Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2017 23:55
Atrix

XXX.XXX.101.66

Zdravím, potřebuji poradit s problémem - a to je plynatost psa. Je to dvouletý kříženec (nejspíš ridgebacka?), v kohoutku má 48 cm a je z útulku, máme ho od jeho 8 měsíců. Zhruba rok ho to trápí, celý jeho život krmíme Brit Care Super Premium (jehněčí s rýží) a jednou jsme zkusili Carniove (kachna a bažant) - po tom prděl ještě víc. Má problém i s kuřecím syrovým masem s rýží, po tom má průjem. Žere 2x denně a má 13 kg.
Před půl rokem prodělal zánět střev, léčili jsme ho veterinární stravou a léky cca 2-3 týdny (granule a konzerva, bylo vidět že po tom je mu dobře a prospívá mu, stolice byla dobrá). Ve zverimexu jsem se na to poptávala a tam mi řekli, že může mít intoleranci na kuřecí maso nebo na kuřecí moučku, která je u Brita Superpemium 3. nejzastoupenější ingrediencí v krmivu, a následně mi doporučili značku Annamaet (která tu má celkem negativní hodnocení, tak by mě zajímalo porovnání Brit vs Annamaet).
Opravdu už nechci šlápnout vedle a chci ho toho zbavit. Stolici má pravidelnou (jak časově, barva tak konzistence). Občas si sežere trávu, ale už ji zpátky nevyzvrací, ale stráví ji. Má někdo podobnou zkušenost? Čím jste krmivo nahradili nebo co byste doporučili, bylo by lepší krmení barf? Díky za rady a odpovědi.

23.7.2017 05:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.228

Vy masem vůbec nekrmíte ?
Náš pes syrové kuře taky nemůže.
Annamaet odmítá. (nedivím se mu)

Maso mu ovařte a granule hledejte!

Nemusíte hned kupovat velké balení.
Každému každé nesednou.
Co Acana - ne bezobilná.
Klasika.
Maso může být druhá dávka.

notregistered

23.7.2017 17:20
notregistered

XXX.XXX.211.13

Krmit syrovým by bylo určitě lepší.
Kuřata, rýži vynechat, to asi nejsou ty pravé potraviny teda.
Jen nějaké střízlivé maso - králík. První dny jen svalovina. Ne, nikoho to nezruinuje, přední tlapky s hrudí 100kč/kg běžně v krámě v mrazáku.
I kdyby se z počátku mělo lehce ovařit a obírat, věřte, stojí to za to.
Nebo ryby, ale ne sladkovodní, a ani ne příliš tučné jako je lososový ořez.
Vyberte, co je dostupnější.
A vydržte. Nedávejte nic jiného, než ten jeden druh masa a vodu. Raději malé množství častěji.
Pár dnů. Když bude dobře, přidáte vařené rozmačkané brambory.
Když dobře nebude, zvolíte jiné maso. A pak třeba vařenou řepu, strouhanou mrkev.

Účel je, zjistit co dělá problém.

A pak bude pejskovi super úžasně a na granule si už ani nevzpomenete.
Kdyby přece jen, už budete vědět, které může a které ne, kdykoli se pak můžete zeptat.
Jen, prosím za toho pejska, zkuste nejdříve maso. Vše bude lepší, uvidíte.
Jde o jednoproteinovou stravu.
Týká se to i tuku a příloh. I rýže má protein.
A tuk v granulích není nic krásného, není 100% čistý.

Rozdíl mezi Annamaet a Brit. Nic moc. Nevím jak se v té které továrně zachází se surovinami, ale složením.. si mohou podat ruce.
BC - jehněčí moučka místo masa, KUŘECÍ tuk, rýže, přírodní (KUŘECÍ) chuť
Annam. manitok - maso, moučka, luštěniny, MENHADEN olej (rybí)

Takže ani z jedněch nezjistíte o co jde. Zbytečné pokusy na živé bytosti.
Názor na obě krmiva - občas něco koupím, abych viděla co se píše na obale, jak to vypadá, voní, jestli informace na netu souhlasí se složením na etiketě.. obal mě zajímá, obsah buď zkrmím nebo daruji... no a tyto krmiva mě nezajímají vůbec. Tak asi tak.

24.7.2017 18:40
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Jak žere? Nehltá moc? I to bývá jednou z příčin plynatosti. Krmíte-li jednou denně, zkuste 2x. Misku výš, ne na podlaze.
Pokud chcete krmit granulemi, určitě vyberte nějaké bez obilovin.
Také můžete vyzkoušet granule lisované za studena, ty jsou obecně při problémech s plynatostí doporučovány. Např.
http://yoggies.cz/granule-lisovane-za-studena-pro-psy/

(hodnocení: http://www.psikrmivoradce.cz/vyrobci/yoggies/recenze/yoggies-minigranule-jehneci-bila-ryba/).

Nebo třeba ještě: http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/markus_muehle/black_angus/379554?gclid=CjwKCAjwtdbLBRALEiwAm8pA5YdIw4suWDtG-ISPhxmCal10LoEwLJbKmUE9_LYb9m0qJNZ38jbK3hoCFA4QAvD_BwE

(hodnocení: http://www.psikrmivoradce.cz/vyrobci/markus-muhle/recenze/markus-muhle-black-angus-adult/)

A jistě najdete i další..

Přidejte reakci

Přidat smajlík