Pěkný den. Zajímalo by mě, zda je možné psího puberťáka naučit vycházet se sousedovic kočkou. Číča si zvykla k nám občas zajít a vyžebrat něco k snědku...je to ještě kotě, takže se nedá odolat. Zároveň máme osmiměsíční štěně. Občas se objeví nějaké videjko, či fotka...jak si spolu psi a kočky hrají, tulí se a odpočívají. Ovšem vůbec nevím, jak je toho možné docílit. Zkoušela jsem vysvětlit, že to je hodný NAŠE koťátko...marně. Yoko jakmile kočku uvidí, ucítí, uslyší - či když jen kdokoliv řekne slovo kočička, tak je jak šílená. Ježí se, vrčí a lítá ať už po domě nebo zahradě jak splašená.. Nějaké rady? Díky
Uživatel s deaktivovaným účtem
I kočkobijec si na vlastní kočku zvykne. Jenže ta vaše není tak moc vlastní. Určitě bych psa nenechala lítat po zahradě a po domě jako splašeného ( jak píšete ), odpovelovala bych ho např. na místo, lehni zůstaň a pod.
Mám fenu a dvě kočky, tedy nemiluje je ( pořád si myslí, že je krmím zbytečně, že by to mohla dostat ona ), ale toleruje je. Musí.
Cizího kocoura nemilosrdně vyžene a ten rozhodně nečeká. Ale on se bojí všeho, i mě.
napsal(a):
I kočkobijec si na vlastní kočku zvykne. Jenže ta vaše není tak moc vlastní. Určitě bych psa nenechala lítat po zahradě a po domě jako splašeného ( jak píšete ), odpovelovala bych ho např. na místo, lehni zůstaň a pod.
Mám fenu a dvě kočky, tedy nemiluje je ( pořád si myslí, že je krmím zbytečně, že by to mohla dostat ona ), ale toleruje je. Musí.
Cizího kocoura nemilosrdně vyžene a ten rozhodně nečeká. Ale on se bojí všeho, i mě.
Myslíte jí tedy donutit - když se kočka objeví - být v klidu na místě?A kočka si může obhlídnout její území? Nespojí si to a nebude pak tu kočku nenávidět ještě víc?
Žádejte po něm, ať se chová tak, jak vy chcete. Jestli chcete, aby v přítomnosti kočky byl v klidu, tak ať je ( to se mi to píše ) !
Ale můžete ho při tom prokrmovat dobrotama, aby věděl, že když bude v přítomnosti kočky v klidu, vyplatí se mu to.Můžete mu při tom třeba dávat povel "naše".
notregistered
XXX.XXX.211.13
"naše kočka je k jídlu"
...no - ono se Vam zas trebas jednou to "odlozeni na misto a klidek", bude hodit i v jine situaci...
Zkousela bych trenovat dal. Cizi kocka je na to prima.
Plus - az ji to bude proti srsti, pujde o dum dal.
Takze oboustranne bez vycitek.
A jeste jedna vec - z "Kocicka, Cici, Mica, atd...", sili i muj pes (doma zije spokojene s kocourem a kockou).
Nerikam jim tak. Ani cizim.
Na ulici pred nama je proste Gigant, Sousedka, Roztomila, Bila, Cerna...
Prvnotni nadseni "z toho ze spatril neco noveho" po tomto pojmenovani vzdy dost opadne.
Blbost, ale trebas to pomuze :).
lu80
napsal(a):
No tak nejspíš to "láska" ani kamarádství už nebude. Škoda, Yoko mohla mít kámoše...ale lámat přes koleno to nehodlám. Aby jí "tolerovala" kvůli mě, to zas nepotřebuju...
Jak píše V., budete potřebovat, aby tolerovala v životě víc věcí - kvůli vám. Kočkou můžete začít.
Zdravím, tohle jsem řešil když byli psovi 4 roky, dcera jsi donesla 2 koťata, a ty už maji letos svoje, a.
notregistered
XXX.XXX.211.158
A pak, že pes nerozumí
když řeknu kočka kočička - jedinný případ, kdy můj pes zbystří a přijde, spolehlivě
100% přivolání
ono to jde, když se zkouší často
ale neodměnit za to, že jen sedí
nesmí funět a být ve střehu a tak
dát lehnout, bývá pes víc "v klidu"
otočí se pryč, oddechne si, pak dám odměnu
no a to je klidně 10 minut
Známí v sídlišti měli kočkobijce, bydleli v přízemí v zakočkovaném sídlišti.
Stačilo říct před večerním venčením "koukni z okna, jestli se tam nepromenádují kočky" - slyšel kočky a začal šílet už doma. Začali používat "felina" - hodně brzy se naučil latinsky a pochopil, že je to zas kočka ![]()
( a jen poznámka - nakonec mu dotáhli kočku domů - zvykl si - tedy na tu jednu ).