Štěně - chování na vycházce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2017 20:13
jitule66

XXX.XXX.81.46

Dobrý den, poraˇdte mi, mám malé štěně - kříženec pinče 4 měsíce,
na vycházce chytne občas amok a úplně nepříčetně začne lítat na vodílku, skákat -
mám strach že se oběsí, nebo jinak si ublíží, když ho chci vzít na ruky je úplně mimo.
Nevím jak jeho temperament zklidnit - a přinutit ho aby mě vůbec vnímal.

14.8.2017 20:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.184

Nechat ho vylítat, vyřádit.

pyr

14.8.2017 22:16
pyr

XXX.XXX.25.153

Dobrý den, určitě bych pořídila kšíry, aby se nemohl vyvléknout (pokud je tedy už nemáte). Jinak bych prostě stále socializovala, občas jen tak na louku, občas třeba do hospody :D. Je dost možné, že si prostě jen musí zvyknout na normální procházku.

15.8.2017 06:43
scylla

XXX.XXX.150.32

jitule66 napsal(a):
Dobrý den, poraˇdte mi, mám malé štěně - kříženec pinče 4 měsíce,
na vycházce chytne občas amok a úplně nepříčetně začne lítat na vodílku, skákat -
mám strach že se oběsí, nebo jinak si ublíží, když ho chci vzít na ruky je úplně mimo.
Nevím jak jeho temperament zklidnit - a přinutit ho aby mě vůbec vnímal.

Dopřát mu dostatek pohybu, lítání, her, konaktů a pohodovými psy. K ničemu nenutit, to, aby vás pes vnímal, si musíte zasloužit, ne vynutit.

15.8.2017 10:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ještě k tomu dodám, že mě tohle štěnda v životě nedělala, protože první je vylítám a vyblbnu a pak jdem teprve na normáloní klidnou prochajdu, kde se bude učit zase věci jako jít u nohy, slušně na vodítku, zastavovat u cesty atd...

15.8.2017 14:24
awake

XXX.XXX.115.235

pyr napsal(a):
Dobrý den, určitě bych pořídila kšíry, aby se nemohl vyvléknout (pokud je tedy už nemáte). Jinak bych prostě stále socializovala, občas jen tak na louku, občas třeba do hospody :D. Je dost možné, že si prostě jen musí zvyknout na normální procházku.

Temperamentní zvíře si musí zvyknout na normální procházku? Temperamentní štěně potřebuje běhat, zaměstnat a unavit a né si zvyknout že má "pohyb" jen na krátké šňůře.

pyr

15.8.2017 14:45
pyr

XXX.XXX.32.25

awake napsal(a):
Temperamentní zvíře si musí zvyknout na normální procházku? Temperamentní štěně potřebuje běhat, zaměstnat a unavit a né si zvyknout že má "pohyb" jen na krátké šňůře.

Dobrý den, ale např. ve městě ho nepusttíte, že? Proto píší : "občas na louku..." kde ho může zadavatelka samozřejmě pustit.
Navíc, kdo píše, že má mít pohyb "JEN na krátké šňůře"? Já myslím, že jsem to nebyla, ale když tak mě opravte.
Přeji hezký den.

Nony

15.8.2017 15:58
Nony

XXX.XXX.156.2

A co když má někdo takové štěně, že i když je vylítané prostě na tom vodítku dělá stojky a skoky?

jolyha

15.8.2017 16:06
jolyha

XXX.XXX.229.101

lesnížínka napsal(a):
Ještě k tomu dodám, že mě tohle štěnda v životě nedělala, protože první je vylítám a vyblbnu a pak jdem teprve na normáloní klidnou prochajdu, kde se bude učit zase věci jako jít u nohy, slušně na vodítku, zastavovat u cesty atd...

Nechci rýpat, ale jen se zeptat - kde má člověk bydlící ve městě v paneláku štěně napřed vylítat a vyblbnout, a pak teprve vyrazit na procházku? Teď už to mám skoro dvacet let v pohodě, bydlím na vsi a mám zahradu. Ale kdybyste mi dala tuhle radu, když jsem domů přivedla prvního psa, koukala bych na vás jak tydýt. Vzhledem k bydlení v jedna plus jedna skoro v centru města, nějak to vylítání před procházkou nebylo možné. Když jsme vylezli z baráku, byli jsme na rušné ulici a abychom se dostali někam na kraj města, čekala nás více jak tři čtvrtě hodinová cesta na vodítku a v mhd - abych se dostala na místo, kde jsem mohla dravce vypustit z vodítka bez obavy, že mi vletí do silnice, na někoho skočí apod. Takže myšlenka hezká, ale pro značnou část majtelů psů neproveditelná.

mikraf

15.8.2017 16:46
mikraf

XXX.XXX.225.28

Já mám 3měsíční štěně také křížence a tedkon když jsem u silnice tak mi lítá jen na louce co tam je a když si kleknu a zavolám ho nebo se objeví cizí pes okamžitě běží ke mě. Zkoušela jsem nejdřív doma a pořád ho oslovovala jménem v jakékoliv situaci ted jsou místa kde si ho risknu nechat bez vodítka a lítá jak splašenej kolem mě dokola a pak usne a spí celou noc smajlík) asi jsem moc neporadila ale tot moje měsíční zkušenost se štěnětem.

Nony

16.8.2017 07:42
Nony

XXX.XXX.158.2

jolyha napsal(a):
Nechci rýpat, ale jen se zeptat - kde má člověk bydlící ve městě v paneláku štěně napřed vylítat a vyblbnout, a pak teprve vyrazit na procházku? Teď už to mám skoro dvacet let v pohodě, bydlím na vsi a mám zahradu. Ale kdybyste mi dala tuhle radu, když jsem domů přivedla prvního psa, koukala bych na vás jak tydýt. Vzhledem k bydlení v jedna plus jedna skoro v centru města, nějak to vylítání před procházkou nebylo možné. Když jsme vylezli z baráku, byli jsme na rušné ulici a abychom se dostali někam na kraj města, čekala nás více jak tři čtvrtě hodinová cesta na vodítku a v mhd - abych se dostala na místo, kde jsem mohla dravce vypustit z vodítka bez obavy, že mi vletí do silnice, na někoho skočí apod. Takže myšlenka hezká, ale pro značnou část majtelů psů neproveditelná.

To je právě ono, spousta lidí nemá možnost nechat toho psa vyblbnout před procházkou. A doma? Nehodllám si psa učit, že doma se dělá bordel. Nenene, doma je klid, blbiny se dělají až venku. Navíc, si myslím, je potřeba, aby se pesan naučil ovládat a vnímat, i když je vzrušený.

16.8.2017 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

jolyha napsal(a):

V tomhle těžko radit, do podmínek, které nejsou pro psa(a to pro mne, bydlení v centru města opravdu není) bych si psa vůbec nepořídila. Aby nebyla mýlka, že nevím o čem mluvím: také jsem ve městě skoro 15let bydlela, psy jsem si pořídila, až jsem si postavila dům na vesnici. A nemáte možnost třeba někde na plácku za panelákem? Prostě tam štěndo vzít, honit se, s míčem, přetahovat se a pak teprve vyrazit dál?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2017 10:54

"kde má člověk bydlící ve městě v paneláku štěně napřed vylítat a vyblbnout, a pak teprve vyrazit na procházku? "
bydlela jsem ve městě. na sídlišti a v paneláku a vylítat štěně nebyl vůbec žádný problém, právě na tom sídlišti, kde se vždycky nějaký ten plácek s trávou najde...a nikoliv u silnice

"do podmínek, které nejsou pro psa(a to pro mne, bydlení v centru města opravdu není) bych si psa vůbec nepořídila"
tak nějak,
a:
"Takže myšlenka hezká, ale pro značnou část majtelů psů neproveditelná."
bych polemizovala nad tím "značnou", protože si myslím, že značná část majitelů psů bydlících v takto nevhodných podmínkách má možnost vyjet za tou zelení autem.

16.8.2017 10:58

lesnížínka napsal(a):
V tomhle těžko radit, do podmínek, které nejsou pro psa(a to pro mne, bydlení v centru města opravdu není) bych si psa vůbec nepořídila. Aby nebyla mýlka, že nevím o čem mluvím: také jsem ve městě skoro 15let bydlela, psy jsem si pořídila, až jsem si postavila dům na vesnici. A nemáte možnost třeba někde na plácku za panelákem? Prostě tam štěndo vzít, honit se, s míčem, přetahovat se a pak teprve vyrazit dál?

Pořídila jsem si bydlení na vsi, kde mi vše vyhovovalo
teď jsou to 4 roky a najednou začlo platit: zákaz pobíhání psů bez vodítka, nejblíže mohu psa odepnout po 3km chůze do kopců a tam jsou lesy a čtyřkolky a auta, tak si můžu vybrat - srny nebo auto
a na těch místech je samozřejmě přepsováno, protože kam jako máme chodit
tak teď to tu prodám a půjdu jinam
kde se za rok, protože je to moderní, změní vyhláška a nazdar.

16.8.2017 11:12

Tak nemáš číst vyhlášky, noo...
mimochodem, když tak čteš, tak si přečti o volném pohybu psů v honitbě a lese (pokud by to náhodou nesplývalo) a pak si přečti, kde všude ta honitba v ČR je...a máš vymalováno.

16.8.2017 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak nemáš číst vyhlášky, noo...
mimochodem, když tak čteš, tak si přečti o volném pohybu psů v honitbě a lese (pokud by to náhodou nesplývalo) a pak si přečti, kde všude ta honitba v ČR je...a máš vymalováno.

Ne, že bych byla proti dodržování zákonů, ale...u každého je nějaké to ale. U nás také vyhláška, že psi do středu obce jen na vodítku...a nebo musí být poslušný Jeden není 100%, tak chodil na vodítku vždy a prakticky všude, druhý chodil všude bez vodítka. Taktéž do lesa. Samojeda v lese a okolí pustit nemůžu, berňucha mohl kamkoliv, toho ani nenapadlo, za něčím utíkat. Asi tak.

16.8.2017 11:44

Legrační je, že ten jeden labrouš, co tu běhal sám vždy, ten tu běhá i teď
jo, asi to nečetl, tak já dělám, že neumím číst
je to složité.. dnes půjdu zaplatit poplatek za psa, můžu říct - a kde je vyhrazený prostor pro venčení/volný pohyb psů ? ale chci mít tak nějak klid..už jsem stará.. i když defenestrace..
pohyb psů v lese, no vždyť to píšu, můžu pustit psa až za hranicí vesnice, a tam jsou lesy

no ale víte co máme..dvě dětská hřiště, dvě velká hřiště, další mini hřiště na koupališti, cyklostezky..

16.8.2017 12:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Legrační je, že ten jeden labrouš, co tu běhal sám vždy, ten tu běhá i teď
jo, asi to nečetl, tak já dělám, že neumím číst
je to složité.. dnes půjdu zaplatit poplatek za psa, můžu říct - a kde je vyhrazený prostor pro venčení/volný pohyb psů ? ale chci mít tak nějak klid..už jsem stará.. i když defenestrace..
pohyb psů v lese, no vždyť to píšu, můžu pustit psa až za hranicí vesnice, a tam jsou lesy

no ale víte co máme..dvě dětská hřiště, dvě velká hřiště, další mini hřiště na koupališti, cyklostezky..

No, my máme co se týče psů, dá se říct i přes vyhlášku, volnosti dost. Když opomenu staršího člověka, který se psem nepůjde až za hranici vesnice. Ale nemáme dětská hřiště, cyklostezky, koupaliště...je to asi něco za něco

16.8.2017 20:08
Terven

XXX.XXX.110.147

jolyha napsal(a):

Určitě nejsem z těch, co si myslí, že psa do města nee, že držení psa by mělo být výsadou lidí bydlících na vsi či na samotě v domě se zahradou.
Ale pořídit si štěně s vědomím, že mu nemohu nikde poskytnout volný pohyb, to je i pro mě silný kafe, do toho bych nešla. Tomu bych asi s klidným svědomím říkala "nemít podmínky na držení psa".
Sama bydlím ve městě, v paneláku, moje štěně bylo odmalička navolno co nejvíc, dnes to máme tak půl na půl - vodítko x volný pohyb. Mám štěstí, že před barákem máme pole a pět minut cesty les, ale přemýšlím, zda v našem velkoměstě je lokalita, kde by byl problém s volným pohybem - některé asi jsou, ale moc mě jich nenapadá.
Nemyslím si, že by myšlenka byla neproveditelná pro značnou část majitelů, spíš budou v drtivé menšině. Ale některým důležitost volného pohybu nedochází.

Přidejte reakci

Přidat smajlík