Český strakatý pes, je to rapl?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.8.2017 09:24

Ahoj, chtěla bych se zeptat, protože jsem slyšela dost odlišné komentáře na toto plemeno, jestli český strakatý pes vydrží být v klidu. Moc se mi líbí, jenže žádného rapla nechci. Vydrží se se nou po procházce dívat hodinu na pohádku aniž by proběhal celý dům a zničil koberec? Zkrátka by si se mnou třeba lehl na gauč a odpočíval. (Ne že bych se na televizi čučela celý den, ale znáte to. Někdy je člověk tak utahanej a chce si odpočnout) A na procházce se nerozběhl za každým pachem co ucítí. Je mi jasný, že když si vezmu největšího rapla z vrhu, který prohání všechna štěňátka, nebude to to pravé ořechové. Myslíte že je český strakatý pes ideální jako můj první pes? Nebo jaké jiné plemeno by jste mi doporučili? Nechci žádného malého raťafáka nebo pudla, ale taky ne psa co mě převálcuje pouze tlapou. Takový střední plemeno je akorát. A zapomněla jsem zmínit že máme kočky :) Jde naučit aby si jich nevšímal a nehonil je?

19.8.2017 11:47

Je to pes. Koberec pravděpodobně zničí každý pes. Na pohádku se s vámi bude dívat i akční pracák, pokud bude mít jinak dostatek využití tak se občas pomazlí rád. Za pachem se rozběhne každý pes kterého špatně vychováte.Snášet kočky se naučí když ho k tomu vychováte. štěně je nepopsaný list, co mu dáte, to vám vrátí. Vhodný jako první pes, jak pro koho, pro někoho je vhodný každý pes, pro někoho ani pes na obrázku, neznám vás, tak nevím. Teoreticky to složitý pes není.

19.8.2017 11:53
Edánek

XXX.XXX.249.162

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se zeptat, protože jsem slyšela dost odlišné komentáře na toto plemeno, jestli český strakatý pes vydrží být v klidu. Moc se mi líbí, jenže žádného rapla nechci. Vydrží se se nou po procházce dívat hodinu na pohádku aniž by proběhal celý dům a zničil koberec? Zkrátka by si se mnou třeba lehl na gauč a odpočíval. (Ne že bych se na televizi čučela celý den, ale znáte to. Někdy je člověk tak utahanej a chce si odpočnout) A na procházce se nerozběhl za každým pachem co ucítí. Je mi jasný, že když si vezmu největšího rapla z vrhu, který prohání všechna štěňátka, nebude to to pravé ořechové. Myslíte že je český strakatý pes ideální jako můj první pes? Nebo jaké jiné plemeno by jste mi doporučili? Nechci žádného malého raťafáka nebo pudla, ale taky ne psa co mě převálcuje pouze tlapou. Takový střední plemeno je akorát. A zapomněla jsem zmínit že máme kočky :) Jde naučit aby si jich nevšímal a nehonil je?

...neznám Váš věk, ale tuším, že jste ještě u rodičů - spíš otázky pro ně - financování štěněte, jeho nájemného - poplatek ze psů úřadu, krmení, hračky, vodítko, obojek apod., veterinárních nákladů ve zdraví i nemoci, než štěně odroste spoustu zničených věcí, spousta loužiček a nějaký ten bobek a to i na ten Vámi zmiňovaný koberec, časté venčení - zpočátku takřka nepřetržité a tak dále...

19.8.2017 12:48
Terven

XXX.XXX.110.147

Myslím, že tak do roka a půl, ale spíš do dvou, je rapl každý pes bez ohledu na plemeno, jen u některého je to horší. Takové ty obecné charakteristiky, že pes miluje lenošení, je nenáročný na pohyb a zaměstnání apod. je třeba vztahovat až na dospělé psy - neplatí pro štěňata a dorostence, což se mi zdá, že si dost lidí neuvědomuje.Jakékoliv štěně téměř jistě bude hyperaktivní i v době, kdy se vám to nehodí
Lenošit u televize bych řekla, že zvládne dospělý pes téměř jakéhokoliv plemene, záleží, co mu krom toho poskytnete za vyžití.

sh

19.8.2017 13:57
sh

XXX.XXX.244.143

No, ale jsou plemena ktere musite nechat 2 hodiny vybehat, do toho zapojit neco pro jejich mozecek, aby nevymysleli kraviny a az pak muzete na chvili koukat na TV, ale jakmile si zlaticko odpocine zase potrebuje zamestnat. A to nemluvim vylozene o puberte. Takze nevybirat akcni pracovni plemeno. Omlouvam se, ale u strakacu nevim jak na tom jsou. Jen nedoporucim teriery, chesapeak bay retrivra, BOM, border kolii...

19.8.2017 19:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cesk%C3%BD_strakat%C3%BD_pes
Povaha[editovat | editovat zdroj]
Povaha českého strakatého psa je přátelská, neprojevuje sklony k dominanci, což je dáno původním účelem, za kterým byl šlechtěn. Jako laboratorní pes se měl dobře snášet jak s lidmi, tak s ostatními psy ve smečce. Pokud je přivykán od mládí, bude se dobře snášet i s jinými domácími zvířaty. Český strakatý pes je velmi společenský a se svým majitelem si vytváří silné pouto. I přes svou nízkou míru agresivity je dobrým a spolehlivým hlídačem, který vetřelce označí štěkotem, aniž by ho napadl. Je aktivní a vytrvalý, miluje pohyb, při kterém je velmi temperamentní a neúnavný. Vyniká v agility a dalších kynologických sportech, díky přátelské a přístupné povaze nachází uplatnění i v canisterapii. Celkově je toto plemeno nenáročné na chov a díky své přizpůsobivosti vhodné i do bytu.

19.8.2017 19:45
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Jako laboratorní pes...

19.8.2017 20:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

barevnalentilka napsal(a):
Jako laboratorní pes...

Byl používán pro zkoumání dědičnosti barevnosti a pro zjišťování dědičnosti u epileptických záchvatů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík