Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jaanaa

24.7.2017 09:39
Jaanaa

XXX.XXX.162.50

Ahoj, máme tříměsíční fenku Jack Russel. Chtěli jsme jí pořídit kamarádku, aby nebyla sama, tak jsme koupili štěňátko Bígla. Naše fenka jí ale asi moc nepřijala a od té doby co jsme Bíglinku dovezli, tak je naše fenka taková divná. Dřív byla strašně mazlivá, veselá, poslouchala a teď je pořád taková smutná, když jí voláme, tak nepřiběhne jako dřív. Občas po sobě vyjedou, potom si spolu zase hrají, ale pořád to není ono. Moje otázka zní, zvyknou si na sebe nebo by bylo lepší, aby jsme naší fenku nechali samotnou?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2017 09:47

Pro tříměsíční štěňátko byste měli být "středem vesmíru" vy a ne další pes. Se štěňátky by mělo mít kontakt ve školce, na vycházce a pod.

24.7.2017 09:49
hlozi

XXX.XXX.97.26

Fakt jste si ke tříměsíčnímu štěněti JRT vzali další štěně a ještě k tomu bígla?Tak to hodně štěstí s výchovou...
nedovedu si představit, jak po sobě dvou a tříměsíční štěně vyjíždějí...spíš neumíte vyhodnotit správně drsnější hru...
jinak teda tříměsíční štěně "poslouchalo"? spíš jste měli víc času se mu věnovat..
za mě - upletli jste si na sebe bič, podle stylu psaní jste začátečníci a vzali jste si dvě plemena, co nejsou jednoduchá na výchovu...

24.7.2017 10:14

"nedovedu si představit, jak po sobě dvou a tříměsíční štěně vyjíždějí...spíš neumíte vyhodnotit správně drsnější hru..."
štěňátka vznětivých povah se dokáží servat docela pěkně, s těmi ostrými mléčnými zoubky i do krve "no problem".

Jaanaa

24.7.2017 10:22
Jaanaa

XXX.XXX.162.50

hlozi napsal(a):
Fakt jste si ke tříměsíčnímu štěněti JRT vzali další štěně a ještě k tomu bígla?Tak to hodně štěstí s výchovou...
nedovedu si představit, jak po sobě dvou a tříměsíční štěně vyjíždějí...spíš neumíte vyhodnotit správně drsnější hru...
jinak teda tříměsíční štěně "poslouchalo"? spíš jste měli víc času se mu věnovat..
za mě - upletli jste si na sebe bič, podle stylu psaní jste začátečníci a vzali jste si dvě plemena, co nejsou jednoduchá na výchovu...

To, že se vztekle pokoušou, mi opravdu nepřijde jako drsnější hra..
Jinak děkuji za názor.

24.7.2017 10:41
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Štěňata si na sebe zvyknou, ale na rovinu - bígla bych vrátila a fence dopřála spíš kamarády venku a někde ve školce.
Pořizovat si dvě štěňata najednou si může dovolit fakt jen někdo hodně zkušený a s dostatkem času. S fenkou JR budete mít myslím dost starostí i tak.
Jinak pokud nejdou do krve, bývá to, co vypadá jako vzteklé pokousání, celkem normální způsob komunikace štěňat.

Jaanaa

24.7.2017 11:04
Jaanaa

XXX.XXX.162.50

jazzinka napsal(a):
Štěňata si na sebe zvyknou, ale na rovinu - bígla bych vrátila a fence dopřála spíš kamarády venku a někde ve školce.
Pořizovat si dvě štěňata najednou si může dovolit fakt jen někdo hodně zkušený a s dostatkem času. S fenkou JR budete mít myslím dost starostí i tak.
Jinak pokud nejdou do krve, bývá to, co vypadá jako vzteklé pokousání, celkem normální způsob komunikace štěňat.

Moc děkuji za názor, myslela jsem si to. Bohužel jsme to pořádně nepromysleli, mysleli jsme, že si spolu budou hrát, až potom nám došlo, že to asi byla blbost.

24.7.2017 11:40
hlozi

XXX.XXX.97.26

Jaanaa napsal(a):
To, že se vztekle pokoušou, mi opravdu nepřijde jako drsnější hra..
Jinak děkuji za názor.

Musí spolu nějak komunikovat a štěňata obecně dost "přehrávají" a ječí u všeho, jak když je na nože berou...
ale vy je vidíte, vy s nima jste..podle mě jste si vzali velké sousto..zvažte, zda by nebylo lepší bíglici vrátit a věnovat se dostatečně JRT..

24.7.2017 12:27
lavacca

XXX.XXX.32.241

Jaanaa napsal(a):
Moc děkuji za názor, myslela jsem si to. Bohužel jsme to pořádně nepromysleli, mysleli jsme, že si spolu budou hrát, až potom nám došlo, že to asi byla blbost.

Mam pocit, ze jste to vubec nepromysleli...zaklad je vychovat jednoho psa, pak si teprve poridit druheho. Mam zkusenosti se psy odmala, bezne mivame u rodicu smecku 4-7 psu, ale nikdy bych si nevzala najednou 2 stenata. Vzdy min.1 rok rozestup, aby byl cas se steneti venovat a poradne ho vychovat.

Byt vami opravdu to štěně bigla vratim. Osobně me prekvapuje, ze vam to nezkusil rozmluvit uz chovatel od tech biglu, pokud vedel, ze mate doma 3 mesicni stene...no, mozna potreboval hlavne prodat a vice ho nezajimalo..a mozna ani ted zajimat nebude...

24.7.2017 12:35
Tedysek

XXX.XXX.5.94

To vás bude stát všechny nervy a trpělivost jestli to nevyresite.
Štěňata si hrajou "na vraždu". Vypadá to děsivě, ale dokud neteče krev nebo nejsou bolaky tak dobrý. :).

Jaanaa

24.7.2017 13:08
Jaanaa

XXX.XXX.162.50

lavacca napsal(a):
Mam pocit, ze jste to vubec nepromysleli...zaklad je vychovat jednoho psa, pak si teprve poridit druheho. Mam zkusenosti se psy odmala, bezne mivame u rodicu smecku 4-7 psu, ale nikdy bych si nevzala najednou 2 stenata. Vzdy min.1 rok rozestup, aby byl cas se steneti venovat a poradne ho vychovat.

Byt vami opravdu to štěně bigla vratim. Osobně me prekvapuje, ze vam to nezkusil rozmluvit uz chovatel od tech biglu, pokud vedel, ze mate doma 3 mesicni stene...no, mozna potreboval hlavne prodat a vice ho nezajimalo..a mozna ani ted zajimat nebude...

Vím, že jsme udělali chybu, ale není pravda, že bychom to nepromýšleli vůbec.. Ale děkuju za názor.
On to moc chovatel nebyl.. jemu jí vracet určitě nebudu, pokud půjde od nás pryč, tak určitě ne zpátky tam, odkud jí máme.

24.7.2017 13:11
Tedysek

XXX.XXX.5.94

Odkud máte štěně bígla?

Jaanaa

24.7.2017 13:15
Jaanaa

XXX.XXX.162.50

Tedysek napsal(a):
Odkud máte štěně bígla?

Byli jsme si pro ní v Praze u starší paní, která je tam měla jen na prodej, majitel je prý z Moravy, kde má i rodiče štěňat. Vzali je od mámy strašně brzo, fenka byla i strašně hubená, když jsme si jí vzali, nikdo se jí moc nevěnoval..

24.7.2017 13:17
Tedysek

XXX.XXX.5.94

A proč jste ji vzali? To nechápu.

Jaanaa

24.7.2017 13:29
Jaanaa

XXX.XXX.162.50

Tedysek napsal(a):
A proč jste ji vzali? To nechápu.

Protože jsme jí tam nechtěli nechat, když jsme to tam viděli.. Byla tam sama bez mámy, jen s tou paní, která se jí nevěnovala..

Accuracy

24.7.2017 13:35
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Jaanaa napsal(a):
Protože jsme jí tam nechtěli nechat, když jsme to tam viděli.. Byla tam sama bez mámy, jen s tou paní, která se jí nevěnovala..

Jenže koupí toho štěněte jste majitelům a množitelům udělali kšeft. Takoví lidé spoléhají na to, že ve Vás vyvolají soucit a Vy štěně koupíte. Účinné řešení je jedno jediné: Nedovolit, aby se jim toto chování vyplatilo, tzn. nekupovat. Toto štěně je, dejme tomu, zachráněno. Na jeho místě už je další. A nejspíš ne jedno. Koupí toho štěněte je podporujete a dáváte najevo, že je o předčasně odebraná podvyživená štěňata zájem.
Nedělejte to. Vážně ne.

Jaanaa

24.7.2017 13:38
Jaanaa

XXX.XXX.162.50

Accuracy napsal(a):
Jenže koupí toho štěněte jste majitelům a množitelům udělali kšeft. Takoví lidé spoléhají na to, že ve Vás vyvolají soucit a Vy štěně koupíte. Účinné řešení je jedno jediné: Nedovolit, aby se jim toto chování vyplatilo, tzn. nekupovat. Toto štěně je, dejme tomu, zachráněno. Na jeho místě už je další. A nejspíš ne jedno. Koupí toho štěněte je podporujete a dáváte najevo, že je o předčasně odebraná podvyživená štěňata zájem.
Nedělejte to. Vážně ne.

Ano, tohle vím a nechtěla jsem podporovat množitele, ale v tu chvíli jsem jí tam prostě nemohla nechat, i když jsem věděla, že to je špatně, podporovat někoho takového.. Byla to chyba, vím to..

Accuracy

24.7.2017 13:45
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Jaanaa napsal(a):
Ano, tohle vím a nechtěla jsem podporovat množitele, ale v tu chvíli jsem jí tam prostě nemohla nechat, i když jsem věděla, že to je špatně, podporovat někoho takového.. Byla to chyba, vím to..

Nic si nevyčítejte, už se stalo. To není ani tak chyba, jako spíš naprosto normální lidská reakce. Proto je tak snadno zneužitelná. Není Vaše chyba, že jste chtěla pomoci štěněti, je jejich vina, že to jsou všehoschopní dacani spoléhající na základní lidské emoce, jako je soucit.
Jen to už neopakujte. Když víte, že se neudržíte a zanedbané štěně koupíte, prostě na pofidérní adresy nejezděte. Najděte si chovatele, kterého snadno prověříte přes internet bez rizika, že koupíte psa, kterého jste ani nechtěla.

24.7.2017 13:46
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já bych to nedramatizovala. Já si brala dvě štěnda, měsíc po sobě. Bylo to tak od počátku v plánu, dalo nám to zabrat, aby se povedlo je sehnat, dvě štěnda rozdílných ras. Příští dvojka bude zase tak. Jestli to vyjde zase tak super? Kdoví. Psi jsou různých povah...prostě se uvidí podruhé. Možná se něco ve výchově nepovedlo, možná i z toho důvodu(ale kdo to ví?) ale psi (kluci) byli spolu od mala největší kamarádi, nikdy si neublížili a já byla ráda, že není pejsa v zahradě sám(to byl i důvod pořízení dvou současně) Zkuste to přehnaně neřešit. Hrajte si prostě s oběma fenkama společně co nejvíc(my si ani jinak nehráli) musí vidět, že mít kámošku je super. Pokud se vám zdá být ha drsná, jen trochu usměrňujte. naše mladší štěndo bylo o polovinu menší, takže jsme mohutného taky korigovali: opatrně, ať neuděláš bolinko...Ale neokřikovat. Tím by ste jen docílili toho, že se pes pak bojí s druhým hrát, protože nabyl dojmu, že nesmí. Nejlepší byly dlouhé hračky, o které se dalo přetahovat: já ruce uprostřed, každý pes na jednom konci, anebo jim hračku házet, kdy měli dost prostoru ji chytit a běžet s ní spolu ke mně. Tam jsem je podporovala: chyťte oba kluci, super! A nesemééé, běžíméé. Stejně tak cvičení. Povely jako sedni, lehni packu atd..cvičili najednou(mám dvě ruce, tak to přesně sedí ) a ty, kde museli pracovat zvlášť(třeba stopy) jeden čekal na vodítku u stromu, druhý cvičil tak, aby na nás první viděl, pak se vystřídali. Vždycky jsem hlavně dbala na to, aby se ani jeden necítil šizený, všechno absolutně stejně. Snad i tím se naučili se dělit i s ostaníma pejskama o jídlo, o pamlsky, mazlení...bez problémů. Ví, že oni vždycky dostanou víc.

24.7.2017 13:59
lavacca

XXX.XXX.32.241

Jaanaa napsal(a):
Byli jsme si pro ní v Praze u starší paní, která je tam měla jen na prodej, majitel je prý z Moravy, kde má i rodiče štěňat. Vzali je od mámy strašně brzo, fenka byla i strašně hubená, když jsme si jí vzali, nikdo se jí moc nevěnoval..

Hm, takze takova ukazkova mnozirna, potes koste no...:(

Tak to je pak zcela jasne, proc je nezajimalo, kam pujde..hlavne, ze se uda..radsi se ani neptam, kolik tisic jste te babe dala...

Pokud byste to tak promysleli, nedavala byste sem tento dotaz s tim, zda nedat druhou fenku pryc...

24.7.2017 14:29
samik49

XXX.XXX.78.43

Štěňata máte doma chvíli, holt to trvá, než se sžijí.. už hlavně nedělejte ukvapená rozhodnutí a vše si dobře promyslete. Fenky si na sebe zvyknou, v tom bych problém neviděla. Spíš jestli jim dokážete oběma poskytnout vyžití a nějak rozumně je vychovat.
Pokud je starší fenka smutná, zvážila bych taky možnost, jestli něco od mladší nechytla - zkrátka jestli je zdravotně ok.

24.7.2017 18:48

Tak nevím, ale asi si fěláte plané naděje, že by si "ta paní z Prahy"
vzala bíglici zpět. Asi to budete muset zvládnout.

Jaanaa

24.7.2017 21:30
Jaanaa

XXX.XXX.162.50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak nevím, ale asi si fěláte plané naděje, že by si "ta paní z Prahy"
vzala bíglici zpět. Asi to budete muset zvládnout.

Už jsem psala v jiném komentáři, že tam, kde byla, bych jí rozhodně nevrátila..
Ptám se tady, jestli je šance, že si na sebe zvyknou..

24.7.2017 21:46

Jaanaa napsal(a):

Až se začnou moc masakrovat, odreagujte rozhozením pamlsků. Dělá se to tak i ve školkách a funguje to.

24.7.2017 22:25
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Až se začnou moc masakrovat, odreagujte rozhozením pamlsků. Dělá se to tak i ve školkách a funguje to.

No toho bych se teda bala- ze se servou prave o pamlsek nad kterym se skloni oba.

24.7.2017 22:35

Lexaurin napsal(a):
No toho bych se teda bala- ze se servou prave o pamlsek nad kterym se skloni oba.

Já to viděla u partičky štěňat a ok. Prý to nějak uvolní adrenalin či co. Používala jsem i na malého bratrance vzteklíka, když už to přeháněl a můj jako dospělák už toho měl plné zuby. Rozhodila a zobali jak slepice. A malý zapomněl, že šel do amoku.

24.7.2017 22:39
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Já to viděla u partičky štěňat a ok. Prý to nějak uvolní adrenalin či co. Používala jsem i na malého bratrance vzteklíka, když už to přeháněl a můj jako dospělák už toho měl plné zuby. Rozhodila a zobali jak slepice. A malý zapomněl, že šel do amoku.

No u nas jsem to parkrat zazila venku - neco nasli, sli to vsichni cuchat a uz byli v sobe. Doma bych si to take nedovolila. Zasadne dostane kazdy svou vec a pamlsek jmenovite. Navic nechci ucit cokoli sbirat ze zeme.

24.7.2017 23:50

Lexaurin napsal(a):
No u nas jsem to parkrat zazila venku - neco nasli, sli to vsichni cuchat a uz byli v sobe. Doma bych si to take nedovolila. Zasadne dostane kazdy svou vec a pamlsek jmenovite. Navic nechci ucit cokoli sbirat ze zeme.

Tak na to asi musí být psi zvyklí. Můj může při pamlskování stát klidně vedle nej nepřítele, kterého je normálně nutno eliminovat. Ale i kamarádka, která si hlídá při rozdávání zdroje, je při rozhozu v pohodě.

Accuracy

25.7.2017 07:35
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Lexaurin napsal(a):

Myslím, že jde o to, že těch pamlsků je spousta a než se o jeden konkrétní rvát, je lepší sbírat, protože co sežeru, mi nikdo nevezme. Servat se teoreticky mohou až o ten poslední, to už asi ale sytá štěňata nemají o rvačku zájem. Nevím, no, asi bych to zkusila. Těch použitelných tipů tady moc nezaznělo.

25.7.2017 07:38
lavacca

XXX.XXX.32.241

Jaanaa napsal(a):

Sance tu je, kdyz se k nim budete spravne chovat. Spis je otazka, zda mate na to je obe vychovat a vycvicit, aby se s nimi dalo v pohode fungovat. Musíte pocitat s cvicenim zvlast, jakekoli zlozvyky jedna odkouka od druhe, atd...bigl a přivolání..trochu orisek, muze k utikani strhnout i tu JRT, atd...

Přidejte reakci

Přidat smajlík