Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2017 09:10
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Našla jsem inzerát a nejsem si jistá, jestli to myslí Heloušek vážně nebo jen provokuje.

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3029437/cockapoo/

Cockapoo
Dobrý den,
měla bych zájem o pořízení štěněte neoficiálního plemene Cockapoo (Kokršpaněl s pudlem) a s tím spojený kontakt s chovatelem. Možno i se dohodnout (pomohu s organizací, péčí a hledáním domovů) na sjednaném krytí čistokrevné fenky jednoho plemene s čistokrevným psem druhého. Cena za štěňátko je na vzájemné dohodě.

Děkuji za nabídky, jsem z Prahy

Věk. kategorie štěně
04.08.2017 16:38 | Počet zobrazení48x
Nahlásit EditovatZvýhodnitSmazat
Prodávající - kontakt: Praha
Další inzeráty chovatele (1)
Autor:Heloušek
773667704
včera v 16:38|hladikova.helena|Praha|Počet zobrazení 48×

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.8.2017 09:26

Fiona.Praha napsal(a):
Našla jsem inzerát a nejsem si jistá, jestli to myslí Heloušek vážně nebo jen provokuje.

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3029437/cockapoo/

Cockapoo
Dobrý den,
měla bych zájem o pořízení štěněte neoficiálního plemene Cockapoo (Kokršpaněl s pudlem) a s tím spojený kontakt s chovatelem. Možno i se dohodnout (pomohu s organizací, péčí a hledáním domovů) na sjednaném krytí čistokrevné fenky jednoho plemene s čistokrevným psem druhého. Cena za štěňátko je na vzájemné dohodě.

Děkuji za nabídky, jsem z Prahy

Věk. kategorie štěně
04.08.2017 16:38 | Počet zobrazení48x
Nahlásit EditovatZvýhodnitSmazat
Prodávající - kontakt: Praha
Další inzeráty chovatele (1)
Autor:Heloušek
773667704
včera v 16:38|hladikova.helena|Praha|Počet zobrazení 48×

Pravděpodobně to myslí vážně, prostě chce ideálního psa a myslí si, že toto je cesta. Z jejího hlediska ( i z hlediska zákona ) to není nic proti ničemu. Tak proč ne ?

5.8.2017 09:34
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pravděpodobně to myslí vážně, prostě chce ideálního psa a myslí si, že toto je cesta. Z jejího hlediska ( i z hlediska zákona ) to není nic proti ničemu. Tak proč ne ?

Proč ne?
Proč hledat křížence z nějakého nechtěného krytí, když si ho může "vyrobit" sama? Rovnou několik?
Bodejď by tu pak nebylo přepsíno s přeplněnými útulky, s takovými názory.

5.8.2017 11:39

Fiona.Praha napsal(a):
Proč ne?
Proč hledat křížence z nějakého nechtěného krytí, když si ho může "vyrobit" sama? Rovnou několik?
Bodejď by tu pak nebylo přepsíno s přeplněnými útulky, s takovými názory.

Možná ti kříženci budou mít lepší domov, než darovávaní psi s PP. Všech psů je moc, PP to neovlivní. Určitě víc, než vhodných majitelů.
Za mého dětství běhalo po každé vsi hafo voříšků, průkazové psy měli myslivci...a pak pár služebáků v kotcích. Za to ve městě byl v naší a okolních ulicích jeden pes ! Dnes máte v každém paneláku 5,6,8...psů a je úplně jedno jestli jsou s PP nebo bez. Hlavně retrívři, VO, MO, borderky, AUO, AUhonák - nově!
To ti kokropudli budou snad vhodnější.

Neregistrovaný uživatel

5.8.2017 12:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Kdyby bylo opravdu přepsíno, tak se nebudou dát prodávat štěňata za takové peníze jako se prodávají. Ona je po štěňatech poptávka. Ani ty útulky nejsou na tom tak jak to při prvním pohledu vypadá.Celkem často se na mě obracejí lidé s žádostí o vyřazeného psa z výcviku. Prý sháněli i po útulkách, ale pakliže nemají zájem o psa problematického, nevhodného k dětem, napadajícího co se hejbe, vhodného pouze na zahradu obehnaného dvoumětrovou zdí s pevnými základy, venku pouze vodítko. Nebo psa stařičkého, nebo psa nemocného do kterého budou cpát léky, tak mají smůlu. Maximálně ještě velké nejčastěji černé ovčákoidní tele, které je neskutečně samostatné a člověka vždy potřebuje pouze na chvíli jinak si vystačí.
Ona se ta nabídka útulků zdá velká, ale když voláte na normálního psa, tak zjistíte, že už je pryč, nebo je zamluvený.
Další věc je, že leckdy ty útulky nechtějí psi ani moc udávat, protože je to taky kšeft. Vždycky si potřebují udržet určitý stav, vždyť z toho žijí. S tím jsem se taky setkala.
A smiřte se s tím, že křížení plemen bylo je a bude. Takhle vznikla naprostá většina plemen, je to normální proces a nikdy nebude stop stav něčeho nového. A jak už bylo napsáno výše, není a nebude to zakázano, není to nic špatného a spousta lidí ani neví a nemusí vědět, že existují zájmové spolky jako je ČMKU nebo FCI, stejně jako spoustu lidí třeba nezajímá, že existuje zájmový spolek třeba pěstitelů bonsají.
Chov čistoktevných plemen je záležitost historicky velmi mladá a dlouhodobě neudržitelná. Pokud by to pokračovalo tak jak se chová pod třeba FCI už jako napořád, tak je jistý, že psi postupně zmizí z této planety. Striktně čistokrevný chov je z dlouhodobého pohledu neudržitelný. Kde není genetická pestrost, tam přijde konec.

5.8.2017 12:24
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Možná ti kříženci budou mít lepší domov, než darovávaní psi s PP. Všech psů je moc, PP to neovlivní. Určitě víc, než vhodných majitelů.
Za mého dětství běhalo po každé vsi hafo voříšků, průkazové psy měli myslivci...a pak pár služebáků v kotcích. Za to ve městě byl v naší a okolních ulicích jeden pes ! Dnes máte v každém paneláku 5,6,8...psů a je úplně jedno jestli jsou s PP nebo bez. Hlavně retrívři, VO, MO, borderky, AUO, AUhonák - nově!
To ti kokropudli budou snad vhodnější.

Vůbec jste nepochopila.
Nejde o žádné PP, jde o záměrné krytí, aby se narodila štěňata kříženců nejasného vzhledu a povahy. Pudlí a kokří povaha je dost rozdílná.
Kokrpudl není nedostupný, takže by se jistě našlo štěně z nechtěného krytí. Proč tedy vyrábět další?

5.8.2017 12:28
impact

XXX.XXX.195.92

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kdyby bylo opravdu přepsíno, tak se nebudou dát prodávat štěňata za takové peníze jako se prodávají. Ona je po štěňatech poptávka. Ani ty útulky nejsou na tom tak jak to při prvním pohledu vypadá.Celkem často se na mě obracejí lidé s žádostí o vyřazeného psa z výcviku. Prý sháněli i po útulkách, ale pakliže nemají zájem o psa problematického, nevhodného k dětem, napadajícího co se hejbe, vhodného pouze na zahradu obehnaného dvoumětrovou zdí s pevnými základy, venku pouze vodítko. Nebo psa stařičkého, nebo psa nemocného do kterého budou cpát léky, tak mají smůlu. Maximálně ještě velké nejčastěji černé ovčákoidní tele, které je neskutečně samostatné a člověka vždy potřebuje pouze na chvíli jinak si vystačí.
Ona se ta nabídka útulků zdá velká, ale když voláte na normálního psa, tak zjistíte, že už je pryč, nebo je zamluvený.
Další věc je, že leckdy ty útulky nechtějí psi ani moc udávat, protože je to taky kšeft. Vždycky si potřebují udržet určitý stav, vždyť z toho žijí. S tím jsem se taky setkala.
A smiřte se s tím, že křížení plemen bylo je a bude. Takhle vznikla naprostá většina plemen, je to normální proces a nikdy nebude stop stav něčeho nového. A jak už bylo napsáno výše, není a nebude to zakázano, není to nic špatného a spousta lidí ani neví a nemusí vědět, že existují zájmové spolky jako je ČMKU nebo FCI, stejně jako spoustu lidí třeba nezajímá, že existuje zájmový spolek třeba pěstitelů bonsají.
Chov čistoktevných plemen je záležitost historicky velmi mladá a dlouhodobě neudržitelná. Pokud by to pokračovalo tak jak se chová pod třeba FCI už jako napořád, tak je jistý, že psi postupně zmizí z této planety. Striktně čistokrevný chov je z dlouhodobého pohledu neudržitelný. Kde není genetická pestrost, tam přijde konec.

Bože, to je zase snůška hoven...

5.8.2017 12:30

..."Kdyby bylo opravdu přepsíno, tak se nebudou dát prodávat štěňata za takové peníze jako se prodávají"...
Všechno je relativní. A hodnota peněz ? Podle toho, že jsou lidi schopni vyhodit psa s PP z auta v cizím městě...tak pro některé moc neznamenají.
Lidi jsou blázni. Překvapuje mě třeba to, že jsou ochotni dát za prapodivného křížence ( kterého někdo nazve čivavou...) 4000 i více, než aby si koupili ověřeného psa s PP, byť jiné plemeno, za stejné peníze.

Neregistrovaný uživatel

5.8.2017 12:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

impact napsal(a):
Bože, to je zase snůška hoven...

Konkrétně?

5.8.2017 12:35

Fiona.Praha napsal(a):
Vůbec jste nepochopila.
Nejde o žádné PP, jde o záměrné krytí, aby se narodila štěňata kříženců nejasného vzhledu a povahy. Pudlí a kokří povaha je dost rozdílná.
Kokrpudl není nedostupný, takže by se jistě našlo štěně z nechtěného krytí. Proč tedy vyrábět další?

Třeba proto, že nechtí hledat psa nejistého původu, pravděpodobně zkaženého...Prostě chtějí mít svá štěňata. Zakažte jim to ! Možná, že myslí, že tak nejlíp přijdou k velkým penězům ( to si myslí i dost chovatelů s PP - jen některým se to povede ), možná jsou jejich úmysly křišťálové a myslí si, že přivedou na svět zázrak.
Těžko je můžete vyhnat do útulku. A za svá nechtěná krytí at si zodpovídá ten, co k němu nechal dojít. Proti jejich kokropudlům můžete křičet až ve chvíli, kdy skončí v útulku.
Je to úplně stejné, jako byste ke každému štěněti s PP chtěla přidat jednoho útulkového stařečka.

5.8.2017 12:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Nemyslela jsem útulky a podobná zařízení. Na ty mám své názory.
A kolik je skutečně psů, kteří potřebují domov, se ani nedá zjistit. Možná bychom se divili, jak málo jich ve skutečnosti je.

Měla jsem na mysli záměrné křížení dvou plemen s tím, že chce prostě roztomilé štěňátko, které se snad bude líbit. Jakou bude mít povahu, netuší, ale bude doufat, že to bude např. kudrnatý nelínající kokr s pudlí povahou.
Krom toho ta fotka pravděpodobně není žádný kokrpudl, ale možná logotto, portugal, jiné plemeno nebo podařený kříženec.

5.8.2017 12:49
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Třeba proto, že nechtí hledat psa nejistého původu, pravděpodobně zkaženého...Prostě chtějí mít svá štěňata. Zakažte jim to ! Možná, že myslí, že tak nejlíp přijdou k velkým penězům ( to si myslí i dost chovatelů s PP - jen některým se to povede ), možná jsou jejich úmysly křišťálové a myslí si, že přivedou na svět zázrak.
Těžko je můžete vyhnat do útulku. A za svá nechtěná krytí at si zodpovídá ten, co k němu nechal dojít. Proti jejich kokropudlům můžete křičet až ve chvíli, kdy skončí v útulku.
Je to úplně stejné, jako byste ke každému štěněti s PP chtěla přidat jednoho útulkového stařečka.

Evidentně potřebujete oponovat.
Četla jste inzerát? Inzerentka nemá ani fenu ani psa, chce to roztomilé štěně na obrázku.

Takže znova jen pro Vás (začíná to být pravidlem):
Dobrý den,

O útulku jsem nenapsala ani slovo.

Takže znova jen pro Vás:

Pochopila?
Radši pro vysvětlení - určitě, když bude hledat štěně křížence kokra a pudla, nějaké štěně na prodej nebo darování objeví.

5.8.2017 14:06

Jako majitelka dvou kříženců čistokrevných psů musim říct, že moje spokojenost s nimi je tak velká, že kdyby, až přijde čas, byla takto křížená štěňata k mání, tak bych asi neměla problém si takového psa znovu pořídit...vlastně výběrem dalšího plemene se snažím co nejvíc přiblížit povaze mé feny, právě proto, že je malá pravděpodobnost, že bych takového křížence zase sehnala...a za štěně z takového spojení bych bya ochotná zaplatit víc než nějakou symbolickou cenu a je mi vlastně líto, že si takového psa nemůžu koupit steně jako čistokrevného papíráka...tady se jistě zastánci chovu pouze s PP budou chytat za hlavu, ale na rovinu, investice do takového křížence mi přijde jistější, než sázka do loterie při pořízení papírového BSP...

Druhou otázkou je, proč si lidi křížence dvou ras...typu labradudl, cockapoo apod. jestli proto, že si řeknou, že obě plemena jsou tak boží, že kříženec by mohl být top ten, jestli znají někoho, kdo takového křížence má a prostě se do něj zamilovali a nebo prostě proto, že je to raritka se kterou se můžou chlubit...

Neregistrovaný uživatel

5.8.2017 20:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Genetická pestrost = snížení výskytu genetických vad.
Heterózní efekt je pozitivní efekt v důsledku křížení, kterého se naprosto běžně využívá v chovu hospodářských zvířat.
Jestliže mám dvě opravdu zdravá vyšetřená zvířata různých plemen a spojím je můžu očekávat zdravotní výsledek lepší, než když spojím opravdu zdravá vyšetřená zvířata stejného plemene.
Od nás se i vyváží kříženci velkého pudla a různých retrievrů do zahraničí. O vycvičené psy z těchto spojení je zájem. Jsou dobří povahově i zdravotně.

Pan Brouček

5.8.2017 22:30
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Genetická pestrost = snížení výskytu genetických vad.
Heterózní efekt je pozitivní efekt v důsledku křížení, kterého se naprosto běžně využívá v chovu hospodářských zvířat.
Jestliže mám dvě opravdu zdravá vyšetřená zvířata různých plemen a spojím je můžu očekávat zdravotní výsledek lepší, než když spojím opravdu zdravá vyšetřená zvířata stejného plemene.
Od nás se i vyváží kříženci velkého pudla a různých retrievrů do zahraničí. O vycvičené psy z těchto spojení je zájem. Jsou dobří povahově i zdravotně.

Tady mlátíte prázdnou slámu.

Ve zdejší, jak to napsat abych neurazil, "dámské" diskusi je jakýkoliv odchov bez PP natož křížení, zločin na úrovni vraždy. Každé neuchovněné zvíře by se mělo kastrovat, nejlépe asi i s majitelem.
Ty "nejchytřejší" dokonce píšou, že vše už bylo vymyšleno (řeč je o plemenech), a není důvod něco dál ani cíleně křížit.

To že "řízený" chov s PP přivedl většinu plemen do stavu, kdy je jasné, že dlouhodobě to takhle zdravotně udržitelné není, tady nikdo nechápe. Prostě na to není mentální kapacita kapacita.

Jste tu asi jediná dáma, jejíž názor na křížení má opravdu rozumné argumenty.

Neregistrovaný uživatel

5.8.2017 22:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Dík!
Já jsem zvyklá, že na této konfeře se převážně uráží. Je to osvěžující změna!

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík