Dobrý den, mám 4,5měs.štědo retrievera, nechce moc baštit, stačí ji mnohem méně, než je předepsáno, je ze zahr.krytí a chystáme se na výstavy, zdá se mi hubená.A hlavně hrozná frfna v jídle.Když jsme ji přivezli byla na Royalu, chtěla jsem něco lepšího, tak jsme začli postupně zvykat správným přídáváním postupným Marp, začla průjmovat, ne vyloženě, ale měla hodně hlenu, vyšetření trusu vše ok, měla dvoje antb.po nich týden ok pak vždy se to vrátilo, nakonec testy na alergii, poslána krev do Německé laboratoře, zjištěna alergie na pšenici, kukuřici, brambory, soju, rýži.mezitím mi byl doporučen Orijen puppy pro velká plemena, zažívání se krásně upravilo, hleny už nejsou, hovínko výstavní... Ale nechutná jí, plive to všude okolo, sní to s chutí jen když má opravdu hlada sežere toho málo, už zkouším prsa kuř.přidat, trochu vývaru a nic.Zkoušela jsem i maso po něm průjem ale strašný.Děkuji za každou radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jaké maso ? Jak upravené, jaký druh ?
Ty testy mohly ukázat pšenici atd. proto, že právě ten den toho mělo tělo nad limit.
Ukázala se alergie jen na tyto přílohy ? Jak je to dlouho ?
Pamlsky dostává ? Takže sladké brambory nevadí ?

Ziwipeak které ?
Syrové teda se nezkusilo ? Dejte jen svalovinu a jen malý kousek, podržet v ruce, ať to nespolkne naráz bez kousání. Hovězí teda ne. Ale podle pamlsků můžeme najít co asi bude nejvíce chutnat.
Pokud jí Orijen a nic se neděje, pak teda může maso všecko a sladké brambory a luštěniny. Takových granulí je dost.
napsal(a):
Ziwipeak které ?
Syrové teda se nezkusilo ? Dejte jen svalovinu a jen malý kousek, podržet v ruce, ať to nespolkne naráz bez kousání. Hovězí teda ne. Ale podle pamlsků můžeme najít co asi bude nejvíce chutnat.
Pokud jí Orijen a nic se neděje, pak teda může maso všecko a sladké brambory a luštěniny. Takových granulí je dost.
Nene syrové ne. Ty pamlsky https://www.fordogs.cz/jerky-ziwipeak-hovezi-maso-454g/
Štve mě ta její nežravost, mám q9letou zlatandu a 15let labradorku a neznám to u nich, spíše naopak.

Delfina30
napsal(a):
Nene syrové ne. Ty pamlsky https://www.fordogs.cz/jerky-ziwipeak-hovezi-maso-454g/
Štve mě ta její nežravost, mám q9letou zlatandu a 15let labradorku a neznám to u nich, spíše naopak.
Zkuste teda syrové. Svalovinu a jen kousek. Až bude mít hlad. Ale nic jiného ten den, protože pak se nedopátráte, co je ok.
Možná je ten Orijen nezajímavý. Co zkusit něco hodně rybího, kachního ?
napsal(a):
Zkuste teda syrové. Svalovinu a jen kousek. Až bude mít hlad. Ale nic jiného ten den, protože pak se nedopátráte, co je ok.
Možná je ten Orijen nezajímavý. Co zkusit něco hodně rybího, kachního ?
Ok děkuji zkusím tu svalovinu tedy syrovou, děkuji.

No a pak granule třeba
Aatu, Barking heads gf, Akela - vyberte čistě rybí nebo kachní.
Dobré ještě Essential nautical - více batátů, to bych nedělala, možná množství vadí.
napsal(a):
No a pak granule třeba
Aatu, Barking heads gf, Akela - vyberte čistě rybí nebo kachní.
Dobré ještě Essential nautical - více batátů, to bych nedělala, možná množství vadí.
Tak jsem zkusila to syrové hovězí, svalovinu trochu pomletou, dala jsem jí ochutnat a docela jí to jelo.Zkusila jsem jí zamíchat do granulí a zvrzla celou misku bez problému, ale nevím jestli je to dobře míchat granule s masem?Je vidět že je potřebuje něčím ovonět.Potvora jedna.
Delfina30
napsal(a):
Tak jsem zkusila to syrové hovězí, svalovinu trochu pomletou, dala jsem jí ochutnat a docela jí to jelo.Zkusila jsem jí zamíchat do granulí a zvrzla celou misku bez problému, ale nevím jestli je to dobře míchat granule s masem?Je vidět že je potřebuje něčím ovonět.Potvora jedna.
Může se to dělat, ale spíš se to dělá, tak že ráno granule, večer maso. Nebo co jen maso? Krmíme rok a půl syrovou stravou a jsme spokojený.
Pes sice jako štěně granule jedl, ale pak už nechtěl, a ani střídání značek nepomohlo, vždy jen na chvíli. Na mase se to nestane, hlavně maso dělá psům krásné postavy a srst, když se to dělá správně.

Super chytrý pes.
Pomleté se tráví hůře než vcelku. Proto jsem chtěla, ať vezmete kus do ruky a přidržíte, aby teda to nezhltla a nebylo jí zle, když není zvyklá, ale ať je to vcelku, ne mletina.
Do granulí to také nemíchejte. Není zvyklá a teď nebudete vědět, kdyby byl problém, co to způsobilo. To se může zkusit později, ochucovat.
Zkuste krmit takto syrové jeden den, po troškách. Pozorujte vstup (chuť) a výstup (odpad)
A zítra přijďte říct jak to vypadá. Dobrou chuť
napsal(a):
Super chytrý pes.
Pomleté se tráví hůře než vcelku. Proto jsem chtěla, ať vezmete kus do ruky a přidržíte, aby teda to nezhltla a nebylo jí zle, když není zvyklá, ale ať je to vcelku, ne mletina.
Do granulí to také nemíchejte. Není zvyklá a teď nebudete vědět, kdyby byl problém, co to způsobilo. To se může zkusit později, ochucovat.
Zkuste krmit takto syrové jeden den, po troškách. Pozorujte vstup (chuť) a výstup (odpad)
Ok tak zkusím jak píšete děkuji moc.
napsal(a):
Super chytrý pes.
Tak hlásím trošku měla řídší ho..., ale nic dramatického, včera si hovězí vzala, dnes už né.Fakt mě z ní vodvezou.Nejedla celý den až večer snědla skoro celou misku granulí těch Orijen s trochou kuřecího vývaru, ale na to že má jíst třikrát tolik za den, je to fakt málo.Má pohyb denně dlouhé procházky.Nedostala dnes nic ani pamlsek, nechci aby byla hubenour.Člověk to hejčká, jak děti, staojím a tiše doufám, že si napapá bříško a ono nic.Zato ty dvě fenule, ty by to po ní dojely a byly jak vagon.S těma nebyl nikdy problém.

"až večer snědla skoro celou misku granulí těch Orijen, ale na to že má jíst třikrát tolik za den, je to fakt málo"
a kolik je taková plná miska?
Kolik štěně váží?
Orijen je "nabušený", nemá až tak velké dávkování (což je u nežravce velmi výhodné)...já krmila orijenem 50kg hovíka a tam byla ne zcela plná miska denní dávka.
Jinak bych se asi vcelku vykašlala na puppy large, a zkusila i jiné receptury Orijenu (však se podívej na složení a analýzu, ono je to v podstatě totéž). Třeba jí bude chutnat víc.
Elikk

XXX.XXX.26.165
"Nedostala dnes nic ani pamlsek"
nekdy to funguje naopak - davat zradlo jako odmenu přes den z ruky, necekat az na "misku".
To stene je ted v obdobi nejprekotnejsiho rustu -potřebuje zrat. a polovicny davky granuli mu nebudou stacit.
Leeee

XXX.XXX.79.50
Přidám naši zkušenost, i když je to možná trošku OT...
naše fenečka HW také jako malá nechtěla moc dlabat, jednak je teda hodně vybíravá, ale hlavně jsme postupem času zjistili, že ve štěněčím věku na to prostě "neměla čas"...ona se asi bála, že někde něco prošvihne, že se někde děje něco zajímavého, z čeho je vynechaná a misku byla ochotná vyprázdnit teprve, když si kolem ní !celá! rodina na chvilku sedla a ona věděla, že nikdo ze "smečky" nepodniká nic zajímavého bez ní...takhle jí to vydrželo cca měsíc nebo dva...už se přesně nepamatuju...
Elikk
napsal(a):
"Nedostala dnes nic ani pamlsek"
nekdy to funguje naopak - davat zradlo jako odmenu přes den z ruky, necekat az na "misku".
To stene je ted v obdobi nejprekotnejsiho rustu -potřebuje zrat. a polovicny davky granuli mu nebudou stacit.
No právě, z toho jsem neštastná.Ty granule právě plive, když jí to dávám z ruky během dne, když cvičíme ani jí to nemotivuje, prdí na ně mrška.
Leeee
napsal(a):
Přidám naši zkušenost, i když je to možná trošku OT...
naše fenečka HW také jako malá nechtěla moc dlabat, jednak je teda hodně vybíravá, ale hlavně jsme postupem času zjistili, že ve štěněčím věku na to prostě "neměla čas"...ona se asi bála, že někde něco prošvihne, že se někde děje něco zajímavého, z čeho je vynechaná a misku byla ochotná vyprázdnit teprve, když si kolem ní !celá! rodina na chvilku sedla a ona věděla, že nikdo ze "smečky" nepodniká nic zajímavého bez ní...takhle jí to vydrželo cca měsíc nebo dva...už se přesně nepamatuju...
No je hodně upjatá na mě, na nikoho z rodiny vůbec, manžela přivítá večer když se vrátí, dceru taky, al/e nijak jí nechyběj, je závislák na mě.Tam problém není.
napsal(a):
"až večer snědla skoro celou misku granulí těch Orijen, ale na to že má jíst třikrát tolik za den, je to fakt málo"
a kolik je taková plná miska?
Kolik štěně váží?
Orijen je "nabušený", nemá až tak velké dávkování (což je u nežravce velmi výhodné)...já krmila orijenem 50kg hovíka a tam byla ne zcela plná miska denní dávka.
Jinak bych se asi vcelku vykašlala na puppy large, a zkusila i jiné receptury Orijenu (však se podívej na složení a analýzu, ono je to v podstatě totéž). Třeba jí bude chutnat víc.
Měla by sníst kolem 400g, ale sní tak 150g, jak kdy někdy 300g.

Měla jsem nejedlé štěňátko, fenku. Granule tou dobou nebyly. Když jsem chtěla, aby byla pěkně rostlá, dostávala lučinu místo obyč. tvarohu, vajíčka od slepiček místo z obchodu, maso lehce orestované na oleji, místo obyčejně vařeného...Prostě se jí podstrojovalo. Vyplatilo se to, byla pěkná, zdravá a dokonce nebyla ani vybíravá v jídle.

Možná ho přestaňte přemlouvat, možná je jen horko, ale je nějaký režim - jídlo, zábava, odpočinek
když se pes zaměstná (i hlava), tak mu za celý den vyhládne určitě
a když dostane čistě jen maso, ráno bude mít zase hlad
jestli to nemůžete bez granul vydržet (ale ten pes ano, já bych ho poslechla), tak vyberte rybí nebo kachní, tohle je prostě nezajímavé nevýrazné ohrané.

Delfina30
napsal(a):
Měla by sníst kolem 400g, ale sní tak 150g, jak kdy někdy 300g.
Není 400g Orijenu pro zlaťáka moc, to jsem nedávala ve 4 měsících ani tibetské doze.

Dávkování je psané - pes v dospělosti s 30kg, teď vážící 20kg - 360g
a moc to teda není, vzhledem k vláknině, tuku a živoč. proteinu
nic moc receptura.

napsal(a):
Dávkování je psané - pes v dospělosti s 30kg, teď vážící 20kg - 360g
a moc to teda není, vzhledem k vláknině, tuku a živoč. proteinu
nic moc receptura.
20kg ve 4 měsících tedy neměl ani náš, nyní 65 kg vážící, tibeťák.

napsal(a):
20kg ve 4 měsících tedy neměl ani náš, nyní 65 kg vážící, tibeťák.
Hmm. nevím kolik váží, ale orijen puppy bych štěněti nedala, fazole.. fuj bych to taky nechtěla.
Delfina30
napsal(a):
No právě, z toho jsem neštastná.Ty granule právě plive, když jí to dávám z ruky během dne, když cvičíme ani jí to nemotivuje, prdí na ně mrška.
Co vás nutí k tomu jí cpát granule, když je evidentně nechce? Proč jí nedáte normální jídlo? Chcete dělat hokuspokusy s krmením různými značkami nebo chcete, aby bylo vaše štěně v pořádku?

Asi bych zkusila jiný granule anebo přejít na barf (po nastudování si, jak na to se štěnětem).
Má holt ke žrádlu jiný přístup, takoví psi existují. Na cvičení to chce najít nějaký supr lákavý pamlsky, který bude chtít, anebo cvičit třeba na hračku, na pochvalu - prostě cokoliv, co pro ni bude dostatečná motivace.
A myslím, že hodně pomůže se smířit s tím, že je prostě jiná než ty druhé dvě. Na nežravost je nejhorší se tím trápit, stát u pejska, nutit mu žrádlo, řešit to. To i ten pes je z toho pak celej paf, když vidí, jak moc to řešíte. Kdežto dát misku, nevšímat si, neřešit nedožranou porci, nekomentovat, zdržet se jakýchkoliv emocí - pak jste mnohem víc v pohodě vy i ten pes.
Zároveň chápu, že byste ji kvůli výstavám chtěla v určité kondici... na to by asi fakt byl nejlepší ten barf...

A nebo se vykašlete na barf a krmte tak, jako se krmilo před lety ( tedy nemyslím chleba v syrovátce nebo knedlíky s omáčkou ), ale lehce restované maso ( nejlépe hovězí, kozí, skopové, zvěřina-pozor divočák vždy vařený! ), vařenou zeleninu ( kořenová stačí ), tvaroh, vajíčka a jako přílohu spařené, nebo vařené ovesné vločky, prostřídat s rýží...Granule nebyly, barf nebyl...a štěňata jedla a rostla do krásy.
Až bude pes dospělý, trochu hladu neuškodí ( jeden hladový den v týdnu taky asi nebyl od věci ), pak můžete experimentovat.

napsal(a):
Hmm. nevím kolik váží, ale orijen puppy bych štěněti nedala, fazole.. fuj bych to taky nechtěla.
Krmila jsem nastřídačku s jinými granulemi a dalším krmením Orijen Dog Puppy Large, fazole jsem tam nenašla.

napsal(a):
Krmila jsem nastřídačku s jinými granulemi a dalším krmením Orijen Dog Puppy Large, fazole jsem tam nenašla.
Beans jsou fazole.