Ahoj, tak jdu s dotazem. Ovcoun začal lehavat na kamenech u vrat (stará kamenná dlažba) a začaly se mu dělat otlaky na loktech. Vloni to měl z betonu, ale podařilo se to eliminovat kobereckem. Pak mu zmizely. Letos Netuším co na ty kameny dat. Vše od tamtud odnese. Nějaký nápad jak s otlaky bojovat? Vloni jsem je mazala krémem co jsem měla na ruce (při práci se hodně často porezu) na hojení ran. Ale jednak ta mast byla hrozně draha a jednak Netuším už co byla zač. :(
Předpokládám že betadina moc nepomůže.
Co na ně používáte vy?
Na zoohitu mají dost dobrý kobereček, jmenuje se to vetbed. Je to takový jakoby velmi hustý plyš a když do toho sahnete, neproboří se to úplně, má to takový pěnový charakter. Má to protiskluzovou vrstvu a dá se to prát na 90. Koupila jsem to, když měli nějaký výprodej a byla jsem mile překvapená. Za originální cenu bych to asi jen tak nekoupila, ale až tenhle nebude, tak klidně koupím.
Protože jiné matrace, deky, taky všechno nejlíp nastlat na jednu hromadu a tou si podložit jen hlavu Tohle teda tak nějak akceptovala, že by na té zemi zůstat mohlo a stele jen zbytek. Možná to tak nehřeje, nevím.
Jinak teda otlaky ničím nemažu, mám za to, že až bude v zimě zas spát normálně, tak zmizí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Domácí konopnou mast.
tapina
napsal(a):
Na zoohitu mají dost dobrý kobereček, jmenuje se to vetbed. Je to takový jakoby velmi hustý plyš a když do toho sahnete, neproboří se to úplně, má to takový pěnový charakter. Má to protiskluzovou vrstvu a dá se to prát na 90. Koupila jsem to, když měli nějaký výprodej a byla jsem mile překvapená. Za originální cenu bych to asi jen tak nekoupila, ale až tenhle nebude, tak klidně koupím.
Protože jiné matrace, deky, taky všechno nejlíp nastlat na jednu hromadu a tou si podložit jen hlavu Tohle teda tak nějak akceptovala, že by na té zemi zůstat mohlo a stele jen zbytek. Možná to tak nehřeje, nevím.
Jinak teda otlaky ničím nemažu, mám za to, že až bude v zimě zas spát normálně, tak zmizí.
No on tam právě nic nenechá. ale mrknu na to. Děkuji. :).
Předpokládám, že leží na kamenech, protože je mu horko. Mého psa bych na žádný kobereček nedonutila nikdy...pokud si tam neustele prostě sám. Sláma v boudě je maximum..na zimu. Konopná či řepíková mast, se dá na sádlovém základě sehnat i v lékárně, já měla tuším dr.popov. Jednu dobu se samojedu začaly otlaky dělat moc a vysledovala jsem, že to bylo kvůli celkovému špatnému zdravotnímu stavu. jakmile se mu zlepšilo trávení, přestaly otlaky i výtok z očí. Dávala jsem mu pancreolan a chlorellu.
Zabránit otlakům může jen "měkké" ležení. Problém je ten, že otlaky jsou v největší míře v létě, psům je horko, vyhledávají studené ležení, tj. beton, dlažba...takže dávat nějaké podložky je úplně zbytečné. Jak píše lesnížínka, při větším rozsahu mazat (i konopná mast se dá koupit) a jinak čekat na zimu - to pes rád vyhledá měkké a teplé ležení.
On tam leží protože když tam spí a někdo by se chtěl vloupat nebo my přijít tak musí otevřít dveře a on je o ně opřený, tak by ho to vzbudilo. Konečně začal linat tak je i o půlku podsady lehčí, navíc i v těch 39st je tu chladněji. Tak vedrem to nebude. Ale mrknu na tu deku a zeptam se tedy v lékárně. Díky :)
Doma má dva gauče, plastový pelech se trema dekama, pod postelí ještě mají dvě deky. Na chodbě už se naučil lehat na kobereček místo na dlažbu. V tomhle směru je strašně šikovný. Ale asi ho nepresvedcim aby u vrat nespal.
Tedysek
napsal(a):
On tam leží protože když tam spí a někdo by se chtěl vloupat nebo my přijít tak musí otevřít dveře a on je o ně opřený, tak by ho to vzbudilo. Konečně začal linat tak je i o půlku podsady lehčí, navíc i v těch 39st je tu chladněji. Tak vedrem to nebude. Ale mrknu na tu deku a zeptam se tedy v lékárně. Díky :)
Doma má dva gauče, plastový pelech se trema dekama, pod postelí ještě mají dvě deky. Na chodbě už se naučil lehat na kobereček místo na dlažbu. V tomhle směru je strašně šikovný. Ale asi ho nepresvedcim aby u vrat nespal.
Snad všichni psi nejraději leží nalepení na dveře. I náš pes. Dát mu tam nějakou deku, kobereček, podložku... nebylo možné - shrnoval by to a ještě bychom mohli přes to upadnout. Dát mu tam vedle dveří lehátko se neosvědčilo - stejně ležel před dveřmi a ne vedle.
Nakonec se řešení našlo. Koupila jsem velkou gumovou rohožku (něco takového https://www.kancelarskepotreby.net/gumova-rohoz-s-protismykovym-povrchem-cerna-90-x-150-cm), která zabrala veškerý prostor před dveřmi. Tím, že je velká, tak je i těžká, takže pes s ní nehne. Nezbývá mu než ležet na ní. Což jsem ráda, protože ležet celoročně na studeném betoně by asi dobře nedopadlo.

Naše psina měla "otlaky" z boku loktů (černá hrubší kůže bez srsti-jako na tlapkách) kamarádky taky, obě hýčkané doma na polštářích, myslím, že je to normální. Otlak jako takový- dekubit kůže, to by bylo jiné...
napsal(a):
Naše psina měla "otlaky" z boku loktů (černá hrubší kůže bez srsti-jako na tlapkách) kamarádky taky, obě hýčkané doma na polštářích, myslím, že je to normální. Otlak jako takový- dekubit kůže, to by bylo jiné...
To je ono. Nedrobi se to a není to atevrene. Ale je to z toho kde leží. Když bych je pouštěla přes léto domu tak to nemá. Tam by lehnul na měkké. Ono to je teď v zárodku teprv a chci to podchytit včas. Ať se to nehorší.
Chodí tu jeden labik který má otlak na jednom lokti a nemuzou to vyléčit. Protože si to navíc pes rozlize. :( Takhle nechci aby to dopadlo.
Zkusím zítra tu lékárnu a až pojedem někam do hornbachu tak mrknu po velkých rohozkach.
Tak on ale i ten, mozol, zhrubělá kůže, má svůj význam. Dokud ho "nepřinutíte" ležet v měkkém, tak bych ho nijak nezměkčovala, ničím nemazala.
Mám z práce na prstech takové malé mozůlky na bocích prstů u kloubů, jednou mi to manikérka zbrousila a ještě parafínový zábal, byla jsem tak šťastná; druhý den po dvou hodinách jsem myslela, že nebudu moct pracovat a do večera obrovské krvavé puchýře.
Zdravý pes si snad dekubit nepřivodí... Nemůžu to najít, ale o těch labradorech jsem kdysi četla něco v tom smyslu, že jak mají tu srst takovou hodně tvrdou a zároveň krátkou, že vlastně dochází k zraňování těmi chlupy a vstupuje infekce, zánět, péče psa o to místo, protože jak je to v zánětu, už to cítí, začarovaný kruh.
No on to třeba bígl vyřešil celkem dobře. Udělal si na loktech v místě kde se delaj otlaky takovou srst, že nelze ani rozhrnout na kůži. Takže tam má cca 1x1cm kde mu jakoby srst nepadá a leží mu tak kloub na měkkém. :)
Ale ovcoun nee. Když jsem to vloni mazala, tak se to zjemnilo a nepopraskalo, začala tam růst zase srst.

...lepší jsem nenašla...ten tmavý flek na přední noze je ten mozol, nikdy mě nenapadlo, že bych to měla řešit.

Štěně mělo ze sádry 4 dekubity, černé suché fleky-zčernalá kůže se odloupla a zůstala jí lysinky bez zhrublé kůže.(sádru měla jen týden, kdyby ty 3 týdny, myslím, že dekubity by byly horší...)
Pes z fotky normálně spal doma na polštářích- tři pelechy po bytě.
Tak jsem našla a koupila tu samou mastičku co jsem měla. A psovi se otlaky téměř zahojily a zarůstají mu srsti. A jelikož já mám alergii na seno (nedusim se, jen mám něco jako vyrážku) a s porizenim kozy se tomu nevyhnu, tak se mazu taky a dokonalost sama. :).
Na tuhle mastičku jsem od kámošky, co má berňáky, také slyšela samou chválu. Jinak: mí psi taky měli trochu mozoly, protože nejsraději leží na pískovcových terasách kolem baráku. Do výklenků v oknech, jsem se nakrkla a ustříhla jim kusy umělé trávy, co zbyla z kurtu. A ty potvory nejčastěj leželi pod stolem, kde je zase jen pískovec Jak už tu psala Tapina - on ten mozol má své opodstatnění. Já asi 10let věčně klečící v hlíně, mám pod pravým kolenem od toho také hnusně zhrublou kůži. Někdo má na loktech. Je to obrana kůže před těmi dekubity. Ale také si to mažu a psům jsem mazala řepíkovou mastí, když se mi zdálo, že už to mají hodně, či to víc červenalo.
No, mě ta mastička pomáhá na všechno na co jí máznu. Teď tu rozebírám velký balík sena a ruce vypadají jak kdybych je strčila pod strunovou sekačku a předloktí jak kdybych fetovala. Navíc to schne, svědí, praská atd. A po pár dnech mazání mám relativně normální ruce. :) A psovi se to taky hojí. Za mě je to to nejlepší co jsem kdy doma měla. Takový zázraky neumí ani moje oblíbená betadina. Ještě jí zkusim na přítelovy paty. A jestli zvládne i tohle, tak to bude něco. :).
Tedysek
napsal(a):
Tak jsem našla a koupila tu samou mastičku co jsem měla. A psovi se otlaky téměř zahojily a zarůstají mu srsti. A jelikož já mám alergii na seno (nedusim se, jen mám něco jako vyrážku) a s porizenim kozy se tomu nevyhnu, tak se mazu taky a dokonalost sama. :).
To je z lékárny? Nebo kde se dá koupit?
Když na ní čtu tu chválu, tak ji pro každý případ pořídím taky
tapina
napsal(a):
Bože v jakékoli, nebo vám to objednají, nebo sama na internetu.
To vážně, tento dotaz?
Edit. Originál, ne na ruce, je lepší. Na ruce je x obdobných výrobků.
Co je na tom divného, paní chytrá?
Potřebujete rýpat nebo co?
Ptala jsem se, protože to třeba Tedýsek koupila např. v lékárně Benu, tak se asi nepůjdu zeptat do Dr. Maxe, ne? Ale to by chtělo přemýšlet, než začnete rýpat
Fiona.Praha
napsal(a):
Co je na tom divného, paní chytrá?
Potřebujete rýpat nebo co?
Ptala jsem se, protože to třeba Tedýsek koupila např. v lékárně Benu, tak se asi nepůjdu zeptat do Dr. Maxe, ne? Ale to by chtělo přemýšlet, než začnete rýpat
Maj to v Benu, Maxovi, Magistře, lékárna.cz...
Internet?
Kdekoli v jakékoli lékárně Vám to bez dovozného objednají, protože prostě mají rozvozy. Není to žádná vzácnost.

tapina
napsal(a):
Máte pocit, že do Vás rýpu?
Proč?
Je to dermokosmetika La roche posay, seženete v jakékoliv lékárně, popř. objednají. Tedýsku, opravdu ti pomohla? Moc nechápu, přečti si složení, tak snad ten niacinamid nebo glycerin, jinak složení fuj, fuj. http://www.laroche-posay.cz/lecebne-pripravky/Cicaplast/CICAPLAST-KR%C3%89M-NA-RUCE-p9072.aspx Je to produkt, který dělá koncern Loreal.
Tedysek, kdybyste chtěla vyzkoušet, (jakože by se na kůži nemělo používat furt to samé, zvlášť v souvislosti s alergií nebo kontaktní dermatitidou, ale ani u zdravé kůže) - tak podobný je třeba Dermaguard. Přijde mi, že na rukou drží o něco líp, než ten Cicaplast. Aktuálně mám nějakou "blbost" - Ma Provence, ale kupodivu je to fajn. Barierové krémy od Hartmanna na fakt poškozenou kůži. No je toho mraky. Každému vyhoví něco líp...
napsal(a):
Je to dermokosmetika La roche posay, seženete v jakékoliv lékárně, popř. objednají. Tedýsku, opravdu ti pomohla? Moc nechápu, přečti si složení, tak snad ten niacinamid nebo glycerin, jinak složení fuj, fuj. http://www.laroche-posay.cz/lecebne-pripravky/Cicaplast/CICAPLAST-KR%C3%89M-NA-RUCE-p9072.aspx Je to produkt, který dělá koncern Loreal.
Zkoušela jsem na ruce spoustu krémů a pod. Jelikož jsem dělala ve zverimexu a 2x denně krmila senem, tak to byl masakr. Končilo to půl hodinou mražení rukou mrazenyma patentkama protože bych se udrbala. A přitom to bylo nejlepší seno co šlo sehnat. Seno Pan Malina - naprosto bez prachu a breberek a že všech sen mi dělalo nejmenší problém. A přesto jsem ráno i večer mrazila ruce. Teď v práci se špíny a pod fakt nestitim. Vlastně mám ruce furt zpraseny od různých bordelu. Ale to je v pohodě. Teď uklizim postupně balík sena a nejradši bych si bez toho kremu ruse nechala uříznout. Nešlo si ani umýt ruce jak to všechno svedilo a pálilo. S tímhle krémem nemám absolutně problém a vše se hojí. Takže ať je složení jakékoliv, hodně mi to ulevuje. A psovi 2x do roka s tím maznu lokty a má to zdravý. :).
tapina
napsal(a):
Tedysek, kdybyste chtěla vyzkoušet, (jakože by se na kůži nemělo používat furt to samé, zvlášť v souvislosti s alergií nebo kontaktní dermatitidou, ale ani u zdravé kůže) - tak podobný je třeba Dermaguard. Přijde mi, že na rukou drží o něco líp, než ten Cicaplast. Aktuálně mám nějakou "blbost" - Ma Provence, ale kupodivu je to fajn. Barierové krémy od Hartmanna na fakt poškozenou kůži. No je toho mraky. Každému vyhoví něco líp...
Až mi bude tenhle cicaplast docházet tak ráda vyzkousim. :) jestli je ještě něco co bude stejně kouzelné, tak jedině dobře když to "objevim". :).

Tedysek
napsal(a):
Zkoušela jsem na ruce spoustu krémů a pod. Jelikož jsem dělala ve zverimexu a 2x denně krmila senem, tak to byl masakr. Končilo to půl hodinou mražení rukou mrazenyma patentkama protože bych se udrbala. A přitom to bylo nejlepší seno co šlo sehnat. Seno Pan Malina - naprosto bez prachu a breberek a že všech sen mi dělalo nejmenší problém. A přesto jsem ráno i večer mrazila ruce. Teď v práci se špíny a pod fakt nestitim. Vlastně mám ruce furt zpraseny od různých bordelu. Ale to je v pohodě. Teď uklizim postupně balík sena a nejradši bych si bez toho kremu ruse nechala uříznout. Nešlo si ani umýt ruce jak to všechno svedilo a pálilo. S tímhle krémem nemám absolutně problém a vše se hojí. Takže ať je složení jakékoliv, hodně mi to ulevuje. A psovi 2x do roka s tím maznu lokty a má to zdravý. :).
To, co používáš, i jak psala tapina, jsou včechno barierové krémy, Nepoužívej to pořád, na chvíli se uleví, ale časem se ti kůže jen zhorší. Silikony z kůže prostě nevymyješ. Tak, jako když budeš používat na vlasy šampon se silikony, tak jo, nějaký čas se ti budou zdát krásné, lesklé super, ale po nějaké době zjistíš, že ani nejdou upravit, více se mastí a plihnou. Nebo aspoň prostřídej značku a použij jen v práci a na noc dej něco přírodního. Zkus na noc tohle http://www.lulalu.cz/lulalu/eshop/1-1-Pletove-bambucke-kremy Já si s tím mažu vždycky na noc, úžasný, jejich okurkový oční, mi v létě vyhojil docela silnou alergii okolo očí a bez kortikoidů co mi napsala na kožním. Ty letěly do popelnice.
napsal(a):
To, co používáš, i jak psala tapina, jsou včechno barierové krémy, Nepoužívej to pořád, na chvíli se uleví, ale časem se ti kůže jen zhorší. Silikony z kůže prostě nevymyješ. Tak, jako když budeš používat na vlasy šampon se silikony, tak jo, nějaký čas se ti budou zdát krásné, lesklé super, ale po nějaké době zjistíš, že ani nejdou upravit, více se mastí a plihnou. Nebo aspoň prostřídej značku a použij jen v práci a na noc dej něco přírodního. Zkus na noc tohle http://www.lulalu.cz/lulalu/eshop/1-1-Pletove-bambucke-kremy Já si s tím mažu vždycky na noc, úžasný, jejich okurkový oční, mi v létě vyhojil docela silnou alergii okolo očí a bez kortikoidů co mi napsala na kožním. Ty letěly do popelnice.
Já to používám jen když mám problém. Jinak nic takového nepoužívám. Ale ráda pak koupím jiný. Jen tohle mi uleví. Až dodelam ten balík tak pak už budu dělat jen s vidlema tak to bude dobrý. a co se šamponu týče, tak plánuju na leden pořízení slepic a pak domácí šampon. :) to je nejlepší. Z podobného důvodu máme tu kozu - domácí mléko, sýry, máslo... A to to seno ráda pretrpim jednou za čas. Koza má jesle o objemu na cca 3 týdny. A když je přítel doma tak se senem pomáhá a v lednu už bude práce se senem skoro bez kontaktu s rukama.
odkuli se do betonové kóje a tam se rozbalí a zase jen vidle.
tam to půjde.
Tak ono asi hlavní rozdíl mezi vlasem a kůži je to, že vlas, poté, co opustí cibulku už je mrtvou strukturou, kdežto kůže, resp. pokožka se neustále obnovuje. To dělá tu bariéru, jednak ta obměna, druhak produkty těch buněk v prostorech mezi nimi, mimochodem u člověka to funguje jinak, než u psa. To, kde se stane ten error, je právě tady ta bariéra, ať už z nějakých genetických nebo zevních příčin.
Ten bariérový krém je furt lepší, pro určité konkrétní skupiny lidí, než vystavovat kůži dráždění a tím zakládat na další problémy.
Osobně na obličej používám jen čisté oleje, občas make-up. Co úplně nesnáším a v žádném případě bych si na obličej nedala, jsou takové ty pseudobio krémy, kde za účelem vpravení vody jsou stejně emulgátory, jsou tam nacpané nesmyslné silice... Jakýkoli emulgátor emulguje u tu přirozenou bariéru.
Ruce je druhá věc. Když si 70x za den 12/6 ( ) umeju ruce a/nebo je ošetřím alkoholovou desinfekcí, když mám tak cca na 8-9hodin za den rukavice... Když bych se já/kdokoli pod rukavice namazal něčím mastným, bude mít dyshydrotický ekzém. Taky nesnáším seno, prach, krom toho mi strašně vadí mráz na ruce...
A jsou horší pracoviště - lidi, co stojí ve vodě, ač mají holínky; nebo nejsou v vodě, ale vzhledem k okolní teplotě se v těch holínkách koupou ve vlastním potu.
Lidi, co pracují s minerálními oleji.
Prostě ty bariérové krémy mají svoje místo.
Mazadlo je něco jiného. Mazat se může člověk, než jde spát, klidně hutně, navliknout bavlněné rukavičky. Ovšem, když je akutní zánět, taky to udělá spíš zle.
Stejně jako kortikoidy, když se používají, jak mají, když je doktor dobře indikuje, i co do pomocných látek. No oční okolí se zpravidla aktuálně fakt léčí jinak, než kortikoidy. Někdo musí používat kortikoidové oční léky. I to je dost, pro tu kůži.
Dalo by se o tom mluvit donekonečna...
Asi jsem hloupá, ale pochopila jsem to tak, že bariérový krém (ten co mám já) má chránit před nějakým vnějším vlivem. Ale na kůži nepustí vzduch a z kůže nepustí taky nic. A hydratační krém zase nechrání před ničím. Správně? Nebo jsem tupá jak můj pes (nevylucuji přísloví jaký pes takový pan)?
A na obličej si nic nepatlam už jen pro to, že jakmile hrabnu na práci tak jsem povětšinou buď od bahna nebo od sazi a nebo mám všude nerezové piliny. Jde pak vše snadněji smýt. Saze s mastným krémem a já bych se nikdy neumyla. Byla by že mě černoška.
Tedysek
napsal(a):
No, mě ta mastička pomáhá na všechno na co jí máznu. Teď tu rozebírám velký balík sena a ruce vypadají jak kdybych je strčila pod strunovou sekačku a předloktí jak kdybych fetovala. Navíc to schne, svědí, praská atd. A po pár dnech mazání mám relativně normální ruce. :) A psovi se to taky hojí. Za mě je to to nejlepší co jsem kdy doma měla. Takový zázraky neumí ani moje oblíbená betadina. Ještě jí zkusim na přítelovy paty. A jestli zvládne i tohle, tak to bude něco. :).
Asi se ptám debilně, ale používáte pracovní rukavice, máte dlouhé rukávy a přes to se osypete?

tapina
napsal(a):
Tak ono asi hlavní rozdíl mezi vlasem a kůži je to, že vlas, poté, co opustí cibulku už je mrtvou strukturou, kdežto kůže, resp. pokožka se neustále obnovuje. To dělá tu bariéru, jednak ta obměna, druhak produkty těch buněk v prostorech mezi nimi, mimochodem u člověka to funguje jinak, než u psa. To, kde se stane ten error, je právě tady ta bariéra, ať už z nějakých genetických nebo zevních příčin.
Ten bariérový krém je furt lepší, pro určité konkrétní skupiny lidí, než vystavovat kůži dráždění a tím zakládat na další problémy.
Osobně na obličej používám jen čisté oleje, občas make-up. Co úplně nesnáším a v žádném případě bych si na obličej nedala, jsou takové ty pseudobio krémy, kde za účelem vpravení vody jsou stejně emulgátory, jsou tam nacpané nesmyslné silice... Jakýkoli emulgátor emulguje u tu přirozenou bariéru.
Ruce je druhá věc. Když si 70x za den 12/6 ( ) umeju ruce a/nebo je ošetřím alkoholovou desinfekcí, když mám tak cca na 8-9hodin za den rukavice... Když bych se já/kdokoli pod rukavice namazal něčím mastným, bude mít dyshydrotický ekzém. Taky nesnáším seno, prach, krom toho mi strašně vadí mráz na ruce...
A jsou horší pracoviště - lidi, co stojí ve vodě, ač mají holínky; nebo nejsou v vodě, ale vzhledem k okolní teplotě se v těch holínkách koupou ve vlastním potu.
Lidi, co pracují s minerálními oleji.
Prostě ty bariérové krémy mají svoje místo.
Mazadlo je něco jiného. Mazat se může člověk, než jde spát, klidně hutně, navliknout bavlněné rukavičky. Ovšem, když je akutní zánět, taky to udělá spíš zle.
Stejně jako kortikoidy, když se používají, jak mají, když je doktor dobře indikuje, i co do pomocných látek. No oční okolí se zpravidla aktuálně fakt léčí jinak, než kortikoidy. Někdo musí používat kortikoidové oční léky. I to je dost, pro tu kůži.
Dalo by se o tom mluvit donekonečna...
Ano souhlasím, co jste napsala, je to tak. Každý problém potřebuje jiné řešení. Já teda alergik nejsem, akorát v létě, když svítí slunce, nesmím sníst jahody a být na slunku. To mám problém se silně nateklýma očima. Doktorka mi tenkrát napsala kortik. mast a tu já si opravdu na oční okolí nedám. Zeptám se, jaké používáte oleje? Dejte nějaký tip, na noc.
lesnížínka
napsal(a):
Asi se ptám debilně, ale používáte pracovní rukavice, máte dlouhé rukávy a přes to se osypete?
Rukavice tak z půlky. Ono se s nima moc dělat nedá a nejhorší je když se seno nasype do nich. A dlouhé rukávy mám celý rok skoro jen v kuchyni a u pily ne. A stejně se osypu.
napsal(a):
Ano souhlasím, co jste napsala, je to tak. Každý problém potřebuje jiné řešení. Já teda alergik nejsem, akorát v létě, když svítí slunce, nesmím sníst jahody a být na slunku. To mám problém se silně nateklýma očima. Doktorka mi tenkrát napsala kortik. mast a tu já si opravdu na oční okolí nedám. Zeptám se, jaké používáte oleje? Dejte nějaký tip, na noc.
Používám teď čistý arganový olej, třeba tak 3 kapky na obličej. Jednu do vlasů. Dost často obličej ráno jen opláchnu vodou a napudruju, nebo ani to ne, nemám čas.
Používala jsem ještě pupalkový, brutnákový, konopný, mandlový, kokosáč málo, spíš docela částo do jídla. Nejvíc zatím mi vyhovuje ten arganový. Bambucké máslo mi nevyhovuje vůbec, kokosák, mandlový taky moc ne, mně osobně.
Na ruce teda nedávám už pak doma nic, leda zas pak taky kapku toho oleje.
Hodně mi pomohlo, že máme konečně myčku na nádobí.
Co mi teď dává zabrat je stopovačka. I když se mi zdá, že mám tu kůži jakoby normální, oproti jiným rokům fakt super kondice, ale ok to není, protože jsem od té stopovačky tak zmatlaná, že mi to umýt nejde, ani Solvinou. A i kdyby, nemůžu to dělat denně. Navíc mě z ní ty ruce fakt fyzicky bolí, z toho vlhkého prochladnutí, že to letos asi fakt vzdám.
Jenomže, ruce, myslím tu dlaňovou část, není normální mazat, protože ona ani normálně mastná není.
Jak už to je jednou zle, zle jde z toho ven.
lesnížínka
napsal(a):
Jako jo, u takových těch top alergenů se člověk osype i když to "jen" vdechuje. Ještě když je třeba trochu stres, nevyspání... A už to jede. Ruce jsou jedno z těch slabých míst.
tapina
napsal(a):
Používám teď čistý arganový olej, třeba tak 3 kapky na obličej. Jednu do vlasů. Dost často obličej ráno jen opláchnu vodou a napudruju, nebo ani to ne, nemám čas.
Používala jsem ještě pupalkový, brutnákový, konopný, mandlový, kokosáč málo, spíš docela částo do jídla. Nejvíc zatím mi vyhovuje ten arganový. Bambucké máslo mi nevyhovuje vůbec, kokosák, mandlový taky moc ne, mně osobně.
Co mi teď dává zabrat je stopovačka. I když se mi zdá, že mám tu kůži jakoby normální, oproti jiným rokům fakt super kondice, ale ok to není, protože jsem od té stopovačky tak zmatlaná, že mi to umýt nejde, ani Solvinou. A i kdyby, nemůžu to dělat denně. Navíc mě z ní ty ruce fakt fyzicky bolí, z toho vlhkého prochladnutí, že to letos asi fakt vzdám.
Jenomže, ruce, myslím tu dlaňovou část, není normální mazat, protože ona ani normálně mastná není.
Zkusila jsi na ruce sůl s olejem? Já to zkoušela a úplně super. Vše to smylo.
Tedysek
napsal(a):
Zkusila jsi na ruce sůl s olejem? Já to zkoušela a úplně super. Vše to smylo.
Jo, i sodu a citron, sůl a citron, ocet, bílek, babské rady i různé mycí pasty. Teda ne všechno zaráz ono to prostě zaleze do té suché kůže a mozolů a vypadá to, jak vymyté ořechy (=neumyté ruce). Je to blbý no. Mazat předem, z toho právě jsem měla náznak na ty dyshydrotické puchýřky, tak jsem to nechala být.

OT: Já když přišla domu s rukama jako "kopáčema" a abych nešla do školy jako šmurýna, tak jsem si musela jít něco přeprat- praní v ruce, pěkně brát kousek po kousku a třít o sebe až do čista, to asi nikdo už neprovozuje
Pro Tapina: co myslíte, je dobré používat za účelem vpravení hydratace do pokožky v okolí očí gel s hyaluronem.,...
napsal(a):
OT: Já když přišla domu s rukama jako "kopáčema" a abych nešla do školy jako šmurýna, tak jsem si musela jít něco přeprat- praní v ruce, pěkně brát kousek po kousku a třít o sebe až do čista, to asi nikdo už neprovozuje
Pro Tapina: co myslíte, je dobré používat za účelem vpravení hydratace do pokožky v okolí očí gel s hyaluronem.,...
Jo jo přepírání je dobrý
Co myslím já... no jednak "vpravení hydratace" je blbost, asi teda spíš bych se zaměřila na zabránění ztrátám vody. Ale tak jo, jestli to není nějaký úplně jedovatý nesmysl, není ta kůže nějak poškozená nebo citlivá, můžete to vyzkoušet. Na malém skrytém místě
No je jasný, že pokud není to oční okolí úplně ideální a chcete dát nějaký makep, musíte to trochu připravit. Tak bych asi osobně jednou za čas neviděla problém v nějakém kvalitním primeru na bázi silikonu, spíš než to denně patlat něčím "hydratačním".
Přiměřený pitný režim.
Zvlášť v chladném a větrném počasí, nebo v mrazu, pokud budete venku, nebo třeba i když je v místnosti přesuchý vzduch, bych obličej, natož okoli očí ničím "hydratačním" nepatlala.
Ale je to můj názor, samozřejmě ty firmy to vyvinuly za požadavkem lehké textury, když se namažte olejem, šminky tam nedáte. Ideální by bylo nemazat ničím, ale to by se člověk nemohl mýt...

tapina
napsal(a):
Vidíte a mě argan nevyhovuje vůbec. I když jsem ho vtírala do navlhčené kůže, byla jsem taková mastná. Měla jsem i drahý opunciový olej, už bych ho nekoupila, taky mi neseděl. Je to prostě mastný olej, pro mě neexistuje suchý olej, jak kolikrát výrobci píší. To nerafinované bamb. máslo od Lulalu se fakt krásně vstřebá, musí se nechat na kůži rozteplat a potom do té kůže zapracovat. Nejsem mastná vůbec. To samé ten okurkový oční, je jemňoučký, krásně se roztírá. Beru si 30 ml do jedné skleničky. Zajímavá je jedna věc. Měla jsem i bamb. máslo z DM Purity vision a bylo úplně jiné, než Lulalu. Přijde mi horší. Já se nelíčím vůbec, nic ani make up, Minule jsem poprvé objednala nějaké výrobky od Hristiny, krémky a šampon a velká spokojenost. Příští týden budu objednávat další, sedly perfektně. https://www.hristina.cz/ Taky se vám zobrazuje diskuze na fauně 1.2.a3. stránka v nějaké čínštině nebo co je to?
napsal(a):
Vidíte a mě argan nevyhovuje vůbec. I když jsem ho vtírala do navlhčené kůže, byla jsem taková mastná. Měla jsem i drahý opunciový olej, už bych ho nekoupila, taky mi neseděl. Je to prostě mastný olej, pro mě neexistuje suchý olej, jak kolikrát výrobci píší. To nerafinované bamb. máslo od Lulalu se fakt krásně vstřebá, musí se nechat na kůži rozteplat a potom do té kůže zapracovat. Nejsem mastná vůbec. To samé ten okurkový oční, je jemňoučký, krásně se roztírá. Beru si 30 ml do jedné skleničky. Zajímavá je jedna věc. Měla jsem i bamb. máslo z DM Purity vision a bylo úplně jiné, než Lulalu. Přijde mi horší. Já se nelíčím vůbec, nic ani make up, Minule jsem poprvé objednala nějaké výrobky od Hristiny, krémky a šampon a velká spokojenost. Příští týden budu objednávat další, sedly perfektně. https://www.hristina.cz/ Taky se vám zobrazuje diskuze na fauně 1.2.a3. stránka v nějaké čínštině nebo co je to?
Prej korejština, už je to tu během měsíce po několikáté. Nevím, proč si na spamy vybírají tyto stránky, tady sotva někdo vládne korejštinou
napsal(a):
Měla jsem bamb.m. SAS Najjar/Najel, Institut Karité, Botanicus, taky Saloos, pravda, byla mírně odlišná, ale zas ne tolik; třeba i bych si myslela, že ten Saloos, nebo DM, pokud nebudou mít stálého jednoho dodavatele, že je třeba i možné, že se to bude šarže od šarže lišit. Je to přece jen čistý olej. Jednu dobu jsem s tím mazala fenu před koupáním.
Právě, u mě je asi problém to "zapracování" - já se umeju, klidně si i ten obličej umyju kartáčkem, ale pak co už tam dám, tak jak jenom poťukám, fakt tak max 3 kapky na obličej, rozetřu a ce se nevpije utřu. Jinak se nenatírám ničím, na těch rukách mi ten kokosák i bambucké vyloženě vadí. Ale třeba je to psychické
Mě tady jedna paní zásobí produkty z Botanicusu, je to moc pěkně zabalené, asi i si toho spoustu pěstují sami, dávají příležitost určitým znevýhodněným skupinám obyvatel a tak všechno ( ) ale já to nějak nemůžu.
Díky za tip, blíží se vánoce, člověk neví, co už pořád.
Třeba ty znaky nám mají říct, ať nakupujeme u Alibaby