Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.9.2017 10:21
conniebttm

XXX.XXX.44.124

Dobrý den, mám dotaz- šlo by se živit něčím, při čem by mohl být přítomen pes? Nemám teď na mysli povolání jako trenér na cvičáku apod. a obnovování tuistických značek je absurdní příkad... Nevíte o něčem?

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.9.2017 10:29

conniebttm napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz- šlo by se živit něčím, při čem by mohl být přítomen pes? Nemám teď na mysli povolání jako trenér na cvičáku apod. a obnovování tuistických značek je absurdní příkad... Nevíte o něčem?

Hlídání objektu se psem...kde tedy pes je součást "práce"...
Jinak pes může být klidně přítomen i při práci v kanceláři...když to dovolí zaměstnavatel...

Janae

2.9.2017 10:39
Janae

XXX.XXX.154.18

conniebttm napsal(a):

No, být ženou v domácnosti.
Záleží na zaměstnavateli, jedna naše učitelka si bere svého přestárlého psa do kabinetu, doma to pes už nezvládá.

2.9.2017 10:44

conniebttm napsal(a):

Jsou firmy tzv. dog friendly, kde můžete mít psa - zaměstnavatel to podporuje, protože pak zaměstnanci nespěchají domů jako jinde, kdy frčí rychle venčit, ale mohou se v klidu věnovat práci a nehledět na nějakou tu minutu o níž se v práci zdrží déle.

2.9.2017 10:48
conniebttm

XXX.XXX.44.124

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jsou firmy tzv. dog friendly, kde můžete mít psa - zaměstnavatel to podporuje, protože pak zaměstnanci nespěchají domů jako jinde, kdy frčí rychle venčit, ale mohou se v klidu věnovat práci a nehledět na nějakou tu minutu o níž se v práci zdrží déle.

Konkrétní příklad?

2.9.2017 10:50

conniebttm napsal(a):
Konkrétní příklad?

Projděte si internet. Nebudu za vás hledat konkrétní firmy.

2.9.2017 10:58
impact

XXX.XXX.195.92

conniebttm napsal(a):
Konkrétní příklad?

Tiskárny, knihovny, firmy, kde pracují grafici...Co já mám info od známých.

2.9.2017 11:44

Můj starší pes ( od 11 let ) se mnou chodil do kanceláře. V polední pauze jsme chodili na hodinu ven. A máte pravdu, když bylo potřeba zůstat déle, vyvenčila jsem ho a mohli jsme zůstat v kanclu, jak dlouho bylo třeba. Měla jsem kliku, žádná z kolegyň neměla alergii. Vadil jen jednomu klientovi, ten jezdil jednou za měsíc, tak jsme se uklidili do kuchyňky na kafe smajlík.
Vídám psy v obchodech, kam si je bere majitelka, řidiči dopr. firem vozí psy v autě, dětská lékařka mívala psy v ordinaci.

2.9.2017 11:46

conniebttm napsal(a):
Konkrétní příklad?

Asi bude záležet na vašem povolání ( ne každý je BMD ) a také na plemeni psa.

2.9.2017 12:15

V inzerátech bývá napsáno "dog friendly office".

2.9.2017 12:29
balisek

XXX.XXX.131.211

conniebttm napsal(a):

Z povolání, kde je pes vysloveně aktivní součástí výkonu práce, mě napadá strážný (ostraha objektů), policejní či vojenský psovod a příslušník horské služby. Můžete se také profesionálně věnovat canisterapii.

Pokud jde o možnost brát si psa do kanceláře, závisí to na dobré vůli zaměstnavatele. Obvykle to povolují společnosti s volnější firemní kulturou jako jsou např. reklamní agentury, grafická studia apod.

PS: Pracuji v reklamce a taky - pokud nemám ten den schůzky s klienty, tahám s sebou psa do kanceláře. Nicméně pracuji zejména z domova, tudíž se ve firmě vyskytuji spíše příležitostně.

2.9.2017 13:17
karo2702

XXX.XXX.172.116

Tak co třeba psovod u policie či vojáků?

2.9.2017 13:24
LájošM

XXX.XXX.14.251

Taky se mnou občas chodí psi do práce. Nikomu nevadí, ale já mám pocit, že se nudí víc než doma. A neodpočine si jak doma, protože ho pořád někdo hladí, podplácí pamlskama apod.
Beru je jen když musím rovnou z práce např. k veterináři nebo na výcvikovou akci, kdy bych se nestihl pro psa vrátit domů.
Známá pracuje ve zverimexu. Když má dlouhou směnu, bere psa sebou. Ale stejně ho za celý den stihne vyvenčit jen na rychlovku. Ale bohužel nemá doma nikoho, aby venčil místo ní, takže si ho bere sebou z nutnosti.
Další kamarádka také bere psa do práce, do kanceláře, protože tam chodí pěšky, přes parky, takže ušetří čas a spojí příjemné s užitečným. Během pracovní doby už psa vytáhne ven jen v polední pauze na rychlé vyčurání.

someone

3.9.2017 11:54
someone

XXX.XXX.73.177

Znám pár terapeutů a psychologů, co si berou psa do práce a klienti to zbožňují. Taky jsem viděla v některých obchůdkách (většinou bez jídla, spíše alternativně zaměřených), tam dělal pes společnost. Setkala jsem se s nimi i v čajovně, v hospodách... Záleží, jestli má být pes jako atrakce, jako pomocník, který fakt pracuje, nebo jenom, aby nebyl sám...

4.9.2017 08:14
polárka.15

XXX.XXX.45.253

A třeba myslivec při LSŘ či VLS, ale přece nejde o to, co za zaměstnání, pochybuji, že jste tak všestranně nadaná osoba, že můžete dělat úplně všechno :) pokud Vám jde o to, mít s sebou psa v práci, pak hledejte ve svém zaměření v dog friendly kancelářích.

4.9.2017 08:15
polárka.15

XXX.XXX.45.253

*LSČR.

4.9.2017 08:47

Pes se mnou chodil do kanceláře skoro dva roky. Je to o zaměstnavateli a ostatních lidech v kanclu, jak se dohodnete, jestli někdo nemá alergii a tak. Teď pracuju na dálku, home-office, tak tam se mnou taky může bejt pes :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík