Dobrý den, o víkendu jdeme čipovat psa a k tomu vystavit europass. Otázka je kde registrovat čipovaného psa na internetu ? Který registr je nejčastěji používán kde je nejvíce evidovaných psů a v praxi nejpoužívanější data ? Ví někdo a má někdo zkušenost? Já mám zkušenost nejlépe z telefonním číslem na obojku to mě ochránilo psa i dobří všímaví lidé s městskou policií v Uherském Hradišti, ale co v zahraničí.
masvers
napsal(a):
Dobrý den, o víkendu jdeme čipovat psa a k tomu vystavit europass. Otázka je kde registrovat čipovaného psa na internetu ? Který registr je nejčastěji používán kde je nejvíce evidovaných psů a v praxi nejpoužívanější data ? Ví někdo a má někdo zkušenost? Já mám zkušenost nejlépe z telefonním číslem na obojku to mě ochránilo psa i dobří všímaví lidé s městskou policií v Uherském Hradišti, ale co v zahraničí.
Registry jsou v ČR 3, já mám registrováno v centrální evidenci (řekla bych, že ten se používá nejvíce). - http://www.identifikace.cz/.
Další jsou https://www.backhome.cz/ a http://www.narodniregistr.cz/.
Náš veterinář registruje čip rovnou (za 550, - máte čip včetně registrace), ale dost veterinářů si nechá zaplatit sumu jako za registraci i aplikaci čipu a ani to majiteli pořádně nezdůrazní, že se má někde registrovat... čipovali jsme vloni u jiného veta za 500, - a to bez registrace...takže pak dalších 240, - za registraci... takže vážně, co veterinář, to se to může lišit...
Míra H.

XXX.XXX.79.4
Je to úplně jedno.
Všechny ty registry provozují čistě komerčně soukromé subjekty. Názvy jako "CENTRÁLNÍ", nebo "NÁRODNÍ", je jenom finta na matení zákazníků.
Pokud někdo bude hledat nalezeného psa, podívá se do všech registrů, k ničemu jinému to stejně není.
Jinak čip je pouhé označení zvířete alfanumerickým kódem, takže nechápu proč by se někdo "měl registrovat", a proč by mu to měl "dostatečně zdůrazňovat veterinář". Je to každého věc dávat osobní data nějaké soukromé firmě.
Jinak náš klub má čísla čipů na webu, takže stačí dát číslo do Googlu a psa hned najdete. Nechápu proč ty registry nezpřístupní databázi vyhledávačům.
notregistered

XXX.XXX.211.126
Proč dávat osobní data
protože, když se ztratí pes, majitel jej chce zpět
teda většinou
tudíž, dám k dispozici osobní data, aby mi mohli psa vrátit
anebo by nálezce mohl jen volat veterináři, který čipoval, aby nebyla nikde má data, vet by mi mohl pak říct, a když pes změní majitele, ... vet nebude dělat nic jiného, než datlovat a telefonovat... v bledě modrém (spíše v jen v bledě) obecní úřad, ten je 24/7 k dispozici, stejně jako internet, tak ať řeší oni, už má data mají.
a to se vyplatí
nemá náhodou některé město čip s registrací pro psy příkazem
má.
masvers
napsal(a):
Já mám registrováno zde: https://www.backhome.cz/
Měla jsem registraci k čipu zdarma a jsou napojení na Petmaxx, který tu již někdo zmínil.
Míra H.
napsal(a):
Je to úplně jedno.
Všechny ty registry provozují čistě komerčně soukromé subjekty. Názvy jako "CENTRÁLNÍ", nebo "NÁRODNÍ", je jenom finta na matení zákazníků.
Pokud někdo bude hledat nalezeného psa, podívá se do všech registrů, k ničemu jinému to stejně není.
Jinak čip je pouhé označení zvířete alfanumerickým kódem, takže nechápu proč by se někdo "měl registrovat", a proč by mu to měl "dostatečně zdůrazňovat veterinář". Je to každého věc dávat osobní data nějaké soukromé firmě.
Jinak náš klub má čísla čipů na webu, takže stačí dát číslo do Googlu a psa hned najdete. Nechápu proč ty registry nezpřístupní databázi vyhledávačům.
Třeba proto, ze pokud se pes zabehne, tak bez registrace je to jakoby označeny nebyl, protože majitele nelze kontaktovat... ?!?
To je snad to pozitivní na čipu - ze se vi, či ten daný pes je.
notregistered

XXX.XXX.211.126
Mně teda tak nějak nevadí, že autor (M. Císařovský, Canis-media, narodniregistr) nejlepší encyklopedie psů na světě má mé jméno a adresu. Kdo jiný by mít měl ?
Megí říká - bezva.
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4
notregistered
napsal(a):
Mně teda tak nějak nevadí, že autor (M. Císařovský, Canis-media, narodniregistr) nejlepší encyklopedie psů na světě má mé jméno a adresu. Kdo jiný by mít měl ?
Megí říká - bezva.
Ten registr provozuje ALTERCAN, s.r.o. což je úplně jiný právní subjekt, a Císařovský k němu nemá v obchodním rejstříku žádný vztah.
notregistered

XXX.XXX.211.126
Pan Brouček
napsal(a):
Ten registr provozuje ALTERCAN, s.r.o. což je úplně jiný právní subjekt, a Císařovský k němu nemá v obchodním rejstříku žádný vztah.
Altercan s.r.o. - Markéta C.
Canis-media - Michal C.
Veřejné whois.
Achjo. Nejsem cracker. Ani hacker.
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4
No vždyť to píšu.
ALTERCAN, s.r.o. - Císařovský k němu nemá v obchodním rejstříku žádný vztah. Nebo čtete něco jiného?
Prostě firma provozovaná jako oneman "společnost" napsaná na manželku...
Jinak obchodní rejstřík je veřejně přístupný.
notregistered

XXX.XXX.211.188
Pan Brouček
napsal(a):
No vždyť to píšu.
ALTERCAN, s.r.o. - Císařovský k němu nemá v obchodním rejstříku žádný vztah. Nebo čtete něco jiného?
Prostě firma provozovaná jako oneman "společnost" napsaná na manželku...
Jinak obchodní rejstřík je veřejně přístupný.
Provozovatel registru je altercan, doména registrovaná na génia Císařovského, nechápu co je na tom špatně, nic netají, ať si tu vlastní třeba fabriku na granule, já jim to přeji
kdo umí, umí..
ať si to vypráví třeba neteři, mně je to jedno, hlavně, že ten registr patří do skupiny těch dvaatřiceti, které spolupracují pod petmaxx
můžete vytvořit lepší, budu se těšit
jozka21

XXX.XXX.216.239
Dneska 2019 uz je tech registru nejmene 15, a chce-li se nekdo dohledat majitele tak musi zadat cislo do kazdeho zvlast. Ani pak neni zaruceno ze ho najde, tyto pochybne registrace jsou jako jiny byznis - dnes tu je a zitra neni.
Dogplanet.cz

XXX.XXX.64.240
Pejska můžete registrovat u nás za nejlepší cenu 99 Kč :) Více najdete na www.dogplanet.cz
Dogplanet.cz
napsal(a):
Pejska můžete registrovat u nás za nejlepší cenu 99 Kč :) Více najdete na www.dogplanet.cz
Proto jsme tu my - největší a nejlevnější registr očipovaných mazlíčků.
Nejlevnější - poplatek za registraci činí 99 Kč
Největší - je u nás registrována většina mazlíčků
Nejnavštěvovanější - první se chodíte ptát k nám :-)
to si teda fandíte min poslední 2 věty jsou LEŽ !
Kdepak jste byli doteď ? Čipuje se běžně min 20 let...
Dogplanet.cz
napsal(a):
Drtivá většina psů je registrovaná v www.narodniregistr.cz a www.backhome.cz a www.pet2me.eu, což jsou jediné české registry, zařazené do mezinárodní sítě www.petmaxx.com .
Ostatní registry jsou skoro úplně k ničemu a není potřeba do nich registrovat.
Sandy01

XXX.XXX.248.69
Shrnutí možných registrů a cen za registraci očipovaného pejska najdete také v tomto článku :) https://psinovinky.cz/jak-na-to/mit-cip-nestaci/
Uživatel s deaktivovaným účtem

tero
napsal(a):
Bude nějaký nový registr , když už nás do toho povinně nahnali? Aspoň to slibovali.Policie vyhrožuje, že začnou čipy kontrolovat, tak by mě zajímalo, jestli mají nějakou univerzální čtečku, nebo budou chodit ověšeni několika čtečkami?
čipy už jsou dlouhá léta kompatibilní a stačí jedna čtečka.
státní registr prý časem bude.
časem.
Rub

XXX.XXX.178.51
Zdravím, pokud vím na čipu je čtečka jen jedna protože čipy jsou dané zákonem s 15ti místným kódem. A mi máme psa z útulku a dostaly jsme ho již čipovaného a registrovaného na www.identifikace.cz
Centrální evidence zvířat s věcí ČR.
Využívá jej městská policie.
Karel12321x

XXX.XXX.96.6
Nejlepší registr a nejlevnější je www.Cipy-Znamky.cz
Registraci mají jen za 40 Kč a fotka je zadarmo.
Například NMRZ ji má za 200 Kč, expres za 400 Kč plus peníze fotku.
Tomáš999

XXX.XXX.35.144
Osobně doporučuji registr na stránkách www.evidencepsu.cz . Velice příjemné a moderní prostředí s jednoduchým přihlášením přes Facebook. Komunikace v řádech minut a celá registrace proběhla naprosto v pořádku. Velká výhoda je, že tam mohu mít všechny pesany za jednotnou cenu a ne jak u jiných registrů.
Jaroslava44

XXX.XXX.133.136
Tady mají seznam všech registrů i s přehledem cen https://www.sportovni-kynologie.cz/registr-psu-seznam-on-line/
A jak píše Tomáš, na evidence psů můžete opravdu registrovat za jeden poplatek všechny pesjky
Karel123.

XXX.XXX.140.43
Doporučuji www.cipy-znamky.cz
Mají registraci za 40 Kč a jsou tu již dlouho. Cena symbolická a registr je tak schopný zaplatit svůj provoz.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!