Povinná kastrace psů a koček

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2017 19:32
Slam Shady

XXX.XXX.37.22

Dobrý den,
na některých místech v USA (např. Los Angeles) byla nařízena povinná kastrace psů a koček nejvýše ve věku 4 měsíců.

Nebylo mi jasné, zda pro to, aby pes nemusel být kastrován musí mít průkaz původu, nebo musí být i chovný. Ve věku 4 měsíců se totiž neuchovňuje.

Hledal jsem na různých webech, ale pokaždé jsem se dočetl něco jiného. Na webu Agronavigátor to, že nemusí být kastrována zvířata, která jsou od registrovaných chovatelů a jsou chovní nebo ta, která pracují jako policejní, záchranářští nebo asistenční psi.

Na webu Kočky online to, že si každý rok mohu zaplatit licenci pro vlastnictví nekastrovaného nechovného zvířete za 100 dolarů.

Pokud byste věděli, jak to zní v originále, budu rád za tip

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.7.2017 19:42
Uživatel s deaktivovaným účtem

Googli mandatory neuter laws.

notregistered

25.7.2017 19:45
notregistered

XXX.XXX.211.158

A to je nějaký zákon schválený Kongresem, jako že celoUSA ?
se mi nezdá
každý stát i město tam mají různě i divné zákony

https://www.avma.org/Advocacy/StateAndLocal/Pages/sr-spay-neuter-laws.aspx

tady píší o vyjímkách a kde to platí.. jak mi vet napíše, že kastrace pro mého psa je jakékoli riziko (a já si ten papír samozřejmě zaplatím smajlík ), tak zákon se může jít..
pokuta 100 dolarů, když nekastrují do 4 a 6 měsíců
a zajímavá hláška "sterilizace zlověstných psů".

notregistered

25.7.2017 19:55
notregistered

XXX.XXX.211.158

Hledejte "mandatory spay neuter laws"
a jak to dopadlo po letech - nejvíce psů v útulcích je od chudých, tak to ale bylo vždy, také nemají (nebo nechtějí použít nízkonákladové/nekvalitní kliniky) na kastraci + kontrola nic moc, úředníci na feně kastraci nepoznají.

26.7.2017 05:57
scylla

XXX.XXX.150.32

Z USA pro zvířata ještě nic dobrého nikdy nepřišlo a jestli je to tak, jsou to totální magoři a zvířat je mi líto.

Přidejte reakci

Přidat smajlík