Uživatel s deaktivovaným účtem
Pravděpodobně za to může vláknina
acana má také dost, acana large breed úplně mimo.. dobře je do 3,5 procent vlákniny
příliš tuku, luštěnin a proteinů také není dobře stravitelné
proteinů bývá ok tak do 35, spíše méně trochu, takže u některých značek vezmu adult receptury
vhodné krmení: canagan, devoted, simpsons puppy, essential = stejná krmiva
n&d adult chicken, codfish - trocha obilí místo brambor, jinak jsou stejné, n&d grain free bez obilnin, barking heads puppy je na výběr také více druhů
jsem pro bramborová a ovesná krmiva
všichni mají malé balení, kromě simpsons puppy.
Souhlasím s megííí. Navíc zkušenosti naše i spousty dalších - pokud se vám pes po... z Orijenu, tak z Acana taky. Radši něco lehčího.
Markéta80
napsal(a):
Takže 5% vlákniny je moc
Laxativní účinky, to se ví.
Pokud psa nakrmím krmivem Edenem (polovina maso,41% proteinů,3% vlákniny), je ok. Když dám Acanu large breed puppy (obsah masa podobný,33% proteinů,7% vlákniny), nedopadne to dobře. Orijen puppy 38% protein,7% vláknina, výsledek stejný jako u Acany. To samé je u některých Taste of the wild.
Takže podle mě to není ani masem, ani bílkovinami. Hodně tuku bývá též problém.
I kdybych na to zkusila psa pomalu zvykat.. no ale proč bych to dělala.
Vláknina = antinutriční látky, ke kterým jsou navíc štěňata a mladí psi vnímavější.
Tyhle látky znemožní vstřebávání zinku, hořčíku, železa a vůbec všech živin, včetně proteinů, tuků.
Má i jednu dobrou vlastnost. Potrava pro střevní mikroflóru, přátelské bakterie... peristaltika střev.. Ale v nějaké rozumné výši. Jinak potrava projde moc rychle a napáchá víc škody než užitku.
Větší množství (5-10) vlákniny pomáhá u hubnutí. Vláknina zabrání enzymům se na potravu vrhnout, takže jí pes nestráví tolik. Váže vodu, tak se pes cítí sytý. Ale teda až budu chtít zhubnout psa, dám mu maso a malé množství přílohy v podobě nějaké normální zeleniny, a ne granule, protože bych se pak koukala na ubývání svalů, a to nechci.
To je asi tak ten důvod, proč furt nadávám na hromadu luštěnin, obilí, vlákniny, a zvlášť u štěňat.
Výrobci říkají - luštěniny mají nízký glykemický index, jsou tedy vhodnější než obiloviny.
Ano, mají. Souhlasím. V syrovém stavu ale, nikoli v granulích.
Když ty potraviny uvařím, luštěniny opravdu vyhrávají - mají jen poloviční GI co brambory a rýže. Pokud ale to samé projde extrudací, je GI stejný. Takže ani tady nevidím výhodu.
A protože tohle jsem si celé posbírala různě po netu, v knihách, a vymyslela, sesmolila to dohromady, tak se také můžu plést
doporučuji si informace ověřit. Ne na psu
Právě že nepřibírá , jo je tam málo tuku ale to je u ní plus, moc tučné nemůže a když jsme jí zvedla krmné dávky tak z ní padají fakt hromady a po týdnu ani gram . Starší snese asi vše, i orijen měla, je fakt že po něm kadila hodně ale acana jí seděla dobře, tu jsme u mladší ani nezkoušela . Jediné co vím tak fakt nic kuřecího to je do 24h jasně vidět a asi jí vadí i rýže. Jenže ted sice nemá ty šílený průjmy ale super t taky není, navíc váhově stojí a jde z ní fakt velké množství. Zkoušela jsme jiné a týden ok, pak průjem ale taky v ty dny začala poprvé hárat tak to ted pomalu zkouším zase jestli to bylo krmivem ale u ní je vzdy ta změna okamžitá. Ale to na čem byla do ted a alespon nemá každou chvilku průjem tak má 5% vlákniny a asi jí to taky nesedí když toho z ní jde tolik Bude jí rok a ideálně aby ještě to 1kg přibrala Vařenou stravu taky nesnese, asi jí převedu na stravování pránou
Markéta80: mám v tom mírně řečeno zmatek. Co teď jí ?
napsal(a):
Markéta80: mám v tom mírně řečeno zmatek. Co teď jí ?
Ted má yoggies jehně s rybou. Do včera mega hromady , od ráno dostává méně, za den 70gr, cca 1/3 platinum jehně a od poledního venčení kadila mnohem méně. Prve platinum měla týden a ok jenže jak začala hárat tak měla 3 dny průjem tak jsem jí raději vrátila yoggies po kterých váhově stojí ale zatím jediné které má dlouhodobě a ok, ještě tady mam platinum iberico ty jí možná sednou lépe. V dubnu po kapačkách 1,9kg a to vypadala hodně špatně, jen kosti a ted má 3kg a už vypadá i trošku masitě Wolfsbluty jí něčím vadily, ale měla fakt hodně druhů tak netuším co jí vadilo Starší naopak wolfsblut seděl dobře. Vetrinářka řekla at zkoušíme a pokud nic tak je teda dieta od hillsu což nechci. Byla na tom asi 6 týdnů, sice nabrala ale taky občasný průjem byl i když max 1 den.
Po jaké době od konce hárání na očkování? Ještě nemá vzteklinu
Proč jí prostě nedáte monoproteinové krmivo
yoggies - guláš, tuna vlákniny, navíc lisované (někteří neumí dobře strávit), a pro malého psa nedostačující, hlavně, když má tedy přibrat
wolfsblut byste musela dát fakt nějaký neznámý druh masa (klokan, kůň), jinak asi zas nezjistíte nic...monoprotein znamená jedno zvíře - jeho maso i jeho tuk
nic jiného Vám nezbývá, když nechcete syrové maso
z mé poslední výpravy po faktech o krmivech - jehněčí je v granulích nejméně dobře stravitelný druh
což jsem si vyzkoušela i u nás, akorát jsem nevěděla proč
co konzervy ?
Syrové odmítá, vařené sežere ale skoro průjem, konzervy to samé. Wolfsblut jediný sedl byla koza jenže to změnili a už to nemůže . četla jsme že na trávicí potíže yoggies sedí a jde to ale nepřibrala nic moc a moc odpadu takže je jasné že jí to nesedí jak by mělo. Já myslela že jehně je nejlepší . dle starší se orientovat nemůžu, té snad sedí cokoliv , mladší sežere taky cokoliv a s chutí ale pak venku i když mě přijde že je to lepší než dřív, jestli věkem?
Jednodruhové? To jsme našla Marp jehněčí? Jinak co koukám je ve všech víc druhů, koukala jsme na barking a s kachnou je i pstruh?N&D měl od chovatelky a do týdne právě to celé začalo ale měla kuřecí Doma mam ještě od barking tiny paws jehněčí ale s rýží?
BH fusspot - losos, BH turkey delight - krůta + losos olej, Marp salmon - losos + vejce
Syrové odmítá ? Houby. Nemá hlad.
Takže jehněčí nebrat? Je lepší klasická řada než ta tiny paws?
prostě nechce, začne před tím couvat a štěkat je to dlouho, veterinářka říkala že to může být i něco vrozeného ale krev měla v tom dubnu ok, jen jí vyšel zánět tak měla atb a od té doby je to mnohem lepší ale ideální to není je teda pravda že hubená už není ale přibrat by mohla, j to taková atletka
Neříkám jehně nebrat, jen že není tak hodnotné.
Couvání a štěkání máme doma furt. Dám kus prasete, ona to vytáhne z misky a řve. Odtáhne to kus dál a nadává. Zadupe to tlapou do lina. S kachnou dělá horší věci. Skáče na misku, schová křídlo do pelechu nebo pod stůl a štěká. Jako by to nebylo k jídlu. Ale nakonec to sní. Protože ví, že je to k jídlu.
Nepřijde Vám divné, že vařené sní ? Vařené není "divočina". Syrové jí musí někdo vysvětlit. Půjčte si psa, který ukáže, že je to normální, stejně jako dosud granule.
Vařené sní ale zvracela a skoro průjem, vždy až granule jí to srovnalo, jen nevíme co jí vadí , kuře mám ověření, po rýži taky nic moc ale jestli je tam ještě něco? U wolfsblutu nevím co jí vadilo, jediné co snesla byla koza a kůn. Ona i šíleně hltá, ted je to ok, má protihltací a musí se snažit tak to žere delší dobu Je pravda že s jedním druhem masa asi moc neměla, až ted ty platinum co jí míchám s yoggies a najednou kadí fakt méně a jen doufám že jí nerozhodí očkování
napsal(a):
BH fusspot - losos, BH turkey delight - krůta + losos olej, Marp salmon - losos + vejce
Syrové odmítá ? Houby. Nemá hlad.
, houby jako fakt houby nebo houby jako tak prd?
Naše štěně totiž houby v lese žere, najdu hříbek a musím chvátat posbírat kamarády kolem, protože mi je okusuje a nestydí se mi je ožírat i v košíku...
napsal(a):
, houby jako fakt houby nebo houby jako tak prd?
Naše štěně totiž houby v lese žere, najdu hříbek a musím chvátat posbírat kamarády kolem, protože mi je okusuje a nestydí se mi je ožírat i v košíku...
Jako že nic, jo
tomu říkáte furt štěně, ale mně připadá jako kombajn ![]()
myslím, že houby by to jíst nemělo... ale jako máte to dobré - pes žere - jsou tam houby
to je nuda, ne ? sbírat houby a ne hledat houby.
Teprve jí bude v září rok- prostě mimino, štěně.
Štěně žere, ale jen to, co chce, co uzná za " k žrádlu" momentálně mě uvádí v šílenstí s padanýma jablkama- lehne si pod strom a tlačí to do sebe, že nestíhá ani kousat, jak má potom se do ní vejít večeře, no vejde.
Houby (letos nuda, snad se to rozjede) moc nehledám, fakt sbírám, mám na to kouzelnej les.
Po jablku vytráví, děsně, už je radši nejím, protože pak potřebuju arašídové máslo nabírat milou, pak blbý pocit, že budu sud, tak si dám jablko, no a zas mám hlad..
kouzelný les, jasně, já Vám to věřím, a o Černobylu jste slyšela ?
napsal(a):
Po jablku vytráví, děsně, už je radši nejím, protože pak potřebuju arašídové máslo nabírat milou, pak blbý pocit, že budu sud, tak si dám jablko, no a zas mám hlad..
kouzelný les, jasně, já Vám to věřím, a o Černobylu jste slyšela ?
Slyšela, na 1. máje nás opláchl černobylský deštík...
Tak já jdu do toho lesa, ale není to letos ono...
Takové fotky by mělo být trestné ze zákona, zveřejňovat ...jako ať můžeme na té naší moravské sahaře tiše závidět .
Jsem se musela smát, byli jsme na procházce v lese i zastavil u nás mladý pár, prý kam tady nejlépe na houby...tak dím, že tady, u nás (v Beskydech), nejlépe do Čech...
napsal(a):
Teprve jí bude v září rok- prostě mimino, štěně.
Štěně žere, ale jen to, co chce, co uzná za " k žrádlu" momentálně mě uvádí v šílenstí s padanýma jablkama- lehne si pod strom a tlačí to do sebe, že nestíhá ani kousat, jak má potom se do ní vejít večeře, no vejde.
Houby (letos nuda, snad se to rozjede) moc nehledám, fakt sbírám, mám na to kouzelnej les.
Naší taky v září rok , utíká to...
Markéta80
napsal(a):
Ještě dotaz, když má velké průjmy z kuřecího a ted mam potvrzenou i rýži je velká šance že bude vadit i jiná drůbež? Jestli jí nebude vadit i ta krůta
Pokud kuře tak kuře, to ani me nenapadlo že by znamenalo alergii i na ostatni drůbež a to dokážu vymyslet v tý hlavě kde co.(urážka to není)
napsal(a):
Pokud kuře tak kuře, to ani me nenapadlo že by znamenalo alergii i na ostatni drůbež a to dokážu vymyslet v tý hlavě kde co.(urážka to není)
Kuře je ale taky drůbež pokud by jí vadila veškerá drůbež tak pak ten výběr je hodně malý . Starší nevadí nic jenže ta už toho tady má na dojedení docela dost,2kg pes toho moc nesežere
Markéta80
napsal(a):
Kuře je ale taky drůbež pokud by jí vadila veškerá drůbež tak pak ten výběr je hodně malý . Starší nevadí nic jenže ta už toho tady má na dojedení docela dost,2kg pes toho moc nesežere
Takto to nefunguje
problém je s bílkovinou, má nějaké složení, mol. hmotnost, ...
bílkovina je třeba lepek
a pak se ještě lepek v pšenici a žitu liší složením aminokyselin
no a některé obilniny lepek nemají vůbec
takže pes "alergický" na "pšenici" může jáhly
docela si umím představit alergii na maso damana a zároveň s tím na slona, jsou příbuzní...ale pak by teda nešlo jíst myši, morčata, hrochy, chlupatce.. savce ?
existují zkřížené alergie (podobné úseky seskupení aminokys.), ale ne takto "drůbež"
např. bříza + jablko mají dost společného, korýši + hmyz + roztoči.
rapotacka11
napsal(a):
Já měla psa (NO), který syrové maso nevzal do huby.
Jen drštky.
Fena, ta zase když granule, tak jedině jehněčí Nutram.
Co kdyby fena byla alergická na jehněčí ?
napsal(a):
Takto to nefunguje
problém je s bílkovinou, má nějaké složení, mol. hmotnost, ...
bílkovina je třeba lepek
a pak se ještě lepek v pšenici a žitu liší složením aminokyselin
no a některé obilniny lepek nemají vůbec
takže pes "alergický" na "pšenici" může jáhly
docela si umím představit alergii na maso damana a zároveň s tím na slona, jsou příbuzní...ale pak by teda nešlo jíst myši, morčata, hrochy, chlupatce.. savce ?
existují zkřížené alergie (podobné úseky seskupení aminokys.), ale ne takto "drůbež"
např. bříza + jablko mají dost společného, korýši + hmyz + roztoči.
děkuji za vysvětlení. BH menší než 2kg není? když vadí rýže bude vadit i hnědá? Mam tady ještě neotevřené balení BH tiny paws jehněčí tak jestli to vůbec zkoušet? Platinum jehně mam potvrzené že nemůže a je v tom rýže ale v BH je hnědá tak ejstli je v tom rozdíl nebo vůbec nezkoušet a dát něco s bramborem. Yoggies jí průjem srovnal ani ne za 24h jenže po něm skoro nic nepřibere Mam tady vzorky BH kachny nebo je lepší ta krůta nebo rybí?
Markéta80
napsal(a):
děkuji za vysvětlení. BH menší než 2kg není? když vadí rýže bude vadit i hnědá? Mam tady ještě neotevřené balení BH tiny paws jehněčí tak jestli to vůbec zkoušet? Platinum jehně mam potvrzené že nemůže a je v tom rýže ale v BH je hnědá tak ejstli je v tom rozdíl nebo vůbec nezkoušet a dát něco s bramborem. Yoggies jí průjem srovnal ani ne za 24h jenže po něm skoro nic nepřibere Mam tady vzorky BH kachny nebo je lepší ta krůta nebo rybí?
Nemůžete mi toho psa na tři dny půjčit ?
Jediné, co to dokáže vyřešit, je eliminační dieta.
Granule nejsou eliminační dieta. Naškrábejte králičí maso, přelijte jej vařící vodou, dejte do misky a jděte pryč.
Hnědá rýže je rýže zbavená slupky, bílá rýže je oloupaná úplně od všeho. Furt rýže. Ale nevíte, jestli to není jehněčím, že.
Nahoře píšete, že Yoggies dělá velký odpad, s mícháním s Platinum se to zlepšilo.
Takže Yoggies nesedí, samotné Platinum teď zas říkáte, že nemůže.
Psovi bude rok a ještě pořád nevíte co má jíst. Neblbněte. Fakt ale.
Značku N&D jste vyřadili, protože jste měli kuřecí a to dopadlo špatně.
Oni ale mají čistě rybí recepturu. A vůbec bych se nebála dát low grain. BH bych zkusila fusspot. WB wild pacific.
Upřímně, žádné granule bych k ní nepřiblížila ani na metr.
Po všem vařeném měla průjem nebo zvracela Jo yoggies moc odpadu a dokud k tou měla platinum jehně 30% ok jak jsme zvedla na 50 a 50 % průjem tak ted má 2 den jen yoggies a ok ale kadí zase hodně na objem . To je fakt že N&D měla štěněcí kuřecí a tím to vše začalo . Wolfsblut ne tam jí vadí něco celkově, protože měla skoro všechny receptury a do týdne max průjem Docela jí seděl carneewal jehněčí ale pak právě masivní průjem ale z krve že je tam zánět takže nejspíš někde něco olízla. Yoggies by jí seděl průjmy nemá ale ideální to není. Je to týden co se dostala na stůl a pustila se do vařeného květáku Ona žere s chutí ale vařené s mrkví což by jí měli spíš stavět tak nikdy to neměla pevné ale s bramborem určitě výsledek lepší než jen rýže
Neřekla jsem, ať to vaříte
prostě kdyby nechtěla škrábané maso, přelije se horkou vodou
zánět vyrobíte znovu, když budete zkoušet a zkoušet a zkoušet.
Markéta80
napsal(a):
Syrové žrát nechce, raději jde vylizovat misku od druhé feny .
1) odstraním misku druhé feny
2) budu zkoušet granule
a riskovat horší verze reakcí na potraviny, trávy a roztoče, zánět žaludku, střev a podobně
tipy na granule tu máte, je to na Vás, Váš pes
hodně štěstí.
Milá paní Markéto. Náhodou jsem se dostala ke kočce, bylo to asi ještě téměř kotě, byla gravidní a zároveň příšerně začervená. Byla vyčerpaná, vystresovaná a hladová. Měla asi tak 100 klíšťat. Z prvního krmení, co jsem jí dala, se neskutečně rozprůjmovala. Plus do toho jsem ji potřebovala odčervit... Nejlíp taky v dohledné době naočkovat, taky jsem ji musela koupat, protože měla svrab a plíseň.
První krmení, co jsem jí dala, bylo vařené kuřecí, obrané libové plus polévka bez tuku. Přesto to to její trávení nedalo. Myslela jsem si, že je to stresem, o nějakých alergiích na maso jsem v té době nic nevěděla. Vytrvala jsem, časem se to zlepšilo, i jak se dala do kondice, tak jsem si říkala, zkusím jí dát trochu mletého hovězího, aby nabrala a plus bude živit ta koťata, znovu, průjem, pak průjmovala nějaký čas i po tom kuřecím, na které si už zvykla, byla jsem z toho taky zoufalá. Ale jediné, co bylo potřeba, bylo vytrvat, měnit pomalu. Střevní flóra se upravuje i několik měsíců, zvlášť po různých chemikáliích nebo nemocech. Nakonec jsme to po nějaké době zkusily znova, po čase mohla žrát všechno, granule měla ráda acanu - dřív měli pro kočky jen 3 receptury adult, kitten a light. Měla ráda kafe s mlíkem a loupáček. Občas jí někdo dal sušenku. Jedla všechno a ráda.
Myslím, že jde jen o to, se rozhodnout a chvilku vydržet. Pokud si nejste jistá těmi alergiemi, velmi doporučuji začít od králíka. Normálně už prodávají v každém supermarketu. Není skoro vůbec tučný, že byste se musela bát třeba že by vadil ten tuk.
Nic se nestane, když ji pár dnů i pár málo týdnů budete krmit jen masem. Postupně pak pomalu zkoušet a zachvíli to bude.
No nemůžete teď ten dva tak, tři dny jinak, čtvrtý den vylízat misku, desetkrát za den dostat piškot nebo jiný pamlsek.
Moje fenka měla otravu z toxinů z bakterií že splašků, při zátopě, taky to bylo těžké a nezbláznili jsme se z toho. Taky z ní šly hleny a krev, nic moc v sobě neudržela...
Spousta psů je jen zničených z roků na jedné značce granulí.
Ale všichni se fakt nakonec shodnou na tomhle. Že začátku vytrvat.
Zkuste pohledat, chodila sem paní s nickem Felow, ta by Vám mohla hodně poradit. Její pejsek měl problémy několik let a přesto to nakonec zvládli.
Děkuji za zprávy, je to těžké jenže přece jí nenechám průjmovat několik dní , navíc jak se to začne zhoršovat tak jí tak přece nenechám . Jen vědět co vše jí vadí . Možná toho bude víc než si myslím Navíc je popel a co najde hned do pusy což taky neprospívá Je fakt že věkem se to asi lepší, dřív léčba průjmu min týden ted se to dá zvládnout do 24h. Možná jí vadí když je tam víc tuku jenže když je tuku málo váha stojí Je mě jasné že to chce čas ale nechat jí zvracet a průjmovat , konečně má 3kg takže hubnout nemůže Občas průjem měla i na veterinární dietě
Markéta80
napsal(a):
Děkuji za zprávy, je to těžké jenže přece jí nenechám průjmovat několik dní , navíc jak se to začne zhoršovat tak jí tak přece nenechám . Jen vědět co vše jí vadí . Možná toho bude víc než si myslím Navíc je popel a co najde hned do pusy což taky neprospívá Je fakt že věkem se to asi lepší, dřív léčba průjmu min týden ted se to dá zvládnout do 24h. Možná jí vadí když je tam víc tuku jenže když je tuku málo váha stojí Je mě jasné že to chce čas ale nechat jí zvracet a průjmovat , konečně má 3kg takže hubnout nemůže Občas průjem měla i na veterinární dietě
No a jak je to teď? Vám vyhovuje ten stav, jak je to teď? Když by Vám to vyhovovalo, tak to přece nebudete řešit. Jestli to chcete řešit, opravdu, musíte pro to něco udělat, obětovat. Nehledejte, proč to nejde, pořiďte si diář s velkými okýnky a každý den si zapište, čeho kolik snědla, jak upravené, jestli máte dojem, že někde něco snědla navíc... Važte ji ve stejnou hodinu, dělejte si poznámky o váze. Ono je možné, že třeba přechodně váhově spadne. Ale tak vytrvat. Zkuste toho králíka,14 dnů, průjem by se měl upravit. Po 14 dnech zkuste přidat ty tučné části. Ale tak 6 týdnů vydržte jen s králíkem. Pak k tomu zkuste přihodit malinko čerstvě uvařených brambor...
Jinak to budete mít pořád možná to, možná tamto, možná, možná, by, kdyby. Hurá super granule. Bé, další pytel je jiný. Bů oni to přestali vyrábět...
Ta kočka neměla ani dvě kila, byla těhotná, nemocná, průjem trval něco přes týden, s odčervením se to rozjelo znova, jak jsem začala koupat těmi šampony proti plísni, zas. Ne jako že trošku řidší hovínko, ale žlutá voda, průhledná, s kusy jídla, s těmi červy. Ty červy i zvracela, v klubkách. Než se to všechno upravilo, trvalo to přes měsíc, pak jsem jí dala to hovězí... Ano, měla jsem taky nervy, že nebude mít mlíko pro koťata, že jim něco udělalá... A udělala jsem to horší, znova úplně stejný průjem. Brzo porodila. Měla 5 zdravých koťat. Všechny kojila, starala se o ně před tři měsíce, byla dobrá matka. Nakonec nabrala, později, na 2,2kilo, víc nikdy neměla. Když šla koťata do domovů, byla větší, než ona. Koťata se furt odčervovala, měla jsem strach, aby si to nenesla po ní, dobrý.
Že žere co najde - to prostě musíte pohlídat, bohužel. Možná, že to i ustane, jak bude líp vyživená.
Potřebuje hlavně bílkoviny, aby nespadla že svalů. Ten králík má tuku málo, ale ne nic; ale kdyžtak postupně můžete přidat vnitřnosti. V obchodě mají játra. Na tutani.cz se dají koupit ledviny s balem, to je jen tuk, mělo by to být v lidské kvalitě.
Moje fenka byla strašně dlouho na váze kolem 20,21 kilo, vypadá teď dobře, když má 27. Taky jsem spoustu krát byla zoufalá, když najednou se jevilo, že je vše dobré a pak to spadlo ještě hlouběji. A to problém nebylo "jen" trávení, to zdaleka ne. A taky jsme to nakonec musely vymyslet samy, s deníčkem a s náhubkem na nebo míčkem v tlamě. A krutým přístupem k známým i rodině s pamlskama v rukou.
Jak to tak čtu, mrzí mě, že králík je jediný maso, který mi nepozře syrový. Čuchne a jde od toho. Nechápu, co jí na tom tolik smrdí. Krátce povařené to sežere, možná by to sežrala i přelité horkou vodou, ale nevím, jestli se mám snažit do do ní dostat za každou cenu, jestli ta nechuť třeba nemá důvod.
Ale je to škoda, králičí díly u nás mají skoro trvale a za bezva cenu.
Markéta80
napsal(a):
A co je to průjmovat, průjem je totiž několikrát po sobě se opakující řídká až vodnatá zapáchající stolice(např.3xdo hodiny) Předpokládám, že to co máte je jen neformovaná stolice- tvz. zmrzlina.(taky občas máme a vůbec se nehroutím) u nás stačí aby si dala víc chleba a jablek než je zdrávo a má místo bobku kejdu-no a co... Jak už vám vsvětlila Tapina, střevo psa a bakterie si na krmení musí zvyknout, pokud to pes žere s chutí, vydržela bych alespoň 14 dní, k tomu dala jeden biopron forte(probiotikum, neuškodí) denně a čekala, co z ní poleze.
Terven
napsal(a):
Jak to tak čtu, mrzí mě, že králík je jediný maso, který mi nepozře syrový. Čuchne a jde od toho. Nechápu, co jí na tom tolik smrdí. Krátce povařené to sežere, možná by to sežrala i přelité horkou vodou, ale nevím, jestli se mám snažit do do ní dostat za každou cenu, jestli ta nechuť třeba nemá důvod.
Možná spíš jestli to není "bezchuťové, bez chuti a zápachu" - onehdá jsem koupila nějakého maďarského králíka, všichni tři na to koukali, jestli to je k jídlu nebo proč to mají v té misce, psi to nakonec sežrali. Naopak když občas dostanu starého králíka, tak to je vidět nadšení. Nebo hlavy.
No tak ale chutě mají, to jo, fenka zas není grundle a ryby menší než 8cm. Možná se jí to jen hůř kouše.
Já tu furt propaguju toho králíka, protože ho mají všude, protože furt je to většinou něco, co pes ještě neměl, asi ani v granulích a taky protože sama j si říkala je to drahé, sama si to nekoupím... ale opravdu to není tak hrozné.
Pravda, vařit králíka a kosti vyhodit, to trochu škoda je.
Terven
napsal(a):
Králíček má zvláštní "vůni". Ale zjistila jsem, že ten z krámu o dost víc než díly z tutani.cz. Jsou to kostry s hromadou masa, čisté, čerstvé, růžové maso.. jiné než třeba stehna pro nás. Myslím, že je to tukem, to aroma. Megí sní tohle pro psy i pro lidi, ale vnitřnosti králičí ani omylem a ani vařené. Minule taková luxusní pracná večeře - mixlé brambory s vnitřnostmi 5mmx5mm - pracně je všecky vytahala mimo misku.
Sledě také nechce. Sní bez kůže. A tam je ten tuk, ta vůně. Rybinou smrdí ryby, které mají více tuku. Pstruha sní v pohodě. Teda u ní je pohoda nechat ho plavat 2 bazény. Kuchyň obývák 2x tam a zpět.
Však nevadí, že něco nejí, dá se něco jiného. Krůtí a hovězí játra u nás jdou.
Problém je, když potřebuje dietu. Jestli ne králík, tak se dá netučná ryba. Často teď vídám i telecí, možná i to by šlo, není teda nejlepší (mladé maso), ale prostě něco, s čím se pes nesetkal a je lehké na trávení.
Ahoj všichni,
také jsem se tady radila a zkoušela to nej..., ale Wolfsblut nechutnal a trošku průjmoval, Eden průjmoval, chuť taky nic moc, ND průjmoval a chuť taky tak napůl, pak mně jeden dealer přemluvil na B est Breeder, no to byla katastrofa...no a nakonec jsme zakotvili u Canagan Country Game a naprosto super, pejskek krásně prospívá ( teď mu jsou 4 měsíce), roste, nasvaluje se tak, jak má, sportovně výbornej a bobíky jako z katalogu, o to nemluvím o to, že se po tom může utlouct...Takže za mně 100% Canagan.
Nazdar Happy1
Obohacující příspěvek. Všechny kromě N&D jsou z jedné továrny, takže "nekvalitou" to není.
Co to bylo všecko, štěněčí, kuřecí, grain free,... ?
Fine
napsal(a):
Markéta80
Můžu se zeptat jaké granule má ta vaše starší fenka Yorka?
Měli jsme už snad všechny té snad lepší kvality ( Acana, Orijen, Wolfsblut( pozměně receptury už nechutná), Yoggies, ND, Carneval,...
Děkuji za odpověď.
No starší sedí snad všechny takže jsem to řešila že co ensedlo mladší dostala starší takže měla velké zásoby. Konečně jsem našla krmivo co mladší sedí víc než dokonale, starší dožrala zásoby které mladší nemohla a obě žerou Barking heads, mladší moc nejel loso tak ty pak žrala starší a ted obě mají kachnu tiny paws, tu žrala starší už jako odrostlé štěně a sedělo jí to dobře tak ted konečně stačí jedny pro obě. Nejspíš na barkingu zůstanou, mladší sedělo i jehně s rýží, loos jí taky seděl ale brzo ho nechtěla tak ted mají kachnu, vzala jsme teda pro mini plemena ale rozkouše i tu klasickou velikost .Wolfsblut bohužel mladší nemůže, třeb ase srovnalai věkem ale zkoušet nebudu, jsem ráda že konečně nemá každou chvilku průjem, co z ní jde je taky ok takže jen budu asi měnit příchutě. Ted tady mam ve vzorku http://www.devoted.cz/ ale vyzkoušené ještě nemám.