LukášMysliwiec

XXX.XXX.236.188
Dobrý den, mám doma skoro 5 měsíční štěně Německého špice středního a rád bych se zeptal, jaké granule by jste doporučili. Krmíme Brit Care Puppy ale ty mu ani zdaleka nesedí. Má po nich špatné a smradlavé výkaly a špatnou srst. Tak bych se rád zeptal, zda nevíte o nějakých relativně kvalitních granulích za rozumnou cenu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Simpsons puppy, N&D low grain adult.
Dá se i Barking heads, Wolfsblut, i nějak kolem té stovky, kvalita úplně jinde než BC.
Má rýži nebo brambory ?
http://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_psy/granule_pro_psy/farmina/medium/574274
Simpsons tamtéž nebo zoohit.
LukášMysliwiec

XXX.XXX.236.188
Jak to myslíte jestli má rýži nebo brambory?

No které BC má ? Puppy jsou salmon&potato a jehně s rýží.
Možná je špatně ryba, možná rýže. A třeba mu vadí kuře, které je u puppy receptur BC všude.
LukášMysliwiec

XXX.XXX.236.188

Prašť jak uhoď Bonus kukuřice.
Může to dělat jen kuře, ale tipuji celkově "nekvalita".
Jak dlouho Vám vydrží 15kg ?
Podle mě jsou nejlepší granule viz obrázek. Minimum odpadu ze psa, perfektní srst atd. Prostě pro mě samá pozitiva.

Zdenda1987
napsal(a):
Podle mě jsou nejlepší granule viz obrázek. Minimum odpadu ze psa, perfektní srst atd. Prostě pro mě samá pozitiva.
Nemáte tam trochu moc fosforu ? ;-).

mě zajímá, jak dlouho ten Brit vydrží, tak, aby zasytil a stíhal vyživit kožich, kosti, svaly, hlavu...což teda ani nestíhá
Ono je to většinou tak, že levného se musí dát hodně
Simpsons puppy je kvalitou docela jinde, kilo stojí přes 90kč, ale dávka je 100-150g.
Když počítám horní hranici,165g pro psa v dospělosti desetikilového, pytel - 72 dní.
Neberte to takto přesně, jen pro představu - kvalitní krmení mám za 16kč na den.
To není tak zlé, ne ?
Maso by bylo úplně nejlepší, při té skladnosti psíka si můžu dovolit krmit i svíčkovou. Orientačně se dává 4-6% aktuální váhy psa, pro štěně spíše to větší množství. Vařenou bramboru nebo řepu, mrkev. Křidélko, hřbet, malá rybka. Ani drahé, ani pracné.
A pak je kategorie majitelů psů, kteří už neví co by, tak dáváme maso i granule.
Těmi Simpsons živím dospělou pitbulí potvoru a je pěkná.
Se musím pochválit
Střídáme s ND, Purizon.

Megííí: mám otázečku, určitě máte ty simpsons granule proklepnuté- co to je minerální látky a vitamíny, to jsou ty přídatné látky uvedené dál? rozhlížím se po granulích, konečně jsme zdolali pytel markusek- spíš rozdali jako pamlsky (naší princezně z misky moc nejely) teď máme na košt carnilove losos- o něco lepší.

Ano, jsou to ty látky uvedené dál
některé značky dokonce přímo do složení uvádí jednotlivé.. asi takto:
oves, brokolice, pentahydrát měď, borůvky, chondroitin
musím říct, že ty Simpsons jsou naprosto něco jiného než vše ostatní..takové akorát
ND super, jen už jich bylo moc, Purizon trošku suché jakoby..nevýrazné jehně, ryba dobrá.. Wolfsblut štěněčí dobré, Petkult a Lukullus už tolik ne (asi rýži nemáme rádi)..
ale Simpsons.. kočky nastoupené u barelu, ráno, večer.. už se to tu jí asi měsíc a pořád chutná.

Hm, teď koukám na ten purizon, upoutala mě akcička na 3kg různých příchutí... ryby, black a., jehně a losos. a protože se mi nechce platit poštovné koupím i ty simpsons- jaké u vás jedou? dělají se i v menším balení?
lucaxd

XXX.XXX.10.197
LukášMysliwiec
napsal(a):
Pardon tak ne Brit care ale Brit Premium přímo tady tyhle...
Tam je pšenice, to je pro štěndo nepříliš dobré, šup o řadu víš britcare, co jsem komunikovala s tehdejsimi zakazniky britcare je takova zlata stredni cesta, která ve velkém množství sedne. :) špatná srst může být i ze slabe alergie na kurecí..zvolila bych řadu salmoon potato, puppy :).

Menší právě nemají a puppy jsou jen lososové, teda tady u nás
dospělácké jsem ještě nekoupila, počítám, že nebudou tak "masové", asi
zoohit má poštovné od 600 nebo tak a bitiba zas nižší ceny.. strašně vtipně mají akce - nedá se to vysledovat, fakt náhodně.. samozřejmě se nikdy netrefím

lucaxd
napsal(a):
Tam je pšenice, to je pro štěndo nepříliš dobré, šup o řadu víš britcare, co jsem komunikovala s tehdejsimi zakazniky britcare je takova zlata stredni cesta, která ve velkém množství sedne. :) špatná srst může být i ze slabe alergie na kurecí..zvolila bych řadu salmoon potato, puppy :).
Tam je ale kuře také - přírodní chuť, kuřecí tuk.

Jak řekli, tak udělali- koupeno, jestli to ta šišatá kebule nebude žrát, tak jí to tam budu cpát druhou stranou .

napsal(a):
Jak řekli, tak udělali- koupeno, jestli to ta šišatá kebule nebude žrát, tak jí to tam budu cpát druhou stranou .
Tak co, čekám recenzi.. z jakékoli strany.

napsal(a):
Tak co, čekám recenzi.. z jakékoli strany.
Tak je to doma. Simpsons jsou mastné kuličky- velikost jako do mlíka. Purizon lupínky- taky bych to zalila mlíčkem a posnídala...
Z každého jsem jí dala hrstičku, snědla- to ona neznámé granule žere vždy, máme spíš problém je žrát furt, a jelikož koukala tak dostala do misky a sežrala jen lupínky - Purizon(ovci a lososa+ hovězí).Za mě : chuťově je to skoro vše stejně slané, křupavost taky stejná, pokud je tam ryba i to chutná jako ryba...tak asi tak u nás dopadla degustace.