Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Danca 1467

16.7.2017 17:06
Danca 1467

XXX.XXX.222.115

Dobry den,
Mam civavaka a trapi ho vrozena epilepsie. Bereme prasky a chtela bych prasky na regeneraci jater. Mate nekdo nejake zkusenosti, ktere jsou opravdu dobre? Dekuju moc.

notregistered

16.7.2017 17:15
16.7.2017 18:56
scylla

XXX.XXX.150.32

Danca 1467 napsal(a):
Dobry den,
Mam civavaka a trapi ho vrozena epilepsie. Bereme prasky a chtela bych prasky na regeneraci jater. Mate nekdo nejake zkusenosti, ktere jsou opravdu dobre? Dekuju moc.

Ostropestřec, jak bylo uvedeno a esenciale (nebo jak se to píše).

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.7.2017 19:10

Hledej silymarin (to je ta účinná látka z ostropestřce).

Danca 1467

16.7.2017 19:54
Danca 1467

XXX.XXX.222.115

Byl mi doporucen Alavis Sammy ale neznam zadne recenze.

notregistered

16.7.2017 20:27
notregistered

XXX.XXX.211.213

Protože SAM-e a Silybin v jednom

S-adenosylmethionin - sammy, SAMe. Ne methionin, ale přímo tento SAMe.
Funguje tak, že se v těle přemění na Glutathion (a další antiox.) - silný antioxidant, který chrání hepatocyty před poškozením odpadními látkami, pomáhá odporoučet se žlučovým kyselinám z jater - důležité pro zpracování tuků. Nakonec má i protizánětlivý a analgetický účinek.

Danca 1467

17.7.2017 14:52
Danca 1467

XXX.XXX.222.115

Dekuji moc.

notregistered

17.7.2017 20:22
notregistered

XXX.XXX.211.194

Napište pak všude co to dělá, recenze... vše, co jsem našla je zahraničí, určitě to bude zajímat spoustu lidí.

18.7.2017 02:27

notregistered napsal(a):
Ostropestřec olej
https://www.ifauna.cz/diskuse/?q=ostropest%C5%99ec&search-in=diskuse.

A obsahuje ostropestřcový olej silymarin? Jakož to hepatoprotektivní látku?
Já mám silně zafixováno, že olej ne, semena ano- semena pomlít a ihned zkrmit.

notregistered

18.7.2017 09:07
notregistered

XXX.XXX.211.158

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A obsahuje ostropestřcový olej silymarin? Jakož to hepatoprotektivní látku?
Já mám silně zafixováno, že olej ne, semena ano- semena pomlít a ihned zkrmit.

Sylymarin - silybin, silydianin a silychristin...anebo ten druhý bodlák - artyčok s cynarinem
ano, nejvíce v semínkách pod slupkou, ano, hned sníst, protože žluknutí
s vodou nefunguje a 40°C účinky ničí, čaj je nesmyslný tedy, a lít ostropestřec do alkoholu, když chceme pomoct játrům..
olej ze semen za studena lisovaný, no ale nejsem odborník.

18.7.2017 09:37

Flavonolignany- komplex silymarin- jako součást vlákniny- nepřechází do oleje, ani za studena lisovaného...pokud je tomu jinak pátrejte, také nejsem odborník smajlík

18.7.2017 09:41

18.7.2017 09:48

Já dávám sobě a feňuli do jídla tento: http://www.namaximum.cz/kategorie/zdrave-potraviny/ostropestrec-mariansky-prasek/.

Nechci být ošklivá, ale hned mě napadlo: dobře prodané bodlákové seno (po sklizni semene).

18.7.2017 09:55

Nechci být ošklivá, ale hned mě napadlo: dobře prodané bodlákové seno (po sklizni semene).

Nevím, jestli je to seno, jak seno to nechutná, rozmíchávám si to ve vodě, chuťově to není dobré, má to nahořklou chuť, feňule tak 2x týdně nasypu špetku do žrádla. Je to jemný prášek, člověk do toho nevidí, tak budem věřit výrobci no.

18.7.2017 12:14
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

No, také si myslím, že tohle je celkem k ničemu. Tedy ne úplně, nějaké látky, třeba vlákninu(pes nemusí žrát trávu) určitě dodáte, ale ne na regeneraci jater...Já sobě i psu dávám tobolky s drcenýma semenama. Dobré za slušnou cenu prodávala lékárna Max, ale už jsem je tam minule nekoupila, nabídnuli mi jiné. Kupuju jen ty, kde je dostatek účinné látky, aby stačila tobolka denně, víc by se mi brát nechtělo a do psa bych ani nedostala.

notregistered

18.7.2017 12:33
notregistered

XXX.XXX.211.158

Nějaký swiss forte ostropestřec má dost, protože standardizovaný extrakt
jinak v semínkách jsou 3% těžko využitelného zázraku
extrakt se dělá "alkoholem"
má to důvod, do vody jde "nic", když, tak s lecitinem, u psů zdvojnásobuje využitelnost, takže aspoň "něco"
hele, ale když se to používá tisíc let, a výsledky jsou, tak asi dobré, ne smajlík

18.7.2017 13:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

notregistered napsal(a):
Nějaký swiss forte ostropestřec má dost, protože standardizovaný extrakt
jinak v semínkách jsou 3% těžko využitelného zázraku
extrakt se dělá "alkoholem"
má to důvod, do vody jde "nic", když, tak s lecitinem, u psů zdvojnásobuje využitelnost, takže aspoň "něco"
hele, ale když se to používá tisíc let, a výsledky jsou, tak asi dobré, ne smajlík

Ten swiss forte mám zrovna teď Proč si myslíte, že v semínkách jsou tři procenta málo využitelného zázraku? Pokud jsem viděla, ve většině tobolek je prášek ze semínek. A plno lidí, co to bralo(či dávali psům) měli až překvapivé výsledky. Teta po prodělané žloutence hrozné jaterní hodnoty. Po měsíci užívání a kontrole, byl doktor u vytržení, jen jedna hodnota už byla nad normu. Říkal, že si myslel, že to spíš skončí cirhozou a ona je víceméně vyléčená(při další kontrole za půl roku, už byla uznaná za vyléčenou).

Accuracy

18.7.2017 13:13
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Já brala ostropestřecové tabletky po mononukleoze, taky jsem byla za měsíc v podstatě v cajku.
Jinak mi taky dost pomohlo aloe, ale jestli je to OK i pro psy, jsem nikdy nezkoumala. I pro lidskou spotřebu mi přijde, že je dobré na prevenci jako detox, když už jsou játra načatá, tak je vyplavením škodlivin do krve spíš dorazíte. Ale jak říkám, nezkoumala jsem to, mně stačí, že mi to funguje, a psovi jsem nikdy neměla potřebu to dávat.

notregistered

18.7.2017 13:53
notregistered

XXX.XXX.211.158

lesnížínka napsal(a):
Ten swiss forte mám zrovna teď Proč si myslíte, že v semínkách jsou tři procenta málo využitelného zázraku? Pokud jsem viděla, ve většině tobolek je prášek ze semínek. A plno lidí, co to bralo(či dávali psům) měli až překvapivé výsledky. Teta po prodělané žloutence hrozné jaterní hodnoty. Po měsíci užívání a kontrole, byl doktor u vytržení, jen jedna hodnota už byla nad normu. Říkal, že si myslel, že to spíš skončí cirhozou a ona je víceméně vyléčená(při další kontrole za půl roku, už byla uznaná za vyléčenou).

Já si to nemyslím, to vědci, aj tu máme prý dobrou odrůdu zjistili, do léků třeba může jen něco s 1,5% sylimarinu a víc, ostatní jen na krmení a doplňky.. proto se dělají ty extrakty.. zvířata krmená expelery jsou jak supermani, fakt, to také studuje spousta lidí smajlík
nejde jen o sylimarin, ale antioxidanty atd., celá kytka je dobrá
pokusy na potkanech, psech, tak se zjistí účinná dávka, biologická dostupnost,...
no pak to za 5 let někdo přestuduje a řekne, hele, bez alkoholu nebo lecitinu nic moc
ostropestřec se používá odpradávna a funguje, fungovalo to lidem, kteří neměli laboratoře
která kytka ke které a fungovalo to
tak mě napadá, mohli se zeptat babiček, takové práce..
jo, prý se uvažuje i u cukrovky a spoustě dalších
dobrý bodlák, co smajlík

18.7.2017 15:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

notregistered napsal(a):
Já si to nemyslím, to vědci, aj tu máme prý dobrou odrůdu zjistili, do léků třeba může jen něco s 1,5% sylimarinu a víc, ostatní jen na krmení a doplňky.. proto se dělají ty extrakty.. zvířata krmená expelery jsou jak supermani, fakt, to také studuje spousta lidí smajlík
nejde jen o sylimarin, ale antioxidanty atd., celá kytka je dobrá
pokusy na potkanech, psech, tak se zjistí účinná dávka, biologická dostupnost,...
no pak to za 5 let někdo přestuduje a řekne, hele, bez alkoholu nebo lecitinu nic moc
ostropestřec se používá odpradávna a funguje, fungovalo to lidem, kteří neměli laboratoře
která kytka ke které a fungovalo to
tak mě napadá, mohli se zeptat babiček, takové práce..
jo, prý se uvažuje i u cukrovky a spoustě dalších
dobrý bodlák, co smajlík

Sadila jsem ho dvakrát, poprvé potvora nevyrostl. Druhý vyrostl...a já ho omylem skopla

18.7.2017 15:38

U nás v blízkém okolí toho roste celé pole (už dvakrát, že by i po třetí?)

18.7.2017 15:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

U nás v blízkém okolí toho roste celé pole (už dvakrát, že by i po třetí?)

Tak to máte stálý přísun

Přidejte reakci

Přidat smajlík