Dobrý den, mám 12 týdenní fenečku /kříženec jrt a pinč/
a dost mi dává zabrat kousáním - dávám, hračky, klacíky, snažím se ji mírnit pohlazením, ale
vždy se tak rozparádí, že skončím pokousaná a s potrhaným oblečením.
Nechci trestat - potřebovala bych vědět jak ji usměrnit a zklidnit.
Děkuji.
U nás trvalo než pes pochopil když já vykřiknu AUUU.
Ale pochopil že přestřelil. Taky jsem mu místo mojí ruky strčila do tlamy hračku. A on sel a vzteký kousnul druhýho psa když nemůže kousat mě. Tak to si druhý pes srovnal taky a nakonec už ho bere za postroj nebo vodítko a mě už nechytá a chytí rovnou to co mam v ruce. Chce to trpělivost a být vždy pripraven. :).
jitule66
napsal(a):
Dobrý den, mám 12 týdenní fenečku /kříženec jrt a pinč/
a dost mi dává zabrat kousáním - dávám, hračky, klacíky, snažím se ji mírnit pohlazením, ale
vždy se tak rozparádí, že skončím pokousaná a s potrhaným oblečením.
Nechci trestat - potřebovala bych vědět jak ji usměrnit a zklidnit.
Děkuji.
Nepomůže hračky dávat...pořád se divím, že tohle lidi nedokážou pochopit. Pro psa je hraní příprava na život, na lovení a zabíjení kořisti...kupodivu mu ještě něco zůstalo z toho divokého tvora. Vy si s ním musíte tedy tím způsobem hrát. Hra musí být razantní, divoká tak, že na konci štěně padne a usne. Já měla dvě štěňata velkých ras, takže jsem většinou padla spíš já jak jsem byla urancovaná z přetahování se a honění se kolem domu. Vy to máte s prckem mnohem jednodušší, ani se u toho nemusíte hnout z místa, stačí se jen točit na místě s nějakým hadrem. Super je malý froté ručníček, buď co se prodávají na ruce, nebo nějaký nejmenší dětský(ve vašem případě i rozstříhlá žínka ) Je měkký, pejsům nevadil na zoubky. A ještě dodám, že vykřiknout auu, je taky špatně. To musí být doslova zakvičení, jak by kvíknul kouslý pes nebo jiné zvíře. Žádnému auu, zatím štěně nerozumí. To můžete k tomu kvičení jen přidat, aby si to pak spojil.