Koupě a odběr štěněte

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dahlia

18.7.2017 08:36
Dahlia

XXX.XXX.158.2

Ahoj! Za týden o víkendu si jedu pro štěně. Moji předchozí psi byli štěňátka, když mi bylo 6-7 let, takže z té doby si toho moc nepamatuji. Tohle štěně tedy bude moje premiéra.
Potřebovala bych rady ohledně toho, co všechno zjistit od chovatele, než si prcka odvezeme? Na co všechno se ho při odběru ptát?

18.7.2017 09:08
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Dahlia napsal(a):
Ahoj! Za týden o víkendu si jedu pro štěně. Moji předchozí psi byli štěňátka, když mi bylo 6-7 let, takže z té doby si toho moc nepamatuji. Tohle štěně tedy bude moje premiéra.
Potřebovala bych rady ohledně toho, co všechno zjistit od chovatele, než si prcka odvezeme? Na co všechno se ho při odběru ptát?

Čím bylo krmeno, kdy odčervit, kdy naočkovat. Předpokládám, že jste si o CHS zjistila vše potřebné a vybrala jste si slušného chovatele - pokud ano, sám Vám všechno řekne.

Janae

18.7.2017 09:23
Janae

XXX.XXX.187.22

polárka.15 napsal(a):
Čím bylo krmeno, kdy odčervit, kdy naočkovat. Předpokládám, že jste si o CHS zjistila vše potřebné a vybrala jste si slušného chovatele - pokud ano, sám Vám všechno řekne.

V překladu - pokud jste si vybrala štěně bez PP, jedná se o neslušného chovatele, který vám předá štěně mezi dveřma, neřekne ani "dobrý den" a psík do měsíce zemře na šílenou chorobu. Vlastně ne, před smrtí se bude měsíce či roky trápit a Vy utratíte majlant na veterině.

18.7.2017 09:41
lavacca

XXX.XXX.156.12

Dahlia napsal(a):

Idealne dopredu zjistete, cim je stene dosud krmeno, at mate doma to, na co je zvykle. I kdyby jste chteli znacku krmeni menit, chce to krmit aspin tyden ci 2 tim, na co je stene zvyklé. A pak postupne prechazet na nove.

Slušný chovatel vam toto vse sdeli automaticky i pri samotnem odberu, prida info o odcerveni, ockovani - tj. I co vas kdy bude cekat, nejen to, co ma stene již za sebou. Idealni je mit s sebou deku, kterou se otre fena a stene si tak poveze do noveho domova něco, co ho bude uklidnovat. Někteří chovatele davaji tzv. balicek na prvni dny - prave s krmenim na prvni dny, atd.

Plus zjistit na jaky rezim je stene zvykle - kolikrat denne krmi, jak je to s vencenim ( jsou z bytu/ ze zahrady), apod.

18.7.2017 10:24
Edánek

XXX.XXX.147.150

Dahlia napsal(a):

...štěně jsem si brala před třemi týdny... sedla jsem si s chovatelkou, vše mi vysvětlila, předala očkovák, štěně ještě sama odčervila,...dala mi plínku na kterou bylo štěně zvyklé chodit, granule cca na týden + doporučení jakým masem krmit...samozřejmostí byl a je kontakt po mejlu i telefonu, protože si člověk na spoustu věcí nevzpomene...

Dahlia

18.7.2017 10:49
Dahlia

XXX.XXX.158.2

Jasně, pes bez PP hned neznamená na smrt nemocné ustrašené klubko, které mi nevydrží déle jak do jeho prvních narozenin. Taky to ale neznamená, že je množení správné. Ať už to množení typu - "Jé, Máňo, tvůj pejsek je super, co je dát dohromady s mojí fenkou?" nebo to množení ve smyslu kůlna, klece, špína, smrad...
A protože pořizuji parťáka na 10-15 let, obrátila jsem se na chovatele a štěně bude s PP. Až budu chtít psa bez nejasného původu, zajdu si do útulku. Určitě nebudu vyhazovat 7t za zaručeně čistokrevného a 100% zdravého psa bez PP (ideálně teda po rodičích s PP).

Zpátky k tématu...
U štěňátek jsem byla na návštěvě. Vím čím krmí, kde žijí. Vím, že s sebou dostaneme balíček na začátek (granule, ovoněné hračky, apod.) K očkování a odčervení dostanu info při odběru, napíše přímo termíny, kdy by se mělo znovu jít.
Jde mi především o to, že až budu štěně držet v ruce, jediné na co budu myslet bude to, ať už jsme konečně doma... Na ty praktické věci moc místa v mozku nezbude a tak bych to měla ráda vše připravené a když tak si to napsala, abych věděla co a jak.
Samozřejmě chovatelka říkala, že zůstaneme v kontaktu a kdyby něco, mám psát/volat, ale zas bych ji nerada otravovala s kdejakou kravinou...

18.7.2017 11:00
scylla

XXX.XXX.150.32

Dahlia napsal(a):
Jasně, pes bez PP hned neznamená na smrt nemocné ustrašené klubko, které mi nevydrží déle jak do jeho prvních narozenin. Taky to ale neznamená, že je množení správné. Ať už to množení typu - "Jé, Máňo, tvůj pejsek je super, co je dát dohromady s mojí fenkou?" nebo to množení ve smyslu kůlna, klece, špína, smrad...
A protože pořizuji parťáka na 10-15 let, obrátila jsem se na chovatele a štěně bude s PP. Až budu chtít psa bez nejasného původu, zajdu si do útulku. Určitě nebudu vyhazovat 7t za zaručeně čistokrevného a 100% zdravého psa bez PP (ideálně teda po rodičích s PP).

Zpátky k tématu...
U štěňátek jsem byla na návštěvě. Vím čím krmí, kde žijí. Vím, že s sebou dostaneme balíček na začátek (granule, ovoněné hračky, apod.) K očkování a odčervení dostanu info při odběru, napíše přímo termíny, kdy by se mělo znovu jít.
Jde mi především o to, že až budu štěně držet v ruce, jediné na co budu myslet bude to, ať už jsme konečně doma... Na ty praktické věci moc místa v mozku nezbude a tak bych to měla ráda vše připravené a když tak si to napsala, abych věděla co a jak.
Samozřejmě chovatelka říkala, že zůstaneme v kontaktu a kdyby něco, mám psát/volat, ale zas bych ji nerada otravovala s kdejakou kravinou...

Pořiďte si tuhle e-knihu, najdete tam skoro všechno nejen o štěněti.

www.clovekpritelpsa.cz.

18.7.2017 11:57
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Měli jsme cestu domů dalekou, takže jsme měli sebou ještě vodítko s oboječkem a misku na vodu, aby jsme někde mohli zastavit na vyvenčení a pejsek se mohl občerstvit. Na to, že to bylo malé, unesené prtě od maminky, to bral statečně a překvapivě v pohodě zvládnul.

18.7.2017 12:08
lavacca

XXX.XXX.156.12

Dahlia napsal(a):

Zpátky k tématu...

Tak pak myslim, vite a budete mit vse. :)

Jinak ano, na odber doporucuji s sebou voditko a za me lepsi na stendo ksiry. Plus do auta par starych rucniku, kdyby bylo stendu z cesty autem zle a zvracelo. ;) plus misticku s vodou.

18.7.2017 12:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

lavacca napsal(a):
Tak pak myslim, vite a budete mit vse. :)

Jinak ano, na odber doporucuji s sebou voditko a za me lepsi na stendo ksiry. Plus do auta par starych rucniku, kdyby bylo stendu z cesty autem zle a zvracelo. ;) plus misticku s vodou.

Jo ano, ručník jsme taky měli. Štěndo jelo v přepravce. Druhé taktéž v přepravce a s ručníčkem, vyzvedával jen muž a pejsa chudák právě přijel zeblitý až hrůza

18.7.2017 12:30
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

My jsme pro našeho prcka jeli 250 km, v teple, ale zvládl to v pohodě (já serpentiny až tak ne :-D bojím se :-D). V autě příměřeně větrat, klima, ať mu není moc teplo. Sebou misku s vodou, oboječek/kšírky + vodítko, přepravku, ručník/deku a dělat přestávky. Moc si užijte mimino, prcci jsou super

Dahlia

18.7.2017 12:45
Dahlia

XXX.XXX.158.2

My pojedeme 295 km, naštěstí nejsem řidič, takže stres z jízdy se mě netýká
Vodítko a kšírky dostane do výbavičky od chovatelky, takže to mít budeme. Misku na vodu koupím po cestě, stejně jsem chtěla koupit tu cestovní, skládací.
Chovatelka říkala, že na auto je zvyklý a problém neměl, tak uvidíme. Každopádně pro jistotu vezmu i ručník a ty podložky pod mimina.
Škoda že to vůbec neutíká..

18.7.2017 12:59
lavacca

XXX.XXX.156.12

lesnížínka napsal(a):
Jo ano, ručník jsme taky měli. Štěndo jelo v přepravce. Druhé taktéž v přepravce a s ručníčkem, vyzvedával jen muž a pejsa chudák právě přijel zeblitý až hrůza

Ja je vzdy vozila posazene/ lehnute na kline ci pak vetsi dole u nohou. A prave 2x jsme si vezli prdolu, co mu bylo zle. Jeden blinkal nekolikrat, druhy az 5 minut pred dojezdem domu. Rikala jsem mu, ze to uz mohl vydrzet... :D.

18.7.2017 13:14
blackberry

XXX.XXX.110.35

K výše zmíněnému ještě dodám, že ideální by bylo jet pro štěně ve dvou, abyste ho mohla třeba držet, nebo byla u něj. My jsme takto cestovali 2 hodiny, štěně střídavě koukalo a střídavě zvědavě lozilo v dece po klíně. I když jsme měli nachystané hračky, pamlsky, granule a vodu, tak nic z toho štěně nechtělo.
Nevím, jestli to mělo vliv, ale štěně cestu přestálo bez problému a jízda autem mu nikdy nečinila potíže (i když už od další jízdy cestovalo na zadních sedadlech na postroji).

Doma jsem měla pro něj nachystaný pelech, misky, hračky, deku, kartáče, žrádlo, obojek a vodítko.
A také jsem si vyhledala všechny vety v okolí, pročetla recenze a připravila si kontakt. Další týdny jsme tam kvůli očkování a odčervení byli pečení vaření.

Neregistrovaný uživatel

18.7.2017 23:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Dahlia napsal(a):

Kromě toho, co tu padlo si ještě při odběru zkontrolujte zuby (skus, popř. jestli něco nechybí), a u psa - kluka, jestli má plně sestouplé obě kulky. Pakliže ne, nechte si to napsat do smlouvy i s případným řešením/kompenzací, pokud by nesestoupily.

19.7.2017 06:43
koňadra

XXX.XXX.128.31

Štěně přepravuji zásadně v přepravce, podestlány mám plíny. Žádnými přestávkami, podáváním vody (v autě s klimou zase takové vedro není) nebo (nedej bože) krmení se nezdržuji. Některé štěně zvládne přepravu bez problémů - chvíli kňučí (některé ani to ne), chvíli spí. Jiné pozvrací a pokadí všechno, to se potom v tom smradu nedá vydržet, takže musím zastavit a vyměnit plíny. Ale jinak vozit štěně na klíně může být a) nebezpečné, odporující předpisům b) pro psa znamená určité nepohodlí (chce lozit po autě, na klíně je mu často horko...). Přestávky na "vyvenčení" štěněte jsou úplná ztráta času. Štěně je zmatené z cesty, auta, nových lidí, často se ani nevyvenčí, doma třeba bylo zvyklé na plíny a nezná ani trávu... Navíc není navázané na nového majitele a některé by mohlo i utéct a nenechat se chytit - na vodítku ještě také chodit neumí. Takže nejjednodušší je dát psa do přepravky a jet. Ačkoliv psy vozím v přepravce v kufru, štěňata vozím na zadním sedadle, abychom na sebe viděli. Zatím všechna štěňata zvládla i 300 kilometrovou přepravu bez újmy na psychice. Ne vždy se zadaří, že jedeme pro štěně ve dvou, když štěně vezu sama, nemám čas ho sledovat, potřebuji se soustředit na řízení a ne na psa. V přepravce je to prostě nejjednodušší a nejbezpečnější pro všechny. Ať jsem raději co nejdříve doma a štěně mohu vypustit na svojí bezpečné zahradě a ne někde u silnice, jejíž okolí se stejně často znečištěné kdo ví čím.

19.7.2017 07:22
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Janae napsal(a):
V překladu - pokud jste si vybrala štěně bez PP, jedná se o neslušného chovatele, který vám předá štěně mezi dveřma, neřekne ani "dobrý den" a psík do měsíce zemře na šílenou chorobu. Vlastně ne, před smrtí se bude měsíce či roky trápit a Vy utratíte majlant na veterině.

S takovýma kecama jděte někam

19.7.2017 07:27
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Dahlia napsal(a):
Vodítko a kšírky dostane do výbavičky od chovatelky, takže to mít budeme. Misku na vodu koupím po cestě, stejně jsem chtěla koupit tu cestovní, skládací.
Chovatelka říkala, že na auto je zvyklý a problém neměl, tak uvidíme. Každopádně pro jistotu vezmu i ručník a ty podložky pod mimina.

Tak vidíte, tak byste měla vědět všechno a bude to v pohodě, nebojte

Já si jela pro fenu přes 300 km, možná dvakrát kňukla, ale přitulila se a spinkala (já jsem řídila) a dala to naprosto v pohodě. V půlce cesty ven vyčůrat a jelo se, po příjezdu domů vyčůrat, prozkoumat okolí, napapat se a spát. Zvládla to naprosto statečně. Žádnou přepravku, podložku, nic jsme prostě nikdy neměli. Jela s náma v klíně se svou ovoněnou hračkou.
Jaké plemeno jste si vybrala, zda-li můžeme vědět?

Ať dělá mrňous radost

Janae

19.7.2017 07:32
Janae

XXX.XXX.187.22

polárka.15 napsal(a):
S takovýma kecama jděte někam

Nápodobně.
Je poněkud trapné, když se u jakéhokoli dotazu někdo zeptá a je s PP, poradí vám v CHS atd.
Už na to začínám být alergická a to mám zvíře s PP.

19.7.2017 08:21
lavacca

XXX.XXX.62.248

Dahlia napsal(a):

Tak to bude chtit mu piti nabidnout, kdyz jedete takhle dale. Asi i tu vencici pauzu bych mu udelala, pokud neni zvykle na plinu a zna voditko ( stene, ktere vodítko do te doby nezna stejne bude tak ve stresu, ze si na wc nejspis nedojde)...my je vzdy vezli do 200km, takze se nechalo vycurat pred cestou a pak az doma hnedka po prijezdu.

Tak tim lepe. ;) U naseho, ktery hodil savlicku pred dojezdem, jsem mela info, ze na kratky prejezd dost v aute slini, atd. takze jsem rovnou počítala, ze pri te nasi delsi ceste bude nehoda. A taky byla. :D Jako vetsi jeste taky dost slinil, ted uz je dospely a hodinovou cestu v aute zvlada uz i bez slineni. :).

19.7.2017 08:24
lavacca

XXX.XXX.62.248

koňadra napsal(a):
Štěně přepravuji zásadně v přepravce, podestlány mám plíny. Žádnými přestávkami, podáváním vody (v autě s klimou zase takové vedro není) nebo (nedej bože) krmení se nezdržuji. Některé štěně zvládne přepravu bez problémů - chvíli kňučí (některé ani to ne), chvíli spí. Jiné pozvrací a pokadí všechno, to se potom v tom smradu nedá vydržet, takže musím zastavit a vyměnit plíny. Ale jinak vozit štěně na klíně může být a) nebezpečné, odporující předpisům b) pro psa znamená určité nepohodlí (chce lozit po autě, na klíně je mu často horko...). Přestávky na "vyvenčení" štěněte jsou úplná ztráta času. Štěně je zmatené z cesty, auta, nových lidí, často se ani nevyvenčí, doma třeba bylo zvyklé na plíny a nezná ani trávu... Navíc není navázané na nového majitele a některé by mohlo i utéct a nenechat se chytit - na vodítku ještě také chodit neumí. Takže nejjednodušší je dát psa do přepravky a jet. Ačkoliv psy vozím v přepravce v kufru, štěňata vozím na zadním sedadle, abychom na sebe viděli. Zatím všechna štěňata zvládla i 300 kilometrovou přepravu bez újmy na psychice. Ne vždy se zadaří, že jedeme pro štěně ve dvou, když štěně vezu sama, nemám čas ho sledovat, potřebuji se soustředit na řízení a ne na psa. V přepravce je to prostě nejjednodušší a nejbezpečnější pro všechny. Ať jsem raději co nejdříve doma a štěně mohu vypustit na svojí bezpečné zahradě a ne někde u silnice, jejíž okolí se stejně často znečištěné kdo ví čím.

Tak pokud jede clovek sam, je to jasny, ze je stendo v prepravce. :) U nas vzdy ridil tata a ja drzela stene - pripoutane pasem za ksiry vedle me, vetsinou si na ten klin vlezlo samo a usnulo tam. ;) nebo lezelo vedle na decce, co dostalo.

19.7.2017 09:33
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Janae napsal(a):
Nápodobně.
Je poněkud trapné, když se u jakéhokoli dotazu někdo zeptá a je s PP, poradí vám v CHS atd.
Už na to začínám být alergická a to mám zvíře s PP.

Tak protože to je pravda Pokud člověk vybere dobře, tak si vybere i super chovatele, který mu poskytne servis, když nebude něco vědět - copak je špatně říct, že mu určitě chovatel na všechny otázky poradí a odpoví? Člověk, který to zvíře vychoval, stará se o něj, krmí ho, jezdí s ním na veterinu, aby o tom psu něco řekl?

S těma kecama o tom, že bezPP pes umře za pár měsíců a "chovatel" se nebude bavit - takovou chujoviny jste napsal VY.

Tak zklidněte laskvě ty Vaše emoce, nádech, výdech, ať ty vedra ve zdraví přežijete

Janae

19.7.2017 09:54
Janae

XXX.XXX.187.22

polárka.15 napsal(a):
Tak protože to je pravda Pokud člověk vybere dobře, tak si vybere i super chovatele, který mu poskytne servis, když nebude něco vědět - copak je špatně říct, že mu určitě chovatel na všechny otázky poradí a odpoví? Člověk, který to zvíře vychoval, stará se o něj, krmí ho, jezdí s ním na veterinu, aby o tom psu něco řekl?

S těma kecama o tom, že bezPP pes umře za pár měsíců a "chovatel" se nebude bavit - takovou chujoviny jste napsal VY.

Tak zklidněte laskvě ty Vaše emoce, nádech, výdech, ať ty vedra ve zdraví přežijete

Emoce a výdechy nehrozí, já se sem chodím pobavit a fauna většinou nezklame, na to je lepší než maminkovské diskuze.

Vedra miluji, u mě spíš hrozí smrt umrznutím a "zima se blíží".

19.7.2017 11:14
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Janae napsal(a):
Emoce a výdechy nehrozí, já se sem chodím pobavit a fauna většinou nezklame, na to je lepší než maminkovské diskuze.

Vedra miluji, u mě spíš hrozí smrt umrznutím a "zima se blíží".

Noo, už aby tady byla

(pro vysvětlení - jsem "zimní typ")

Přidejte reakci

Přidat smajlík