Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2017 18:13
Iliena

XXX.XXX.37.7

Chtěla bych se optat jestli je nutné dávat k syrovému masu přílohu? Krmíme kombinovaně, tj. ráno vždy granule (Wolfsblut různé příchutě) a k večeři buď granule nebo maso. Masovou večeři jsem do nedávna dávala 2x týdně, takže jsem přílohu neřešila. Teď dávám maso obden. Zjistila jsem, že Tutani zaváží i do jihočeského kraje, takže mám teď lepší přístup k masu a pokud mi to mrazák dovolí mohla bych to i navýšit na každou večeři. Ale nejsem si jistá, když by to bylo každou večeři jestli by nevadilo, že není příloha? Večeři mám složenou takto: cca 250g svaloviny (občas mletina nebo půl na půl), vnitřnosti cca 40 g, od oka nastrouhaná syrová zelenina a ovoce podle toho co mám, ale sní všechno, kapka oleje, něco na klouby a na závěr půlku kachního krku (aby si chroupla ). Masa dávám 4 druhy a ty střídám. Takže, je tam ta příloha nutná? Já mám alergika, takže se mi ani nechtělo nic moc zkoušet.

Jinak kdyby jste měl někdo tip na další obchod s masem, který zaváží sem na jih, budu ráda.

Jo a někdo chtěl vědět, jak vypadá ten zvěřinový ořez z Tutani. Musím říct, že paráda moc hezké kousky masa, nemám mu co vytknout. Psina taky spokojená. Andrejko, tady máš tu fotku, i když nevím jestli z ní něco uvidíš

4.8.2017 19:29
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

Krmíte podobně jako já, já tedy každé ráno granule a každý večer maso atd. Také občas domácí vejce i se skořápkou, tvaroh, jogurt, kefír. Přílohy dávám jen občas, ovesné vločky, rýži, těstoviny velmi zřídka.Myslím si, že nutné to není. Psiny to ale maj rády. Občas jim dám i kousek tvrdého chleba, to milujou.

4.8.2017 19:47
karo2702

XXX.XXX.172.116

Není nutná, já také nedávám. Je to i na stránkách BARF klubu

4.8.2017 19:51
Iliena

XXX.XXX.116.21

JanaKostelec napsal(a):
Krmíte podobně jako já, já tedy každé ráno granule a každý večer maso atd. Také občas domácí vejce i se skořápkou, tvaroh, jogurt, kefír. Přílohy dávám jen občas, ovesné vločky, rýži, těstoviny velmi zřídka.Myslím si, že nutné to není. Psiny to ale maj rády. Občas jim dám i kousek tvrdého chleba, to milujou.

Tam je právě problém s tou alergií, vejce určitě nemůže, mléčné výrobky taky ne, leda že bych sehnala třeba kozí, ale zase nevím kde.
Proto se mi do těch příloh moc nechce, jsem ráda že mám vychytáno co může a zkoušení nových věcí je vždy risk.

4.8.2017 19:53
Iliena

XXX.XXX.116.21

karo2702 napsal(a):
Není nutná, já také nedávám. Je to i na stránkách BARF klubu

A krmíte jen barfem nebo kombinovaně? Já si zas říkám, že přílohu a jiné věci má v těch granulích, každopádně ji nechci uškodit

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2017 20:43

Příloha se musí vařit, takže já se s tím nemažu. Buď si vzpomenu, potažmo stíhám, nebo ne. A naopak se mi někdy stane, že nerozmrazím, ale uvařím. Takže má třeba brambory a salát s mozzarellou. Taky kombinuji a maso a spol. bývá na večeři.

4.8.2017 20:54
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Jeeeee, krmite jako já, vcetne kachniho krku- jen pridavam varené jáhly.

4.8.2017 20:59
Iliena

XXX.XXX.116.21

A ještě mi řekněte, je to složení večeře ok? Asi potřebuju ujistit

4.8.2017 21:02
Iliena

XXX.XXX.116.21

Lexaurin napsal(a):
Jeeeee, krmite jako já, vcetne kachniho krku- jen pridavam varené jáhly.

A vy mi děláte radost, když tak krmíte taky, asi to tedy blbě nedělám a ty jáhly jsou vyloženě na něco dobrý, nebo prostě jen příloha aby toho bylo víc?

4.8.2017 21:37

Přílohu dávám, ale spíš jako plnidlo žaludku, než abych si myslela, že je nutná...ale vzhledem k tomu, že já ráno vytáhnu maso z mrazáku, hodim ho do hrnce, přihodim nějakou mrkev a když to začne bublat, tak přisypu trochu rejže, tak to pro mě není práce navíc...večer do toho přidám nějakej ledovej salát, olej, kvasnice...a můžem papat...někdy dávám spařený vločky, vyjímečně těstovony...a nejoblíbenější momentálně top ten jídlo je bramborový salát a kuřecí křídla...

4.8.2017 21:52
Terven

XXX.XXX.110.147

Taky krmíme ráno granule, večer barf, přílohu dávám zcela výjimečně, občas vynechám i tu zeleninu.
Beztak věčně krade koním mrkev a žere jejich bobky.

4.8.2017 22:32

Taky kombinuji granule s masem. Podle mě škrobové přílohy pro psa nejsou vůbec potřeba, ale pes který je zvyklý na granule je zvyklý i na poměrně vysoký příjem škrobů, takže tu přílohu možná bude potřebovat aby se cítil sytý. Andělka ráno občas zvrací z hladu, když dostávají jen maso. Té vždycky musím dát do misky aspoň jednu tortilu.
jinak většinou do misky házím jen maso, syrovou zeleninu prakticky vůbec - tu dostávají jen jako pamlsek ti co jim to chutná, stejně tak tortily dostávají bokem během dne jako pamlsek. Občas když maso vařím, rozvařím jim v tom mrkev, rajčata nebo brambory. Taky jedí ovoce, jogurt, pečené batáty a dýni. Skoro vždy jedí všechny tyhle přílohy bokem jako svačinu, nemíchám to s masem. Moje čuba miluje čočku i cirznu, tak očas uvařím pro nás všechny bez cibule, aby to mohli i psi.
Občas dostanou jako hlavní jídlo vejce. Oleje nám dělají špatnou srst, tak nedávám, doplňky podle potřeby.
Kdo má vyšší potřebu zeleniny než co dávám, žere venku trávu a koňský bobky.

4.8.2017 22:35
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Iliena napsal(a):
A vy mi děláte radost, když tak krmíte taky, asi to tedy blbě nedělám a ty jáhly jsou vyloženě na něco dobrý, nebo prostě jen příloha aby toho bylo víc?

Na Manwe je pí Novosadova doporucuje vice nez ryzi. Davam proto, ze jsem zjistila, ze fence nejvice vyhovuje tretina masa s kostmi, tretina zeleniny a tretina prilohy

4.8.2017 23:09

Krmím maso denně,2-3x za 14 dní má granule, teď momentálně jsem koupila Marp holistic lamb. K masu dávám taky různé přílohy. Kulatou rýži, pohanku, jáhly, oves. vločky spařené, sem tam kuskus. Těstoviny vůbec. Přílohy dám jen hrstku, ne moc. Pro dny, kdy nemám čas vařit přílohu, mám nakoupeny tyto extrudované. https://www.krmivo-barf.cz/cz-detail-964801-extrudo-alfalfa-fibre-1000-g.html, https://www.krmivo-barf.cz/cz-detail-964687-repny-mix-100-bez-obilnin-1-kg.html, https://www.krmivo-barf.cz/cz-detail-963857-extrudo-s-mrkvi-a-cervenou-repou-500-g.html, https://www.krmivo-barf.cz/cz-kategorie_376997-0-krmne-testoviny-prilohy-k-syrove-strave-barf.html. Dneska jako přílohu měla batát na kaši.

4.8.2017 23:22

" sem tam kuskus. Těstoviny vůbec"

kuskus patří mezi těstoviny

ty extrudované přílohy vypadají dobře. Jsem si poměrně jistá že bych to psům ujídala.

4.8.2017 23:27

Lexaurin napsal(a):
Na Manwe je pí Novosadova doporucuje vice nez ryzi. Davam proto, ze jsem zjistila, ze fence nejvice vyhovuje tretina masa s kostmi, tretina zeleniny a tretina prilohy

Rýže u nás nic moc. Na trávení. Tedy ta "obyčejná", kterou nejím, protože v ricecookeru je z ní porridge, ble. Rýžový nákyp a podobné matlaniny jsou moje noční můra z dětství. Ale třeba jasmínová nebo basmati kg/100 Kč, to mu problém nedělá. :D.

4.8.2017 23:43
Iliena

XXX.XXX.37.7

Když kouknu na složení granulí co jí, což jsou 3 receptury od Wolfsblut - kůň, koza a klokan, tak u všech jsou jako "příloha" sladké brambory. Nějaký bramborový popřípadě hrachový protein a pak už jen maso, nějaké lesní plody a bylinky. Takže kdybych jí třeba udělala k masu rýži aby se mi z toho spíš neposr* .

Těstoviny si k alergikovi prostě nelajznu, docela se mi líbí jak dávala odkaz anet ten Alfalfa fibre, o tom možná popřemýšlím. Jinak pro zeleninu jsem spíš syrovou, ona jí miluje, vždyť jenom kvůli ní pěstuju kedlubny a mrkev

5.8.2017 08:54
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Iliena napsal(a):
Když kouknu na složení granulí co jí, což jsou 3 receptury od Wolfsblut - kůň, koza a klokan, tak u všech jsou jako "příloha" sladké brambory. Nějaký bramborový popřípadě hrachový protein a pak už jen maso, nějaké lesní plody a bylinky. Takže kdybych jí třeba udělala k masu rýži aby se mi z toho spíš neposr* .

Těstoviny si k alergikovi prostě nelajznu, docela se mi líbí jak dávala odkaz anet ten Alfalfa fibre, o tom možná popřemýšlím. Jinak pro zeleninu jsem spíš syrovou, ona jí miluje, vždyť jenom kvůli ní pěstuju kedlubny a mrkev

Syrovou zeleninu nasi psi take miluji, ale vsude se pise, ze aby ji dobre stravili, je treba ji lehce povarit, nebo alespon nastrouhat.

5.8.2017 09:02
Iliena

XXX.XXX.141.4

Lexaurin napsal(a):
Syrovou zeleninu nasi psi take miluji, ale vsude se pise, ze aby ji dobre stravili, je treba ji lehce povarit, nebo alespon nastrouhat.

Já vím, do večeře ji to vždy strouhám
Ale rádi si spolu chroupnem jablko nebo kedlubnu i když vím, že takhle jí to k ničemu moc není. Akorát teda nevím jak bych strouhala meloun, ten má nejradši

5.8.2017 09:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ležela jsem na terase a jelikož hnusnou angínu, dostala jsem první dny do krku maximálně ten meloun. Pes přišel: ukaž, co tu máš dobrého? Tak jsem mu nabídnula kousek melounu(výborného, slaďoučkého, z jižního Slovenska přivezeného) vyflusnul to, ani druhý pokus mu to vecpat, se nepovedl. Ne, mí psi na zelovoc fakt nejsou.

5.8.2017 09:48
Iliena

XXX.XXX.37.7

lesnížínka napsal(a):
Ležela jsem na terase a jelikož hnusnou angínu, dostala jsem první dny do krku maximálně ten meloun. Pes přišel: ukaž, co tu máš dobrého? Tak jsem mu nabídnula kousek melounu(výborného, slaďoučkého, z jižního Slovenska přivezeného) vyflusnul to, ani druhý pokus mu to vecpat, se nepovedl. Ne, mí psi na zelovoc fakt nejsou.

Tak to mám doslova pravý opak. Jdu domů s taškou nákupu a v ní meloun, psina zavětří a absolutně s ní není řeč, dokud si nejdeme sednout a kousek si dát. Ale úplně nejvíc nás dostala, když přítel naplnil 2 psí hračky, do jedné dal sušené plíce a do druhé kedlubnu. Dal jí na výběr kterou si vezme, vyhrála kedlubna

5.8.2017 10:51

lesnížínka napsal(a):

Tak moji pesani melouna milujou...teda když to není takovej ten přezrálej...když je hic, tak jim šoupnu každýmu čtvrtku a jak pěkně vykusujou...
Podobná situace jako u vás nastává u pomerančů a mandarinek...pes přijde s výrazem a co já? mě nedáš?...no dám, přestože vím, že to obratem vyplivne...a když se ho zeptám "ty to nechceš"...tak to poponese někam, kde to nevidim a tam to zanechá...

To afgán byl jiná liga...o ovoci a zelenině si myslel svoje...a v životě by něco takového nepozřel...

5.8.2017 12:12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
" sem tam kuskus. Těstoviny vůbec"

kuskus patří mezi těstoviny

ty extrudované přílohy vypadají dobře. Jsem si poměrně jistá že bych to psům ujídala.

Vždyť já vím, že kuskus jsou vlastně těstoviny, má ho tak 1/14 dní, myslela jsem těstoviny, jako takové, kolínka, nudle a tak. Ale to CHingis pochopila, že jo? Ta Alfa fibre z vojtěšky, je tmavší zelená barva, než je vyobrazena na monitoru PC. Ani to nenamáčím, přihodím hrst do misky, smíchám s masem a hotovo. Řepný mix se zaleje horkou, ne vařící vodou přikryje se pokličkou a tak za 1/4 hod. nabobtná a změkne(něco jak se připravuje kuskus). Je fajn, hezky voní, akorát, že je dražší. Taky dávám PetVet herbal, tak 2- 3x týdně https://www.krmivo-barf.cz/cz-detail-963358-petvet-barf-herbal-500-g.html.

5.8.2017 12:29
Iliena

XXX.XXX.238.248

Nevíte o nějakém tom obchodě s masem co zaváží do jižních čech?

5.8.2017 12:31
Terven

XXX.XXX.110.147

Iliena napsal(a):
Nevíte o nějakém tom obchodě s masem co zaváží do jižních čech?

Do psí misky určitě
http://www.dopsimisky.eu/content/1-trasy-rozvozu
ale bude jich jistě víc.

5.8.2017 18:18
Iliena

XXX.XXX.37.7

Ať nezakládám další téma, můžete mi někdo říct proč některé pamlsky bělí? Popřípadě čím? Koukala jsem na sušenou jelení nohu: https://www.grel.cz/susena-noha-jeleni-uzena/d1747 a o kousek níž je bělená: https://www.grel.cz/susena-noha-jeleni-bile/d1748. Viděla jsem to třeba i sušených uší a tak. Ty bílé věci na mě prostě nepůsobí jedle...

wofwof

5.8.2017 18:35
wofwof

XXX.XXX.211.37

Odlouhování - odstranění měkkých tkání, tuku - vysušení - vydrží déle.

wofwof

5.8.2017 19:04
wofwof

XXX.XXX.211.37

= louh draselný + síran vápenatý + peroxid vodíku + bělidlo
Koupíte sušenou jelení nohu a toto dostáváte zdarma: arsen, olovo, formaldehyd, rtuť.

5.8.2017 19:40
Iliena

XXX.XXX.37.7

wofwof napsal(a):
= louh draselný + síran vápenatý + peroxid vodíku + bělidlo
Koupíte sušenou jelení nohu a toto dostáváte zdarma: arsen, olovo, formaldehyd, rtuť.

Takže to dělají jen proto, že vydrží déle, než ta sušená nebělená? To je na budku. Stejně jako nechápu, že se dá koupit sušené maso "obyč" a pak to pochybné polovlhké, které nacpou sorbitolem a glycerinem, fuj

7.8.2017 07:35
Iliena

XXX.XXX.64.17

Ještě mám dotaz, když jsem tak koukala na ty sušené nohy, říkala jsem si že by byly nejlepší syrové. V Tutani mají tyhle http://obchod.tutani.cz/kosti-4/srnci-ladne-nozky-2ks/ akorát co ta srst? Jak si s tím pes poradí? Vyplivne, vyzvrací nebo je stráví? Máte zkušenost? Dával jste někdo?

7.8.2017 21:06

Srnčí nohy ne, ale kupuju psině vepřové nožky normálně v krámě...vydrží jí dlouho...
srnčí nohy mi připadají moc kostěné a ty kosti moc štípavé...

14.8.2017 12:12
Iliena

XXX.XXX.159.245

Mám ještě jednu prosbu můžete mi kouknout na to množství, které dávám (je hned v úvodním příspěvku) jestli to není málo? Fena váží okolo 18,5 - 20 kilo (záleží na roční době a hárání). Za posledních 10 dní měla 9x k večeři maso, no je maximálně nadšená, akorát to hrozně rychle vyluxuje a pak na mě kouká stylem "hm a dál?" . A já nevim jestli nemá ještě hlad nebo jí jenom tak moc chutná, že by žrala do prasknutí.
Jinak teda pokud budu brát maso každý měsíc, měl by to můj malý mrazák zvládnout a psina bude mít vážně maso denně, tak z toho mám radost

14.8.2017 14:51
inusanka

XXX.XXX.98.58

Zdá se mi tam málo kostí, masa podle mne dost. Kolik dáváte těch granulí? To, že po vyblíznutí mísy čučí, to je u nás normální, to bych mohla hrnout pod tlakem.

14.8.2017 15:06
Iliena

XXX.XXX.32.9

inusanka napsal(a):
Zdá se mi tam málo kostí, masa podle mne dost. Kolik dáváte těch granulí? To, že po vyblíznutí mísy čučí, to je u nás normální, to bych mohla hrnout pod tlakem.

150-200g, přes léto spíš tech 150. Krk dávám pokaždé, někdy je těch 250g jen svalovina, někdy mletina, někdy půl na půl. Mám to nabalíčkované různě. Jo a po večeři ňamka

Edit: granule k snídani zůstávají, maso večer.

14.8.2017 17:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nic nevážím, neřeším, kolik mám, tolik dám. Už umím odhadnout, kolik pes sní, když normálně jí a nerejpe se v tom. Včera jsme měli grilovačku, tak dostal co zbylo, jen maso, bez kostí, bez jakékoliv zeleniny či přílohy. Ráno se pěkně zesr.l, po nevím jak dlouhé době Ráno už si nevzal žádný kuřecí krk(leží tam doteď) ale granulema se cpal s chutí..

14.8.2017 17:28
Iliena

XXX.XXX.37.7

lesnížínka napsal(a):
Nic nevážím, neřeším, kolik mám, tolik dám. Už umím odhadnout, kolik pes sní, když normálně jí a nerejpe se v tom. Včera jsme měli grilovačku, tak dostal co zbylo, jen maso, bez kostí, bez jakékoliv zeleniny či přílohy. Ráno se pěkně zesr.l, po nevím jak dlouhé době Ráno už si nevzal žádný kuřecí krk(leží tam doteď) ale granulema se cpal s chutí..

No jo, jenomže kdybych dala co bych měla, tak by praskla

14.8.2017 19:47

Iliena napsal(a):
Mám ještě jednu prosbu můžete mi kouknout na to množství, které dávám (je hned v úvodním příspěvku) jestli to není málo? Fena váží okolo 18,5 - 20 kilo (záleží na roční době a hárání). Za posledních 10 dní měla 9x k večeři maso, no je maximálně nadšená, akorát to hrozně rychle vyluxuje a pak na mě kouká stylem "hm a dál?" . A já nevim jestli nemá ještě hlad nebo jí jenom tak moc chutná, že by žrala do prasknutí.
Jinak teda pokud budu brát maso každý měsíc, měl by to můj malý mrazák zvládnout a psina bude mít vážně maso denně, tak z toho mám radost

Já mám psy 50kg...dostávají (když nepočítám snídani...to je většinou jogurt s rohlíkem nebo chlebík)...v hlavní krmné dávce 1 kg jídla...z toho cca 0,7 kg masa,200g zelenina a zbytek většinou rýže nebo jiná příloha...kosti dostávají tak obden kuřecí křídla (200-250 g), ty potom odčítám od hmotnosti masa...
U dávky jsem na start brala 2% hmotnosti psa...teď už nic nevážim, žekla bych, že to mám v oku
nic nevážim, už třeba vidím, že jsem to přepískla s rejží, tak dám druhý den míň příloh...
No fena vypadá, že by si dala tak ještě 3x nášup, ale ona je popelnice, ta by jedla až by praskla, ale vzhledem k tomu, že váhu maj plus mínus stejnou, tak si myslím, že jíme tak akorát...

14.8.2017 20:05

Chlupy, srst, všecko se tady sní.. z myší, kravských uší.. někdy sní vše, jindy jen to nejhezčí maso
u jednoho ucha snědla kožichu jen trochu.. zbytek zahrabala, nechci vědět kdy to dojela..
jednou začas trochu srsti nikomu neublíží.. však v přírodě by si krysu asi předem neučesali smajlík

dávka masa, myslím, že je to dobré, takto
protože + granule
kachní krk je víc kostí než kuřecí a v mletinách je někdy hodně kostí, takže někdy má dost, jindy hodně.. a o tom to je.. a ne se denně děsit, co jsem zase po..
krmím granule i maso.. a když je kostí více než třeba králičí hřbet
nebo krůtí křídlo
krůtí krk
prostě jedno z toho je kostnaté
tak pak je to.. celé špatně.. někdy dám ještě bokem jen tak na okus nějakou tu masitou kost.. a fakt už je to pak moc
kdyby se krmilo pouze masem, tak.. tak bych to asi i tak nechala stejně.. a nechávám, protože nevím jak jako budu vážit kost z králičí hrudi.. vykošťovat to nebudu.. prostě dám jednu čtvrtinu zvířete... a další den další čtvrtinu.. cca
někdy se dá ryba vcelku a ta má kostiček nula nic.. prostě se to dorovná další den
už tak nějak vidím, že "ještě jedno žebírko z prasátka a the end" radši, protože zítra ráno problém
máme podobně velké psy

zkráceně: celou kořist zkrmit postupně.

14.8.2017 20:28
Iliena

XXX.XXX.238.255

Takže asi můžu být v klidu. Mě se zdá právě zase moc abych jí dávala každý den mletinu a ještě ten krk (ten musim na ten prostě čeká ) to mi přijde jako moc kostí, takže to beru namátkou po čem zrovna v mrazáku sáhnu. Zvlášť teda když má k snídani granule, tak snad jí nic takhle nechybí.

14.8.2017 20:37
Iliena

XXX.XXX.238.255

Abych řekla pravdu kostí se prostě stále bojím, proto to řeším tou mletinou, tam mi to tak nepřijde a na ty krky jsem si nějak zvykla

14.8.2017 20:38
Terven

XXX.XXX.110.147

Jak to tak čtu, zastyděla jsem se - co se týče skladby, asi to nebude tak zlý, ale vůbec nevážím, už děsně dlouho jsem nevážila. Ráno má granule, obídek jsme nezvládly odbourat, takže cca v poledne něco malého, večer barf. Plus hodně pamlskujem a sem tam si uloví myš.
Dávám od oka, spíš se bojím jestli to není málo, než že bych překrmovala. Ale bobků je dost, i vícekrát denně, vypadají OK. Výživová kondice se mi v těch chlupech hodnotí blbě, tlustá nejspíš nebude, když se namočí, je jak žížala smajlík

14.8.2017 20:46
Iliena

XXX.XXX.8.16

Já mám psy 50kg...dostávají (když nepočítám snídani...to je většinou jogurt s rohlíkem nebo chlebík)...v hlavní krmné dávce 1 kg jídla...z toho cca 0,7 kg masa,200g zelenina a zbytek většinou rýže nebo jiná příloha...kosti dostávají tak obden kuřecí křídla (200-250 g), ty potom odčítám od hmotnosti masa...
U dávky jsem na start brala 2% hmotnosti psa...teď už nic nevážim, žekla bych, že to mám v oku
nic nevážim, už třeba vidím, že jsem to přepískla s rejží, tak dám druhý den míň příloh...
No fena vypadá, že by si dala tak ještě 3x nášup, ale ona je popelnice, ta by jedla až by praskla, ale vzhledem k tomu, že váhu maj plus mínus stejnou, tak si myslím, že jíme tak akorát...

A jak s vnitřnostmi? Teď mi přišly krásný kraličí ledvinky a plíce i se srdíčkem, tak do každého balíčku hodím buď ledvinku nebo ty plíce se srdíčkem. Taky kupuju tady v krámu kachní játra a žaludky.

14.8.2017 20:56
Iliena

XXX.XXX.8.16

Terven napsal(a):
Jak to tak čtu, zastyděla jsem se - co se týče skladby, asi to nebude tak zlý, ale vůbec nevážím, už děsně dlouho jsem nevážila. Ráno má granule, obídek jsme nezvládly odbourat, takže cca v poledne něco malého, večer barf. Plus hodně pamlskujem a sem tam si uloví myš.
Dávám od oka, spíš se bojím jestli to není málo, než že bych překrmovala. Ale bobků je dost, i vícekrát denně, vypadají OK. Výživová kondice se mi v těch chlupech hodnotí blbě, tlustá nejspíš nebude, když se namočí, je jak žížala smajlík

Jé ta je krásná! Nebo krásný? Já tam pořádně nevidim my teda taky dost pamlskujeme, nechtějte vidět náš špajz. Ale tak jsme si ji holt naučili, že po jídle je ňamka, když páníčci jedí tak je ňamka a tak dál

Jsem se pokusila najít nějaký fotky, kde je vidět jakou má figuru, ale nevim no, lepší jsem nenašla

14.8.2017 21:05

Iliena napsal(a):
A jak s vnitřnostmi? Teď mi přišly krásný kraličí ledvinky a plíce i se srdíčkem, tak do každého balíčku hodím buď ledvinku nebo ty plíce se srdíčkem. Taky kupuju tady v krámu kachní játra a žaludky.

No já mám obecně s vnitřnostma problém, je mi z nich blivno...sice krmím žaludky a srdce, ale to se nedá do vnitřností počítat...takže v den, kdy nemáme kosti, nahrazuju část masa vnitřnostmi a to cca 2x týdně játra a zbytek většinou ve formě nějakého "salámu" třeba masovky od brita, nebo nějakou kvalitní konzervou, která se z vnitřností skládá...vím, že podí vnitřností by měl být asi větší, ale když koupím nějakou mletinu s vnitřnostmi, tak když to vařím, je z toho smradu, jak v cařihradu, že ani ten pes to pomalu nechce jíst a syrové mi to pes odmítá jíst úplně...

14.8.2017 21:06

Iliena napsal(a):
Jé ta je krásná! Nebo krásný? Já tam pořádně nevidim my teda taky dost pamlskujeme, nechtějte vidět náš špajz. Ale tak jsme si ji holt naučili, že po jídle je ňamka, když páníčci jedí tak je ňamka a tak dál

Jsem se pokusila najít nějaký fotky, kde je vidět jakou má figuru, ale nevim no, lepší jsem nenašla

...je to nádhera.

14.8.2017 21:09
Iliena

XXX.XXX.37.7

No já mám obecně s vnitřnostma problém, je mi z nich blivno...sice krmím žaludky a srdce, ale to se nedá do vnitřností počítat...takže v den, kdy nemáme kosti, nahrazuju část masa vnitřnostmi a to cca 2x týdně játra a zbytek většinou ve formě nějakého "salámu" třeba masovky od brita, nebo nějakou kvalitní konzervou, která se z vnitřností skládá...vím, že podí vnitřností by měl být asi větší, ale když koupím nějakou mletinu s vnitřnostmi, tak když to vařím, je z toho smradu, jak v cařihradu, že ani ten pes to pomalu nechce jíst a syrové mi to pes odmítá jíst úplně...

A tak to jo, no ještě že ta moje potvora to sní v klidu syrový. Teď už mi to nevadí, ale moje první setkání s králičíma ledvinkama a plícema taky teda nebylo nic moc. To jsme dostali celého králíka a když přítel vytrhl jazyk a dal ho psovi s tím, že to je to nejlepší, málem jsem letěla

14.8.2017 21:25
Terven

XXX.XXX.110.147

Iliena napsal(a):

Krásná...a ta vaše taky krásná, obdivuju tyhle sportovní figury, ňamky bych neřešila, pokud vypadá takhle

14.8.2017 21:26

Iliena napsal(a):
A tak to jo, no ještě že ta moje potvora to sní v klidu syrový. Teď už mi to nevadí, ale moje první setkání s králičíma ledvinkama a plícema taky teda nebylo nic moc. To jsme dostali celého králíka a když přítel vytrhl jazyk a dal ho psovi s tím, že to je to nejlepší, málem jsem letěla

No kdyby mi to pes jedl syrový, tak to neřešim...ale i ty kuřecí křídla mu musím spařit vroucí vodou, protože jinak s tím odchází a snaří se to někam nenápadně zašantročit.

PS: z vytrženýho jazyku je mi blbě, jen to tady čtu... ...dávala jsem i hovězí plíce, ale ty jsem musela péct v troubě, protože vaření bych nedala a syn to pak muse nakrájet...i tak mi z toho nebylo nejlíp, ale syn říkal, že to voní jako stejk a i to tak při krájení vypadá...

14.8.2017 21:28
Iliena

XXX.XXX.37.7

Terven napsal(a):
Krásná...a ta vaše taky krásná, obdivuju tyhle sportovní figury, ňamky bych neřešila, pokud vypadá takhle

Díky, já je ani nemůžu přestat řešit, protože kdybych náááhodou zapomněla, tak mi hodí Kong přímo pod nohy s výrazem "koukej to naplnit!"

14.8.2017 21:31
Iliena

XXX.XXX.37.7

No kdyby mi to pes jedl syrový, tak to neřešim...ale i ty kuřecí křídla mu musím spařit vroucí vodou, protože jinak s tím odchází a snaří se to někam nenápadně zašantročit.

PS: z vytrženýho jazyku je mi blbě, jen to tady čtu... ...dávala jsem i hovězí plíce, ale ty jsem musela péct v troubě, protože vaření bych nedala a syn to pak muse nakrájet...i tak mi z toho nebylo nejlíp, ale syn říkal, že to voní jako stejk a i to tak při krájení vypadá...

Stejk? No to nevím Na sušený plíce jsem si tak zvykla, že to ani nevnímám, ale ty syrový jsou tak hrozně divný...lehoučký cosi. Sice mi moc nevadí, ale do misky to házím docela rychle

14.8.2017 21:38
Iliena

XXX.XXX.37.7

Ještě takovou stravovací perličku: dneska za mnou přišel přítel a ptá se mě "Přijde ti normální, že náš pes má večeři o čtyřech chodech?" tak jsem zamyslela a začala se smát, protože má pravdu.1. chod maso se zeleninou 2. jako dezert kachní krk 3. Alavis rozmíchaný v jedné lžíci konzervy (do masa jsem jí to zamíchala jednou a po takovým ksichtu jaký po mě hodila, že jí to tím kazím, už jsem si to nikdy nedovolila, ale takhle to s ní bez keců) a za 4. nějaká sušená ňamka. Náš pes se má daleko lépe než my

Dobru noc všem

14.8.2017 21:39

Ty vnitřnosti králičí máme doma.. pes odmítá.. vezme to jedním zubem ven z misky a odnese.. mně to aj nějak zvláštně "voní", jako divočina
uvařené už i jí, jednou za týden max., ale asi jen proto, že jsem řekla - toho králíka sežereš co by za to děti tamhle v africe...
- furt králika se pobleju
... no fakt přesně takhle vypadala

jinak teda jak to prodávají vcelku srdceplíce.. neříká se tomu kořínek ? dávám vcelku...fuj já už asi také nechcu králíka smajlík
no jako že srdce a žaludek nejsou vnitřnosti, ale svalovina
takže to dejte normálně celé pohromadě, jeden "svazek".

14.8.2017 21:43
Iliena

XXX.XXX.37.7

Ty vnitřnosti králičí máme doma.. pes odmítá.. vezme to jedním zubem ven z misky a odnese.. mně to aj nějak zvláštně "voní", jako divočina
uvařené už i jí, jednou za týden max., ale asi jen proto, že jsem řekla - toho králíka sežereš co by za to děti tamhle v africe...

jinak teda jak to prodávají vcelku srdceplíce.. neříká se tomu kořínek ? dávám vcelku...fuj já už asi také nechcu králíka smajlík

Jo přesně srdce je spojené s plícemi, to jí tam házím celé on je u toho i kus žíly (aorty nebo čeho já vím). Někdy to, někdy ledvinku, někdy kus jater. To taky střídám.
Jestli se tomu říká kořínek nevím, na Tutani jsou to prostě srdco-plíce pana ušáka

14.8.2017 21:44

No to známe..."ani ten Pinďa už to nežere..."
u nás to je bohužel na vše syrové...dnes jsem dělala kuřecí řízky a dle hesla "královské dělení" jsem pro každého ze psů odřízla kousek kuřecích prsou...fena to vdechla a pes se tvářil jak nešťastnej šafářův dvoreček...

14.8.2017 21:59

Jelikož maso kupuju povětšinou v kaufu chlazené- nemám velký mrazák, ten ledničkovej je i pro nás malý, vím kolik toho krmím. Naše štěně zblajzne 400g kuř. srdíček nebo žaludků+ 200g kuř. krků (konečně to má tah-chuť k jídlu ) postrouhané mrkví, nebo s minimem brambory. Ráno granule nebo kuřecího netopýra, přes den co jí kdo dá-ovoce, pečivo, pamlsek(rypáček, ouško, velký kloub s kostí, koňské kobližky, kdejakej fujtajbl-specialistka na chcíplé ryby...)
11měsíců,23kg.

15.8.2017 07:55
inusanka

XXX.XXX.98.58

Naše specialistka má masa, která sní syrová a masa, která pouze vařená. Vnitřnosti patří do kategorie vařená a pokud možno vůbec. Ale ne mletiny, musím jí to dávat v kusech. Když jsme si ji vzali, neuměla prakticky skoro kousat, takže jsem ji učila na kousky masa a kuřecích krků. Taky neřešíme, jestli dneska měla víc masa a zítra zase kostí, někdy zapomenu vyndat kosti z mrazáku, tak je dávka bez kostí, někdy nemá přílohu, prostě jak to vyjde.

15.8.2017 08:14

Na vnitrosti jsem u nezravce sla pres susicku smajlík susena jatra, ledvinky i slezina najednou byly pozivatelne smajlík o plicich ani nemluvim.

Jeste k tem priloham -u nas je top varena brambora. To by i alergikovi mohlo sednout, ne? a da se i ta sladka dat.

15.8.2017 08:49
Iliena

XXX.XXX.180.27

inusanka napsal(a):
Naše specialistka má masa, která sní syrová a masa, která pouze vařená. Vnitřnosti patří do kategorie vařená a pokud možno vůbec. Ale ne mletiny, musím jí to dávat v kusech. Když jsme si ji vzali, neuměla prakticky skoro kousat, takže jsem ji učila na kousky masa a kuřecích krků. Taky neřešíme, jestli dneska měla víc masa a zítra zase kostí, někdy zapomenu vyndat kosti z mrazáku, tak je dávka bez kostí, někdy nemá přílohu, prostě jak to vyjde.

Teda já tu svojí holku musím hrozně pochválit až se vrátím domů. Ještě se mi nestalo, aby něco nesnědla. Teda až na jednu jedinou výjimku a to je banán.

15.8.2017 08:54
Iliena

XXX.XXX.180.27

Na vnitrosti jsem u nezravce sla pres susicku smajlík susena jatra, ledvinky i slezina najednou byly pozivatelne smajlík o plicich ani nemluvim.

Jeste k tem priloham -u nas je top varena brambora. To by i alergikovi mohlo sednout, ne? a da se i ta sladka dat.

Jo to může, ale tak ty má ráno v granulích, tak mi přijde zbytečné cpát do ní horem dolem brambory.

Jo sušený vnitřnosti jsou nejlepší, já teda kupuju hlavně koňský. Plíce, játra, žaludek, ale i kůže nebo trubky (rozuměj průdušnice), sušený kachní pařaty - ty patří k top, krky, jelení žebra... Chudinka pes

15.8.2017 09:06

Paraty - to jsem teda jeste nedala smajlík at jim to chutna nebo ne - odmitam to krmit :-D

ty brambory jsem myslela spis na zpestreni - ne to cpat do psa pod tlakem. Dyne jsou u nas taky oblibene.

a vubec s tim susenym -domaci je nejlepsejsiii :-D.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2017 09:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.2

Naše holky ráno k masu dostávají co mi padne pod ruku, včerejší rohlík, ovesné vločky, zybtky naší přílohy (rýže, těstoviny...) a večer mají maso se zeleninou ze zahrádky. v zimě mají zeleninu kupovanou.

15.8.2017 12:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Paraty - to jsem teda jeste nedala smajlík at jim to chutna nebo ne - odmitam to krmit :-D

ty brambory jsem myslela spis na zpestreni - ne to cpat do psa pod tlakem. Dyne jsou u nas taky oblibene.

Pařáty vařené v polévce, bylo top jídlo mého dětství. Možná proto jsme s bráchou něměli nikdy nic zlomeného..

15.8.2017 12:41
Iliena

XXX.XXX.29.235

Proč? Snad nejste jako švagrová, která když vidí sušenou kachní nohu nebo kraličí ucho, tak ječí jak je to nechutný
Za nás supr ňamka, taky jí nezabere 1 minutu jako ostatní, ale 5

15.8.2017 14:20
dadu

XXX.XXX.61.94

lesnížínka napsal(a):
Pařáty vařené v polévce, bylo top jídlo mého dětství. Možná proto jsme s bráchou něměli nikdy nic zlomeného..

Za mě též to byla mňamka a taky nic zlomeného
Když zabíjím kuřata, tak pařátky (bez drápů) a hlavy (bez zobáků) dostane pesan. Je to rotwajler, takže schroupané to má za chvilku smajlík Je mu 14 měsíců a denně dostává kilo masa (ob den s kostmi) + zhruba 1/5 kg vařené přílohy (těstoviny, kroupy, rýže) + nějakou zeleninu (ledový salát, paprika, okurka, ... ) a tlustý opravdu není. Je to hrozná "popelnice" Ani 2 šarplaninci tolik nesežrali.

15.8.2017 14:30
dadu

XXX.XXX.61.94

dadu napsal(a):
Za mě též to byla mňamka a taky nic zlomeného
Když zabíjím kuřata, tak pařátky (bez drápů) a hlavy (bez zobáků) dostane pesan. Je to rotwajler, takže schroupané to má za chvilku smajlík Je mu 14 měsíců a denně dostává kilo masa (ob den s kostmi) + zhruba 1/5 kg vařené přílohy (těstoviny, kroupy, rýže) + nějakou zeleninu (ledový salát, paprika, okurka, ... ) a tlustý opravdu není. Je to hrozná "popelnice" Ani 2 šarplaninci tolik nesežrali.

PS : K tomu má samozřejmě i další - např. plnotučný jogurt, tvaroh s vajíčkem, atd., atd....

Elikk

16.8.2017 10:30
Elikk

XXX.XXX.26.165

lesnížínka napsal(a):

Nikdy jsem to nejedla a taky jsem nemela nikdy nic zlomeného :-D
tak to mozna nebylo paratkama?

ne, nehnusi se mi to, ale nebudu to kupovat a jiny zdroj nemam.

16.8.2017 11:18
lavacca

XXX.XXX.84.24

Ja to nasi male taky musim varit. Syrove sni akorat kosti ( nejvic kuřecí krky, kridla). Byl uz zazrak ji naucit jist maso a ne jen granule ( u byvale majitelky, kde byls do 4,5 mesicu, bohuzel barevne kulicky, takze uz preucit na Brit Care bylo umeni). Co se tyce priloh - obcas jen lehce povařím maso, obcas ji do toho prihodim trochu testovin, ryze ci mrkve. Sem tam zbyde pohankova kase, kuskus, brambora, apod. z vareni pro nas, tak ji to prihodim do misky. Ze syrovych veci ma rada meloun, mrkev, jablko jak kdy. Obcas dostane zloutek s jogurtem, tvaroh, apod. Proste co panicce prijde pod ruku. Nedelam z toho moc vedu. Jinak ma denne to maso plus tak 1-2x do tydne granule. To kdyz panicka zapomene vyndat maso ci vynda mene, tak dostane maso a do misky na dojedeni se jeste ty granule.

Jinak miluje susene mnamky - paratky ( velkému psovi s oblibou kradla jeho velke kruti, jinak sama dostava kureci), rypacky, strivka, trachea, plice, jatra, slezinka, veprove zausky, apod. Stridam veprove a hovezi. Ryby mi susene nevezme.

Obcas dostane i konzervu, obcas s prilohou, obcas bez. Jak to vyjde.

16.8.2017 11:23
lavacca

XXX.XXX.84.24

lesnížínka napsal(a):

Jaj, tak to bych nedala...paratky nee..ty u nas odjakziva po zabijeni drubeze dostavali psi...

I kdyz mama do ted vzpomíná, ze k nim na statek, kdyz byla mala, jezdila Činanka, ktera si kupovala jen ty paratky do polevky. Vzdy chtela videt cele kure, vzala paratky, zaplatila cele kure a zas jela. Pro rodinu super - maso zustalo doma, pri 3 detech se to hodilo. :) Mama to pak jednou zkousela, ze kdyz to tak chvali, jak je to dobry na klouby, atd...no, uvarila je a...skoncily, mile paratky, u psu. :D.

16.8.2017 11:40
dadu

XXX.XXX.61.94

Z těch pařátků se musí stáhnout ta kůže a odstranit drápy. Ale kdo nemá rád "křupky" (klouby) a šlachy, tak mu to prostě chutnat nebude. Polévku jsme nedělali jen z pařátků, ale byly tam i drůbky atd....

19.8.2017 10:07
Iliena

XXX.XXX.37.7

Jé jsem objevila v do psimisky toto: http://www.dopsimisky.eu/48-kozi-produkty no to musím hned koupit, protože kravské produkty se nás netýkají, ale kozu můžeme. Huráááá

Edit: ale asi zkoušet pomalu co? Aby se mi nepos...smajlík

19.8.2017 10:33
dadu

XXX.XXX.61.94

Včera jsme porazili kozu. Měl by někdo zájem o kosti pro pesana? Můj je všechny nezvládne zbaštit.

19.8.2017 10:37
Iliena

XXX.XXX.37.7

dadu napsal(a):
Včera jsme porazili kozu. Měl by někdo zájem o kosti pro pesana? Můj je všechny nezvládne zbaštit.

Odkud jste?

19.8.2017 10:42
dadu

XXX.XXX.61.94

Od Mladé Boleslavi.

19.8.2017 10:49
Iliena

XXX.XXX.37.7

dadu napsal(a):
Od Mladé Boleslavi.

To je skoro 200km, tak to bohužel nic.

19.8.2017 11:12
dadu

XXX.XXX.61.94

To je škoda.

10.9.2017 13:23
Iliena

XXX.XXX.37.7

Zdravím,
ještě bych měla dotaz na zeleninu. Dávám maso bez přílohy jen zeleninu nebo ovoce (to míň), ale nějak nevím co už. Aby pořád dokola neměla okurku, mrkev, salát, jablko, kedlubnu - to je nejčastěji, občas mám cuketu, hrušku, špenát, v létě přihodím pár malin nebo ostružin. Vše dávám syrové, strouhám na jemno, salát sekám opravdu na drobno. Jak je to s brokolicí a květákem? Nenadýmají? Nebylo by tyhle 2 věci lepší uvařit? Jsem si říkala, že toho koupím víc, uvařím, namixuju a hodím do mrazáku...

10.9.2017 15:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

dadu napsal(a):
Z těch pařátků se musí stáhnout ta kůže a odstranit drápy. Ale kdo nemá rád "křupky" (klouby) a šlachy, tak mu to prostě chutnat nebude. Polévku jsme nedělali jen z pařátků, ale byly tam i drůbky atd....

Já jsem až teď dočetla...tak u nás se žádná kůže nestahovala, ani drápy neodstraňovaly...prostě jsme ten poslední článek po vytažení z polívky ulomili rovnou psovi
Tak říká se, že květák a brokolice nadýmají, jestli i psy nevím. Já víceméně zeleninu povařím vždycky, jen saláty ne.

11.9.2017 05:50

Páni, kdyby se takhle krmily děti...Nebulel by dětský zubař ( asi poslední ), jak mají hrozné 1.zuby!

11.9.2017 10:56
Iliena

XXX.XXX.89.208

Iliena napsal(a):
Zdravím,
ještě bych měla dotaz na zeleninu. Dávám maso bez přílohy jen zeleninu nebo ovoce (to míň), ale nějak nevím co už. Aby pořád dokola neměla okurku, mrkev, salát, jablko, kedlubnu - to je nejčastěji, občas mám cuketu, hrušku, špenát, v létě přihodím pár malin nebo ostružin. Vše dávám syrové, strouhám na jemno, salát sekám opravdu na drobno. Jak je to s brokolicí a květákem? Nenadýmají? Nebylo by tyhle 2 věci lepší uvařit? Jsem si říkala, že toho koupím víc, uvařím, namixuju a hodím do mrazáku...

Posouvám...

11.9.2017 11:22
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Iliena napsal(a):
Posouvám...

Já vím, že jsem to zasr...ale ještě k vašemu dotazu. Poslední dobou se dle selského rozumu snažím psu dávat hlavně to, k čemu by se v přírodě voně dostal. Byla by to nějaká planá mrkev, či pastinák, jablka, byly by to i ty ostružiny, i když si říkám, že pes by se na ně vybod, není to medvěd prostě to se zeleninou nepřeháním...

11.9.2017 11:48

K čemu by se pes dostal ve volné přírodě, nevím. Jeden pejsek ojídal borůvky přímo z keříčku a druhý se toho nedotkl. Myslím, že dnešní psi s těmi divokými už nemají moc společného, byli několik tisíc let živeni zbytky.
Květák uvařený už nemá nic moc užitečného. Brokolice.. některý pes to ani syrové nesní, asi budete muset zkusit, co to dělá.
Vyzkoušený mám syrový řapíkatý celer, brokolici syrovou i vařenou, vařenou červenou řepu. Dobrý je fenykl, u nás nechutná.
To je dost příloh. Jestli se to nezdá, tak brambory na kaši.

11.9.2017 12:15
Iliena

XXX.XXX.73.149

K čemu by se pes dostal ve volné přírodě, nevím. Jeden pejsek ojídal borůvky přímo z keříčku a druhý se toho nedotkl. Myslím, že dnešní psi s těmi divokými už nemají moc společného, byli několik tisíc let živeni zbytky.
Květák uvařený už nemá nic moc užitečného. Brokolice.. některý pes to ani syrové nesní, asi budete muset zkusit, co to dělá.
Vyzkoušený mám syrový řapíkatý celer, brokolici syrovou i vařenou, vařenou červenou řepu. Dobrý je fenykl, u nás nechutná.
To je dost příloh. Jestli se to nezdá, tak brambory na kaši.

No jelikož to nastrouhám a zamíchám do masa, vdechne to do sebe než stihnu umýt struhadlo spíš co by bylo vhodnější.
Dneska měli v akci saláty, hlávkový i ledový, i tu brokolici. Tak to nasekám, nastrouham, vrznu do mrazaku a vždy kus odlomím.
Řapíkatý celer jsem nezkoušela, ale to spíš kvůli sobě, mě nechutná tak mě ani nenapadlo, že by chutnal jí

K čemu by se pes dostal ve volné přírodě, spíš k čemu by se dostala potencionální kořist psa

V sobotu jsem z lesa přinesla místo hub ostružiny, tak jsem jí pár hodila, proč ne, stejně mi na zahradě ožírá maliny

11.9.2017 12:43

Na některé jídlo přijde chuť s věkem (i nechuť), zkuste to, celer a řapíkatý celer je rozdíl.. celer nejím třeba.. a když se řapík uvaří, je jenom sladký
psi mají sladké rádi
salát může být hořký
ledový se u nás jí, hlávkový ani párem volů
ale zamrazit mě to teda nenapadlo.. kdo ví, jestli to nebude ještě víc hořké
zkuste to a ochutnejte
však máte příloh dost, řepu přidejte, bramboru, jestli teda máte blbý pocit
radši se držím sezónní nabídky
a "co není rozbité, neopravuj" smajlík

11.9.2017 13:51
Iliena

XXX.XXX.5.191

Na některé jídlo přijde chuť s věkem (i nechuť), zkuste to, celer a řapíkatý celer je rozdíl.. celer nejím třeba.. a když se řapík uvaří, je jenom sladký
psi mají sladké rádi
salát může být hořký
ledový se u nás jí, hlávkový ani párem volů
ale zamrazit mě to teda nenapadlo.. kdo ví, jestli to nebude ještě víc hořké
zkuste to a ochutnejte
však máte příloh dost, řepu přidejte, bramboru, jestli teda máte blbý pocit
radši se držím sezónní nabídky
a "co není rozbité, neopravuj" smajlík

Nasekaný salát cpu do mrazáku od doby co jí maso. Takže otestováno, že v mase to sní. Jako na samotný salát se mi vykašle, to jsem zkoušela, ale pokud se to hezky zamíchá ani nezaváhá
No řepu jsem kdysi občas dávala, ale měla jsem pocit, že se pak trochu drbe, tak jsem radši vyřadila.

Ona toho má asi dost, to spíš bude jen můj pocit, že krajím a strouhám pořád dokola to samé

Ale krmení masem (i když jen k večeři) bylo skvělý rozhodnutí, ona je tak nadšená! Doslova každý večer tancuje i granule teď baští s větším nadšením, když je má jen ráno.

11.9.2017 14:23
Terven

XXX.XXX.110.147

Já se přidám...s přílohama a zeleninou to u nás není až taková hitparáda. Nejčastěji dávám strouhanou syrovou mrkev, tu miluje, žrala by klidně i bez masa Pak nějaké zelené lupení, hodně podrcené - většinou něco, co nám roste na balkóně, letos nejčastěji novozélandský špenát, případně jakejkoliv salát, co máme v ledničce. V zimě jsem dávala skoro denně strouhaný jablko. Občas dám vařenej brambor, dýni a řepu spíš vzácně.
Momentálně mám Extrudo od PetVetu, občas spařím trochu ovesných vloček. U koní sežere plno ovsa, vojtěšky a dalších ingrediencí, které obsahuje jejich müsli. Sem tam jim čajzne kus tvrdýho pečiva , no a ty jejich bobky, ty má prakticky obden.
Maliny a ostružiny žereme jenom venku.
Květák, kedlubny, brokolici, rajčata, papriky, okurky apod. nedávám vůbec.

11.9.2017 16:13
Iliena

XXX.XXX.37.7

Terven napsal(a):
Já se přidám...s přílohama a zeleninou to u nás není až taková hitparáda. Nejčastěji dávám strouhanou syrovou mrkev, tu miluje, žrala by klidně i bez masa Pak nějaké zelené lupení, hodně podrcené - většinou něco, co nám roste na balkóně, letos nejčastěji novozélandský špenát, případně jakejkoliv salát, co máme v ledničce. V zimě jsem dávala skoro denně strouhaný jablko. Občas dám vařenej brambor, dýni a řepu spíš vzácně.
Momentálně mám Extrudo od PetVetu, občas spařím trochu ovesných vloček. U koní sežere plno ovsa, vojtěšky a dalších ingrediencí, které obsahuje jejich müsli. Sem tam jim čajzne kus tvrdýho pečiva , no a ty jejich bobky, ty má prakticky obden.
Maliny a ostružiny žereme jenom venku.
Květák, kedlubny, brokolici, rajčata, papriky, okurky apod. nedávám vůbec.

Ta moje zase miluje kedlubnu, jako mrkev jo, chroupne i samotnou, ale kedlubnu? Když jí vytáhnu ze záhonu a položím ji na stůl, že jí pak vezmu domů, sedí u ní kňučí, kdy jí jako půjdeme sníst? papriku má taky moc ráda. Brokolici jsem dnes vzala prvně, tak uvidím, rajčata nedávám, nějak jim nevěřím.

Vy máte výhodu, že se obslouží u koní tam má příloh jejej. Mám v plánu na zimu až nebude zeleniny tolik (nebo bude drahá) koupit od PetVetu tu vojtěšku, tak jsem na to zvědavá

11.9.2017 18:40
Iliena

XXX.XXX.37.7

Tak jsem tu brokolici uvařila a když jsem jí rozdělovala na růžičky přišla mi psina užírat takže jo vařená brokolice prošla

11.9.2017 19:34

Tohle ?
http://www.petvet.cz/prilohy-barf/extrudo/
nevím moc co má jíst kůň, ale tohle bych mu asi dala
psovi určitě ne.

11.9.2017 19:58
Terven

XXX.XXX.110.147

Tohle ?
http://www.petvet.cz/prilohy-barf/extrudo/
nevím moc co má jíst kůň, ale tohle bych mu asi dala
psovi určitě ne.

Máme tohle
http://www.dromy.cz/152-extrudo-mrkev-s-cervenou-repou-8594167540810.html.

11.9.2017 20:16

Terven napsal(a):
Máme tohle

To je ok, prostě sacharidová příloha k masu, normální čísla, žádný extrém, nic škodlivého.
Ale ta vojtěšková je jen tuna rostlinných proteinů a vlákniny. Fakt bych to psovi nedala.

11.9.2017 20:31
Iliena

XXX.XXX.37.7

To je ok, prostě sacharidová příloha k masu, normální čísla, žádný extrém, nic škodlivého.
Ale ta vojtěšková je jen tuna rostlinných proteinů a vlákniny. Fakt bych to psovi nedala.

Aha, takže je to k ničemu? Hm tak radši budu sekat salát a sušit kopřivy

11.9.2017 20:50
Terven

XXX.XXX.110.147

Iliena napsal(a):
Aha, takže je to k ničemu? Hm tak radši budu sekat salát a sušit kopřivy

I to, co máme my, je de fakto zbytečnost. Mně nevadí sekat salát, strouhat mrkev, máčet vločky...tohle je instantní rychlovka, kupovala jsem to proto, že fena měla s dcerou odjet na pár dnů z domova, tak aby měla něco ke konzervě.
Konzerva se totálně neosvědčila, koupila jsem dva druhy Topstein- konzistence stolice dost děsná, ne průjem, ale lepilo se to na chlupy, nechtělo se tomu odpadnout od zadku, mazlavá modelína, hnus. Takže zbytky obou konzerv letěly do popelnice, Extrudo si necháme , chutná a neškodí.

11.9.2017 21:50
Iliena

XXX.XXX.37.7

Terven napsal(a):
I to, co máme my, je de fakto zbytečnost. Mně nevadí sekat salát, strouhat mrkev, máčet vločky...tohle je instantní rychlovka, kupovala jsem to proto, že fena měla s dcerou odjet na pár dnů z domova, tak aby měla něco ke konzervě.
Konzerva se totálně neosvědčila, koupila jsem dva druhy Topstein- konzistence stolice dost děsná, ne průjem, ale lepilo se to na chlupy, nechtělo se tomu odpadnout od zadku, mazlavá modelína, hnus. Takže zbytky obou konzerv letěly do popelnice, Extrudo si necháme , chutná a neškodí.

Vážně? Nám se tedy Topstein osvědčuje výborně, kupuju 3 druhy a všechny OK. Já tím plním Kong a hází mi ho pod nohy pořád, jestli by jako ještě trochu nebylo. Co se týče bobků nevidím rozdíl mezi tím když má konzervu, granule nebo maso (jedině snad po mase je to tmavší) jinak konzistence a četnost stejná. Ale značky neměním jen příchutě, konzervy Topstein a granule Wolfsblut.
Ale tak je fakt, že každému sedne něco jiného. Jednou jsme dostali konzervu (už si nevzpomenu na značku) složení prakticky stejné jako u Topsteinu, ale hrozně po ní prděla . Přitom ve složení nebylo nic na co by nebyla zvyklá.

11.9.2017 22:24

Je nutné maso?

Už se blíží dýňová sezóna a když vařím základ na polévku, tak jen čistě dýni bez soli s plátkem másla, protože část musím odevzdat. Se včera na hrnec tvářil jak na startu při pohledu na střapec.

11.9.2017 22:36

Terven napsal(a):
Máme tohle

To se vám to fakt nezdá drahé?

11.9.2017 22:41

Na cesty a tak, ani ne, ono vařit, loupat a strouhat řepu.. dělá bezva fleky.

11.9.2017 22:55
Terven

XXX.XXX.110.147

Ne, nezdá. Je toho kýbl, budem to spotřebovávat možná rok.
Já jsem asi divná, a možná jedna z mála, ale nemám ve zvyku u všeho přepočítávat, na kolik vychází kilo, porovnávat to s cenou za kilo něčeho jiného, zkoumat, kde bych kilo toho samého sehnala za poloviční cenu...
O ceně přemýšlím jen vocaď pocaď, zvažuju, jestli je pro mě přijatelná, jesti to potřebuju nebo hodně moc chci, jestli to není zbytečnost. Pokud uznám, že to fakt hodně moc potřebuju nebo chci, zkousnu i mírnou předraženost. Naopak jiné věci se mi zdají téměř zadarmo drahé.
Extrudo jsem asi nijak extra nepotřebovala ani po něm netoužila. Ale je za pár korun.
Když už, nesmyslně drahý se mi zdají granule- ale je to cena za pohodlí.

11.9.2017 22:57
Terven

XXX.XXX.110.147

Na cesty a tak, ani ne, ono vařit, loupat a strouhat řepu.. dělá bezva fleky.

Na cesty prima, ale víc než tu jednu půlkilovku bych nevezla . Je to příšerně objemný.

11.9.2017 23:05

Terven napsal(a):
Na cesty prima, ale víc než tu jednu půlkilovku bych nevezla . Je to příšerně objemný.

Nevýhoda malého psa, nemůže mít tašky smajlík

Nevíte někdo jak se volá na činčilu ? Ona tu chodí a štěká.
Asi zkusím "megí, příloha".

12.9.2017 09:56
Iliena

XXX.XXX.90.33

A je k něčemu dobré tohle? Koukala jsem na nějaké články o barfu a hodně tam byly ty řasy zmiňovány

http://www.dopsimisky.eu/doplnky-stravy/78-zvapenatele-morske-rasy.html?search_query=Zvapenatele+morske+rasy&results=6.

12.9.2017 10:04

Používá se jako prevence zubního kamene, zdroj vápníku, hořčíku, železa..a spousta sodíku, ten nechci

když krmím i granule, nějak mi do toho už to ostatní nezapadá, nevím co na to odborníci, ale dávám jen maso a někdy nějaký drobek zeleniny, samozřejmě s nějakým živoč. tukem.

12.9.2017 10:12
Iliena

XXX.XXX.92.229

Používá se jako prevence zubního kamene, zdroj vápníku, hořčíku, železa..a spousta sodíku, ten nechci

když krmím i granule, nějak mi do toho už to ostatní nezapadá, nevím co na to odborníci, ale dávám jen maso a někdy nějaký drobek zeleniny, samozřejmě s nějakým živoč. tukem.

Takže je to dobré asi jen čistě pro "masáky" na čištění zubů dávám kosti na okus, teď jsem jí objednala zveřinové. Škoda jen že přijdou až ve čtvrtek, včera jí začaly krycí dny a je s ní k nevydržení

Přidejte reakci

Přidat smajlík