Dobrý den,
moje fenku něco svědí na lopatkách a krku. Prohlížela jsem jí, ale žádná podrážděná kůže, žádní parazité. Už je to tří dny, začaly jí i lupy. Ráno jsem jí vzala pro všechny případy antiparazitickým šamponem, ale pořád se drbe.
Změna ve žrádle byla, koupili jsme Lukllus kapsy, kde jsou i obiloviny, které nikdy před tím neměla. Může se takto projevit alergie na obiloviny?
Děkuji.
karo2702
napsal(a):
Dobrý den,
moje fenku něco svědí na lopatkách a krku. Prohlížela jsem jí, ale žádná podrážděná kůže, žádní parazité. Už je to tří dny, začaly jí i lupy. Ráno jsem jí vzala pro všechny případy antiparazitickým šamponem, ale pořád se drbe.
Změna ve žrádle byla, koupili jsme Lukllus kapsy, kde jsou i obiloviny, které nikdy před tím neměla. Může se takto projevit alergie na obiloviny?
Děkuji.
Určitě může. Zkuste jí je třeba zase týden nedávat, uvidíte.
Nám obilná veterinární dieta rozjela těžký ekzém. Pes se nezačal drbat hned, ale asi po týdnu, možná dvou. Nejprve se jen drbal bez zjevného důvodu a později se mu udělal tmavý svědivý ekzém různě po těle. Ten mu mažeme, ale po zaléčení jednoho fleku se objeví další. A to vše jen kvůli pitomému "veterinárnímu" žrádlu
Ano, může. My meli naprosto totozny problem. Řešili jsme to 3 roky. Antibiotika na chvilku pomohly, ale behem par týdnů opět ten stejný problém. Udělali jsme test z krve na potravinove alergeny a zjistlili jsme, ze mame alergii na veprove, kureci maso, mlecne vyrobky, vejce atd. Máme dermatitidu a pejsek je atopic, což je přesně to, že máme na jaře a podzim kvasinky v uších a meziprstí. ( ouška řešime antib. kapkami a packy 2x denne potíráme octem ředěný vodou ( malinko více octa než na okurkový salát ) a funguje perfektně. Nadadili jsme granule a konzervy Eukanuba veterinary diets dermatosis a máme zase veselého pejska. Velmi důležité je: pejsek nesmi dostat ani špetku ničeho jiného, což byl pro nás ze začátku velký problém, měli jsme pocit, že nebude mít žádné mňamky a několikrát jsme to ze začátku porušili, což byla obrovská chyba. Jakmile se pejskovi dostane potravinový alergen do krve, celý kolotoč začne znovu a než se kůže srovná, trvá to cca 2 měsíce. Koupeme 2x týdne v alergenovém šamponu Allercalm protisvědivý a každý den dáváme tabletku Apoquel ( proti svědivosti ). Snad Vám můj popis pomůže. V případě že budete potřebovat, můžete mi zavolat: 739 650 477 Michaela
Uživatel s deaktivovaným účtem

to je teda pěkný chudák ten pes
stačilo uši a nohy občas přejet bajazinem např. a krmit králíkem
a stejně to bude mít furt, protože vám nikdo neřekl, že tlamou a packami si to roznáší po celém těle..
kvasinky má každý pes !
jde jen o to, nenechat je tolik rozmnožit..