Zdravím.
Jaké granulky byste doporučili pro štěně? Máme 2,5 měsíční štěně středního plemene.
O N&D jsem tu četla spíše jen chválu. Ale také informaci, že nemá smysl kupovat granule přímo pro štěně, že má nevhodné složení.
Jaké tedy granulky zvolit? A jaké dávkování?
Navíc podívám- li se na složení, tak se mi více líbí Petkult (i přes nejasné procentuální složení)- má na prvních dvou místech dehydratované maso, pak rýži. N&D má sice též na prvních dvou místech maso, ale první je čerstvé maso, což v celkovém obsahu granulí bude mít výrazně menší zastoupení, a pak má pšenici...
Máte zkušenosti s těmito dvěma značkami?
Nechci vyvolávat hádky. Pročetla jsem si základy orientace ve složení granulí, ale nemám osobní zkušenost s krmením těchto značek.
Plně barfovat zatím rozhodně nechci, ač je to nyní tak moderní, myslím, že se i mírnou neznalostí dá pokazit mnohem víc, než nadprůměrně kvalitními granulemi. Je samozřejmé, že psindo bude dostávat i jiné věci, než jen granule..
notregistered

XXX.XXX.211.2
Petkult u nás dojedli potkani, něco psovi úplně nesedlo, ale ta značka za to nemůže, jsou to ty z lepších.
ND nemají pšenici, ale špaldu a oves. A jen 20% celkem, což je na granule dobré, vlastně asi nejlepší, co jsem kdy viděla. Nám to třeba funguje o dost lépe než rýže.
Jinak je možnost brambor v grain free.
Kuře puppy medium gf má 42 protein a 22 tuk, jde o to, jestli to ten který pes snese.
Kuře puppy starter lg má tyto dva nesmysly, které psu nedám - živočišný tuk, hydrolyzované živočišné bílkoviny.
Dospělácké kuře, ryba, divočák lg i gf bramborové jsou asi nejlepší, protože tam není nic závadného a jsou takové.. akorát pro všecky.
Pro štěně nápis "mini" - malinké granule.
Quinoa a Pumpkin se mi zdají divné,20% hrachového škrobu, to je teda fakt elitní příloha..
Zkusila bych Simpsons puppy (trošku větší granulka), Purizon adult ryba (poloplacička druhé foto). Když zadám gůglovi "simpsons puppy" vyleze foto č.1
Abubaide

XXX.XXX.45.166
Teď jsem zkusila na 3 měsíční BC N&D, zatím v pohodě, měli jsme i Carneeval a ten nešmakoval vůbec, Barking heads má ráda jako odměny, jsou trochu mastnější.
Mám dotaz i na místní znalce a propagátory BARFU, zkusila jsem ho, po všech těch doporučeních, několikrát. A štěně se mi ale nehorázně dos*alo, stříkalo to fakt všemi směry, grckalo a kňučelo ještě několik hodin. Má to vůbec smysl s tím pokračovat? Zkoušela jsem kuřečí křídla a krky, nasekané i vcelku.
notregistered

XXX.XXX.211.2
Nejsem teda znalec.. ničeho.. ale z cz kuřete je, myslím, blbě všem, nejen psům
co zkusit něco mírnějšího
králík, ryba, svalovinu ale, bez kůže, možná kostky, držet v ruce, aby to nepolklo celé
nebo klasicky naškrábat ? lehce ovařit ?
Abubaide
napsal(a):
Teď jsem zkusila na 3 měsíční BC N&D, zatím v pohodě, měli jsme i Carneeval a ten nešmakoval vůbec, Barking heads má ráda jako odměny, jsou trochu mastnější.
Mám dotaz i na místní znalce a propagátory BARFU, zkusila jsem ho, po všech těch doporučeních, několikrát. A štěně se mi ale nehorázně dos*alo, stříkalo to fakt všemi směry, grckalo a kňučelo ještě několik hodin. Má to vůbec smysl s tím pokračovat? Zkoušela jsem kuřečí křídla a krky, nasekané i vcelku.
Musíte opatrně pokud je na granulích. Jak psala přede mnou na kuře se vykašlete. Já nejdřív maso povařila a dala jí kousek jako ňamku, když se nic nedělo, druhý den jsem dala o kousek víc. Pak jsem zkusila zase postupně syrové. Až když jsem věděla, že snese syrové maso přidala jsem vnitřnosti a až nakonec kosti.
Takže na krky a křídla se vyprdněte, to až jako poslední.
Musíte to pomalu a opatrně vyzkoušet, některý pes může jen ovařené, jiný syrové a dalšímu je to fuk.
Abubaide
napsal(a):
Já jsem kuřetem začínala a bez problémů ho krmíme dodnes.
Ale pokud bych psovi granuláři dala rovnou křídla či krky, byť nasekané, čili kosti, podobný horor bych očekávala.
Možná tu někdo namítne, že přešel na barf tak, že do toho skočil rovnýma nohama a problém nebyl, ale rozhodně to tak nezvládne každý pes.
Začínala jsem svalovinou, nejdřív lehce ovařenou, pak dvakrát otočenou v mikrovlnce, pak teprve syrovou. Kosti a vnitřnosti opatrně až po 14 dnech ? nevím už přesně.
Abubaide

XXX.XXX.45.166
Ještě jsem předtím zkoušela kuřecí vývar s obraným masem a z toho taky byla taková... tekutější. Ale kuřecí granule i salám zvládá v pohodě, takže si nemyslím, že by na ně měla alergii. Proč přesně je kuřecí náročnější na zvládnutí? (vždycky jsem měla za to, že je to spíše dietnější, ale já sama maso nejím, tak úplně nevím) Mohlo by být hovězí lepší?
Ona má maso ráda, vždycky ho vybere z misky jako první, jakoukoli zeleninu nechá netknutou, tu sežere pouze, když jí to servíruju jako pamlsky, protože z toho má jakoby hračku (aneb štěně honící cherry rajče po bytě). Dávám jí jako pamlsky i sušené maso, kuřecí, a to je v pohodě. Takové ty sušené (?) krky na okusování miluje, ale taky jí po tom občas není nejlíp. Po N&D, které jí fakt chutnají, zase prdí. Tak si taky říkám, jak dlouho u toho vydržet, jakože, co je ta "adaptační fáze" a co už je to, že jí to prostě nesedí a neměla by to jíst vůbec.
notregistered

XXX.XXX.211.139
Kuřecí vývar s masem, kuřecí krky, kuřecí křídla, sušené krky (neznám)
no..
kuřecí granule nejsou stejné kuře jako kuřecí křídlo
salám je co ?
bez ničeho, rýže, brambory,.. ?
ND kuřecí, hrachové, .. ?
Abubaide

XXX.XXX.45.166
Sušené krky jsem myslela jako sušené hrtany na žvýkání. Salám od Britu s kuřecím srdcem. Maso jsem kombinovala s rýží, nebo salátem, rajčetem, vločkama, i samotné... Maso slavilo úspěch, přílohy vůbec, ovšem ten následný aplaus byl explozivní.
N&D LG kuře a granátové jablko, pro dospělé.
notregistered

XXX.XXX.211.139
No tak to drbnuté kuře prostě nedávejte
také si myslím, jak ta paní s pěkným bulíkem nahoře, že je to GULÁŠ
a ta paní se strakáčkem v profilovce, ta Vám radí dobře ;-)
jenom asi kuře cz nedělá dobrotu, však se nic neděje, dejte něco jiného
ale prostě svalovinu, pomalu.
notregistered
napsal(a):
Petkult u nás dojedli potkani, něco psovi úplně nesedlo, ale ta značka za to nemůže, jsou to ty z lepších.
ND nemají pšenici, ale špaldu a oves. A jen 20% celkem, což je na granule dobré, vlastně asi nejlepší, co jsem kdy viděla. Nám to třeba funguje o dost lépe než rýže.
Jinak je možnost brambor v grain free.
Kuře puppy medium gf má 42 protein a 22 tuk, jde o to, jestli to ten který pes snese.
Kuře puppy starter lg má tyto dva nesmysly, které psu nedám - živočišný tuk, hydrolyzované živočišné bílkoviny.
Dospělácké kuře, ryba, divočák lg i gf bramborové jsou asi nejlepší, protože tam není nic závadného a jsou takové.. akorát pro všecky.
Pro štěně nápis "mini" - malinké granule.
Quinoa a Pumpkin se mi zdají divné,20% hrachového škrobu, to je teda fakt elitní příloha..
Zkusila bych Simpsons puppy (trošku větší granulka), Purizon adult ryba (poloplacička druhé foto). Když zadám gůglovi "simpsons puppy" vyleze foto č.1
Děkuji za reakci.
A děkuji za typy na další značky granulek. Už mám hlavu v pejru z široké nabídky. Rozhodla jsem se nezvolit MARP ani Taste of the Wild, protože mi tam něco vadilo a nepřišlo mi, že jsou za tu cenu jednoznačně nejlepší. Tak se vždy pro něco rozhodnu a pak narazím na další alternativu. A zase študuji a jsem na začátku.
Vámi doporučené jsou též za skvělou cenu a složení velmi zajímavé. Jen u toho Purizonu mi přijde, že se snaží až moc tabulkově zvýšit obsah bílkoviny a masem to úplně není.. ? Moc nerozumím tomu, proč jsou přidané tyto složky: lososový hydrolyzát, hrachová bílkovina, bramborová bílkovina.
Případně je velký rozdíl v granulích Petkult a Vámi zmiňovanými Simpsons a Purizon?
A dotaz do pléna. Má smysl dávat štěněti od začátku hypoalergenné granule, když by nemuselo být na nic alergické? Jasně, že mu nechci alergii rozjet, ale dítě taky před alergeny neizoluji preventivně, o to víc bych jej činila zranitelným..
Abubaide
napsal(a):
Možná ještě zkusit, aby ty předchozí granule vytrávil a pak opatrně, menší porce, bezvadné maso, jeden druh, zkusit postupně libové maso, trochu víc masa, míň masa + šlachy, chrupavky, tuk, míň masa + trochu kostí. Už mu mezi ty jednotlivé dávky necpat granule. Možná.
Zkuste napsat, co přesně jedlo, kdy, co se dělo, kolikrát, v jakém odstupu jste to zkoušeli...
notregistered

XXX.XXX.211.139
Hypo granule nemají žádný smysl ani pro alergiky. A většinou jsou o dost horší než ty ostatní, protože hydrolyzáty izoláty z divných zdrojů kytičky blbosti extrakty rostlinné oleje.
Hypoalergenní si představuji základně jako jeden protein - maso i tuk, a např. brambory nebo trochu hrachu. Protože bez výplně to nejde.
Lososový hydrolyzát je to stejné jako jinde přírodní aroma, přírodní chuť.
Celkem zbytečná položka. Někde se píše vývar, omáčka. Myslím, že je to pořád to samé.
Ano, je tam masa už "jen" nějak do 30%, a i dost kytičkových bílkovin, ona je to taková kopie Orijenu, ale lepší, protože.. protože hromada vlákniny není nic dobrého, tady je ok.
Klidně by ty bramborové a hrachové bílkoviny mohli vyhodit, neuškodili by si, naopak, jasně.
Taste mi vadí úplně, tam není maso..
Marp holistic ale jsou dobré.
Rozdíl mezi Petkult a Simpsons puppy - Petkult guláš a netráví se tak dobře.
Mně to přijde, že je fakt rozdíl v kvalitě surovin.
Nebo nekvalitní rýže ?
Co vím, tak Simpsons i ND používají potravinářskou kvalitu.
Jiné granule s krůtím tukem než Petkult jsme neměli, takže.. nevím co to přesně dělá.
Se studii na začátku ? A tak napište, co sledujete nejvíce, např. co chcete mít v dobrých granulích.
Abubaide

XXX.XXX.45.166
Ty Simpsons mi připadaly taky jako zajímavé, ale neviděla jsem, že by se někde prodávalo třeba dvoukilové balení na zkoušku a 12kg pytel je docela moc, pokud by třeba nesedly... Kdyby někdo náhodou věděl o obchodě v Brně, kde by je mohli mít na váhu, dejte vědět...Ještě mě zaujaly Platinum, slyšela jsem, že hodně lidí je používá i jako pamlsky, protože psům hodně chutnají...
Ty dospělácké N&D jsou docela veliké oproti štěněcím, tak 1cm v průměru, možná i trošilinku víc. Ale jsou takové voňavé, fence fakt chutnají, zmizne to v ní, ani nevím jak.
Pardon, že jsem vám zaspamovala forum
No postupným studováním jsem došla k závěru, že primárně nechci štěndě uškodit. Dosud je u chovatelky krmena K-9, což jsem i naprosto laitským zrakem usoudila, že za tu cenu to není nic moc. Začala jsem studovat, poptávat se. Švagrová - veterinářka, má svá oblíbená krmiva, ale říkala, že prostě jedno nejlepší není. A základní myšlenka by měla spočívat v tom, aby psisko na granulích prospívalo. Protože zda naplňuje všechny psí potřeby (obsah bílkovin, tuku, minerálů, ...) se pozná až po delším užívání a důkladným rozborem krve, příp. dalších testů. Stejně tak není jednoznačným zastáncem BARFování. Na klinice vidí, jak dnešní trend barfování hodně psům ubližuje právě neznalostí majitelů - ale do takové diskuze se nechci zaplétat. Každý trochu rozumný chovatel činí to, co se domnívá, že je správné. Já nejsem natolik erudovaná, abych psovi skládala kompletní krmnou dávku a proto barfovat zatím kompletně nechci.
A tak si říkám, že bych ráda štěndu poskytla granule, které mu co nejvíce pomohou s rozvojem fyzickým i psychickým. Za každou cenu netlačím cenu co nejníže, ale nechci zase zbytečně přeplácet, když je možné nalézt kvalitní granule i ve střední cenové. A postupným načítáním jsem se rozhodla nevyhledávat značky, které mají ve složení klasické obiloviny, maso nahrazené moučkou, neopodstatněné složky... Zaujal mě právě ten petkult, který pro mé laitské oko má složení sympatické a v akci se dá koupit za 850, - Pokud by Simpsons nebo Purizon byl výrazně lepší, neváhám investovat 1200, - Jen potřebuji vědět, co přesně je tam to lepší, než v Petkultu..
Tak snad nerozjedu dohady, to cílem nebylo :).
notregistered

XXX.XXX.211.139
Však. Složením dobré. Rozdíl podle mě kvalita či zpracování surovin. Nebo oboje.
Něco jako čistota.
Proč řešíte, že chcete vybrat jen 1 značku?
Zkuste, co bude sedět a pak točte třeba 3 značky dokola. Psu tím neublížíte, právě naopak.
Informace o tom, že je třeba zůstávat a "nerozhazovat" trávení je jen výmysl výrobců, aby si zajistili pravidelný odbyt.
http://www.granule.cz/clanky/23-jake-granule-jsou-nejlepsi-pro-meho-psa/
http://www.granule.cz/clanky/jak-casto-mam-menit-granule-pro-sveho-psa/.