Můžu dát celé syrové křepelčí vejce psovi?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.8.2017 20:57

Dobrý den, můžu dát psovi (1,5 roku) střední velikosti, křepelčí vejce?
Mám knížku o BARFu od Novosadove a tam píše že se to má vařit ale to mi přijde škoda kvůli cenným vitaminům. Nebo klidne tak se stim budu párat a oddělovat žloutek od bilkum.
Díky za všechny odpovědi/rady

14.8.2017 21:00

Já dávám syrové pouze žloudky...a bílek vařený, já teda dávám slepičí, ale myslím, že u "problematiky" žloudek-bílek to vyjde nastejno...

14.8.2017 22:00

Vždycky všem psům jsme dávali celé syrové vejce. Slepičí. Sami si ho rozbili, vyjedli obsah a sežrali skořápku.

pyr

14.8.2017 22:13
pyr

XXX.XXX.25.153

Dobrý den, ač všude čtu, že se má dávat pouze žloutek, nebo alespoň bílek vařit, sama dávám vejce celé. Přece jen, v přírodě by si to taky neuvařili, že? :D.

14.8.2017 22:16
Šarina

XXX.XXX.231.146

Křepelčí vejce je malinkaté... já bych to nehrotila... nehrotila bych to ani u slepičího.
U pštrosího už možná ano.

14.8.2017 22:19

Avidin v bílku brání vstřebávání biotinu.
Hovězí maso má 50, hovězí játra 900 a
ŽLOUTEK tohoto důležitého vitaminu H obsahuje 520 µg / kg.
Takže - vejce vcelku.
Žloutek je dosti tučný, nepřehánět.
Snad si nemyslíte, že psi v přírodě si vejce vařili nebo oddělovali tlapičkami bílky na dort.

15.8.2017 08:56
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, můžu dát psovi (1,5 roku) střední velikosti, křepelčí vejce?
Mám knížku o BARFu od Novosadove a tam píše že se to má vařit ale to mi přijde škoda kvůli cenným vitaminům. Nebo klidne tak se stim budu párat a oddělovat žloutek od bilkum.
Díky za všechny odpovědi/rady

Nezlobte se, ale máte zdravý selský rozum? Kolik zvířat v přírodě požírá ptačí vejce - nejen s bílkem, ale i se skořápkou? Hodláte psu dávat 10 vajec denně? Asi ne. A syrové vejce občas (celé) ještě nikomu neublížilo - naopak.
Kolik "voříšků" na vsi krade vejce z kurníku? Moje babička se velmi divila, že slepice najednou tak málo snáší - až přistihla psa jak si pochutnává na vejci. A pes to, světe div se, přežil.
Ale čemu se divím, když dnešní děti si myslí, že maso se vyrábí v supermarketu, ti nemají o životě v přírodě ani ponětí a tahle nevědomost potom s nimi roste, takže co mohou vědět ještě jejich děti?
Pokud dělám nějakou buchtu, kde potřebuji jenom žloutky, tak bílky dám klidně psům - syrové. Nebudu je ani vyhazovat ani vařit.

15.8.2017 10:47
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

koňadra napsal(a):
Nezlobte se, ale máte zdravý selský rozum? Kolik zvířat v přírodě požírá ptačí vejce - nejen s bílkem, ale i se skořápkou? Hodláte psu dávat 10 vajec denně? Asi ne. A syrové vejce občas (celé) ještě nikomu neublížilo - naopak.
Kolik "voříšků" na vsi krade vejce z kurníku? Moje babička se velmi divila, že slepice najednou tak málo snáší - až přistihla psa jak si pochutnává na vejci. A pes to, světe div se, přežil.
Ale čemu se divím, když dnešní děti si myslí, že maso se vyrábí v supermarketu, ti nemají o životě v přírodě ani ponětí a tahle nevědomost potom s nimi roste, takže co mohou vědět ještě jejich děti?
Pokud dělám nějakou buchtu, kde potřebuji jenom žloutky, tak bílky dám klidně psům - syrové. Nebudu je ani vyhazovat ani vařit.

Přesně tak, celý ten humbuk vzniknul jen z důvodu krmení samotných bílků a samozřemě ve větším množství a jen bílků. Pokud v potravě dostane běžné množství biotinu, tak na to nějakých pár bílků absolutně nemá vliv. Léta letoucí chovatelé(vystavovatelé) práskali psům syrová vece(nejméně jedno denně) aby měli krásnou lesklou srst(a na to má vliv hlavně ten biotin) protože nějaká psí kosmetika u nás ještě neexistovala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík