Kdy přejít na krmivo pro dospělé psy?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

gate

2.8.2017 12:45
gate

XXX.XXX.203.216

Dobrý den.Mám Kolii,8 měsíců.Krmím ji 3x denně a hodlám to snížit na 2x denně.U toho bych už zůstala.Zajímalo by mě, kdy je správné začít s granulemi pro dospělé.Názory se totiž dost liší.Chtěla bych nějaké šetrné, kvalitní krmivo pro akčního pejska a pro podporu hezké srsti.Děkuji za vaše odpovědi.

2.8.2017 13:58
lavacca

XXX.XXX.22.14

gate napsal(a):
Dobrý den.Mám Kolii,8 měsíců.Krmím ji 3x denně a hodlám to snížit na 2x denně.U toho bych už zůstala.Zajímalo by mě, kdy je správné začít s granulemi pro dospělé.Názory se totiž dost liší.Chtěla bych nějaké šetrné, kvalitní krmivo pro akčního pejska a pro podporu hezké srsti.Děkuji za vaše odpovědi.

Velka plemena se vetsinou prevadi na adult granule kolem 12.mesice, zalezi na psovi. Taky na znacce granuli - nektere se ve steneci x adult rade lisi jen velikosti granule a obsahem tuku. Pokud je pes akcni, tak vybirat granule s tukem kolem 20%. Uvidite, co psovi sedne.

U nas krmim hlavne masem, ale maji i granule a to basti Brit Care Endurance ( ma 22%tuku). Taky mame akcnaky. Obcas prostridam s granulemi s mene tuku ( vetsinou v lete, kdy vic lenosi diky vedru venku).

Hezkou srst bude mit po krmeni, ktere mu bude vyhovovat slozenim a jeho potrebam ( maso a k tomu lehce stravitelné přílohy jako je ryze, brambory, apod.). Po marketovkach to samozrejme nebude. Záleží, jaky mate rozpocet ? Podle toho by se lepe radila konkretni značka...

2.8.2017 15:19
Tedysek

XXX.XXX.40.218

Fakt ve 12 mesicich? Já mám za to že 24.

2.8.2017 15:22
TheLadySARAH

XXX.XXX.1.20

Čím větší plemeno, tím déle se vyvíjí a tím dříve také stárnou. U hodně velkých plemen je lepší krmit štěněčí stravou klidně až do dvou let či do dvou a půl a od nějakých čtyř, pěti let už dávat granule pro seniory.

2.8.2017 15:56
lavacca

XXX.XXX.22.14

Tedysek napsal(a):
Fakt ve 12 mesicich? Já mám za to že 24.

Zalezi, jak velke. ;) hafani kolem 35-40 kg uz vetsinou kolem toho roku, mollosove a podobni obrici klidne na stenecich do 2 let, maji-li dobre slozeni. Ono zas premira proteinu taky neni vyhra, takze to chce zvážit, ktere granule budou ok a ktere jsou uz moc "nabouchane".

Od 4-5 let uz senior? :o tak o tom jsem teda jeste neslysela...jo, pridavat chondro jo, ale ono ho stejne i v tech seniorkach malokdy je to chtene mnozstvi ( vetsinou jen trocha, aby to na oko vypadalo ok).

Ja se přiznám, ze vzdy melo štěně sve steneci na noc ( pres den "barf") a zbytek smečky včetně senioru ( i KAO) byl taky na "barfu" a kdyz granule, tak adultky.

2.8.2017 16:03
Tedysek

XXX.XXX.7.98

lavacca napsal(a):
Zalezi, jak velke. ;) hafani kolem 35-40 kg uz vetsinou kolem toho roku, mollosove a podobni obrici klidne na stenecich do 2 let, maji-li dobre slozeni. Ono zas premira proteinu taky neni vyhra, takze to chce zvážit, ktere granule budou ok a ktere jsou uz moc "nabouchane".

Od 4-5 let uz senior? :o tak o tom jsem teda jeste neslysela...jo, pridavat chondro jo, ale ono ho stejne i v tech seniorkach malokdy je to chtene mnozstvi ( vetsinou jen trocha, aby to na oko vypadalo ok).

Ja se přiznám, ze vzdy melo štěně sve steneci na noc ( pres den "barf") a zbytek smečky včetně senioru ( i KAO) byl taky na "barfu" a kdyz granule, tak adultky.

Já přicházím na adultky ve chvíli kdy pes nasvali ramena a zadek, přestane vlnet páteří při kroku a klusu. V tu chvíli je podle mě dospělý po fyzické stránce.
Po psychické může být štěně klidně do smrti. :)
Tak ti nevím, teď vaham jestli to s tím naším obrikem neprehanim s juniorkama. Má 70cm a 45kg. Rok a půl, ale ještě je "zizalak" a Teda netloustne.

2.8.2017 16:11
lavacca

XXX.XXX.22.14

Tedysek napsal(a):
Já přicházím na adultky ve chvíli kdy pes nasvali ramena a zadek, přestane vlnet páteří při kroku a klusu. V tu chvíli je podle mě dospělý po fyzické stránce.
Po psychické může být štěně klidně do smrti. :)
Tak ti nevím, teď vaham jestli to s tím naším obrikem neprehanim s juniorkama. Má 70cm a 45kg. Rok a půl, ale ještě je "zizalak" a Teda netloustne.

Pokud je to obrik, tak klidne dal steneci...zvlast kdyz je to takova "zizala". Ono se fakt chce ridit citem a vlastnim psem a jeho kondici. Bude-li mi zbytecne nabirat, prejdu uz na lehci adultky. Bude-li akorat, klidne dal jedu juniorky a je to.

2.8.2017 16:17
Tedysek

XXX.XXX.7.98

Já čekám že kolem vánoc (to bude mít 2 roky) už Budem přecházet. To už by nemusel být úplný zizalak.

Jinak včera mi oznámil, že ZACAL LINAT! Asi usoudil, že 39st v zimním kožichu prostě nezvládne.

5.8.2017 12:18
Boxer007

XXX.XXX.11.1

Já jsem přešla ve 23.5 měsících.

18.8.2017 18:34
Vše-o-krmivech

XXX.XXX.219.59

Menší plemena mohou dosáhnout plné velikosti v 9 měsících, zatímco velká plemena mohou pokračovat v růstu až do 18 měsíce od narození. Kolie patří mezi střední až velká plemena.

Na přechod na krmivo pro dospělé psy není třeba spěchat. Kvalitní krmiva pro štěňata obsahují více bílkovin a tuků. Na krmivo pro dospělé přejděte, až vaše štěně bude pomalu dosahovat váhy dospělého psa - pes 18-22kg, fena 16-20kg.

Podívejte se jaký je rozdíl v obsahu živin u dospělého psa a štěněte - https://vse-o-krmivech.cz/pruvodce-krmenim-psu/jak-urcit-denni-krmnou-davku-psa

Pokud chcete kvalitní krmiva podívejte se na značky Essential Foods, N&D, Orijen nebo o něco levnější Brit Care. Různá krmiva můžete snadno porovnat zde: https://vse-o-krmivech.cz/recenze-krmiv-pro-psy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík