pesanbaskerbil
XXX.XXX.158.2
Ahoj mam pul rocni stene krizence, problém je v tom, ze si hraje s ostanima psama hrozne neomalene. litá, vrčí, tady by to ještě slo, ale on se do nich vždy zakousne a vylozene skube. třepe s nima. neuklidni ho, ani když jiny pes zaknuci. v tu chvili ho stahuju ze hry, ale vždy mi bylo receno ze stene timto nauci hrat si ze sourozenec zaknuci a stene pozna ze to prepisklo no ale tenhle.. NIC. :D
jak ho tedy naucit hrat si s citem?
Uživatel s deaktivovaným účtem
A jak si hraje s hračkou, a Vy se psem ?
dejte mu náhradní trhací zábavu - doběhni pro klacek a rozcupuj ho, to se může
a ke psům se půjde pak v klidu.
pesanbaskerbil
XXX.XXX.158.2
Hrajeme si na pretahovanou, rad lita, ale nehonim ho s hrackou, to ne. rad mi nosi hracky do klina a chce se pretahovat, to uplne taky mlati hlavou a snazi se hracku rozcupovat. bohužel i po hodinove hre na cupovanou pak jde a zrasí dalšího psa.
s hrackou, kdy si hraje sám tak s ní mlátí hlava nehlava. vlastne me napada, ze si tak hraje i se pásma, zakousne se a drzi, pripadne i pak skube hlavou. mam si s nim tedy radeji hrat jinak?
pesanbaskerbil
napsal(a):
Hrajeme si na pretahovanou, rad lita, ale nehonim ho s hrackou, to ne. rad mi nosi hracky do klina a chce se pretahovat, to uplne taky mlati hlavou a snazi se hracku rozcupovat. bohužel i po hodinove hre na cupovanou pak jde a zrasí dalšího psa.
s hrackou, kdy si hraje sám tak s ní mlátí hlava nehlava. vlastne me napada, ze si tak hraje i se pásma, zakousne se a drzi, pripadne i pak skube hlavou. mam si s nim tedy radeji hrat jinak?
Tak v tom případě dopuručuju jako "partnera na hraní" najít většího psa, který je rozumný a umí si zjednat respekt...bude umět tomu vašemu trdlu říct, že tohle už je moc...nebo pokud znáte někoho v okolí, kdo má pohodovou smečku, tak venčit s nima...u nás to byly 3 feny akity...a to jste měla vidět, moje malá feňule byla jak vyměněná...byly na ní "přesila" tak jí ani nenapadlo se chovat neslušně, to samé, když jsme přijeli ke známé na statek, měla dvě berňačky a jednoho berňáka...zato na bearded kóliáka, který byl prostě troubík si dovolovala docela dost, musela jsem jí i okřiknout, když se moc rozdováděla...prostě jak našla nějakýho neprůbojnýho troubu nebo psa, který nebyl tak temperamentní a divokej jako ona, tak po něm šla...až mě taková verva u štěněte překvapovala a musela jsem jí docela dost korigovat...
pesanbaskerbil
XXX.XXX.209.86
napsal(a):
Tak v tom případě dopuručuju jako "partnera na hraní" najít většího psa, který je rozumný a umí si zjednat respekt...bude umět tomu vašemu trdlu říct, že tohle už je moc...nebo pokud znáte někoho v okolí, kdo má pohodovou smečku, tak venčit s nima...u nás to byly 3 feny akity...a to jste měla vidět, moje malá feňule byla jak vyměněná...byly na ní "přesila" tak jí ani nenapadlo se chovat neslušně, to samé, když jsme přijeli ke známé na statek, měla dvě berňačky a jednoho berňáka...zato na bearded kóliáka, který byl prostě troubík si dovolovala docela dost, musela jsem jí i okřiknout, když se moc rozdováděla...prostě jak našla nějakýho neprůbojnýho troubu nebo psa, který nebyl tak temperamentní a divokej jako ona, tak po něm šla...až mě taková verva u štěněte překvapovala a musela jsem jí docela dost korigovat...
Diky moc takze do steneci skolicky uz asi ne ze. Tam prave kdyz byl malej tak rasil ostatni stenata a myslela sem, ze se nauci hrat si s ostatnima, ale asi ne no.
ach jo, tak najdeme nekoho vetsiho. prosblem je ze on sam je dost velkej, ale hrozne rychlej a mrstnej.
Možná mě ostatní ukamenují, ale velmi dobré zkušenosti mám v tomto ohledu se stafordy, pokud jsou dobře vychovaní, tak je to pes, který si rád pohraje se psy, který rád něco dělá, který je rychlý, obratný, ale zároveň to není nějaká slečinka a nebude se hroutit z toho, že je nějaké štěně drsnější, alespoň "tvrdé" hry mojí malé madam tihle psi snášeli s přehledem, navíc jí za chvíli svým temperamentem vybili energii, takže pak už ani nebyla tak divoká...nevím, zda je to náhoda, my měli za kámoše dva a oba byli super...
napsal(a):
Možná mě ostatní ukamenují, ale velmi dobré zkušenosti mám v tomto ohledu se stafordy, pokud jsou dobře vychovaní, tak je to pes, který si rád pohraje se psy, který rád něco dělá, který je rychlý, obratný, ale zároveň to není nějaká slečinka a nebude se hroutit z toho, že je nějaké štěně drsnější, alespoň "tvrdé" hry mojí malé madam tihle psi snášeli s přehledem, navíc jí za chvíli svým temperamentem vybili energii, takže pak už ani nebyla tak divoká...nevím, zda je to náhoda, my měli za kámoše dva a oba byli super...
Můj pes je přesvedčenej že bullové jsou nejlepší kámoši. Hlavně teda fenky.
Jinak mně psa ještě solidně srovnají feny co měli štěnata (a třeba si majitele jedno štene nechali), těm stačí pohled, nebo štěknout.
Evv
napsal(a):
Můj pes je přesvedčenej že bullové jsou nejlepší kámoši. Hlavně teda fenky.
Jinak mně psa ještě solidně srovnají feny co měli štěnata (a třeba si majitele jedno štene nechali), těm stačí pohled, nebo štěknout.
Tak feny obecně si většinou mezi mládenci umí zjednat respekt a pokud bude fena dostatečné velikosti (i když i menší holky kolikrát srovnaj do latě podstatně větší psí pány) a nebude to bázlivá holka, která se hned stáhne, tak by to mohlo být fajn...navíc, když má fena zkušenost se psími výrostky a není to vysloveně netykavka, co psy nesnáší (jako ta moje), tak je to taky dobrá výchovná pomocnice...
Přesně, chce to kámoše, co bude stejně nebo víc prdlej. Já mám dobrou zkušenost se psama typu bull, ridgebackama a boxerama.
Taky doporučuji fenu nějakého většího houževnatého plemene, nám psa puberťáka srovnala fena boxera. Dala mu takovou čočku, že už by si nějaký otravování nedovolil, ale hráli si normálně. Na normální hry bych pak vybírala Bull psy, nebo velká plemena, a s malými bych ho hrát nenechala (třeba jen na vodítku, abyste ho mohla kdykoliv stáhnout), třeba z toho vyroste. Můj si taky nejraději hraje s Bull psy, jsou rychlý, můžou se vzájemně valchovat, a nejsou to cíti.
Kříženec jakých plemen? teda cca?
"ale vždy mi bylo receno ze stene timto nauci hrat si ze sourozenec zaknuci a stene pozna ze to prepisklo"
no, teoreticky a jak které, dle povahy, a hlavně v ranném věku...
"Možná mě ostatní ukamenují, ale velmi dobré zkušenosti mám v tomto ohledu se stafordy, pokud jsou dobře vychovaní, tak je to pes, který si rád pohraje se psy, který rád něco dělá, který je rychlý, obratný, ale zároveň to není nějaká slečinka a nebude se hroutit z toho, že je nějaké štěně drsnější, alespoň "tvrdé" hry mojí malé madam tihle psi snášeli s přehledem"
jako obecné doporučení blbost...ono ti to fungovalo, protože "malá slečinka" a ne velký "lovící a zabíjecí" (protože přesně tohle pes zadavatelky dělá) pes-samec. Takže teoreticky by to mohlo ze strany bulla fungovat. pokud by zadavatelka fakt našla ale echt vyrovnané zvíře. Ale i tak by jí to nemusela fungovat ze strany jejího psa, kterého by to, že nemá navrch, mohlo dovést ke zcela vážné agresi (ale to si musí zvážit zadavatelka, ta zná svého psa).
Upřímně, pokud je to tak, jak mi vyznívá z úvodního příspěvku, tak bych mu tuto "hru" (ne přítomnost jiných psů, to ne) zcela zatrhla, vyřádit se může se mnou a psa bych zaměstnala, zaměstnala a zaměstnala...energie se dá vybít i jiným způsobem, ne jen lovením psů a přetahováním se o něco...
Možná mě ostatní ukamenují, ale velmi dobré zkušenosti mám v tomto ohledu se stafordy, pokud jsou dobře vychovaní, tak je to pes, který si rád pohraje se psy, který rád něco dělá, který je rychlý, obratný, ale zároveň to není nějaká slečinka a nebude se hroutit z toho, že je nějaké štěně drsnější, alespoň "tvrdé" hry mojí malé madam tihle psi snášeli s přehledem"
jako obecné doporučení blbost...ono ti to fungovalo, protože "malá slečinka" a ne velký "lovící a zabíjecí" (protože přesně tohle pes zadavatelky dělá) pes-samec. Takže teoreticky by to mohlo ze strany bulla fungovat. pokud by zadavatelka fakt našla ale echt vyrovnané zvíře. Ale i tak by jí to nemusela fungovat ze strany jejího psa, kterého by to, že nemá navrch, mohlo dovést ke zcela vážné agresi (ale to si musí zvážit zadavatelka, ta zná svého psa).
Asi jsem zapomněla napsat, že bych ani svojí slečinku nepustila k bull psovi, kterého dobře neznáme...a hlavně musím znát dobře majitele...kterému věřím, že svého psa dobře zná a ví, jestli je možné malou slečinku nebo pubertálního dorostence k jeho psovi pustit...
Takže bull pes super kámoš, ale ne nějakej cizí, o kterém nic nevím...
A teď napíše: mám 40kg pitbulla kříženého s bernardýnem
![]()
nevidím to jinak než psa sakra unavit a pak až jít za kamarády a nepustím ho blíž pokud není v pohodě
náznak "lovu" a jdu pryč - dál od jeho zájmu
ono mu to dojde
stejně jako se učí odchod z domu - skáče, cpe se do dveří - nejdu
sedne si, navleču obojek - jde se
takže asi úplně zapracovat na ovladatelnosti.. cvičák není jen školka a některé snad mají i 1. a 2. stupeň.. malá štěňátka a "balíci".