Krmim Purizonem losos jehne, k snidani a masem k veceri . Po Purizonu ji dost reznou chlupy kolem tlamy a slzy, nemel by nekdo nejaky tip na jine granule? Podotykam, ze je to ta nezravka, ktera se konecne rozezrala a Purizon ji chutna, pekne prospiva i srst ma lepsi, tak jen takovy, v podstate kosmeticky problemek , mozna to necham byt.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Našim pepřákům rezly vousy z vody. Krmeni byli masem s přílohami. Vousy jsme myli bílým mýdlem s jelenem. Rezavé vousy byly úplně nežádoucí.

Zabral, bylo to v roce 1988 a moc kosmetiky pro psy nebylo.
Reznutí tlamy a okolí očí nebude po granulích. Správně píšete, že u očí jsou to slzy. Psovi otírejte pravidelně oči, je celkem jedno čím, jestli borovou vodou, ophtalem, heřmánkem.
A po žrádle psovi důkladně tlamu umyjte, mělo by to pomoci. Pes si na tento rituál zvykne, když nebudete mytí vynechávat, ani nemusíte používat zvláštní kosmetické přípravky, stačí vlažná voda s trochou šamponu nebo mýdla, opláchnout čistou vodou a utřít co nejvíc do sucha.
LájošM
napsal(a):
Reznutí tlamy a okolí očí nebude po granulích. Správně píšete, že u očí jsou to slzy. Psovi otírejte pravidelně oči, je celkem jedno čím, jestli borovou vodou, ophtalem, heřmánkem.
A po žrádle psovi důkladně tlamu umyjte, mělo by to pomoci. Pes si na tento rituál zvykne, když nebudete mytí vynechávat, ani nemusíte používat zvláštní kosmetické přípravky, stačí vlažná voda s trochou šamponu nebo mýdla, opláchnout čistou vodou a utřít co nejvíc do sucha.
Diky- to dělám, jen ze mam vypozorovano, ze na, tom Purizonu to ma vic, už nevim, cim jsem kdysi krmila ale nemela, to vůbec.Nicméně je to nezravka a ja jsem vdecna, za, ten Purizon, ze ho zere s, chuti. Jinak jednu dávku ma normálně maso, kosti, příloha...
LájošM
napsal(a):
Presne tak. Pokud by rezla po granulich, tak rezne cela ( takhle mi zreznul NO po granulich s trochou kukurice, mel to nejvic na zadech a bocich). Tohle bude proste po namoceni chlupu pri krmeni a piti. Hodne se to dela kniracum, apod. plemenum s chlupatejsi mordou. Nekde jsem cetla, ze na to ma vliv slozeni vody ( ted abych nekecala, ale mam pocit, ze jeji tvrdost).
notregistered

XXX.XXX.211.158
Má to jen ta tlamě ?
notregistered

XXX.XXX.211.158
Jde o železo, kobalt, hořčík, zinek,... a porfyrin
samozřejmě, že je to součást krmiva a vody
porfyrin je v slzách, potu a slinách
kovy váže
pokud teda nejde o kvasinky, to by měl červeno i v tlapkách, kolem očí dlouhé chlupy atd.
notregistered

XXX.XXX.211.158
Reznutí celého psa způsobuje něco jiného ze stravy.. kromě slunce, ovšem
lexaurin, když dáte krmivo a vodu s méně minerály a tak (nevím ale jak u tohoto jedince ), tak to zas zmizí
vzpomínám na psa, který jediný pil vodu ze studánky, ostatní psi v ulici běžnou z vodovodu, a tento jeden měl červeno, dokonce po letech i zuby toho měly plné zuby
vodu testovali, je vhodná pro pití, ale má hodně moc železa.
notregistered
napsal(a):
Reznutí celého psa způsobuje něco jiného ze stravy.. kromě slunce, ovšem
lexaurin, když dáte krmivo a vodu s méně minerály a tak (nevím ale jak u tohoto jedince ), tak to zas zmizí
vzpomínám na psa, který jediný pil vodu ze studánky, ostatní psi v ulici běžnou z vodovodu, a tento jeden měl červeno, dokonce po letech i zuby toho měly plné zuby
vodu testovali, je vhodná pro pití, ale má hodně moc železa.
Díky moc, budu muset zase zkoušet, . Četla jsem ze Taste to nedela, tak ho asi zkusím, když ma, i maso, třeba si da, říct. To je, opice, vymysli si porad neco
notregistered

XXX.XXX.211.158
Lexaurin
napsal(a):
Díky moc, budu muset zase zkoušet, . Četla jsem ze Taste to nedela, tak ho asi zkusím, když ma, i maso, třeba si da, říct. To je, opice, vymysli si porad neco
Purizon přes 300mg železa, wolfsblut čtvrtina, koukla jsem náhodně na alaska salmon, porovnejte
z masa je to červené maso, vnitřnosti, jehněčí a luštěniny
tak třeba toho prostě je moc
kombinace purizonu a masa určitě
hodně štěstí
notregistered
napsal(a):
Purizon přes 300mg železa, wolfsblut čtvrtina, koukla jsem náhodně na alaska salmon, porovnejte
z masa je to červené maso, vnitřnosti, jehněčí a luštěniny
tak třeba toho prostě je moc
kombinace purizonu a masa určitě
hodně štěstí
No Purizon ma trochu ráno s vyvarem, a vlastne nezere ho vzdy, kdyz sni vse vecer, tak rano nechce.vecer ma většinou kachnu, hovězí, zákusky, krky, jatro, mrkev- někdy, proso, žloutek, olej.
Wolfsblut ji jen z ruky jako pamlsek.
Díky za ochotu a radu
Lexaurin
napsal(a):
No Purizon ma trochu ráno s vyvarem, a vlastne nezere ho vzdy, kdyz sni vse vecer, tak rano nechce.vecer ma většinou kachnu, hovězí, zákusky, krky, jatro, mrkev- někdy, proso, žloutek, olej.
Wolfsblut ji jen z ruky jako pamlsek.
Díky za ochotu a radu
Zákusky fakt ne , to vymyslel mobil. Byly to zaludky.

Že se k tomu vracím, nedávno jsme v jiné diskusi řešili to "reznutí" -máme taky. Jelikož si to pes nelíže nepřikláním se k alergii, kvasinky nevím, ty taky svědí, nebo ne? Purizon jsme dožrali, často máme hovězí, srdíčka a žaludky...tak mám asi viníka.

napsal(a):
Že se k tomu vracím, nedávno jsme v jiné diskusi řešili to "reznutí" -máme taky. Jelikož si to pes nelíže nepřikláním se k alergii, kvasinky nevím, ty taky svědí, nebo ne? Purizon jsme dožrali, často máme hovězí, srdíčka a žaludky...tak mám asi viníka.
"Alergické" červenání si psi nelížou, když tak, tak se sem tam vykusují a škrábou. Při kvasinkách si bude lízat tlapky.
Jednoduché, zaveďte eliminační dietu. Z granulí třeba kachní BH, u jedné alergičky mi pomáhají skvěle.

Já nevím.. je zimnípodzim, pořád mokrá tráva, my máme boty, psi nemají.. projdou se pár metrů - mokré břicho a tlapky, tlama samozřejmě také - lehnou doma na břicho a je to
anebo by třeba stačilo nedávat celý rohlík k snídani, ale jen kousek.
napsal(a):
Já nevím.. je zimnípodzim, pořád mokrá tráva, my máme boty, psi nemají.. projdou se pár metrů - mokré břicho a tlapky, tlama samozřejmě také - lehnou doma na břicho a je to
Myslím, že tou trávou to nebude, u nás spíš oslabením organismu ať už nějakou složkou v potravě, nebo tou záhadnou jaterní nemocí. Pes má 10 a růžový byl jen jednou, před pár lety, jak jsem psala, vůbec nevím, z čeho tehdy. Boty nenosí nikdy

napsal(a):
Psině to nijak nevadí- nelíže, nevykusuje, tlapky myjem jen vodou při velkém znečištění a suším- snažim se, ale není to 100 %ně do sucha, to nejde. Běžně jen otírám. Má je bílé a růžové polštářky, tak je poznat, zda má našlapáno.
Do rohlíku má kolagen nebo aptoflex, takový malý podvůdek... je to třetina rohlíku... no dobře někdy i celej (vina ve všech bodech obžaloby ) břicho se jí stejně zabarvilo až teď, co má větší rýhu mezi "prsama" a rohlíky pucuje od furt.
Já to někdy tedy vyfotím...spíš to vadí mě, než tomu psovi..
PS: našla jsem ještě pytlík granulí Markus Mühle- náš pes je prostě špatně tráví, strašně ale strašně po nich prdí, prděla i tenkrát, co je dostávala normálně (to jsem si myslela, že je to buličí přirozenost)...příšernej smrad, nejhorší je to v autě...

napsal(a):
Jsem si představila svého psa s mokrým břichem. Šlehlo by ho už venku, natož aby si na něj doma lehnul.
Ted na fb chvali tento konsky sampon na odstranovani zazloutlych fleku
http://farnam.img1.cz/media/2017/08/vetrolin-bath.jpg.

Lexaurin
napsal(a):
Jenže koně to mají z ležení na prosakující podestýlce, prostě lehnou si do koblihů, mnohdy na to stačí voda nebo mýdlo s jelenem. U výstavních koní ( třeba přehlídky haflingů- většinou jde o ocas), kde majitel chce mít koně napulírovanýho použije svůj zaručený prostředek. Něco někomu funguje, jinému ne.

Lexaurin
napsal(a):
Ten jsem jednou zkoušela na původně bílého psa, fungoval obstojně. Teď mu koupila jeho majitelka tento https://www.spokojenypes.cz/sampon-tropiclean-white-coat-592-ml-na-bilou-srst/ a bělí pěkně, psa jsem viděla