Štěňátko Border Kolie - kdy ho pořídit?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kačí H.

14.8.2017 11:25
Kačí H.

XXX.XXX.239.37

Zdravím. Pořizuji štěně bor. kolie. Kdy ho mám vzít domů? Je spousta nabídek s odběrem hned, s odběrem v září či v říjnu. Nebylo by lepší vzít si ho až začátkem jara? Nebo teď před zimou? Nebo snad teď dokud je ještě hezky a může si zvykat na venek? Prosím poraďte. Děkuji moc za vaše odpovědi, rady a zkušenosti :).

14.8.2017 11:29
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Pejsek bude doma nebo venku?
Hlavně byste si měla pořádně prověřit chovatele, něco se o něm a jeho chovu dozvědět, vybrat si právě chovatele, který podle vás dělá dobrou práci, jet se tam podívat, popovídat atd.. a když už chcete borderku, tak s průkazem původu, u těch bez PP se může vyskytovat hluchota, agresivita a mnoho dalších věcí, které byste nechtěla a napíše je vám je někdo jiný.

Kačí H.

14.8.2017 11:39
Kačí H.

XXX.XXX.239.37

Andrýsek3 napsal(a):
Pejsek bude doma nebo venku?
Hlavně byste si měla pořádně prověřit chovatele, něco se o něm a jeho chovu dozvědět, vybrat si právě chovatele, který podle vás dělá dobrou práci, jet se tam podívat, popovídat atd.. a když už chcete borderku, tak s průkazem původu, u těch bez PP se může vyskytovat hluchota, agresivita a mnoho dalších věcí, které byste nechtěla a napíše je vám je někdo jiný.

Moc děkuji. Myslela jsem, že když chci štěňátko pro radost a jako parťáka na lítání, PP nebude třeba. Pročetla jsem spoustu stránek ale tahle užitečná informace nikde. Pejsek bude venku, na noc pravděpodobně doma. Může být kde bude třeba. Aby byl uvnitř není problém, ale chci aby byl (klidně až povyroste) přes den venku, aby lítal s druhým psem..:).

14.8.2017 11:50
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Kačí H. napsal(a):
Moc děkuji. Myslela jsem, že když chci štěňátko pro radost a jako parťáka na lítání, PP nebude třeba. Pročetla jsem spoustu stránek ale tahle užitečná informace nikde. Pejsek bude venku, na noc pravděpodobně doma. Může být kde bude třeba. Aby byl uvnitř není problém, ale chci aby byl (klidně až povyroste) přes den venku, aby lítal s druhým psem..:).

Sama jsem si z nevědomosti pejska bez PP pořídila, a věřte, že jsem toho pak trochu litovala, pejsek je úžasný, ale po tom co vím teď, bych si pejska bez PP nekoupila, pokud bych chtěla určité plemeno pak s PP, pokud by mi to bylo jedno - pejska z útulku, nebo nějaké štěně zadarmo z inzerce, kříženců borderek je taky hodně.
Přístup do domu i ven je podle mě ten nejlepší, když je štěně malinké je dobré mít ho hodně u sebe, aby se na vás navázal. :).

14.8.2017 12:02
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Kačí H. napsal(a):

Neberte to jako rýpání, ale když nevíte ani o problematice psů bez pp, tak mi nedá se nezeptat, zda jste dobře zvážili i výběr plemene?

Co máte v plánu s pejskem dělat? Jak moc ho zaměstnáte? Borderka potřebuje zaměstnat jak fyzicky tak psychicky. Jinak si bude zábavu hledat sama. Nezaměstnané borderky pak bývají taky "vzteklé", přetáčejí se, prostě se chovají s prominutím jako "magoři".

Píšete, že chcete parťáka na lítání a myslím si, že na to se hodí spoustu jiných plemen mnohem víc. Ale třeba jste to jen špatně podala a se psem máte v plánu další věci, tak se kdyžtak nezlobte, že se ptám

Kačí H.

14.8.2017 12:30
Kačí H.

XXX.XXX.239.37

Vím že borderky jsou pracanti. Chci ho hlavně jako kamaráda mazla ale měl by to být můj společník na kolo, plavání, běhání. Taky mám v plánu agility. Bydlíme hned u cvičáku :) A ano, přiznávám. O těch problémech jsem nevěděla. Takže je dobře že jsem se to dověděla :) Už jsem to konečně našla i na internetu. Nebojte, nechci ho koupit hned a zítra ho přivézt, důkladně to promýšlíme co a jak. Jestli fenku nebo psa, jestli před zimou nebo na jaře.. a čteme všechno možné na co narazíme. Ptáme se a tak. Teď mám v plánu poradit se s veterinářkou. Na vše je dost času takže rozmýšlím. Pořád ale nevím kdy ho vzít.. :/.

14.8.2017 12:39
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Kačí H. napsal(a):
Vím že borderky jsou pracanti. Chci ho hlavně jako kamaráda mazla ale měl by to být můj společník na kolo, plavání, běhání. Taky mám v plánu agility. Bydlíme hned u cvičáku :) A ano, přiznávám. O těch problémech jsem nevěděla. Takže je dobře že jsem se to dověděla :) Už jsem to konečně našla i na internetu. Nebojte, nechci ho koupit hned a zítra ho přivézt, důkladně to promýšlíme co a jak. Jestli fenku nebo psa, jestli před zimou nebo na jaře.. a čteme všechno možné na co narazíme. Ptáme se a tak. Teď mám v plánu poradit se s veterinářkou. Na vše je dost času takže rozmýšlím. Pořád ale nevím kdy ho vzít.. :/.

Pokud jste ochotná psa mít doma, pak si myslím, že až tolik nezáleží na tom, kdy si ho vezmete. Já jsem si štěně brala na podzim a je fakt, že to bylo složitější než kdybych ho měla na jaře nebo v léte. Chodili jsme hodně ven, takže po každé procházce a po každém venčení šup se psem do vany a opláchnout břicho a nohy. A to mám hladkosrstého psa, borderka bude ještě více špinavá.

Jinak ale být vámi, tak více než období kdy si štěně vzít tak spíš řeším, jaké štěně si vzít, z jaké CHS a po jakých rodičích. Zajeďte se do chovatelských stanic podívat, popovídejte si s chovateli, omrkněte budoucí rodiče vrhů, a vůbec nikam nespěchejte.

Kačí H.

14.8.2017 12:46
Kačí H.

XXX.XXX.239.37

Chovatelské stanice hledám, bohužel kolem jich moc není. Jsem z Kladenska a všechny co jsem našla jsou hodně daleko. Možná to bude tím, že špatně hledám.. Každopádně pokud by jsme měli jet někam dál, musela bych počkat až bude mít přítel v práci volno, abychom jeli spolu. Jinak chovné stanice zkoumám, hledám. Nikam nepospíchám. :) děkuji.

14.8.2017 12:52
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Kačí H. napsal(a):
Chovatelské stanice hledám, bohužel kolem jich moc není. Jsem z Kladenska a všechny co jsem našla jsou hodně daleko. Možná to bude tím, že špatně hledám.. Každopádně pokud by jsme měli jet někam dál, musela bych počkat až bude mít přítel v práci volno, abychom jeli spolu. Jinak chovné stanice zkoumám, hledám. Nikam nepospíchám. :) děkuji.

No, pes je závazek na několik let, takže bych chovatelskou stanici opravdu nevybírala podle toho, jak je daleko.

Nebo se jeďte podívat na nějaké agility, výstavu nebo jinou akci kde budou chovatelé borderek.

14.8.2017 13:17
awake

XXX.XXX.115.235

Https://www.bcccz.cz/chov.htm
vlevo máte i přehled krytí a odchovů.

14.8.2017 13:52
Maaty

XXX.XXX.45.82

Dobrý den,
zrovna u Border kolie bych řekla že je to docela jedno, ti temperamentní a dobrotou vyzařující pejsci jsou to vždycky, za jakéhokoli ročního období.V tomto případě jde spíš o váš pocit např.jaké roční období je pro vás tím nejštastnějším.
Ale jde také o zdraví pejska, pokud je nějak nemocný tak také záleží jaká je to nemoc, některá se zhoršuje v zimě jiná zase v létě.
Takže, pokud máte už nyní svého favorita a jste opravdu přesvědčená že je to ten nejlepší a nemá žádnou vadu atd.hurá do koupě klidně už ted.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.8.2017 14:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kačí H. napsal(a):

Rozhodně bych si nebrala štěně bez pp. V případě pořízení kamaráda na několik let se ujet pár kilometrů jistě vyplatí. Nejprve se seznamte s plemenem jako takovým, zjistěte si o nich něco víc než že jsou to chytří psi, zjistěte si jakými nemocemi trpí, jaké problémy a vady se u nich vyskytují, jaké zdravotní testy mají mít, pak se podívejte jaké jsou u nás chovky, jak kvalitní psy mají a podle toho vybírejte. nechápu lidi kteří si koupí nějakého levného psa a nezjistí si o tom nic, přitom když budete kupovat mobil nebo pračku budete projíždět recenze a zjištovat co se dá.

14.8.2017 14:03
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Maaty napsal(a):
Dobrý den,
zrovna u Border kolie bych řekla že je to docela jedno, ti temperamentní a dobrotou vyzařující pejsci jsou to vždycky, za jakéhokoli ročního období.V tomto případě jde spíš o váš pocit např.jaké roční období je pro vás tím nejštastnějším.
Ale jde také o zdraví pejska, pokud je nějak nemocný tak také záleží jaká je to nemoc, některá se zhoršuje v zimě jiná zase v létě.
Takže, pokud máte už nyní svého favorita a jste opravdu přesvědčená že je to ten nejlepší a nemá žádnou vadu atd.hurá do koupě klidně už ted.

Správné období pro pořízení štěnda je podle toho, kde pejsek bude. Jestli jen venku, je lepší jaro, léto, pokud doma, je to jedno. Pak je správné období tehdy, kdy si rodina může vzít na měsíc dovolenou a u štěněte se vystřídat.14dní jeden, pak 14 zase druhý, aby byli se štěndem co nejdéle a zvyklo si a také aby byl čas naučit ho, být samo. Tohle zrovna samo nebude, tady se zase musí dát důraz na to, aby si pejsové zvykli na sebe...

Přidejte reakci

Přidat smajlík