Štěně nereaguje na jméno

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2017 19:09
natalie23

XXX.XXX.250.130

Dobrý den, mám doma teprva 3 dnem štěně rasy Shiba inu. Je mu necelých 8 týdnů. Chtěla bych se zeptat jestli má někdo s touto rasou zkušenosti a neporadil mi jak pejska na sebe upozornit ? když řeknu jeho jméno ani se na mě neotočí, vím že to chce nějaký čas jen nechci něco zanedbat. Není na pejsek ještě moc mladý ?
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.8.2017 19:29

Máte shibu, kolikrát nebude reagovat i v dospělosti. Doufám, že o plemeni něco víte a počítáte s tím, že to rozhodně není pes typu "k noze".

Jinak je samozřejmě brzy. Zkuste motivovat, zavolejte jménem a dejte pamlsek.

Mikraf

20.8.2017 20:13
Mikraf

XXX.XXX.225.28

Ja zacla tim ze kdykoliv jsem neco chtela at uz mu dat jidlo proste cokoliv tak jsem ho oslovovala jmenem i kdyz jsme se mazlili. Proste porad. Trvalo to 14 dni nez na to zacal reagovat a pak uz jsem presla na povel ke mne. Brala jsem si ho v osmi tydnech.

20.8.2017 20:14
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

To jméno jste mu dala před 3 dny?
Zavolejte, aby se štěně ohlédlo po zvuku (tedy po Vás) a jásejte, dejte mu odměnu nebo pohlazení. Když nepomůže jen zavolat, tak k tomu zapískejte, zadupejte, zatleskejte, zazpívejte, zakašlete... prostě vydejte zvuk, po kterém se štěně ohlédne a když se otočí, jásejte.
Bude mu chvíli trvat, než si zvykne, které z těch mnoha slov a zvuků je jeho jméno, na které je třeba reagovat vždy.
Také si musí zvyknout na to, že by vůbec mělo štěně reagovat na Vás, že teď jste ta smečka vy dva (nebo tři nebo kolik vás doma bydlí)

Je to fenka nebo pejsek? A jaké je to jeho/její jméno?

20.8.2017 20:39
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Je to malý mimčo, trénujte. Na jméno, nejdřív doma, pak venku. Mám Shibu,5 měsíců, pejska, je to pan úžasňák. Od doby, kdy jsme si ho přivezli, hned reagoval na můj hlas, po pár dnech na jméno. Je hrozně motivovaný na jídlo, takže na to jdeme přes papání. Chodí do školky, na cvičák a má to tam rád smajlík Pokud jdeme na procházku tak si mně vždy hlídá pohledem, jinak když cvičíme základní povely zvládá.

21.8.2017 05:33

Já jim jméno opakuji při každé příležitosti - když se po mě ohlédne, při mazlení, při rozdávání pamlsků, prostě kdykoliv zaměří pozornost na mě. Snažit se upoutat pozornost voláním jména, které ještě nezná, je spíš kontraproduktivní. Zkuste místo toho zapískat, nebo nějaký jiný pro něj zajímavý zvuk, a v momentě kdy se po zvuku ohlédne, oslovte ho jménem. Nebojte se, nic nezanedbáváte, dejte mu čas, je to ještě mimčo.

21.8.2017 06:11
scylla

XXX.XXX.150.32

natalie23 napsal(a):
Dobrý den, mám doma teprva 3 dnem štěně rasy Shiba inu. Je mu necelých 8 týdnů. Chtěla bych se zeptat jestli má někdo s touto rasou zkušenosti a neporadil mi jak pejska na sebe upozornit ? když řeknu jeho jméno ani se na mě neotočí, vím že to chce nějaký čas jen nechci něco zanedbat. Není na pejsek ještě moc mladý ?
Děkuji.

Oslovujte ho jménem, když se mazlíte, když nesete jídlo, když si hrajete. Určitě nejásejte a nechovejte se nepřirozeně, máte shibu, tedy chytrého hrdého samostatného psa, kdybyste se chovali jako blázen, ztratíte zájem a respekt toho psa.

21.8.2017 06:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.97

Dobrý den, mám doma štěně...

Proč ?

21.8.2017 07:55
koňadra

XXX.XXX.128.31

rapotacka11 napsal(a):
Dobrý den, mám doma štěně...

Proč ?

Asi tak. Také mně napadlo proč má štěně někdo, kdo má problém, že štěně, které má doma 3 (!) dny neposlouchá na jméno. Tak základní věc (jak to psa neučit) snad musí vědět každý, kdo si chce pořídit psa. Prostě nechápu. Co bude zadavatelka dělat až si nebude vědět s mnohem závažnějšími věcmi?

jolyha

21.8.2017 11:43
jolyha

XXX.XXX.229.101

koňadra napsal(a):
Asi tak. Také mně napadlo proč má štěně někdo, kdo má problém, že štěně, které má doma 3 (!) dny neposlouchá na jméno. Tak základní věc (jak to psa neučit) snad musí vědět každý, kdo si chce pořídit psa. Prostě nechápu. Co bude zadavatelka dělat až si nebude vědět s mnohem závažnějšími věcmi?

Obzvlášť u shiby, které jsou fakt trochu jiné a rozhodně ne vhodné pro každého. Chjo.

21.8.2017 12:34
koňadra

XXX.XXX.128.31

jolyha napsal(a):
Obzvlášť u shiby, které jsou fakt trochu jiné a rozhodně ne vhodné pro každého. Chjo.

A že ty mnohem větší problémy - právě u shiby - přijdou, na to může vzít jed.

21.8.2017 13:00
macomb

XXX.XXX.99.17

Jj, shibyny jsou kočkopsi :-D Sousedka vedle má psa a občas chodíme venčit, když byl štěnisko tak to bylo celkem v pohodě a hráli si spolem (jsou měsíc od sebe), ale teď už společnost jiných psů nevyhledává. Trochu solitér smajlík Jinak na cvičáku se mnou sousedka byla jednou a vyprdla se na to. Z vodítka už ho nepouští, je to zdrhač smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík