečky se psy typu bull (a kdo ví, co to vůbec je za psy - pitbul, AST, křižovatka...), kteří si honí svoje ego tím, že psům nasadí obojek s ostny, místo vodítka mají řetěz na krávu a dělají machry, jak mají zlého psa, ale o těch já nepíši.

Nevím tedy jaké chovatelé znáte, ale jelikož jezdím na nějaké akce pro bull psy, tak jich znám docela dost a drtivá většina z nich má psy doma - v posteli. Neříkám, že pes musí nutně do postele, to rozhodně ne. Ale zrovna ti bull psy jsou fakt ve většině případů hodně závislý na páníčkovi a venku trpí. To za prvé a za druhé já bych tedy psa s tímto typem srsti venku v zimě nenechala. Jo, je mi jasné, že tady budou lidi psát jak ten a ten má toho psa venku a úplně v pohodě, ale to že někdo něco dělá pro mě ještě neznamená, že je to správné. Taky jsem znala krátkosrstého psa, který byl venku, vypadal "spokojeně" a zdravě, ale v celkem nízkém věku to odnesly ledviny. A to nejsem ten typ člověka, který by zastával názor, že pes musí být doma jinak je to chudák. Chápu, že prostě někdo psa do baráku nechce, ale podle toho by měl taky vybírat plemeno. Podle mě se prostě bull plemena na pobyt venku nehodí. Stejně tak jako bych si pastevce nebo huskyho nepořídila do bytu, tak bych si bulla nepořídila ven.

8.7.2017 17:25

Marcelaamax

9.7.2017 00:43
bhk

XXX.XXX.214.131

marcelaamax napsal(a):
Nevím tedy jaké chovatelé znáte, ale jelikož jezdím na nějaké akce pro bull psy, tak jich znám docela dost a drtivá většina z nich má psy doma - v posteli. Neříkám, že pes musí nutně do postele, to rozhodně ne. Ale zrovna ti bull psy jsou fakt ve většině případů hodně závislý na páníčkovi a venku trpí. To za prvé a za druhé já bych tedy psa s tímto typem srsti venku v zimě nenechala. Jo, je mi jasné, že tady budou lidi psát jak ten a ten má toho psa venku a úplně v pohodě, ale to že někdo něco dělá pro mě ještě neznamená, že je to správné. Taky jsem znala krátkosrstého psa, který byl venku, vypadal "spokojeně" a zdravě, ale v celkem nízkém věku to odnesly ledviny. A to nejsem ten typ člověka, který by zastával názor, že pes musí být doma jinak je to chudák. Chápu, že prostě někdo psa do baráku nechce, ale podle toho by měl taky vybírat plemeno. Podle mě se prostě bull plemena na pobyt venku nehodí. Stejně tak jako bych si pastevce nebo huskyho nepořídila do bytu, tak bych si bulla nepořídila ven.

Absolutní nesouhlas.
Mohla bych napasat to co už tu milionkrát bylo, ale už se mě nechce.
Dodám jediné - Vy jste koncový uživatel, tedy majitel psa. Nejste chovatel..
Ani ten bígl nepatří do baráku ani výmar ani tzv. bull plemena...prostě ne..
Zkuste něco odchovat a nejen odchovat, zkuste vidět trochu dál...!

Absolutně není pravda, že "krátkostrý" pes venku trpí.
Ne!, fakt s tím nemají problém
.
Proboha nedělejme z těch psů a plemen něco co nikdy nebyla a bohužel díky náhledu lidí Vašeho ražení do toho kopru jdou..

notregistered

9.7.2017 08:44
notregistered

XXX.XXX.211.106

Myslím, že plemena jsou dávno tak nějak rozdvojená
nevím, jestli přesně na polovinu nebo jestli všechna
ale asi celkem dost, jinak by téměř nikdo z nás psa neměl
a máme, protože si vybereme přibližně vhodného psa přece
už od počátku jsou jedinci (jedinci ! ) vhodní na lov, sport, jako společníci poddaných a šlechty, na vyjížďkách v podzámčí či hlídači děravé chalupy
a tak se oddělují ti nejlepší, tato linie dobře loví, tato zůstane na dvorku
kolik z nás má pastevce, u nás v čr, kde máme opravdu obří stáda na samotě, a pro bordelkólie máme ještě větší stáda, jsme přece tradiční pastevecký národ
a ridgebacky, co chrání před divočinou, no dobře, každé město má svůj bronx, ale představa ridgebacka o hlídání je trochu jinde než našich zákonodárců
anglické bulldogy máme na zápasy s býky
které jsou od roku 1835 zakázané, tak co to vlastně lp 1865 začali zachraňovat
ostatní, včetně pit-amerického stafforda, máme na zápasy se psy, proto musí posilovat na řetězu, bydlet v boudičce 3 metry od dalšího stafforda, posilovat drsný pohled
a vůbec molloseři, když jdeme do coopu, jdou v první linii, odhání medvědy a jiné zlotřilce, na levoboku šarpej v plné zbroji, pravobok malamamut s nákupním vozíkem, v závěsu labrouš, ponese mražené kuře nazpět.

stafordsssss

11.7.2017 07:37
stafordsssss

XXX.XXX.121.150

Dobrý den, dekuji. Konečně někdo normálně odepisuje. Mě by zajímalo zda kdo odepisuje uráží jestli měl vůbec psa?

11.7.2017 07:41
scylla

XXX.XXX.150.32

bhk napsal(a):
Absolutní nesouhlas.
Mohla bych napasat to co už tu milionkrát bylo, ale už se mě nechce.
Dodám jediné - Vy jste koncový uživatel, tedy majitel psa. Nejste chovatel..
Ani ten bígl nepatří do baráku ani výmar ani tzv. bull plemena...prostě ne..
Zkuste něco odchovat a nejen odchovat, zkuste vidět trochu dál...!

Absolutně není pravda, že "krátkostrý" pes venku trpí.
Ne!, fakt s tím nemají problém
.
Proboha nedělejme z těch psů a plemen něco co nikdy nebyla a bohužel díky náhledu lidí Vašeho ražení do toho kopru jdou..

Takže o tom, jestli půjde plemeno do kopru rozhoduje podle vás fakt, jestli má někdo krátkosrstého psa venku?

11.7.2017 07:53

Krom toho, snad v každém pojednání o amstafovi se najde něco o tom, že je to pes vhodný do bytu a nikoliv do boudy/kotce pro svou velkou vázanost na člověka...

notregistered

11.7.2017 09:10
notregistered

XXX.XXX.211.167

Držet na úvaze, posilovat řetězem na krku
ty pracovní kusy teda, ano ?
kolik je tu pracovních staffordů ?
tipuji 5
jsem z toho mírně zmatená
furt tohle píšete o pitech a teď zas o staffordech
staffordi nejsou ti výstavní pitové ?
opravdu jste mě / se zmátli
sjednoťme se !

11.7.2017 09:13

"sjednoťme se ! "
tož ale vždyť to jsme dělali desetiletí napravo od nás
a teď se sjednocujeme nalevo od nás
a výsledek teda nic moc, nikdy...

notregistered

11.7.2017 09:21
notregistered

XXX.XXX.211.167

11.7.2017 21:20
bhk

XXX.XXX.214.124

scylla napsal(a):
Takže o tom, jestli půjde plemeno do kopru rozhoduje podle vás fakt, jestli má někdo krátkosrstého psa venku?

Trochu to opět přeháníte, dramatizujete... Nicméně v podstatě ano. A ano bylo by to na dlouhou diskuzi.Fakt ji chcete? Já ani moc ne neb vím, že se neshodnem...
Stejně tak jsem přesvědčená o tom, že např. i zdraví psů šlo/jde do kopru skrze nepřirozené krmení granulema..
A ne - fakt si nemyslím, že je to o tom, aby všemožná plemena zastávala stejnou
pracovní nápln jako před sto lety. Ano ! doba se mění, ale nevidím jediný důvod, proč bych např. z toho bígla měla dělat gaučáka. Kam to dospělo vidíme dnes v praxi všichni...
Jasně, že dnes není možné, aby se smečka bíglů s "pánem" na koni štvala za liškou..protože je to přece "týrání", ale ok tak mu přece nabídnu činnost, práci co nejvíc připomínající způsob jeho původní práce apod. Ono to jde, jen se nechce a bohužel lidi Vašeho ražení z mého pohledu tomu pomáhají...A ano i proto jdou plemena psů do háje.

12.7.2017 05:47
scylla

XXX.XXX.150.32

bhk napsal(a):
Trochu to opět přeháníte, dramatizujete... Nicméně v podstatě ano. A ano bylo by to na dlouhou diskuzi.Fakt ji chcete? Já ani moc ne neb vím, že se neshodnem...
Stejně tak jsem přesvědčená o tom, že např. i zdraví psů šlo/jde do kopru skrze nepřirozené krmení granulema..
A ne - fakt si nemyslím, že je to o tom, aby všemožná plemena zastávala stejnou
pracovní nápln jako před sto lety. Ano ! doba se mění, ale nevidím jediný důvod, proč bych např. z toho bígla měla dělat gaučáka. Kam to dospělo vidíme dnes v praxi všichni...
Jasně, že dnes není možné, aby se smečka bíglů s "pánem" na koni štvala za liškou..protože je to přece "týrání", ale ok tak mu přece nabídnu činnost, práci co nejvíc připomínající způsob jeho původní práce apod. Ono to jde, jen se nechce a bohužel lidi Vašeho ražení z mého pohledu tomu pomáhají...A ano i proto jdou plemena psů do háje.

S tím krmením granulemi s vámi naprosto souhlasím. Pak vidím jako hlavní důvod toho, proč jdou plemena do háje to, že chovají lidé, kterým nejde o plemena, ale o slávu, zisk, ego a další věci - netvrďte mi, že se NO stali ve výstavní linii mrzáci kvůli tomu, že je někdo vzal z boudy do bytu, to nemůžete myslet vážně. Když nacpete mámu a tátu granulemi, nakryjete, píchnete atb, herpes virus, uděláte sono a březí feně rentgen, nemůžete se divit, že produkt této činnosti, krmený dále granulemi, není zdravý. To nemá nic společného s tím, jestli je pes venku nebo doma. Hladkosrtí psi nejsou vhodní pro chov venku, ani můj přibuzný své lovecké psy neměl venku, ale v bytě, pracovali, byli zdraví. To, že psi nemohou dnes dělat to, pro co byli vyšlechtěni, je také fakt, ale opět to nemá co dělat s tím, jestli jsou chováni venku nebo doma.
Myslím si, že lidé vašich názorů jsou dost pro plemena psů nebezpeční, protože místo aby se starali o genetiku, krmení, výběr chovných párů a odpovědných majitelů to zjednoduší vyhozením psa do boudy jako všespásnou metodou.

stafordsssss

12.7.2017 07:55
stafordsssss

XXX.XXX.121.150

Dobrý den tak je dobý když je pes venku nebo doma?Aby se mu nic nestalo a netrapil se (stafordšírský terier).

12.7.2017 08:07
pomeranc

XXX.XXX.87.9

stafordsssss napsal(a):
Dobrý den tak je dobý když je pes venku nebo doma?Aby se mu nic nestalo a netrapil se (stafordšírský terier).

Používejte zdravý selský rozum, máte barák se zahradou? Pak je přeci volba jasná, psala jsem již, že zateplená bouda stačí, snad nebude pes na řetězu nebo zavřený v kleci a bude spokojený. Bude si chodit, bude Vás vítat a bude Vám hlídat zahradu. Na gaučink si pes rád zvykne, to mi věřte, náš pes má dveře otevřené, rád jde přivítat, je s námi chvíli doma, ale jak může stejně chce jít ven, kde sebou někde plácne na trávu. Projde si a očuchá co může. A hlavně Vám doma štěně rozkouše nábytek a bude smutný, protože se bude nudit.. Napište sem pak na podzim, co máte dělat aby mu bylo teplo, a pokud se něco nezvrhne v takovouto kravskou diskuzi, tak Vám určitě někdo zas normálně poradí.. tady je to opravdu někdy fakt neštěstí..

12.7.2017 08:43
koňadra

XXX.XXX.128.31

stafordsssss napsal(a):

Jste tak hloupý, že neumíte číst, co už tady bylo napsáno a nebo jste troll a jen provokujete?

stafordsssss

16.7.2017 07:03
stafordsssss

XXX.XXX.121.150

Dobrý den, psa budu mýt venku. Dělám momentálně boudu, bude zateplena šesti centimetry. Ted řeším jak velkou už jeden názor byl. Pokuste mi poradit děkuji.

16.7.2017 07:23
scylla

XXX.XXX.150.32

stafordsssss napsal(a):
Dobrý den, psa budu mýt venku. Dělám momentálně boudu, bude zateplena šesti centimetry. Ted řeším jak velkou už jeden názor byl. Pokuste mi poradit děkuji.

Nejlépe vám poradí takoví chovatelé, jakým vy se zřejmě chcete stát a takové tu až na výjimky nehledejte, sem převážně píšou lidé s aspoň troškou citu pro psa a troškou rozumu. S důvěrou se obra´tte na vám podobné "chovatele" bull psů na FB, tam vám poradí i s rozměry obojku a váhou řetězu, běhacím pásem a dalšími nezbytnými potřebami.

16.7.2017 10:49
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

stafordsssss napsal(a):

Hlavně ho venku nemyjte přes zimu, to by vám zmrznul i v tý zateplený boudě

16.7.2017 11:57
koňadra

XXX.XXX.180.61

Huskyjanina napsal(a):
Hlavně ho venku nemyjte přes zimu, to by vám zmrznul i v tý zateplený boudě

Obávám se, že to zadavatel nepochopí, protože mu zjevně uniká nejen rozdíl mezi mýt a mít.

17.7.2017 08:11
pomeranc

XXX.XXX.87.9

stafordsssss napsal(a):

Mrkněte sem, https://zvirata.bazos.cz/inzerat/76688377/Zateplena-psi-bouda.php

stafordsssss

18.7.2017 06:48
stafordsssss

XXX.XXX.121.150

HNUPE.

Přidejte reakci

Přidat smajlík