Uživatel s deaktivovaným účtem

Proč blbost? Blbej je akorát nadpis- prostě musí přilákat lidi k přečtení článku.

Podobnost k lidské genetické vadě, geny jsou podobné- různé sekvence genů jsou si podobné...

Lexaurin
napsal(a):
Blbost protoze:
http://www.wikiskripta.eu/index.php/Williams%C5%AFv-Beuren%C5%AFv_syndrom.
Nechápu co tím odkazem chtěla lexaurin říct? protože proč blbost?
No aby meli vsichni psi tuto chromozomalni aberaci, by bylo dost divne- to za 1. Za 2. tam nepisi o zadne hypersocialite, ale o spouste jinych priznaku teto gen. vady. A za 3. kdyby slo o hypersocialitu - uz to slovo zni bulvarne, proc kdyz lidi to maji klidem by to psi meli k uplne jinemu zivocisnemu drzhu?
Za me je to cele blabol.

Ale to nemůžete brát tak doslovně, myslím, že článek chtěl říct, že tím se psi odlišili od vlků a začali žít s lidmi, protože u této populace zvířat (nebudu zámerně psát psů- tenkráte to zase takový psi, jako je známe dnes nebyli) se v genomu něco pošaškovalo a jsou víc "přítulní"...a vědci zkoumají proč jsou víc přítulní, až našli podobnost v těchto genech a lidské nemoci. Kdyby tenkrát se to nestalo, asi by jsme jen smutně koukali do lesa a přáli si mít vlka...
napsal(a):
Ale to nemůžete brát tak doslovně, myslím, že článek chtěl říct, že tím se psi odlišili od vlků a začali žít s lidmi, protože u této populace zvířat (nebudu zámerně psát psů- tenkráte to zase takový psi, jako je známe dnes nebyli) se v genomu něco pošaškovalo a jsou víc "přítulní"...a vědci zkoumají proč jsou víc přítulní, až našli podobnost v těchto genech a lidské nemoci. Kdyby tenkrát se to nestalo, asi by jsme jen smutně koukali do lesa a přáli si mít vlka...
No kdo ví.
notregistered

XXX.XXX.211.183
Není to blbost. Tato pravda plně odpovídá biologickému druhu autora.
Totiž, když lidé něco nemohou pochopit, poví - jsi deb.il.

Před lety jsme se hrozně nasmáli zprávě, že japonští vědci udělali objev, že pes má několik škál štěkání, že neštěká vždycky stejně.
No, nezkoumejte, když vás za to někdo platí!
Lexaurin: prečo blbosť, článok nepíše že je hypersocialita dôvodom genetickej vady. Jediné čo článok spomína je že im ju psie chovanie pripomenulo a preto sa mrkli bližšie na gény. Zvyšok článku už o psoch nehovorí vôbec.
Najskôr je to klasická novinarcina, prečítali si abstrakt článku a okolo neho vymysleli omáčku. Výsledkom je polovičný paškvil kvôli ktorému majú potom ľudia čo o vede nič nevedia potrebu prskať po internetoch o tom, ako by mali celú vedu zrušiť.

napsal(a):
Před lety jsme se hrozně nasmáli zprávě, že japonští vědci udělali objev, že pes má několik škál štěkání, že neštěká vždycky stejně.
No, nezkoumejte, když vás za to někdo platí!
Můj pes neštěká, ale když se rozkecá... Jen základních typů zvuků je asi deset, jsem schopna identifikovat a pochopit možná tak třicet.

napsal(a):
Můj pes neštěká, ale když se rozkecá... Jen základních typů zvuků je asi deset, jsem schopna identifikovat a pochopit možná tak třicet.
Když naše psina neštěká ale "povídá"takové to uáuá - dělá to, když něco po mě chce, učím jí říct- máma. docela opakuje...
Samozřejmě, jedná se o novinářskou bulvární "matlaninu", navíc smíchanou ze dvou rozličných zdrojů.
Jedna studie je z Princetonské univerzity (tedy ne Oregonské) a týká se právě změn na dvou genech u psů s hypersociálním chováním, přičemž tyto dva geny absentují u lidí s Williams-Beuren syndromem: http://advances.sciencemag.org/content/3/7/e1700398
Druhá studie je skutečně z Oregonské univerzity, je 7 let stará a týká se změn na jednom genu u domestikovaných psů ve srovnání s vlky: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20237475
Psi tudíž nejsou "nemocní", jen mají určité genové anomálie ve srovnání s vlky.

Četla jsem...
musím říct, že by to ale bylo logické, protože některé lidi může mít rád opravdu jen pes, který má o kolečko míň nebo víc...lecos by to vysvětlovalo

napsal(a):
Četla jsem...
musím říct, že by to ale bylo logické, protože některé lidi může mít rád opravdu jen pes, který má o kolečko míň nebo víc...lecos by to vysvětlovalo
Na tom ale něco je. Klasika pes domácí miluje zpravidla bezpodmínečně. Zato ta moje polodivoká potvora, kdybych na ní byla hnusná, tak se bez pardónu odstěhuje k někomu lepšímu a ani po mě nevzdechne.

...známe...prostě některé typy psů nejsou dostatečně "nemocní"

napsal(a):
...známe...prostě některé typy psů nejsou dostatečně "nemocní"
Tak si říkám, jestli neprzním plemeno, když za mnou občas disciplinovaně ťape a pořád mám větší význam než srna... Protože u nich za tyhle abnormálie asi může i láska ke svému člověku.

napsal(a):
Když naše psina neštěká ale "povídá"takové to uáuá - dělá to, když něco po mě chce, učím jí říct- máma. docela opakuje...
Tak to mě těší, že nejsem jediný magor co je učí mluvit. Jen my jsme přes to žrádlo, u nás je to nejčastější slovo "Ham-ham". A pak "au" = "out" (ven), a va-wouwou = "vámonos" (jdeme).

napsal(a):
Tak to mě těší, že nejsem jediný magor co je učí mluvit. Jen my jsme přes to žrádlo, u nás je to nejčastější slovo "Ham-ham". A pak "au" = "out" (ven), a va-wouwou = "vámonos" (jdeme).
O.K. rozšíříme repertoár , ham ham je další meta ...