Zdravím, hľadám nejaké rady a nápady čím kŕmiť psa aby sa mu zlepšil stav kĺbov.
Boli mi odporúčané bravčové a hydinové nožičky, ale mäsiarstvo v ktorom som objavila tento sortiment mám dosť od ruky a navyše nemôžem podobné veci kupovať vo veľkom pretože zatiaľ nemáme mrazák. Pracuje sa na tom, ale momentálne musím fungovať bez neho.
Pravdaže viem o rôznych výživových doplnkoch, no zaujímalo by ma ešte niečo ďalšie, ak teda niečo také je.
Všimla som si asi mesiac dozadu, že sa mojej sučke ťažšie vstáva na zadné nohy, musí sa pár krokov rozchodiť akoby bola stuhnutá. Inak je úplne v poriadku, nevšímam si žeby ju niečo bolelo alebo obmedzovalo pri behu. Má 6 rokov, barzoj, kŕmim surovým mäsom, občas zelenina, ryby, vajíčka a i...
Boli sme aj u veterinára, no tiež mi poradil drahé výživové doplnky, ktoré treba pravidelne kupovať, no proste do rozpočtu mi to až tak nepasuje, žijem z výplaty do výplaty, poznáte to... ale pre psa chcem len to najlepšie, snažím sa teda objaviť nejaké ďalšie alternatívy, babské rady...
Budem vďačná za každú informáciu.
Objednejte na internetu hydrolyzovaný kolagen, není drahý, a dávkujte podle váhy psa. Pro začátek můžete objednat i MSM, ale to nepodávejte dlouho. Celé by to mohlo vyjít tak na 350 korun. Dobrý je aptus aptoflex, stojí kolem 700 korun. Dávejte tři měsíce, pak chvíli přestávka tři a pak zase. Léky podle návodu.
Skyrra
napsal(a):
Môžem vitamín C dávať v strave (trebárs zvýšiť podiel nejakej zeleniny, ktorá ho obsahuje) alebo tiež radšej výživový doplnok?
MSM poriadne neviem čo je, idem si to naštudovať.
Ďakujem :).
Vitamín C si pes tvoří sám, proto se mi zdá blbost, ho dodávat uměle. Pokud krmíte barfem, jak píšete, zvýšila bych jen podíl kostí a chrupavek ve stravě a uměle bych nedodávala nic. Vepřové nožky jsou super, jen někteří psi se z nich pos... Dokonce mé známé ortoped, když ho žádala o doporučení nějakého chondra řekl, ať si uvaří sulc a neskáče na hloupé reklamy výrobců doplňků..Ještě jsem si vzpomněla, že jsem krmila hodně krůtí chrupavky, které měl v sortimentu Ravel. Nevím, jestli ještě vede, k nám přestal bohužel do masny vozit.
lesnížínka
napsal(a):
Vitamín C si pes tvoří sám, proto se mi zdá blbost, ho dodávat uměle. Pokud krmíte barfem, jak píšete, zvýšila bych jen podíl kostí a chrupavek ve stravě a uměle bych nedodávala nic. Vepřové nožky jsou super, jen někteří psi se z nich pos... Dokonce mé známé ortoped, když ho žádala o doporučení nějakého chondra řekl, ať si uvaří sulc a neskáče na hloupé reklamy výrobců doplňků..Ještě jsem si vzpomněla, že jsem krmila hodně krůtí chrupavky, které měl v sortimentu Ravel. Nevím, jestli ještě vede, k nám přestal bohužel do masny vozit.
Čítala som niekde, že varením sa strácajú účinky kolagénu, neviem čo je na tom pravdy a či som to zachytila správne. Možno to bol len marketingový ťah, ako píšeš :).
Tiež sa snažím oddeliť pravdu od reklamy, no v dnešnej dobe kde máš popísané o jednej veci x rôznych článkov, je to náročné.
Sučka dostáva hlavne hydinové mäso, dávam jej aj veľa kostí a chrupaviek, nakoľko to v našom mäsiarstve pravidelne dávajú preč a už ma poznajú tak mi ich odkladajú. Myslím, že príjem kostí a chrupaviek u nej teda nie je nedostatkový, ale aj tak má problémy so vstávaním.
Taktiež jej nechcem dávať nič umelé, ale to čo si mi odporúčila má už dlho zaradené v jedálničku.
Chcela som skúsiť tie bravčové paprčky, ale jediné mäsiarstvo kde som to našla je dosť ďaleko. Ani mi to nikto nedovezie pretože bývame na samote kde sa nedá len tak dostať autom.
Zvažujem akurát či objednať ten hydrolyzovaný kolagén, aký máš na to názor?
Skyrra
napsal(a):
Čítala som niekde, že varením sa strácajú účinky kolagénu, neviem čo je na tom pravdy a či som to zachytila správne. Možno to bol len marketingový ťah, ako píšeš :).
Tiež sa snažím oddeliť pravdu od reklamy, no v dnešnej dobe kde máš popísané o jednej veci x rôznych článkov, je to náročné.
Sučka dostáva hlavne hydinové mäso, dávam jej aj veľa kostí a chrupaviek, nakoľko to v našom mäsiarstve pravidelne dávajú preč a už ma poznajú tak mi ich odkladajú. Myslím, že príjem kostí a chrupaviek u nej teda nie je nedostatkový, ale aj tak má problémy so vstávaním.
Taktiež jej nechcem dávať nič umelé, ale to čo si mi odporúčila má už dlho zaradené v jedálničku.
Chcela som skúsiť tie bravčové paprčky, ale jediné mäsiarstvo kde som to našla je dosť ďaleko. Ani mi to nikto nedovezie pretože bývame na samote kde sa nedá len tak dostať autom.
Zvažujem akurát či objednať ten hydrolyzovaný kolagén, aký máš na to názor?
Za zkoušku nic nedáš, prostě bych dávku zkusila a uvidí se. Není to až taková pálka, člověk vyhodí prachy za větší blbiny Já kupovala na doporučení kamarádky Aptoflex sirup a pas se po nějaké době zlepšil. Jenže podruhé jsem ho nahradila kopřivovým sirupem...a zlepšil se také. Takže nevím, jestli by mu to přešlo, i kdyby zrovna nedostával vůbec nic. Samojed mi také chodí špatně, je mu devět a už jako štěndo přišel ve špatné výživové kondici, průjmoval, uši se mu nepostavily...a táhne se to s ním celý život už. U nás v zahradě, ještě jak s druhým psem lítali kolem plotu, tak přeskakovali takový příkop...čímž si dle veta odvařil chrupavky na zápěstích předních tlapek. Má na jedné odlomenou chrupavku, takže kulhá co chvíli asi, když se mu pohne. Dle veta jen léky od bolesti...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Podáváním vepř. nožek, kůží a sulcu sice psovi neuškodíte, ale ani nijak zvlášť neprospějete. Tzn. o výživě kloubů v pravém slova smyslu, nemůže být ani řeč. Není to možné, nebo se jedná o nativní kolagen. Bílkovina musí být enzymaticky naštěpena-hydrolyzát kol. bílkoviny. Proto ten hydrolyzovaný kolagen. Dobré je dávat kvalitní omega 3+vit.C. Nemusí být denně. Já dávám feně 2x týdně krilový olej. Kloubka by, než chondroitin a glukosamin měla obsahovat HA. Na podporu a zlepšení pohybu je dobrá Boswellia serrata. Upřednostňujte nejlépe v tekuté formě-sirup. Aptus není špatný, ale myslím si z vlastní zkušenosti, že je lepší Petvet flex. Pročtěte. http://shop.manwe.eu/doplnky-stravy-petvet/116-petvet-flex-500ml-500ml-zdarma.html Obsahuje i astaxantin, ten právě obsahuje i krilový olej. Je to na delší čas, výsledek se nedostaví za 2 dny, týden. Já jsem dávala zatím jen tak pro prevenci, pak třeba 3,4 měsíce nedávám nic, no a teď jsem pro změnu koupila tento od Orling. https://www.orling.cz/cs/e-shop/pripravky-veterinarni/psi/chondrocan-forte-prasek-500g.html. Má ho můj známý pro 10 letého psa, podává cca 4 měsíce a je nadmíru spokojen. Nastalo dost výrazné zlepšení. Nevím, tak něco mi říká, že Orling docela umí udělat kloubku.
Nechci se hádat, ale ta, studie", co se všude opakuje o tom, že kolagen musí být takový a ne makový...to je dle mne zase jen mediální masáž výrobců kolagenových doplňků. Vyrojilo se jich rázem milion, neb kolagen není na výrobu nic drahého, ceny šly dole, tak co teď? Vypustíme, že ten kolagen od konkurence je k ničemu. Kdyby to tak opravdu bylo, tak nikdo z nás nechodí (ať už psi, nebo lidi) Takže asi takhle: je jedno, v jakovém stavu se kolagen do těla dostane, to má jistě procesy, jak ho zužitkovat, či vyloučit, pokud ho nepotřebuje či má nadbytek. Nemyslíte?