Nesetkal jste se někdo s touto značkou? Mají stránky: http://chejn-krmiva.cz
Sestra to dává kočkám, mamka psovi, jsou úplně odvařený z toho, že to je levný a kvalitní... Máma to bere od dodavatele, co jí do Jednoty vozí všechny ty Friskies a tyhle blemcy, ale ofiko to prodávat nemůže, bere to jen pro sebe. I tak jsem k tomu skeptická.
Co jsem tak četla složení, první položka je Maso a produkty živočišného původu, následně tam jsou vypsané různé vnitřnosti a tak, nikde nejsou uvedená procenta. Jediný co, tak to asi fakt nebude ze šrotu pro slepice... Jenže moc z toho nevyčtu, navíc mi ty dvě neustále cpou, jak to není vůbec špatný, i když já jim do toho nekecám a nemám v úmyslu se s nima kvůli tomu nějak dohadovat. Jen bych chtěla vědět, jak to teda je. Já osobně si myslím, že tam někde bude zakopanej pes a žádná sláva to nebude. Co myslíte?
Zkus to hodit na pánev a ohřát. :) Jestli to bude smrdet tak budeš tušit kvalitu surovin. Resp. Toto je rozdíl mezi grand a Gran carno konzerv ;) záhada prdicich psů po grand konzervach rozlustena. ;) ale víc nepovím. U nás v coopu to máj taky a žádná sláva to nebyla a mají tam i složení.
Sisi: No, já to právě vidím stejně, jenže na balení je samozřejmě napsáno 97% masa nebo nějaká podobná fajn upoutávka a tak nemám právo si myslet, že je to hnus.
Tedysek: Ani nevím, že je i Grand Carno, koupila jsem balení na zkoušku na zoohitu Gran Carno konzerv a některé byly fajn, ale celkově mi přišlo, že feně úplně dobře taky nedělají.
No, ony jsou dva typy Coop prodejen, jedny můžou prodávat zboží, které další nemohou (ujetý, ale je to tak, prý podle lokality a velikosti prodejen :D)
L(phi): četla jsem to přímo na výrobku, na těch stránkách se mi taky nedaří nic pořádnýho najít.
Atheira
napsal(a):
Sisi: No, já to právě vidím stejně, jenže na balení je samozřejmě napsáno 97% masa nebo nějaká podobná fajn upoutávka a tak nemám právo si myslet, že je to hnus.
Tedysek: Ani nevím, že je i Grand Carno, koupila jsem balení na zkoušku na zoohitu Gran Carno konzerv a některé byly fajn, ale celkově mi přišlo, že feně úplně dobře taky nedělají.
No, ony jsou dva typy Coop prodejen, jedny můžou prodávat zboží, které další nemohou (ujetý, ale je to tak, prý podle lokality a velikosti prodejen :D)
L(phi): četla jsem to přímo na výrobku, na těch stránkách se mi taky nedaří nic pořádnýho najít.
Asi jsem spletla název moje grand carno a tvoje Gran carno je totéž
Já je občas koupím stejně jako rinti konzervy :)
Naší psi jsou po nich v pohodě. ;) s většina psů s citlivým trávením nebo nějakou alergií taky. Ale po grand to už tak super není.
Tedysek
napsal(a):
Asi jsem spletla název moje grand carno a tvoje Gran carno je totéž
Já je občas koupím stejně jako rinti konzervy :)
Naší psi jsou po nich v pohodě. ;) s většina psů s citlivým trávením nebo nějakou alergií taky. Ale po grand to už tak super není.
Tak teď jsem z toho solidně zblblá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je par vyrobku, ktere od nich kupuju a nevadi mi - ale me to nevadi, protoze si treba nemyslim, ze pes ma zit na svalovine hlavne
Plus mam vyrobu v sousedstvi tj.jsou tu snadno dostupne. Pres pul sveta bych si pro to asi nejezdila
Davam to teda jako jedno z mnoha krmeni, jako doplnek - na stopu, na cestach do grancli ap.
Potize po tom psi nemaji, chutna jim to. A zerou to dobre i kocky (stajove to mely rady).
Je to ze zbytku, ale zvirat- nekonzervovane,
a treba proti salamu brit - lepsi podle me.
Ale ze bych krmila jen tim, to jsem teda nezkousela.
Tedysek
napsal(a):
Grand - dělá třeba konzervu 1/2 kuřete - psi prdi
Gran carno - dělá hromadu příchutí - psi neprdi
Rinti - konzervy s obalem do bila - psi neprdi
lepší?
Už se v tom orientuju, nejdřív jsem si myslela, že Grand a Gran Carno spolu mají víc společného. Co se Rinti týče, jednou jsem koupila na zkoušku asi dva kousky ve zverimexu. Škrundalo jí potom tak divně v břiše, tak jsem zbytek a tu druhou raději poslala dál.
Tedysek
napsal(a):
A zkoušela jsi rinti nature? Tak nějak se jmenuje ta jejich řada. Jsou ještě lepší. A myslím ze máj i s koňským masem. :) já to dám klidně jako večeři když nemám rozmrazene maso.
To bylo dokonce jediné, co jsem zkoušela, konkrétně tu na obrázku.
Já jsem jinak hodně spokojená (teda fena očividně je) s lukullus, herrmanns, mac's a granatapet. Občas někde najdu něco, co se mi líbí, tak to objednám, ale opakovaně kupuju konkrétně tyhle zmíněné.
Aha tak to nechápu co se tvé fene na tom nezdálo. :-/ ale tak neříkám že to možné není. Jen nechápu co v tom je "spatne".
My v pondělí jedem na lov do tesca. Ma ji tam argentinský hovězí - vysoký rostenec. A s datem expirace Do pondělí. Jednou jsme to našli ve slevě ze 199 na 35, - a psi málem lezli i po stropě jak si smakovali. A o týden později jim končí exp. u českého vysokého rostence ale to už je snad půl kila. ) lepší než jakákoliv konzerva
sisi58
napsal(a):
Pokud máte ve složení "produkty živočišného původu" nejedná se o kvalitní krmení. To může být cokoli, od pařátků, zobáčků až po pomletá kopyta a peří.
Sisi, samozřejmě máte právo myslet si, co chcete. Jen prosím nešiřte bludy. Konkrétně Chejn má na obalu (bohužel ne na webu) složení rozepsané velice detailně. Jedná o masový ořez + konkrétně popsané druhy vnitřností (liší se dle variety). Zde je např. složení hovězí varianty: masový hovězí ořez, játra, ledvinky, dršťky, vemínko, srdce, plíce, jazyk, masový vývar, zelenina, želatina.
"Vedlejší produkty živočišného původu" nemohou být ani kopyta, ani peří - neumožňuje to legislativa. Pro označování krmných surovin totiž existuje vyhláška. Jakékoliv krmivo, které má ve složení kromě svaloviny také vnitřnosti, obsahuje "vedlejší živočišné produkty".
PS: Pařátky a zobáky jsou v každém krmivu s kuřetem - suchém či vlhkém. Krmná kuřata se totiž pouze odpeřují.
balisek
napsal(a):
Sisi, samozřejmě máte právo myslet si, co chcete. Jen prosím nešiřte bludy. Konkrétně Chejn má na obalu (bohužel ne na webu) složení rozepsané velice detailně. Jedná o masový ořez + konkrétně popsané druhy vnitřností (liší se dle variety). Zde je např. složení hovězí varianty: masový hovězí ořez, játra, ledvinky, dršťky, vemínko, srdce, plíce, jazyk, masový vývar, zelenina, želatina.
"Vedlejší produkty živočišného původu" nemohou být ani kopyta, ani peří - neumožňuje to legislativa. Pro označování krmných surovin totiž existuje vyhláška. Jakékoliv krmivo, které má ve složení kromě svaloviny také vnitřnosti, obsahuje "vedlejší živočišné produkty".
PS: Pařátky a zobáky jsou v každém krmivu s kuřetem - suchém či vlhkém. Krmná kuřata se totiž pouze odpeřují.
Psala jsem svůj názor na krmiva, která mají napsaná ve složení "produkty živočišného původu". Bohužel jsem nenapsala "vedlejší produkty živočišného původu".Vloudila se chybka.O zmiňovaném krmivu nevím nic a ani jsem ho nehodnotila.
Tu je popis z wikipedie a fotka.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Vedlej%C5%A1%C3%AD_%C5%BEivo%C4%8Di%C5%A1n%C3%BD_produkt.
notregistered

XXX.XXX.211.106
Vedlejší produkty živočišného původu jsou i peří, paznehty a podobné zbytky.
Umožňuje to legislativa. Přímo tyto jmenuje v kategorii III. vedlejších produktů, určené na krmiva.
Těla poražených zvířat a jejich části..prohlášeno za nevhodné k lidské spotřebě z důvodu obchodních + jatečně upravená těla, která nevykazovala žádné příznaky onemocnění přenosného na člověka nebo zvířata.
Patří sem např.:
hlavy drůbeže, kůže, prasečí štětiny, peří, končetiny, krev, odtučněné kosti, kal z odstředivky ze zpracování mléka, vlna, srst, ulity měkkýšů a korýšů, trávicí trakt králíků, tuková tkáň,
odpad ze stravovacích zařízení.
http://cit.vfu.cz/ivbp/prohlidka-jatecnich-zvirat-a-masa1/vedlejsi-zivocisne-produkty
Pokud máte na mysli tedy "produkty živočišného původu", znamená to jen to, že výrobce uvedl označení nadřazené skupiny, do které patří
maso
+ vše to, co je psané výše.
Kolik tam čeho dal, jeho věc.
Nedívejte se prosím na wikipedii a obecné veterinární předpisy, ale na "Vyhlášku 295/2015 Sb. o provedení některých ustanovení zákona o krmivech", která vychází z evropské legislativy a doplňuje Zákon o krmivech.
Podle nové směrnice se používá jen "maso a výrobky živočišného původu", přičemž se tím rozumí "všechny masité části poražených teplokrevných suchozemských zvířat v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, dále veškeré výrobky a vedlejší výrobky, vzniklé při zpracování těl nebo části těl teplokrevných suchozemských zvířat."
Vzhledem k tomu, že existují limity pro obsah popelovin (tj. anorganických minerálních složek), není tak úplně věcí výrobce, kolik čeho tam dá. S těmi kopyty, peřím apod. byste se do limitu nevešli.
Nicméně mluvila jsem konkrétně o krmivech Chejn, které na obalu mají "vedlejší produkty" detailně rozepsány a jedná se výhradně o vnitřnosti.
notregistered

XXX.XXX.211.106
A limity pro tuk, fosfor, a limity pro tuk a cévy u opravdového masa, přesto furt někdo tvrdí, že když výrobce použije maso, hází tam nohy, kosti a uši..
s popelem souhlasím, jedno kopýtko se v kotli ztratí, samé peří těžko..
předpisy..no, nikdo si toho moc nevšímal..existují docela dlouho, i jsem se divila
http://eagri.cz/public/web/mze/legislativa/pravni-predpisy-mze/tematicky-prehled/100050263.html
levné krmení, ok
jenže, pokud výrobce nenapíše kolik vnitřností či čeho použil, ale jen jejich druhy, může se stát přesně to, co popisují krmiči výše
některý pes to nesnese
představte si tohle:
ořez, játra,..
ořez 20%, játra 19%,...
a zelenina je tu konkrétně co ?
nevidím nic špatného na vnitřnostech, takovýchto krmivech, ani když pes sní celou myš i s chlupy, to je jedině dobře, nedělejme z nich chudáčky na granulích
ale konkrétně toto složení je pro mě psáno nedostatečně
kdyby tohle byly granule, je tam 10x tolik popela..
no co.. aspoň se to zužitkuje..
notregistered

XXX.XXX.211.106
Kolik to stojí ?

Fitmin For Life MENU meat mix- cca asi 35 kč v zahradním centru nepamatuji si přesně
Já nedávno koupila něco obdobného, viz výše, pes mi konzervy moc nežere(žádný, ani levný ani drahý ani extra drahý) ochutná, ale neutluče se po tom... na podruhé už nežere, možná, kdybych si jí u stolu mazala na chleba
No stejně neodolám a nějakou, co jsme neměli vždy koupím na zkouším, co kdyby...a zase odnesu jiným strávníkům...
To mám stejně za trest, že jsem se smála kolegyním v práci, že jejich psi jsou vybíraví(moje minulá fena sežrala úplně všechno a bez remcání, todle štěně je jako v ozdravovně pro anorektiky).

napsal(a):
Fitmin For Life MENU meat mix- cca asi 35 kč v zahradním centru nepamatuji si přesně
Já nedávno koupila něco obdobného, viz výše, pes mi konzervy moc nežere(žádný, ani levný ani drahý ani extra drahý) ochutná, ale neutluče se po tom... na podruhé už nežere, možná, kdybych si jí u stolu mazala na chleba
No stejně neodolám a nějakou, co jsme neměli vždy koupím na zkouším, co kdyby...a zase odnesu jiným strávníkům...
To mám stejně za trest, že jsem se smála kolegyním v práci, že jejich psi jsou vybíraví(moje minulá fena sežrala úplně všechno a bez remcání, todle štěně je jako v ozdravovně pro anorektiky).
A to zas můj pes mi "konzervy" žere. Před časem jsem s ním byla chvíli pryč a zkušebně jsem mu zavařila koncentrovaný vývar z kůží (sulc) s kuřetem a zeleninou a "psí" paštiku (semletý vařený mišmaš se sulcem). Jinak tip pro barfaře na dovolenou, úplně jsem na to zapomněla. Zavařovačky jsou sice trochu těžší, ale když se to dá dohromady se sušenou přílohou...

Terven
napsal(a):
Konzervy jsem nikdy nekrmila, neměla jsem potřebu, ale v srpnu zřejmě pošlu fenu na pár dní mimo domov a vzhledem k tomu, že granule momentálně moc nemusí, zvažuju pár konzerv koupit.
Váhám mezi Topstein, Marp, Petkult...máte vyzkoušeno?
Já mám s Marp - jako dárky ke granulím. Společně s Wolfsblut perfektní. Voněly, vizuelně v pořádku, pes se mi pomalu plazil po zdi a tancoval čardáš. Strávil je stejně dobře jako syrové.
napsal(a):
Já mám s Marp - jako dárky ke granulím. Společně s Wolfsblut perfektní. Voněly, vizuelně v pořádku, pes se mi pomalu plazil po zdi a tancoval čardáš. Strávil je stejně dobře jako syrové.
Díky, asi zkusím nějaký ten multipack Marp, jen škoda, že jsou všechny jednoho druhu masa, raději bych to měla namíchané

Terven
napsal(a):
Díky, asi zkusím nějaký ten multipack Marp, jen škoda, že jsou všechny jednoho druhu masa, raději bych to měla namíchané
U nás se na konzervy nehraje, ale vzhledem k reakci na paštiku Fleischeslust (hlavně svojí, div jsem neslintala :) plánuji testnout i konzervu, až budu brát granule.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!