Uživatel s deaktivovaným účtem
No můžu potvrdit ty negativní nálezy...dřív jsem taky poctivě a pravidelně odčervovala, pak mi naštěstí bylo porazeno, že to není nutné, takže 4 roky už neodčervujem...rozbory teda neprovádíme každý měsíc, ale cca jednou za dva měsíce a dosud...tedy téměř 4 roky jsme negativní...
napsal(a):
No můžu potvrdit ty negativní nálezy...dřív jsem taky poctivě a pravidelně odčervovala, pak mi naštěstí bylo porazeno, že to není nutné, takže 4 roky už neodčervujem...rozbory teda neprovádíme každý měsíc, ale cca jednou za dva měsíce a dosud...tedy téměř 4 roky jsme negativní...
Přesně. A sbírám radši 4 dny. Jeden, dva, možná 3 testy můžou být falešně negativní, ale pokud je pes čistý po celé 3 roky...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Přesně. A sbírám radši 4 dny. Jeden, dva, možná 3 testy můžou být falešně negativní, ale pokud je pes čistý po celé 3 roky...
U nás je bohužel hromada toulavých koček, protože je "soused" krmí horem dolem, a množí se to tam jak potkani , a za poslední dva roky jsem u 2 dospělých psů měla tasemnice (bohužel hodně - třeba 15 článků v každém ho... ). Takže já bohužel preventivně odčervovat musím
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás je bohužel hromada toulavých koček, protože je "soused" krmí horem dolem, a množí se to tam jak potkani , a za poslední dva roky jsem u 2 dospělých psů měla tasemnice (bohužel hodně - třeba 15 článků v každém ho... ). Takže já bohužel preventivně odčervovat musím
U nás jsou v jedné části na Letné hromady potkanů, už to ani neutíká před psem, vyhýbáme se my. Hodně králičích bobků, ve městě spousta bezdomoveckých psů bez péče. Kolikrát někde narazím na exkrementy s klubkem škrkavek. První dva testy jsem si říkala, že i přesto, že nemá viditelný problém, tak se tam zrovna nic nenašlo, a další jsem dělala snad po dvou týdnech. Pořád se mi tomu nechce věřit, ale téměř 3 roky nic.
karo2702
napsal(a):
Nevíte náhodou někdo, co takový rozbor přibližně stojí?
Nestojí moc, já za něj dávám 130kč. A taky nechávám dělat vždy koprologii, neodčervuji preventivně.
napsal(a):
Nestojí moc, já za něj dávám 130kč. A taky nechávám dělat vždy koprologii, neodčervuji preventivně.
Děkuji, asi taky vyzkouším.
Já osobně nemám totiž s preventivním odčervováním dobré zkušenosti. Kočička po 3 měsících po odčervení začala zvracet škrkavku (nebo nějakého jiného parazita).
Nenapadla nás jiná možnost, takže dál odčervujeme preventivně 2x ročně. Ale tahle "metoda" mi přijde mnohem efektivnější
karo2702
napsal(a):
Děkuji, asi taky vyzkouším.
Já osobně nemám totiž s preventivním odčervováním dobré zkušenosti. Kočička po 3 měsících po odčervení začala zvracet škrkavku (nebo nějakého jiného parazita).
Nenapadla nás jiná možnost, takže dál odčervujeme preventivně 2x ročně. Ale tahle "metoda" mi přijde mnohem efektivnější
No a s čím nemáte tedy dobré zkušenosti? Ono totiž: kočku odčervíte, do druhého dne škrkavka chcípne. Další den kočka sežere myš a do pár dní se v ní vylíhne další škrkavka, která vesele roste, dokud nezačne vylučovat články a vy nezjistíte, že ji má zpátky. To je běžné u nás, mám s tím fakt bohatou zkušenost a vetka mi to potvrdila, že pokud je kočka venkovní lovec, jste bez šance. Což o to, já jsem se už s tím smířila a nechala bych to být, ať s ní tedy žije. Jenže kočka začala vypadat nemocně, apatická, třetí víčko. Odčervila jsem a za pár dní byla fešanda. Bohužel ten koloběh je šílený
dadu
napsal(a):
Články jsou od tasemnice, ne od škrkavky.
Ježíš vím, ale vždyť je to jedno, nebudu to popisovat u každého červíka zvlášť Pochopitelně, pokud zrovna nemá tasemnici, má škrkavky zrovna onehdá jsem našla klubko se zbytky myší, vyblité u baráku To už jsem se naštvala a na veterině vyptala tabletu. Do teďka měla nějaký čas pipetu, ale asi už ztratila účinost...
lesnížínka
napsal(a):
Ježíš vím, ale vždyť je to jedno, nebudu to popisovat u každého červíka zvlášť Pochopitelně, pokud zrovna nemá tasemnici, má škrkavky zrovna onehdá jsem našla klubko se zbytky myší, vyblité u baráku To už jsem se naštvala a na veterině vyptala tabletu. Do teďka měla nějaký čas pipetu, ale asi už ztratila účinost...
No v tomhle případě bych odčervovala asi preventivně...kdyby pesani měli většinu testů pozitivních, tak bych se na to taky krajcvajc a normálně bych odčervovala...u mě to byla spíš zkouška a sama jsem překvapená, že takhle dlouho vycházíme negativně...