Mohu si pořídit 2 psy najednou?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2017 20:27
Annabeth

XXX.XXX.65.243

Dobrý den,
chtěla bych si pořídit fenku a pejska. Fenku samozřejmě necháme vykastrovat, protože štěňátka nechceme. Četla jsem, že by si spolu mohli vytvořit smečku a o to méně jí tvořit s rodinou. Jde o Cairn teriéry. Děkuji za odpověď.

2.8.2017 20:41
lupus4

XXX.XXX.139.5

Než psa a "čubopsa" nebylo by lepší 2 psy?

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.8.2017 20:43

Pořiď si jednoho, vychovej ho, a až bude vychovaný, pořiď druhého.

2.8.2017 20:44
Šarina

XXX.XXX.231.146

|Ano, můžete si pořídit 2 (3,5,8,10) psů najednou. Ale nějak nevím důvod, proč si komplikovat život. Navíc určitě nejste nijak zkušená, páč to byste se na radu neptala anonymů na IFauně.

2.8.2017 20:52
scylla

XXX.XXX.150.32

Annabeth napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych si pořídit fenku a pejska. Fenku samozřejmě necháme vykastrovat, protože štěňátka nechceme. Četla jsem, že by si spolu mohli vytvořit smečku a o to méně jí tvořit s rodinou. Jde o Cairn teriéry. Děkuji za odpověď.

Pokud uvažujete takto, nepořizujte si je, pokud nejste natolik odpovědní, abyste se o ně postarali tak, jak je třeba - bez kastrace a odpovědnosti.

2.8.2017 21:07
Markéta80

XXX.XXX.176.2

A proč ne 2 psy nebo 2 feny? Pak nebude důvod hned kastrovat. Já teda poprvé mam 2 feny ale postupně. Vždy mě stačila péče o jedno štěně. Ted je kastrace nějak automatická?

Aner

2.8.2017 21:16
Aner

XXX.XXX.49.86

Druhrho az bude jednomu treba rol alespon - bude vychovany. Budete to mit snadnejsi. Taky jsem pro dva psy nebo dve feny.

Scyllo - napsala jste bez kastrace a odpovednosti. Co tim myslite? Jen tomu nerozumim. Dekuji.

2.8.2017 21:25

Annabeth napsal(a):
Dobrý den,

No, úředně vám to nikdo zakazovat nebude, ale dvě štěňata si pro vlastní dobro nepořizujte.

ono vychovat dvě štěňata najednou není žádná psina, ano, mají tendenci vystačit si spolu, je potřeba je vychovávat co nejvíc odděleně, chodit na procházky s každým zvlášť, prostě je to časově velmi náročné a už to, že se takhle ptáte, ukazuje, že asi se psy moc zkušeností nemáte. takže jako začátečník budete ráda, že nezkazíte jednoho psa. a stejně budete pak vědět, co všechno byste udělala jinak.

no a až bude první pes dospělý a bude fungovat v běžném životě, můžete si pořídit druhého.

2.8.2017 22:27

Z vlastní zkušenosti...už nikdy více...jediné pozitivum pořízení dvou štěňat najednou je to, že tím pádem nezůstávají doma sama a pozorování hrajících si štěňat je úžasná podívaná, ale tím za mě veškeré výhody končí...jak bylo psáno výše, nejdřív jednoho psa...vychovat a pak druhého.
Nepokládám se za úplnou začátečnici, několik psů už jsem v životě vychovala, ale ještě dnes, kdy je mým psím dvojčatům téměř osm let, stále sklízím "plody" mé nezkušenosti při výchově dvou stejně starých štěňat...

Pan Brouček

2.8.2017 22:52
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Annabeth napsal(a):
Dobrý den,

Pořídil bych rozhodně z odstupem po sobě.

Co mě ale hlava nebere, je "proč samozřejmě vykastrovat", a proč zrovna fenku?
To je z vaší hlavy, nebo z blábolů tady na fóru ?

3.8.2017 05:24
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, úředně vám to nikdo zakazovat nebude, ale dvě štěňata si pro vlastní dobro nepořizujte.

ono vychovat dvě štěňata najednou není žádná psina, ano, mají tendenci vystačit si spolu, je potřeba je vychovávat co nejvíc odděleně, chodit na procházky s každým zvlášť, prostě je to časově velmi náročné a už to, že se takhle ptáte, ukazuje, že asi se psy moc zkušeností nemáte. takže jako začátečník budete ráda, že nezkazíte jednoho psa. a stejně budete pak vědět, co všechno byste udělala jinak.

no a až bude první pes dospělý a bude fungovat v běžném životě, můžete si pořídit druhého.

Něco podobného jsem chtěla napsat sama.
Ačkoliv psy chovám přes 30 let, tedy zkušeností mám snad dost, a občas si nechám z vlastního chovu 2 štěňata (abych si pro sebe později jedno z nich vybrala), vím jedno: je to obrovsky náročné na čas i psychiku. S každým štěnětem je zapotřebí pracovat co nejvíce zvlášť, takže 2x více času. I ta štěňata mají problém s tím, když jdu ven jen s jedním - může to druhé dávat dost hlasitě najevo, že chce jít taky, s tím je potřeba počítat a může to být stresující hlavně v bytě, kdy se to sousedům asi líbit nebude.

Prostě můžete mít třeba najednou 2,5,10... štěňat, to vám jistě nikdo nezakáže, ale zvažte, zda-li máte tolik času, nervů, odhodlání i zkušeností to zvládnout.

Pořídit si fenku a nechat ji vykastrovat nepovažuji za dobrý nápad. Jestli byste psy měla v bytě, co když bude trpět inkontinencí? Jednodušší - když už - je vykastrovat psa, nicméně to vás nezbaví zodpovědnosti fenku v době hárání hlídat i před jinými "ženichy" a tomu se zřejmě chcete vyhnout (možná z vlastní pohodlnosti?). Takže možná by bylo vhodnější - když už! - tak pořídit 2 psy.

3.8.2017 06:22
scylla

XXX.XXX.150.32

Aner napsal(a):
Druhrho az bude jednomu treba rol alespon - bude vychovany. Budete to mit snadnejsi. Taky jsem pro dva psy nebo dve feny.

Scyllo - napsala jste bez kastrace a odpovednosti. Co tim myslite? Jen tomu nerozumim. Dekuji.

Myslela jsem tím, že by si člověk měl pořídit to, co zvládne, o co se zvládne adekvátně postarat. Ne nahrazovat odpovědnost tím, že bude "samozřejmě" řezat zbytečně do zdravého psa.

3.8.2017 08:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Annabeth napsal(a):
Dobrý den,

Co Vás vede k tomu, abyste zřejmě jako začátečník pořizovala 2 štěňata opačného pohlaví současně? A ještě k tomu teriéry?
Co až začne v 6-7 měsících fenka poprvé hárat? To je poprvé v životě oddělíte? Kam pubertálního teriérka na ty 3 týdny dáte? Nebo půjde z domu na 3 týdny ta poprvé hárající fenka, která neví, co se s ní děje?

3.8.2017 08:36
noemi

XXX.XXX.208.95

Nikde jsem tady nenašla informaci, zda to budou štěňata :-D.

3.8.2017 09:24
lavacca

XXX.XXX.22.14

Annabeth napsal(a):
Dobrý den,

Jak jiz psali vyse, nesla bych do toho. Nejdriv vychovat poradne jednoho psa, pak az druheho.

Jinak co vas vede k pořízení dvojice pes a fena? Proc ne 2 feny ci 2 psy?

3.8.2017 10:28
Michalis85

XXX.XXX.49.250

Pořídili jsme si malamutku Carmen, v domě už měli tcháni přerostlého srnčího ratlíka (tehdy měl 12 let). Jemu to prospělo, začal víc blbnout. Loni před Vánoci zemřel jako 14letý na selhání ledvin a my se rozhodli pořídit dalšího psíka. K fence jsme pořídili štěně PRT, skvěle si sedli, ona si ho vychovává, o to míň práce s ním je. Představa, že bych je měla doma zároveň od štěněte, tak by mi asi mrsklo. Malamuti jsou klidní, ale občas tvrdohlaví, parsoni jsou hodně temperamentní - a byť podstatně menší, také potřebují pevnou ruku, aby "nezvlčeli".

Takže pokud nejste žena v domácnosti a chodíte do práce, ev. máte ještě malé děti, tak pořizovat dvě štěňata současně rozhodně nedoporučuji. Pokud jste sama doma a bez práce, tak na ně sice máte spoustu času a zvládnout by se to dalo, ale péče o psa taky něco stojí. Doporučovala bych pořídit si jedno štěně - a až uvidíte, že to zvládáte ke spokojenosti obou, přemýšlela bych teprve, jestli budu mít čas a nervy pořídit mu parťáka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík