Zdravím, možná už někteří zaregistrovali kauzu "množení Chleby". Jedná se o nabídku fenky voříška René Fraňka, ředitele Zoo Chleby, kterou nabízel oficiálně na FB stránkách Zoo ke krytí, výměnou za celoroční vstupné do Zoo pro dodavatele "ženicha".
Na tento "inzerát" se mu dostalo oprávněné kritiky s prosbami a argumenty, aby nemnožil (postoval tam dokonce útulek Dogpoint), načež diskutující nazval "hysterickými a arogantními", přirovnal je k Mengelemu (viz přiložené screeny). No a k tomu jako tresnicku na dortu přidal urážlivé odpovědi dalším komentujícím. Následně celý post smazal a vydal prohlášení k celé kauze:
https://www.facebook.com/notes/zoo-chleby/vyjádřen%C3%AD-zoo-chleby-k-př%C3%ADspěvku-o-betty/10155414808441211/
V diskuzi pod prohlášením opět pan Franěk "boduje", zejména svým textem
"Tento gang zlých ženských nejvíce štve, že neposlouchám a nedělám co ony po mě chtějí. Ony si snad myslí, že jsem na píšťalku jako ten jejich německý ovčak : že písknou a já že udělám sedni lehni. Já ale tak nefunguju. Jestli tak fungují jejich partneři, nevím, je mi jich ale tak nějak lidsky líto. Ale když ty ženský rozkliknete, obvykle žijí sami s nějakým hafanem a jsou bez rodiny. Do práce moc nechodí a živí se množením předražených psů.
Tady prostě naráží normální svět s gangem defektně myslících odtržených od reality tet."
Doporučuji si diskuzi přečíst, je opravdu "výživná". Některé komentáře již pan ředitel smazal, ale najdete je ve screenech, které přispívající dopsali.
Je opravdu smutné, že zástupce zoo, instituce, která by měla šířit osvětu, takovým způsobem znevažuje práci dočaskářů, chovatelských stanic, útulků a lidí, snažících se o osvětu v množírenské a množitelské problematice. Nehledě na to, že člověk mající místo ředitele a tím pádem určitý status, jedinec, který za ODS kandidoval (neúspěšně) do europarlamentu, má takové vyjadřování a přístup k argumentujícím lidem, byť je to kritika...
Janae

XXX.XXX.196.25
No co, celkem má pravdu, většinou se opravdu jedná o hysterické ženské, snad jsem ještě nezažila, aby se na někoho pro připuštění psa virtuálně vrhla parta chlapů.
Chudák ředitel, chtěl pouze štěňata po své fence a nějak zapomněl na PP fanatismus. To bude ještě vtipné.
MMCH kolik pak papilonů a jejich kříženců se asi momentálně nacází v útulkách, když už se oháníte plněním útulků.
Kauzu sleduju, horší, než nabízení voříška mi vadí přístup ředitele, který je celkově dost vulgární, arogantní a zaměřený proti ženám. Dále Na svých stránkách doporučuje, aby každá kočka měla koťata. Nikdy jsem tam nebyla, ale obrázek už jsem si teda udělala. A myslím, že i mnoho dalších lidí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No nezlobte se na mě, ale že se na někoho ženské vrhnou jako vosy ještě nikoho nepřesvědčilo. Útokem se prostě osvěta nedělá. Co si z toho odnese takový člověk je to, že štěňata stejně mít bude, akorát si bude myslet něco o bláznivých ženštinách. Prostě zcela kontraproduktivní chování.
Bohužel nemáte možnost vidět ten původní post, ketrý pan Franěk smazal. V tom mu bylo vysvětlováno brz urážek, aby nemnožil. Některé vyhrocené komentáře v nové diskuzi jsou až reakcí na jeho hulvátské odpovědi, kterými zdejší přispěvatelky častoval.
Dále mne velmi překvapuje, že se ještě nikdo nepozadstavil nad tím, jak pan ředitel obecně s ženami jedná - jeho posty vyznívají tak, že ženské jsou slepice, jejich názor nemá váhu, jsou to tetky s defektním myšlením. To vám přijde v pořádku? V 21. století?
To, v co se diskuze vyvinula, je důsledek nekorektniho chování pana ředitele, a teď už se to valí jako sněhová koule kupředu. Aneb kdo chce kam...
Jinak množení je špatné samo o sobě, ve svém důsledku snižuje wellness psů a plní útulky. Na začátku takového plného útulku stojií každý jedinec, který množí, aby "fifinka měla jednou štěňátka", "alík si jednou užil" a pod. Klasický antropomorfismus - projektování lidských vlastností a potřeb do zvířat, které jako takové škodí těm, o které bychom se měli starat - tedy psům.
Janae

XXX.XXX.196.25
ainu
napsal(a):
Bohužel nemáte možnost vidět ten původní post, ketrý pan Franěk smazal. V tom mu bylo vysvětlováno brz urážek, aby nemnožil. Některé vyhrocené komentáře v nové diskuzi jsou až reakcí na jeho hulvátské odpovědi, kterými zdejší přispěvatelky častoval.
Dále mne velmi překvapuje, že se ještě nikdo nepozadstavil nad tím, jak pan ředitel obecně s ženami jedná - jeho posty vyznívají tak, že ženské jsou slepice, jejich názor nemá váhu, jsou to tetky s defektním myšlením. To vám přijde v pořádku? V 21. století?
To, v co se diskuze vyvinula, je důsledek nekorektniho chování pana ředitele, a teď už se to valí jako sněhová koule kupředu. Aneb kdo chce kam...
Jinak množení je špatné samo o sobě, ve svém důsledku snižuje wellness psů a plní útulky. Na začátku takového plného útulku stojií každý jedinec, který množí, aby "fifinka měla jednou štěňátka", "alík si jednou užil" a pod. Klasický antropomorfismus - projektování lidských vlastností a potřeb do zvířat, které jako takové škodí těm, o které bychom se měli starat - tedy psům.
Nezlobte se na mě, ale takové internetové aktivity a nevyžádané rady vyvolávají úsměv na rtu a pokud jsou vedený v duchů, jaký prezentuje úvodní příspěvek, tak akorát člověka vytočí a nic neřeší.
Člověk má chuť si pořídit psa bez PP, protože bez PP se stává rebelií.
Ředitel poptával "ženicha", neptal se na problematiku útulků.
Já si vždy říkám, co vede lidi k tomu, aby odepisovali na inzeráty podobného rázu a mentorovali (teda ono spíše mentorovaly )
Kdyby dělal něco nezákonného, ale chce jen štěňata, o fenu i štěňata bude pravděpodobně dobře postaráno a útulek nenaplní a pravděpodobně ho nenaplní ani jejich případní potomci.
Utulky neplní kříženci papilonů nebo čivav.

Píše, že je zdravá
tak já jednoho papilonka pořídím.
Janae
napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale takové internetové aktivity a nevyžádané rady vyvolávají úsměv na rtu a pokud jsou vedený v duchů, jaký prezentuje úvodní příspěvek, tak akorát člověka vytočí a nic neřeší.
Člověk má chuť si pořídit psa bez PP, protože bez PP se stává rebelií.
Ředitel poptával "ženicha", neptal se na problematiku útulků.
Já si vždy říkám, co vede lidi k tomu, aby odepisovali na inzeráty podobného rázu a mentorovali (teda ono spíše mentorovaly )
Kdyby dělal něco nezákonného, ale chce jen štěňata, o fenu i štěňata bude pravděpodobně dobře postaráno a útulek nenaplní a pravděpodobně ho nenaplní ani jejich případní potomci.
Utulky neplní kříženci papilonů nebo čivav.
To se bohuzel hodne mylite. Staci se podivat na Fb stranku Psi malych plemen a jejich krizenci v nouzi. Denne je tam spousta informaci o bezprizornich malich hafanech, kteri potrebuji novy domov:
https://www.facebook.com/Nekupujte.adoptujte/
Dale mam pro Vas jednu statistiku, je to jeden z nejznamejsich utulku v Cr Dogpoint - 99% jejich sverencu tvori psi z domaciho mnozeni, tzn. "Fifinka musi mit jednou stenata", "alik si musi jednou za zivot vrznout" a pod:
https://www.facebook.com/Dogpoint/posts/1163304277045230:0
Tito psi take meli zajistene majitele od mnozitele, tak jak je tedy mozne, ze se ocitli v utulku? A kde se tedy tito psi v utulcich berou? Jak je mozne, ze jsou to vetsinou vorisci, to znamena ne psi s PP, ne psi z mnoziren ani od komercnich mnozitelu (radobyplemena bezPP)?
Jeste neco k zamysleni k domacim mnozitelum:
http://app.emaze.com/562663/drobn-mnoitel.
Abubaide

XXX.XXX.73.177
Ne, ze bych s mnozenim bPP souhlasila, ale uz se to stava otravne, chapu obe strany. Sama mam fenu bez PP, dostala jsem ji darkem, zatimco jsem se rozhlizela po nejakem utulkovem steneti podle mych predstav, stalo se, no... Miluju ji stejne, jako by papiry mela a jenom doufam, ze nebude mit zadne problemy. Co je ale na ranu je to, ze se na diskuzi nebo kdekoli ani nemuzu zeptat, treba na granule, aniz by mi nekteri fanatici neposilali zpravy, ze co jsem si to jako dovolila si poridit psa bez PP, nebo se vyjadrovali k chovatelce. Venku na prochazce skoro to same, pokud priznam, ze nema papiry. Tim, ze se budou poradat tyhle hony na carodejnice u lidi, kteri uz psa maji, se nedocili niceho jineho, ze chovne stanice a papiraci budou pusobit jako byznys nebo skupina hysterickych fanatiku, podobnych gangu. A vzhledem k tomu, ze vetsina operujicich s touto problematikou jsou obvykle zeny, moc dobre svetlo to na nas nehaze.
Pokud by se melo neco zmenit, melo by se zacit u deti, treba prevencnimi programy ve skolach, u ucitelu, veterinaru, a ano, treba i v te zoo, aby to melo u deti nejakou konzistentnost a autoritu. Ale tyhle internetove boje...to nee. A mozna nektere utulky by taky mohly byt vice pristupnejsi, treba dovolit lidem psy vencit (u nas nemuzete, jenom si je vyberete v internetoven katalogu).
Janae

XXX.XXX.196.25
ainu
napsal(a):
To se bohuzel hodne mylite. Staci se podivat na Fb stranku Psi malych plemen a jejich krizenci v nouzi. Denne je tam spousta informaci o bezprizornich malich hafanech, kteri potrebuji novy domov:
Dale mam pro Vas jednu statistiku, je to jeden z nejznamejsich utulku v Cr Dogpoint - 99% jejich sverencu tvori psi z domaciho mnozeni, tzn. "Fifinka musi mit jednou stenata", "alik si musi jednou za zivot vrznout" a pod:
Tito psi take meli zajistene majitele od mnozitele, tak jak je tedy mozne, ze se ocitli v utulku? A kde se tedy tito psi v utulcich berou? Jak je mozne, ze jsou to vetsinou vorisci, to znamena ne psi s PP, ne psi z mnoziren ani od komercnich mnozitelu (radobyplemena bezPP)?
A kolik pak je procentuálně zastoupených malých psů v útulku, to že denně přibývají na jedné stránce nic neznamená.
Dále by mě zajímalo, jak se přesně taková statistika dělá, to se těch psů ptají nebo jim je tam vodí majitelé a vyplňují dotazník?.
Osobně si myslím, že nejvíce psů v útulku nebude z "Fifinky pana ředitele", ani velkokapacitních množíren, ale z nekontrolovaného množení od podivínů, psychicky nemocných lidí a z vyloučených lokalit.
Kritizovat někoho na FCB je celkem jednoduchý, ale nic to neřeší.
Abubaide: povazuji za dost smutne, pokud se nekomu snaha o zastaveni mnozeni a wellness psu z utulku zda byt otravnou...
Tim spis, ze tato snaha konecne zacina mit smysl a vseobecne povedomi o tom, ze rozhodne neni normalni kupovat psy bezPP z buhvijakych podminek (jednoduse proto, aby se usetrilo a bez ohledu na dobro psu).
Neni normalni, ze nase zeme je nazyvana tovarnou na psy a mnozirnou Evropy a stale vic lidi si to uvedomuje, coz je jenom dobre.
Spolecnost se stale vyviji a snad jednou bude beznou normou, ze pokud chci psa urciteho plemene, venuji nejaky cas pruzkumem jeho vlastnosti, dobre chs a pripadne setrenim na nenadale vydaje. Pripadne (pokud nemam tolik financi anebo nepotrebuji urcitou radu) adoptuji z utulku.
Ja osobne mam jiz druheho adoptovaneho psa, takze podezrivat mne z propagace chs opravdu nemusite...

Welfare.
Jasný, ženský jsou prostě hysterický vymaštěný slepice :)
Ale než tohle začnete prohlašovat, běžte si na měsíc zabrigádničit do útulku nebo k někomu, kdo dělá odchytovou nebo záchrannou službu. Popovídejte si tam s lidma, co to dělají roky. Zeptejte se jich, jak se mají a jaká je to pohoda :) Třeba napište pánovi Petr Prokeš - záchranná a odchytová služba pro zvířata. Určitě vám rád poví, jaká je to sranda, vídat ve dne v noci sražené, toulavé a uvázané psy, kteři nikoho nezajímají, ke kterým se nikdo nehlásí. Které někdo totálně zničil po psychické nebo i fyzické stránce a je mu to totálně fuk.
Myslíte, že to jsou čipovaní psi z chovatelských stanic? Ne, jsou to vořeši, které někdo z lásky namnožil, a našel jim "dobrý domov". Třeba u nějaké rodinky pro děti, jenže dítě - jééé - má zrovna alergii nebo ho pes tolik nebaví, nebo po něm nedejbože vyjel, nebo je moc aktivní a potřebuje chodit ze zahrady ven, takže už se rodince najednou nehodí a tadáá.. Tohle se prostě tak snadno nestane, pokud si někdo vybere konkrétní plemeno kvůli nějakým jeho vlastnostem a dá za něj 15.000. Ale u voříška zadarmo je to fuk, žejo.
A ještě doporučuju diskuzi tady kousek vedle, myslím, že se jmenuje "Nemocné štěně". Je o psovi, který ve 13 měsících sotva chodí a zbytek života protrpí. Takové štěňátko se může narodit i Betynce. Ale počkat - jéé, ono je to množákům úplně u p*dele, prostě si majitele štěněte bloknou a už se mu nikdy neozvou :D
Ale jo, my ženský jsme prostě děsný slepice :D.
Ty jo,226 komentářů.
Nevím, co si myslet o řediteli, komentáře a obhajovací článek podle mne nepsal jeden člověk. Diskuse se rozvíjí tak jako jinde, diskutující se rozdělili na dvě skupiny a hádají se mezi sebou.
O záměru ředitele namnožit svou fenku si myslím své. Psů je víc než dost a on chce sobecky rozmnožit zrovna tu svoji. Nebude ani první ani poslední, který to udělá a bude hrdým majitelem štěňat, kterým bude hledat "dobrý domov" a po půl roce nebude tušit, kde štěňata jeho fenky skončila.
Tenhle hon na čarodějnice, v podobě komentářů pod článkem, ředitele zřejmě od rozmnožení jeho fenky neodradí. Pokud to není člověk, který se zajímá o problematiku útulků a množíren, tak vůbec netuší, proč byl nazván množitelem. On chce jen štěně od své fenky.
To, že se štěně nemusí vůbec pomamit, ale naopak může mít povahu nebo vzhled po někom, kdo je schovaný kdesi v genech, ředitel zřejmě nedomyslel. A to, že nejenom jeho fenka, ale všichni psi jsou dokonalí, mu asi nemá cenu cenu vysvětlovat.
sh

XXX.XXX.244.143
ainu
napsal(a):
Abubaide: povazuji za dost smutne, pokud se nekomu snaha o zastaveni mnozeni a wellness psu z utulku zda byt otravnou...
Tim spis, ze tato snaha konecne zacina mit smysl a vseobecne povedomi o tom, ze rozhodne neni normalni kupovat psy bezPP z buhvijakych podminek (jednoduse proto, aby se usetrilo a bez ohledu na dobro psu).
Neni normalni, ze nase zeme je nazyvana tovarnou na psy a mnozirnou Evropy a stale vic lidi si to uvedomuje, coz je jenom dobre.
Spolecnost se stale vyviji a snad jednou bude beznou normou, ze pokud chci psa urciteho plemene, venuji nejaky cas pruzkumem jeho vlastnosti, dobre chs a pripadne setrenim na nenadale vydaje. Pripadne (pokud nemam tolik financi anebo nepotrebuji urcitou radu) adoptuji z utulku.
Ja osobne mam jiz druheho adoptovaneho psa, takze podezrivat mne z propagace chs opravdu nemusite...
Jenze pokud je to snazeni utocne, otravne a zapojuje se spoustu "slepic" bez zakladnich znalosti zakonu a biologie, samy tem zviratum skodi jeste vice a efekt je zcela opacny nez byl asi zamyslen. V ČR mame zakony ktere lze uplatnit na mnozirny, ale urednikum se nechce a radoby zachranci je ani nevyzaduji, proste seberou psa, foti, poradaji sbirky, pisou srdceryvne pribehy, slepice v diskuzi psa polituji, zanadavaji si a prd z toho.
Ja si strasne vazim lidi, kteri se postaraji o to o co se dokazou postarat na 100% a vic si nepriberou, protoze logicky pokud se ujmu psa musim pocitat s tim, ze ja ho budu zivit a ja mu najdu domov.
Takze pokud ma nekdo mnozirnu psu musi mit vsechny psy naockovane vzteklinou, musi platit poplatky obci, platit dane, neobtezovat hlukem a zapachem, netyrat zvirata v nevhodnych podminkach atd. a na to vse lze podat podnety k prosetreni.
Jestli ma nekdo jednu fenku o kterou se stara a jednou bude mit stenata, neni az takova katastrofa, neni to sice rozumne a u reditele zoo, ktery se musi ridit pri sve praci chovatelskym planem je to zarazejici, ale treba ma jine dobre vlastnosti.
Samík49
Přestože máte v mnohém pravdu, je potřeba lidi spíše vzdělávat, nikoli jim nadávat za to, že mají pejska. Není pro mě věcí neznámou, pomáhat s nechtěnými štěňaty či koťaty. Hledat domov kočkám, či dospělým, nechtěným psům a pod.
Ale i já bych se ohradila, pokud by po mě někdo vystartoval, proč mám takového a ne jiného psa.
Tlak vyvolá pouze protitlak.
Vždycky je lepší prevence a osvěta, než nadávání a sankce, popř. ostrakizace.
sisi58
napsal(a):
Samík49
Přestože máte v mnohém pravdu, je potřeba lidi spíše vzdělávat, nikoli jim nadávat za to, že mají pejska. Není pro mě věcí neznámou, pomáhat s nechtěnými štěňaty či koťaty. Hledat domov kočkám, či dospělým, nechtěným psům a pod.
Ale i já bych se ohradila, pokud by po mě někdo vystartoval, proč mám takového a ne jiného psa.
Tlak vyvolá pouze protitlak.
Vždycky je lepší prevence a osvěta, než nadávání a sankce, popř. ostrakizace.
Nikomu přece nevadí, že má někdo pejska.
Články o problematice domácího množení tam byly sdíleny snad stokrát :) a spousta lidí tam prostě jen vysvětluje, jak to je, že fenka nemá testy, neví se, zda náhodou nemůže být s krycím psem příbuzná, je to pro ní zdravotní riziko, a že nejvíc psů v útulcích opravdu není z těch echt komerčních množíren, ale od drobných, domácích množitelů, co chtějí po své fence štěňátko.
A odpovědí bylo co? Ne něco jako - jéžiš, vidíte, tohle mě nenapadlo, já se nad tím teda ještě zamyslím...
ale spíš
Vy frigidní zabedněný hysterky, co beztak nemáte chlapa, jak se vůbec opovažujete říkat mi, co mám dělat?!
:D
Takže.. hmm.. co na to říct? Chyba je na vašem přijímači... #sorrynotsorry.
Janae

XXX.XXX.196.25
samik49
napsal(a):
Články o problematice domácího množení tam byly sdíleny snad stokrát :) a spousta lidí tam prostě jen vysvětluje, jak to je, že fenka nemá testy, neví se, zda náhodou nemůže být s krycím psem příbuzná, je to pro ní zdravotní riziko, a že nejvíc psů v útulcích opravdu není z těch echt komerčních množíren, ale od drobných, domácích množitelů, co chtějí po své fence štěňátko.
A odpovědí bylo co? Ne něco jako - jéžiš, vidíte, tohle mě nenapadlo, já se nad tím teda ještě zamyslím...
ale spíš
Vy frigidní zabedněný hysterky, co beztak nemáte chlapa, jak se vůbec opovažujete říkat mi, co mám dělat?!
Když tak mě opravte, ale jaké zdravotní testy se dělají při uchovňování papilona?
Já mám pocit, že žádné, ale možná se pletu, nejsem z branže.
A o příbuznosti PP psů tady nedávno byla diskuze, tam šlo snad o bratra se sestrou nebo potomka s rodičem, bylo vysvětleno, že to sice není běžné, ale povolené a občas se to využívá.
"A odpovědí bylo co? Ne něco jako - jéžiš, vidíte, tohle mě nenapadlo, já se nad tím teda ještě zamyslím"
A proč by měl odpovídat toto, taková odpověď je spíš zbožné přání těch co mu psali, pochybuji, že hned prvním příspěvkem odpovídal ve stylu "zabedněný hysterky a frigidy" hádám že alespoň první příspěvek by slušný, ale jak se to na něj slétalo, tak ztrácel nervy.

Trochu divné, když osoba, která se pyšní záchranou jakéhosi živočišného druhu, zázrak, narodila se vzácná mláďátka, jen u nás, úžasní jsme..
co když takto, jako ke psům, přistupuje i k ostatním.. jako planeta opic byl dobrý film, jo, ale.
i když takový fialový nosorožčí jednorožec..
no co si mám myslet, když vyšle do světa inzerát: fenka sš 19 let menší postavy, záliby hrabání myší, fotografie a satelitní vysílání, zdravá, hledá samečka podobného typu zn.: při rychlém jednání 1+1 potomek zdarma.

Tohleto až militantní vyřvávání proti bez PP produkci psů je skutečně kontraproduktivní. A kolikrát jsou ti největší řvouni pokrytci až na půdu. Bydlím v místě, kde se to "fashion" psy jen hemží. Takže polovina z nich se buď dusí, nebo kulhá. Nebo oboje. A nejvíc tady proti množení brojí dáma, jejíž PP mops je na veterině víc než doma a už má za sebou nějaký ten operační zákrok, aby vůbec mohl vegetovat. Pořídit si psa, který je z podstaty plemene cíleně invalida, to jí nevadilo.
Pan Franek je verejne cinna osoba na urcite pozici, kandidoval dokonce do europarlamentu. S urcitym statusem prichazi urcite pozadavky na chovani a u techto pozic se predpoklada, ze budou jednat na nejake urovni i ve stresovych situacich. Anebo Vam pripadne v poradkuc aby politik na kritiku verejnosti reagoval prohlasenim, ze jsou to arogantni defektne smyslici jedinci? Pripadne jim napsal, ze je bude hromadne zalovat za kybersikanu? Takovy clovek musi tlak ustat, anebo na sve misto nepatri.

"O chovu zvířat víme hodně (například jsme jako první na světě (!) odchovali tetřívka kavkazského, jako první v Evropě jsme měli opakovaný odchov zoborožce nosorožčího a nyní se jako jediná zoo mimo Asii snažíme o odchov vysoce ohrožených langurů duk). Snad nám tedy můžete věřit, že dokážeme pečovat i o voříška a štěňata. "
Kdo tohle napsal nemá asi vůbec tušení, co se lidem na jejich nápadu namnožit Bettynku nelíbí.
jinak já nevím, ale mě fakt nepřipadá, že ho tam jen napadá hejno pomatených slepic, jak on píše. Namátkou:
"90% psů v útulcích není z velkých množíren, nýbrž od lidí, jako jste vy, kteří chtějí dopřát feně štěňata, přejí si mít potomka po své feně (ne, její potomek nebude ona) atp. A ano, když pohledáte, tak si to potvrdíte. Vlastně se nelišíte od ostatních množek. Bohužel si tohle lidé neuvědomují.
Je dost smutné, že ředitelem v "zoo" je někdo takový a ještě její jméno využívá právě k tomuhle. Voříšků bez domova je totiž málo, tak jich uděláme více a zabráníme tím získat případný domov těm, kteří čekají v útulku (kdyby se takto nemnožilo, útulky jsou téměř prázdné). A jo, jsou tam často i štěňata.
A ne, fena potomky fakt nepotřebuje, netouží po nich, není to člověk, nepřemýšlí tak. To vlastně jen vy sobecky toužíte a zneužijete jí k tomu.
Co "exotického" jste odchovali nebo ne to fakt nevylepší a ani vás to neomluví.
Zkuste se nad tím zamyslet, posuňte na chvíli své ego stranou."
odpověď jednoho z jeho zastánců:
"Vy lidi jste takový idioti...fakt mě dostává mentalita podobných pseudozachránců...běžte si nadávat jinam, co jste dokázala vy? Vy jste opravdu prvotřídní kráva".
Ainu
Zdravím, možná už někteří zaregistrovali kauzu "množení Chleby". Jedná se o nabídku fenky voříška René Fraňka, ředitele Zoo Chleby, kterou nabízel oficiálně na FB stránkách Zoo ke krytí, výměnou za celoroční vstupné do Zoo pro dodavatele "ženicha".
Na tento "inzerát" se mu dostalo oprávněné kritiky s prosbami a argumenty, aby nemnožil (postoval tam dokonce útulek Dogpoint), načež diskutující nazval "hysterickými a arogantními", přirovnal je k Mengelemu (viz přiložené screeny). No a k tomu jako tresnicku na dortu přidal urážlivé odpovědi dalším komentujícím. Následně celý post smazal a vydal prohlášení k celé kauze:
"""""""""""""""""""""""""""
A co s tím tady?
Četla jste Zvonokosy ?
Čubíková ?
(Divím se, že na ty hysterky vůbec reagoval).
ainu
napsal(a):
Na základě čeho toto tvrdíte? Kde jsou nějaká hodnověrná čísla vycházející z reality? To, že spolek něco tvrdí, ještě neznamená, že to je pravda.
samik49
napsal(a):
ale spíš
Je hezké, jak jste zapálená pro věc
Jenže právě tyhle lidičky dost málo čtou ifaunu či nějaké skupiny na FB.
Tudíž jen těžko mohou znát váš názor a názor žen stejně smýšlejících. Jo je to sysifoská práce, vysvětlovat, že tudy cesta nevede.
Ale opakuji, je nutno agitovat v terénu, nikoli jen na diskuzích o psech, kde 98% lidí VÍ, ŽE NE !
Samozřejmě souhlasím se zákazem množíren.
Ale nebudu sousedovi nadávat, jaktože se odvážil, připustit svou fenu. Prostě mu budu tak dlouho mluvit do hlavy, až si uvědomí, že takto ne.
A se štěňátky mu pomohu, aby opravdu našla hodné nové páníčky.
A to, že jeden člověk nezkousl, že mu někdo něco vysvětluje? No to je bohužel docela běžné. Každý z nás reaguje jinak, pokud je vystaven určité medializaci. Chraň Bůh, že bych souhlasila s blbými kecy toho člověka. Jen prostě forma přesvědčování u něj nebyla správná.
A to se bohužel stává dnes a denně.
Někdo něco napíše/inzeruje a okamžitě se na něj vrhnou. Jsem přesvědčená, že ani jedna osoba, co tomu člověku laje, by nebyla schopna jít přímo za ním a řict mu. Pane tohle nedělejte, není to správné!
Anonymita sociálních sítí dělá i z ustrašenců velké hrdiny.

Před pár dny to hezky napsal RD na svým facebooku:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1472394729473330&set=a.147949348584548.26349.100001084518385&type=3&theater
Ale taky mám přátele, kteří hrozně nutně potřebovali štěně právě po té jedné konkrétní vořešce, a těch ostatních šest štěňat, co se narodilo, se holt nějak rozdalo. Ale bavit se s nima kvůli tomu nepřestanu.
Mně připadá důležitý být proti množení bezpapíráků a šířit osvětu na tohle téma, někomu to důležitý nepřipadá, a s tím holt moc nenadělám. Myslím, že kdo množí nebo zastává chov bezPP, nikdy se asi nebyl podívat v nějakým přeplněným útulku a nevyslechl si pár příběhů na téma z jak debilních důvodů dneska lidi běžně dávaj psa pryč.
Ten padouch z Chleb nečetl
z jak debilních důvodů dneska lidi běžně dávaj psa pryč.
Ze stejně debilních, jako si je pořizují.
Chci psa ke kolu, ke koni, na turistiku... nevíte jakýho chcíí ?
A pak ten údiv...ono to špiní, ono to kouše, co to žeré?,
tříměsíční zmetek neposlouchá...
¨Jo a nechci poslušnýho otroka, to nesnáším.
Nejnovejsi post reditele Franka pod hlavickou Zoo Chleby:
"Argument jsou plné útulky : Jsou plné dětské domovy, co kdyby se ty hysterky nechaly podle svých rad vykastrovat a vzaly si sam, y dítě z děcáku?"
Toliko k urovni vyjadrovani pana mnozitele...

"Před pár dny to hezky napsal RD na svým facebooku:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1472394729473330&set=a.147949348584548.26349.100001084518385&type=3&theater
"
vcelku, jo, jenom problém vysokého množství psů se netýká jenom (i když hlavně) bPP ale i PP a ta zodpovědnost musí být vždy na majiteli, ne že vše přenášet na chovatele..Ale to čipování při prvním očkování by bylo fajn (ale a copak všichni množitelé očkují?), aby byl v registru už chovatel a potom jeden každý majitel. A právě proto si myslím, že vlastnictví psa bez čipu by mělo být těžce sankcionováno, aby si každý rozmyslel vzít neočipované zvíře a hlídal si to už při převzetí od chovatele (a samozřejmě registraci čipu centrálním registru...tož jak s autama)
Aktuálně přijatý zákon požaduje povinné čipování až při první vzteklině, tedy do půl roku psa:
https://www.novinky.cz/domaci/446494-pres-milion-majitelu-psu-ceka-dalsi-vydaj-senat-schvalil-povinne-cipovani.html.
ainu
napsal(a):
Nejnovejsi post reditele Franka pod hlavickou Zoo Chleby:
"Argument jsou plné útulky : Jsou plné dětské domovy, co kdyby se ty hysterky nechaly podle svých rad vykastrovat a vzaly si sam, y dítě z děcáku?"
Toliko k urovni vyjadrovani pana mnozitele...
No tohle je zrovna ukázkový exemplář mužského šovinizmu.
Běžná populace lidí taková není. A většina lidí je přístupná rozumným argumentům. Věřím tomu.
Jen by to chtělo větší osvětu.
Nejen napsat chudáčkové malinkatí, ňu, ňu, ňu, jak jsou zlatá! Jak to povětšinou média prezentují. Ale jasně uvést, tohle je špatné, právě kvůli tomuhle se děje toto...!
Je to jak u blbečků, já vím, ale jinak to zřejmě nepůjde.

Myslíte, že to jsou čipovaní psi z chovatelských stanic? Ne, jsou to vořeši, které někdo z lásky namnožil, a našel jim "dobrý domov". Třeba u nějaké rodinky pro děti, jenže dítě - jééé - má zrovna alergii nebo ho pes tolik nebaví, nebo po něm nedejbože vyjel, nebo je moc aktivní a potřebuje chodit ze zahrady ven, takže už se rodince najednou nehodí a tadáá.. Tohle se prostě tak snadno nestane, pokud si někdo vybere konkrétní plemeno kvůli nějakým jeho vlastnostem a dá za něj 15.000. Ale u voříška zadarmo je to fuk, žejo.
Já si myslim, že tady nejde o to, že "drahého" psa s PP si koupí zodpovědný člověk a jen proto, že pes něco stál, tak se o něj stará...zatímco vořech je zadara, takže skončí v útulku...to, že pes s PP v útulku neskončí je myslím si proto, že takový jedinec se dá prodat...a nebo když už v útulku skončí, tak po něm brzo zase někdo vezme, vždyť je to pes s PP...no a tak jde pes třeba z ruky do ruky a nebo si ho majitel nechá, když už za něj dal tolik peněz a pes skončí zavřenej v kotci (sama jsem si takového psa brala, protože jsem se na to nemohla dívat...no a majitel takovýho psa, ten si s tím hlavu nedělal, v době kdy byl setr stále zavřenej v kotci pořídil dětem další štěndo na hraní...papírovýho dobrmana)
Nejsem pro množení psů...ale na druhou stranu si říkám, kam by to vedlo, kdyby se od teď, až na věky věků mohli "produkovat" pouze štěňata s PP...nejsem žádnej genetik, ale je to udržitelné? už teď vidíme, co se s některými plemeny stalo po zdravotní stránce, povahové, funkční...myslím, že voříšci jsou alternativou k čistokrevným psům...a opravdu nechci žít ve světě, kde jedině pes s PP je ten "vyvolený", který má právo být na tomhle světě...
Jsou lidi, kteří na voříšky nedaj dopustit...ať už se jedná o zdravotní stránku nebo povahovou univerzálnost, někteří tvrdí, že tito psy jsou i chytřejší...a kdo se byl třeba podívat na voříškiádě mi musí dát za pravdu...že tito psi jsou opravdu skvělí a jsou milováni a opečováváni ne-li více jako psi s PP...problém je v tom, že voříšků je moc, jsou jich plné útulky, ale jak omezit množení těchto psů?...kdo řekne, že ten Novákovic Pinďa je skvělej a použijeme jeho geny, zatímco Bartáčkovic Ťapka už tak skvělá neni?...
Myslím ale, že voříšků, kteří byli odchováni cíleně...seženeme naší úžasné Fifince ženicha, aby měla štěňata...bude v útulcích minimum...protože majitel takové Fifinky se začne chovat jako skutečný chovatel...stará se pečlivě o fenku, vypiplá štěňata a najde štěňatům milující domov,
berte to z jeho pohledu...proč by ho mělo zajímat jací psi jsou v útulcích, když on se o svůj odchov postará?...naproti tomu člověk, co má na dvoře třeba 4 psi, kteří se mezi sebou opakovaně a nekontrolovaně množí, který štěňata buď už rovnou utopí nebo rozdá...jedno komu...to bych řekla, že je jeden z prototypů dodavatele útulkových zvířat...
Nebudu se tady nikoho zastávat, já spíš zastávám názor, že úplně stačí kolik štěňat se narodí proto, že majitel fenu neuhlídal a není tedy nutno ještě plánovaně nakrývat...ale myslím, že tohle fakt nevyřeší to, že se někdo pustí do člověka, který sháněl ženicha pro svojí fenu...diskuze co se tam následně vyvinula snad už ani se psy nemá nic společnýho...a jestli jeho komentáře nejsou nejslušnější, no to je jeho vizitka...