Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ja01

23.8.2017 23:38
ja01

XXX.XXX.208.66

Dnes jsem četl zajímavý článek - http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/domaci-mazlicci-v-usa-maji-vyrazny-dopad-na-zivotni-prostredi-spotrebuji-30-vyprodukovaneho-masa - co vy na to? Když si de facto uvědomím, že chovem psa podporuju bujaré ničení přírody, a říkám si u toho "milovník přírody a zvířat"... Docela mi sebrali iluze :D

Pro línější, co by článek nečetli, vytáhnu jednu větu ze závěru článku: "Myslím si, že bychom přinejmenším měli zvážit všechny dopady, které nám jejich blízkost přináší. Domácí mazlíčci nám přináší řadu benefitů, ale také mají velmi výrazný dopad na životní prostředí.“

Tak to berme jako něco k zamyšlení :).

23.8.2017 23:50
bhk

XXX.XXX.214.1

Jestli Vám sebere iluze tato kravina...tak sory jako..
K zamyšlení není vůbec nic. Tečka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.8.2017 00:04

Skutečného masa (svaloviny) spotřebují mazlíci zlomek a fyzický odpad produkuje jakákoliv živočich.

24.8.2017 06:14
scylla

XXX.XXX.150.32

ja01 napsal(a):
Dnes jsem četl zajímavý článek - http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/domaci-mazlicci-v-usa-maji-vyrazny-dopad-na-zivotni-prostredi-spotrebuji-30-vyprodukovaneho-masa - co vy na to? Když si de facto uvědomím, že chovem psa podporuju bujaré ničení přírody, a říkám si u toho "milovník přírody a zvířat"... Docela mi sebrali iluze :D

Pro línější, co by článek nečetli, vytáhnu jednu větu ze závěru článku: "Myslím si, že bychom přinejmenším měli zvážit všechny dopady, které nám jejich blízkost přináší. Domácí mazlíčci nám přináší řadu benefitů, ale také mají velmi výrazný dopad na životní prostředí.“

Oni jsou opravdu "easy".

24.8.2017 07:13

bhk napsal(a):
Jestli Vám sebere iluze tato kravina...tak sory jako..
K zamyšlení není vůbec nic. Tečka.

24.8.2017 07:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

scylla napsal(a):
Oni jsou opravdu "easy".

Buď naše média vybírají z událostí v USA jenom ptákoviny nebo je to s nimi, co se týče myšlení, fakt špatné.
Ale obávám se, že český národ, který byl brán jako vzdělaný ještě pár let po revoluci, je v tomto rychle dohání.
Je k zamyšlení, že pokud kdokoli někam k "sousedům" nakoukne, vezme si od nich, nikoli to nejlepší, ale to nejvíc vyhovující.

24.8.2017 08:45

Kvůli psům se tam žádné zvíře nezabije, nechová
do granul jde fakt odpad.. a kdyby nešel, jak řekla us vláda a aafco: kam s 4 miliony přejetých mývalů ročně, na skládku ?
v klidu, prostě si novinář spletl salát s dvojkou vína

a tady u nás je použito malé množství potravinové kvality, ale rozhodně ne chováno pro zvířata, ale pro lidi - přebytky..vyrábí se neuvěřitelné množství, které nemáme šanci spotřebovat

takže kdyby nebylo moc lidí, pro které by se "muselo" chovat moc masa, ušetříme planetu
odstraňte lidi.

24.8.2017 09:29
karo2702

XXX.XXX.172.116

Četli jste někdy složení většiny granulí? Tam opravdu tolik masa nenacpete a ani syrového nemůžou tolik sežrat, vždyť velká část psů jsou čivavy a podobní gaučáci co sežerou pár gramů denně. To je podle mě přehnaný.
A odpad? Byl jste někdy u koní nebo krav? Jeden kůň dá za den plný kolečka, pes tři hromádky

24.8.2017 09:39

smajlík smajlík a čím tam krmí norky např. ? anebo ty započítali pod kočky.. ale koho ještě ?!

třeba takové prase, sní cokoli (mohlo by jim tento problém s nenažraností vlastně vyřešit), ale ty jejich šílené velkochovy halové, koukněte ten odpad..
https://www.youtube.com/watch?v=J95hE5cjNJ8.

Janae

24.8.2017 09:39
Janae

XXX.XXX.200.24

ja01 napsal(a):

To je ale slátanina, nějak nechápu smysl toho článku, možná šokovat?
Za mého mladí vycházel časopis Hrom, taky jsme to jako děti děsně hltaly.

Článek mě nechává klidnou, nebudu řešit dopad mazlíčků na životní prostředí, když většina národa léta minimálně jednou za rok na dovolenou letadlem.

24.8.2017 10:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kvůli psům se tam žádné zvíře nezabije, nechová
do granul jde fakt odpad.. a kdyby nešel, jak řekla us vláda a aafco: kam s 4 miliony přejetých mývalů ročně, na skládku ?
v klidu, prostě si novinář spletl salát s dvojkou vína

a tady u nás je použito malé množství potravinové kvality, ale rozhodně ne chováno pro zvířata, ale pro lidi - přebytky..vyrábí se neuvěřitelné množství, které nemáme šanci spotřebovat

takže kdyby nebylo moc lidí, pro které by se "muselo" chovat moc masa, ušetříme planetu
odstraňte lidi.

Jj, zabij bobra, zachráníš strom!

sh

24.8.2017 11:43
sh

XXX.XXX.53.125

USA ma problem s nenazranosti, kvuli ktere kravy v Texasu vyprodukuji vic sklenikovych plynu nez CR vubec kdy dokaze. Na CT2 byl dokument kdy novinar kvuli nataceni zemedelstvi v USA mel problemy s urady, ty lany poli a tuny dobytka... hnus, jen jsem si predstavila kolik z toho se vyhodi.

24.8.2017 12:27

sh napsal(a):
USA ma problem s nenazranosti, kvuli ktere kravy v Texasu vyprodukuji vic sklenikovych plynu nez CR vubec kdy dokaze. Na CT2 byl dokument kdy novinar kvuli nataceni zemedelstvi v USA mel problemy s urady, ty lany poli a tuny dobytka... hnus, jen jsem si predstavila kolik z toho se vyhodi.

USA má hlavně problém s fanatiky všeho druhu, a v poslední době jsou na výslunní militantní vegáni.

jinak teda, u nás - na pastvině hnízdí ptáci, rostou chráněné druhy kytek, v rybníčku na pastvině život všeho druhu, žáby, hmyz, ryby. I psy se v tom můžou vykoupat. Na polích - třímetrová monsanto kukuřice, mezi tím roundupem vybělená tráva, ve strouze okolo hnijící voda, jen tudy projdeme a pitbul má vyrážku po celém "podvozku". Nějak to na mě nepůsobí, že vegánstvím tu přírodu tak strašně šetřím.

24.8.2017 12:30

USA má hlavně problém s fanatiky všeho druhu, a v poslední době jsou na výslunní militantní vegáni.

Myššš

24.8.2017 18:32
Myššš

XXX.XXX.11.210

sh napsal(a):

No právě - kolik se toho VYHODÍ. Díky mazlíčkům i nemazlíčkům se vyhodí mnohem míň, než by se vyhodilo, kdyby jedinými spotřebiteli byli lidé. Proto se např. obilný šrot pro zvířata taky jmenuje šrot - je to odpad, co by člověk nejedl (šlupky, stvoly apod.). To samé je u masa, taky se do psího a kočičího žrádla dávají různé pro lidi nevábné části těla jako pařátky a kůže. Pro šelmy to ale určitě problém není. Vlastně je to přirozenější než jen čistá svalovina. V přírodě by taky kočka zhltla ptáče i s nožkama a peřím.
Mega farmy v USA jsou děs, ale kupodivu nevznikly proto, že by bylo nutné chovat hafo krav v poušti, ale proto, že někdy v 50. letech se díky mechanizaci produkovalo tak moc obilí, že lidi by to nestíhali sníst. A co vymyslely obilné korporace? Místo aby snížily produkci, tak si řekly: "Hele, co takhle vzít krávy z pastvin, nacpat je do megaohrady a krmit je přebytky obilovin a sóji?" A tak vznikly ty pitomé farmy. Ukazuje se, že to bylo nejhorší rozhodnutí jaké mohli udělat, protože si zničili pěkné úrodné pastviny a zaplácli je monokulturami obilí. Půda se tam postupně ničí a pokud někdo nevymyslí způsob, jak ji zase obnovit a udělat nový funkční ekosystém podobný původní prérii (což je taky v podstatě pastvina, akorát s divokým turem - bizonem jako klíčovým druhem namísto domácí krávy), tak jednou přijde den, kdy tam už nevypěstují nic. Konec.
Existuje projekt jednoho vědátora, který pomocí pasení stád, která migrují jako to vždycky dělala divoká zvířata, aby nadměrně nevypásla jedno místo, postupně dokázal i ze zničené suché krajiny udělat úrodnou. Toto by mohla být cesta jak znovu postupně zúrodnit půdu (trus dobytka je nejlepší hnojivo) a přitom mít dostatek jídla (masa). Žádné stupidní "go vegan". Veganství je naprosto zcestné. Vyškrtnutím velkých býložravců z krajiny se právě nezadržitelně, zákonitě stane to, že se do půdy nevrací žádné živiny z trusu zvířat, tímpádem post-apo pustina je jen otázkou času. Kravský trus nejde rozhodně nahradit lidským. Dokonce i trusy různých býložravců mají různé vlastnosti a na udržení co nejlepšího funkčního ekosytému je potřeba vybrat druhy, které jsou v daném místě původní nebo hodně podobné původním. U nás to dobře ukazují Milovice a "pratuři" a "prakoně".

24.8.2017 20:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

"Proto se např. obilný šrot pro zvířata taky jmenuje šrot - je to odpad, co by člověk nejedl (šlupky, stvoly apod.)".

Dovolím si, Vám odporovat. Šrot se to nejmenuje proto, že by to byl odpad, ale proto, že je to obilí našrotované/rozdrcené na jemno.
A drtí se buď celé zrno (tedy bez pluch) = tmavá mouka a nebo se mele jen endosperm = bílá mouka.
Zde vysvětlení:
http://www.revolucni-vyziva.cz/bila-mouka-celozrnna-mouka/
Dříve byla bílá mouka něco echt, co měli jen majetní, dnes je to běžná věc, bohužel nezdravá. To jsem trochu odbočila.

sh

24.8.2017 20:54
sh

XXX.XXX.244.143

Myššš napsal(a):
No právě - kolik se toho VYHODÍ. Díky mazlíčkům i nemazlíčkům se vyhodí mnohem míň, než by se vyhodilo, kdyby jedinými spotřebiteli byli lidé. Proto se např. obilný šrot pro zvířata taky jmenuje šrot - je to odpad, co by člověk nejedl (šlupky, stvoly apod.). To samé je u masa, taky se do psího a kočičího žrádla dávají různé pro lidi nevábné části těla jako pařátky a kůže. Pro šelmy to ale určitě problém není. Vlastně je to přirozenější než jen čistá svalovina. V přírodě by taky kočka zhltla ptáče i s nožkama a peřím.
Mega farmy v USA jsou děs, ale kupodivu nevznikly proto, že by bylo nutné chovat hafo krav v poušti, ale proto, že někdy v 50. letech se díky mechanizaci produkovalo tak moc obilí, že lidi by to nestíhali sníst. A co vymyslely obilné korporace? Místo aby snížily produkci, tak si řekly: "Hele, co takhle vzít krávy z pastvin, nacpat je do megaohrady a krmit je přebytky obilovin a sóji?" A tak vznikly ty pitomé farmy. Ukazuje se, že to bylo nejhorší rozhodnutí jaké mohli udělat, protože si zničili pěkné úrodné pastviny a zaplácli je monokulturami obilí. Půda se tam postupně ničí a pokud někdo nevymyslí způsob, jak ji zase obnovit a udělat nový funkční ekosystém podobný původní prérii (což je taky v podstatě pastvina, akorát s divokým turem - bizonem jako klíčovým druhem namísto domácí krávy), tak jednou přijde den, kdy tam už nevypěstují nic. Konec.
Existuje projekt jednoho vědátora, který pomocí pasení stád, která migrují jako to vždycky dělala divoká zvířata, aby nadměrně nevypásla jedno místo, postupně dokázal i ze zničené suché krajiny udělat úrodnou. Toto by mohla být cesta jak znovu postupně zúrodnit půdu (trus dobytka je nejlepší hnojivo) a přitom mít dostatek jídla (masa). Žádné stupidní "go vegan". Veganství je naprosto zcestné. Vyškrtnutím velkých býložravců z krajiny se právě nezadržitelně, zákonitě stane to, že se do půdy nevrací žádné živiny z trusu zvířat, tímpádem post-apo pustina je jen otázkou času. Kravský trus nejde rozhodně nahradit lidským. Dokonce i trusy různých býložravců mají různé vlastnosti a na udržení co nejlepšího funkčního ekosytému je potřeba vybrat druhy, které jsou v daném místě původní nebo hodně podobné původním. U nás to dobře ukazují Milovice a "pratuři" a "prakoně".

Až na ten šrot... souhlasim. Jen vysavaji pudu a nic ji nevraci. Nikdy drive jsem ty "pouste" plne krav nevidela a ani jsem si to nedokazala predstavit.
Blby dieselgate VW atd. jsou kapky v mori a nekdo vyda clanek o skodlivosti chovu domacich mazlicku

Proste blbost a muj pes je moje zasoba masa, kdyby padla lavina. O tom jsem ho informovala hned jak povyrost, at vi na cem je.

Přidejte reakci

Přidat smajlík