Dobrý den,
na některých místech v USA (např. Los Angeles) byla nařízena povinná kastrace psů a koček nejvýše ve věku 4 měsíců.
Nebylo mi jasné, zda pro to, aby pes nemusel být kastrován musí mít průkaz původu, nebo musí být i chovný. Ve věku 4 měsíců se totiž neuchovňuje.
Hledal jsem na různých webech, ale pokaždé jsem se dočetl něco jiného. Na webu Agronavigátor to, že nemusí být kastrována zvířata, která jsou od registrovaných chovatelů a jsou chovní nebo ta, která pracují jako policejní, záchranářští nebo asistenční psi.
Na webu Kočky online to, že si každý rok mohu zaplatit licenci pro vlastnictví nekastrovaného nechovného zvířete za 100 dolarů.
Pokud byste věděli, jak to zní v originále, budu rád za tip
Uživatel s deaktivovaným účtem
Googli mandatory neuter laws.
notregistered
XXX.XXX.211.158
A to je nějaký zákon schválený Kongresem, jako že celoUSA ?
se mi nezdá
každý stát i město tam mají různě i divné zákony
https://www.avma.org/Advocacy/StateAndLocal/Pages/sr-spay-neuter-laws.aspx
tady píší o vyjímkách a kde to platí.. jak mi vet napíše, že kastrace pro mého psa je jakékoli riziko (a já si ten papír samozřejmě zaplatím
), tak zákon se může jít..
pokuta 100 dolarů, když nekastrují do 4 a 6 měsíců
a zajímavá hláška "sterilizace zlověstných psů".
notregistered
XXX.XXX.211.158
Hledejte "mandatory spay neuter laws"
a jak to dopadlo po letech - nejvíce psů v útulcích je od chudých, tak to ale bylo vždy, také nemají (nebo nechtějí použít nízkonákladové/nekvalitní kliniky) na kastraci + kontrola nic moc, úředníci na feně kastraci nepoznají.