Zdravím,
chtěla bych se zeptat, jak přepravujete své pesany v autě? Kde? Jaké vybavení pro psa v autě máte? Jaké deky na ochranu auta jsou podle vás ty nej a kterým se vyhnout? Kdo z vás přepravuje psa v transportním boxu, přijde vám, že tam má dostatek místa na to, aby cestoval pohodlně i několik hodin?
Jde mi o to, že do teď jsem měla hatchback s kufrem o velikosti 460l a přijde mi, že tam velký pes (40kg) má jen tak tak místa. Cestuje přímo v kufru, ve kterém má několik dek a pelech + mám "oddělený" prostor kufru a zadních sedadel obyčejnou sítí od trixi.
Přijde mi, že pokud pes cestuje v kufru, je z něj minimum bordelu ve zbytku auta. Tj. i zadní sedačky jsou téměř bez chlupů a vepředu člověk nenajde skoro nic. Dříve cestovali všichni naši psi na zadních sedačkách a to byl bordel neuvěřitelný.
Momentálně přemýšlíme o novém autě, ale combi z praktických důvodů nechci a kompaktní auta už se s tak velkými kufry nedělají, takže naše (nejspíše) budoucí auto bude mít kufr pouhých 360l.
Přemýšlím tedy, jak co nejlépe ochránit auto, ale zároveň, aby měl pes maximum pohodlí.
Předem děkuji za jakékoli tipy :)
P.S. Pokud tu má někdo menší hatchback, kde v kufru vozí většího psa/psy, budu ráda za jakékoli fotky :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Prasácky.
Buď v kufru nebo před spolujezdcem. To druhý je trochu nepohodlný pro spolujezdce, ale dá se tak i víc hodin. Pes 32kg to zvládá bez problémů. Bezpečnostní opatření to jistě nesplňuje.
Obojí vyžaduje přehoz (stačí obyč látka), pes v autě slintá.
Máme dodávku, takže v nákladním prostoru jezdí jen bígl v kleci a jen v pozdním podzimu nebo brzkém jaře. Teplota venku nesmí přesáhnout 10° aby bylo v nákladním prostoru tak nějak fajn. V zimě a v létě jezdí bígl na sedačce v postroji a ovcoun na podlaze ve předu.
Bezpečnost to nesplňuje, ale jezdí jen k vetovi 13km nebo k rybníku 2km.
Až bude třetí pes, tak bígl v postroji na klíně připoután k pasu spolujezdce, jeden pes na podlaze a druhý na sedačce v postroji.
Jinak používám obyčejnou deku z ikei. A po každé jízdě auto komplet luxuju a myju. Bohužel krom chlupů nám psi ještě v autě slintaj a bígl má zálibu strkat nos na fukary tak do nich ještě nafrka.
Hold je to auto na práci tak se trochu toho bordelu toleruje.
A když máme jet někam v "civilu" tak se auto komplet čistí. Ale to není tak často.
Doga 45kg. Cestuje v kufru, ale máme kombíka. Když je nouze, nacpu ji i do kufru od hatchbacku (Octavia), ale to je tak na krátké přejezdy. Meli jsme sit, ale nevydržela. Takže ježdění v kufru je čistě o slušném psím chování. Když zustane v autě sama, klidne si preleze dopředu. A to je pak poslintane cele auto. Pokud vozite psa často, rozhodne bych zvazila to Combi ndbo neco jako treba Roomster. Nebo mensi Mpv. V hatchbacku bude trpět.

2 psi velikosti berňáka, kia carnival, psi jsou vzadu za bezpečnostní přepážkou, na podlaze je lino a dávám jim tam deku...
Když jsem měla "kupéčko" vešel se mi tam pouze jeden pes na zadní sedadlo, ale to bylo jen na krátké vzdálenoti...jízda na veterinu a zpět...

Dříve dva velcí psi, teď už jen fena kavkazana, ford focus kombi, pevná mříž original ford. Na podlážce starý spacák a na tom ještě staré prostěradlo nebo jiný kus látky. Tahle fena nejezdí moc ráda, takže jezdíme v podstatě jen na veterinu.
Ale s tou, která už nežije, jsem jezdila často a hodně na výlety, na dovolené, na různé akce, ta jezdila ráda.

Taky budu pořizovat nové auto a mám vybrané potahy pro psy od Reedogu. Jezdí připoutaný na zadních sedačkách. Kdybych měla víc psů, tak bych pořídila klec do kufru se širokými mřížemi. Pár známých má na míru od nějak firmy, co má v názvu bull, víc si nepamatuji. Navolno bych nenechala nikdy, v mém okolí se stala nějaká ta nehoda s fatálními následky pro psy, tak z toho mám hrůzu.
napsal(a):
Taky budu pořizovat nové auto a mám vybrané potahy pro psy od Reedogu. Jezdí připoutaný na zadních sedačkách. Kdybych měla víc psů, tak bych pořídila klec do kufru se širokými mřížemi. Pár známých má na míru od nějak firmy, co má v názvu bull, víc si nepamatuji. Navolno bych nenechala nikdy, v mém okolí se stala nějaká ta nehoda s fatálními následky pro psy, tak z toho mám hrůzu.
Já z toho mám taky hrůzu, ale jak píšu, měli jsme dva velké psy, do toho občas vozíme na výlety i psy sestřenek a tolik klecí už by nikam nevlezlo zrovna jak byl před nějakou dobou ten případ autonehody, kdy si husky v kufru zlomil páteř a musel být utracený...tak to jsem se hrozně bála snad tři měsíce

lesnížínka
napsal(a):
Já z toho mám taky hrůzu, ale jak píšu, měli jsme dva velké psy, do toho občas vozíme na výlety i psy sestřenek a tolik klecí už by nikam nevlezlo zrovna jak byl před nějakou dobou ten případ autonehody, kdy si husky v kufru zlomil páteř a musel být utracený...tak to jsem se hrozně bála snad tři měsíce
Stát se něco takového mému psovi, tak to asi nerozdýchám. Vzadu nabourá tak akorát do sedačky, která je měkká, ale i tak má pás nastavený tak, aby na ní nedosáhl. Co si vybavuji, tak zmíněné klece mají stěny z nějakého perforovaného plechu a mříže možná 3 cm šíře. Což by šlo úplně v klidu vypolstrovat. Už aby někdo vymyslel bezpečnostní pásy pro psy, většina způsobů bezpečné přepravy jsou vlastně jen proti tomu, aby pes nepozabíjel posádku auta.
Ve standardním kufru auta bych psy nikdy nevozila, je to kolizní prostor a je první na ráně. V kombíku ano, jezdili bez problémů. Pokud nebyl kombík, velký pes (briard,50 kg) vzadu na sedačkách (na dece), malý pes (7 kg) dole na podlážce spolujezdce, pokud jsem sama řídila, tak malý pes na sedadle spolujezdce.
Nijak jsem je nepoutala, nikdy jsme neměli problém ani nehodu. Ale v souladu s pravidly to zcela jistě není.
Kamarádka má 4 psy, z toho 2 španělské chrty, vozí je na zadních sedačkách a vpředu před spolujezdcem, ale v postrojích a připíná je k sedačce. Taky bez problémů.

lesnížínka
napsal(a):
No ono stát se může kdykoliv cokoliv...já si to teda moc nepřipouštim...se psy se jede max na veterinu a nebo vyrážíme do hor a to je po silnici s minimálním provozem...takže spoléhám na štěstí, kdybych se při každém sednutí za volant klepala, že to do mě nějakej umělec napálí, tak snad ani nevyjíždim...

saola
napsal(a):
Ve standardním kufru auta bych psy nikdy nevozila, je to kolizní prostor a je první na ráně. V kombíku ano, jezdili bez problémů. Pokud nebyl kombík, velký pes (briard,50 kg) vzadu na sedačkách (na dece), malý pes (7 kg) dole na podlážce spolujezdce, pokud jsem sama řídila, tak malý pes na sedadle spolujezdce.
Nijak jsem je nepoutala, nikdy jsme neměli problém ani nehodu. Ale v souladu s pravidly to zcela jistě není.
Kamarádka má 4 psy, z toho 2 španělské chrty, vozí je na zadních sedačkách a vpředu před spolujezdcem, ale v postrojích a připíná je k sedačce. Taky bez problémů.
Zrovna jedna z nehod, co znám, byla nepřipoutaná fena na sedadle spolujezdce. Panička potřebovala někam kousek popojet, najednou malý městský ťukanec v nízké rychlosti, který nezavinila, a bylo po feně.
Tohle jsem udělala jen jednou - potřebovala jsem pár metrů přeparkovat, vyjížděla jsem rychlostí chůze z místa, když mi pod auto někdo vletěl. Zadupla jsem to a pes se mi vymlátil o palubku. Nic se mu nestalo, ale trochu potlučený byl. Do té chvíle bych tomu nevěřila. Člověk nikdy neví a stačí málo.
napsal(a):
Zrovna jedna z nehod, co znám, byla nepřipoutaná fena na sedadle spolujezdce. Panička potřebovala někam kousek popojet, najednou malý městský ťukanec v nízké rychlosti, který nezavinila, a bylo po feně.
Tohle jsem udělala jen jednou - potřebovala jsem pár metrů přeparkovat, vyjížděla jsem rychlostí chůze z místa, když mi pod auto někdo vletěl. Zadupla jsem to a pes se mi vymlátil o palubku. Nic se mu nestalo, ale trochu potlučený byl. Do té chvíle bych tomu nevěřila. Člověk nikdy neví a stačí málo.
Stát se může cokoliv, i když pouze vyjdete z domu. Prezentuji jen své zkušenosti, jiní lidé mají zase jiné zážitky.
Ráda jsem se psy takhle jezdila, protože to pro mne byla i zpětná vazba ohledně plynulosti jízdy - pokud psi relaxovali či dokonce spali a nehnuli uchem, byla to pro mne dobrá informace. Psi jezdili s radostí, dálnice, město, okresky, nic jim nevadilo.
Nehodu jsem nikdy za 30 let jako řidič neměla, jako spolujezdec bohužel ano, ale byly to jen ťukance - naštestí už bez psů.

saola
napsal(a):
Stát se může cokoliv, i když pouze vyjdete z domu. Prezentuji jen své zkušenosti, jiní lidé mají zase jiné zážitky.
Ráda jsem se psy takhle jezdila, protože to pro mne byla i zpětná vazba ohledně plynulosti jízdy - pokud psi relaxovali či dokonce spali a nehnuli uchem, byla to pro mne dobrá informace. Psi jezdili s radostí, dálnice, město, okresky, nic jim nevadilo.
Nehodu jsem nikdy za 30 let jako řidič neměla, jako spolujezdec bohužel ano, ale byly to jen ťukance - naštestí už bez psů.
No já v Praze musím šlapat na brzdy nepříjemně často, takže u nás je ta pravděpodobnost průšvihu byla větší. No a navíc jsem typ, co problémům pokud možno předchází. Co se týče mě, tak nemám zábrany riskovat, ale jakmile někoho vezu a nesu za něj odpovědnost, tak není vzornějšího řidiče.
Mám combi. Psy vozím zásadně v kufru - malé v přepravkách, velké volně. Na rovinu říkám, že nechci mít z auta dobytčák, proto je nenechám skákat po celém autě a v kufru mám omyvatelný potah (i na stěny). Za zadními sedadly je mříž, která tedy není nijak pevně ukotvená, slouží spíše k tomu, aby psi nemohli dávat hlavu na opěradla zadních sedadel a slintat na sedadla.
Pokud dojde k nehodě, pak psi jsou ohroženi nejvíce tehdy, když mně někdo nabourá zezadu. Beru to tak, že každá nehoda je výslednicí blbých okolností, řeším potom nejprve zdraví posádky, případně lidí v jiném voze. Pokud psi při takové nehodě přijdou o život, je to smutné, ale je to osud. Nebudu je ale proto, aby se jim nic nestalo, vozit na zadních sedadlech. Byť budou připoutaní, stejně by se jim i tak (při určitých okolnostech) mohlo něco stát.
saola
napsal(a):
No nevím. Vám se nikdy nestalo, že vám před auto skočí např. srna? Nebo ve městě nějaký chodec? Takových situací je mnoho, kdy musím prostě dupnout na brzdu. A to pro psa nikdy moc bezpečné není - přinejmenším bude vymrštěn ze sedadla na podlahu a natluče si - ať už o palubní desku, nebo sedadlo před ním.
Tohle bych určitě neriskovala.

koňadra
napsal(a):
Mám combi. Psy vozím zásadně v kufru - malé v přepravkách, velké volně. Na rovinu říkám, že nechci mít z auta dobytčák, proto je nenechám skákat po celém autě a v kufru mám omyvatelný potah (i na stěny). Za zadními sedadly je mříž, která tedy není nijak pevně ukotvená, slouží spíše k tomu, aby psi nemohli dávat hlavu na opěradla zadních sedadel a slintat na sedadla.
Pokud dojde k nehodě, pak psi jsou ohroženi nejvíce tehdy, když mně někdo nabourá zezadu. Beru to tak, že každá nehoda je výslednicí blbých okolností, řeším potom nejprve zdraví posádky, případně lidí v jiném voze. Pokud psi při takové nehodě přijdou o život, je to smutné, ale je to osud. Nebudu je ale proto, aby se jim nic nestalo, vozit na zadních sedadlech. Byť budou připoutaní, stejně by se jim i tak (při určitých okolnostech) mohlo něco stát.
Vidím to v podstatě stejně.

"No nevím. Vám se nikdy nestalo, že vám před auto skočí např. srna? Nebo ve městě nějaký chodec? Takových situací je mnoho, kdy musím prostě dupnout na brzdu"
srna, divočák - nikdy
kočka - 1x
chodci - na dupnutí na brzdu to snad nikdy nebylo, samozřejmě si to za ta desetiletí co šoféruju, nepamatuji
situace, kdy musím dupnout na brzdu - v podstatě vyjímečně
pastevec jezdí v ochranné dece-vaničce (+ molitan) na zadních sedadlech.

Hovík jezdil rovněž v kufru - když jsme kupovali jeepa, tak i s ním, aby si ten kufr vyzkoušel - bylo to přesně na míru ...zlaté to bylo auto
napsal(a):
"No nevím. Vám se nikdy nestalo, že vám před auto skočí např. srna? Nebo ve městě nějaký chodec? Takových situací je mnoho, kdy musím prostě dupnout na brzdu"
srna, divočák - nikdy
kočka - 1x
chodci - na dupnutí na brzdu to snad nikdy nebylo, samozřejmě si to za ta desetiletí co šoféruju, nepamatuji
situace, kdy musím dupnout na brzdu - v podstatě vyjímečně
pastevec jezdí v ochranné dece-vaničce (+ molitan) na zadních sedadlech.
Přesně tak...do situace, kdy bylo nutné auto zastavit okamžitě na fleku, jsem se též nikdy nedostala, a myslím, že pokud věnujete dostatečně pozornost řízení a okolí, tak je to skutečně situace velmi velmi výjimečná. Jestliže převážíte zvířata, ať už psy uvnitř auta nebo koně ve vleku, nemůžete si tento styl jízdy s dupáním na brzdy prostě dovolit. Psi ze sedaček nikdy nespadli. Primárně je to vždy o řidiči.
Ale samozřejmě problém převozu psa v osobním voze má dva aspekty - bezpečnost psa a bezpečnost posádky. Z bezpečnostního hlediska je žádoucí vozit psa buď navolno na postroji pevně upoutaného, ať už v kufru nebo v na sedačkách, nebo v přepravce v kufru. Při úvazu je třeba zohlednit jeho pevnost a odolnost - není tedy v žádném případě vhodné vázat za obojek, ale vždy přes postroj se širšími popruhy. Ale kdo to dělá, že?

Kufr je za prvé deformační zóna, takže... a za druhé i neupoutaný pes z kufru může vylítnout předním sklem a ještě přitom sejmout řidiče.
Dobře upoutaný pes na předním sedadle, proč ne...
elikk

XXX.XXX.26.166
"Dobře upoutaný pes na předním sedadle, proč ne... "
protoze se tam nevejde?
Když jsem jezdila občas - jezdili psi v kufru, nekdy na zadnich sedačkách.
Od te doby, co v aute skoro "bydlime" - vecne nekde jezdim - pouzivam prepravky.
Je to prakticke - auto je cistejsi.
A pohodlnejsi i pro psy - daji se v zime zakryt, v lete vetraji. Psi si tam lepe odpocinou i se jim pohodlneji cestuje.

napsal(a):
Kufr je za prvé deformační zóna, takže... a za druhé i neupoutaný pes z kufru může vylítnout předním sklem a ještě přitom sejmout řidiče.
Dobře upoutaný pes na předním sedadle, proč ne...
Co to je - dobře upoutaný pes? Jak je tam upoutaný, aby neohrozil řidiče i sebe?
Na místě spolujezdce bývá airbag, na to pozor - může psa zabít i při banální nehodě.
Přeprava psů, zvlášť velkých, je samozřejmě dost problematická.. Já mám psy do 20 kg a vozím je vzadu na sedačce, v postrojích bez přezek, zacvaknutých v pásu krátkým popruhem s horolezeckou karabinou. Na dlouhé cesty dávám na tu sedačku ještě přepravku a pes je připoutaný uvnitř Na sedačkách mám psí deku z Lídlu. Ale bohužel si myslím, že psa nad 30 kg na zadní sedačce už moc zajistit nejde, leda třeba použít popruhy dva a připnout ho ze dvou stran opravdu na krátko, aby nemohl vyletět.
Z hlediska posádky je velký pes opravdu nejbezpečnější v kufru, ale za atestovanou přepážkou... spoustou přepravek a klecí pes při nehodě proletí a může posádku v kabině ohrozit. Bohužel kufr je deformační zóna, takže při nehodě je šance psa na přežití asi menší, než když je dobře zajištěný v kabině - ale jak už jsem psala nahoře, s velkým psem je to problém..
Já vozím psy fakt hodně, prakticky denně, kvůli tréninkům a závodům dost často i na delší trasy. Riziko se snažím proto minimalizovat. Ale nějaké bude holt vždy.

Docela by mne zajímalo, zda se stejným nasazením věnujete i bezpečnosti svých dětí...

samik49
napsal(a):
Tak pro děti existují atestované autosedačky, to dělá situaci o dost jednodušší :).
To určitě... takže konstatováním, že pro děti jsou atestované sedačky, je hotovo?
napsal(a):
To určitě... takže konstatováním, že pro děti jsou atestované sedačky, je hotovo?
A proč ne?
Jak vidno z této diskuze, přepravovat psa lze na x způsobů, pro dítě je prakticky jediný bezpečný způsob autosedačka.
Hotovo možná není, ještě se dají řešit značky a ty se zaručeně řeší v jiných diskuzích než na ifauně.

"Jak je tam upoutaný, aby neohrozil řidiče i sebe? "
Balu, jak to mám vědět, to je dotaz na výrobce a testery zádržných systémů do aut, to já nejsem. Mě by se tam pes nevlezl (on se nevejde ani do toho kufru, aby tam měl nějaký komfort).
"To určitě... takže konstatováním, že pro děti jsou atestované sedačky, je hotovo?"
Co hotovo?

napsal(a):
"Jak je tam upoutaný, aby neohrozil řidiče i sebe? "
Balu, jak to mám vědět, to je dotaz na výrobce a testery zádržných systémů do aut, to já nejsem. Mě by se tam pes nevlezl (on se nevejde ani do toho kufru, aby tam měl nějaký komfort).
"To určitě... takže konstatováním, že pro děti jsou atestované sedačky, je hotovo?"
Co hotovo?
Domnívám se, že pes na předním sedadle, jakkoliv připoutaný (kam? jedině k bezpečnostnímu pásu nějak vodítkem? nebo spojkou, která se prodává a na jedné straně má karabinu na připnutí k postroji, na druhé straně stejnou "zástrčku" jako bezpečnostní pás, která se zastrčí stejně jako bezpečnostní pás), může být nebezpečný jak řidiči, tak sám sobě. Nelze ho připoutat tak, aby na řidiče nedosáhl...nebo k řidiči... Krom toho, už to psal někdo přede mnou, auta mají airbagy, takže jestliže někdo přepravuje psa na předním sedadle, snad má airbag u spolujezdce deaktivovaný.
Pořád mi vychází, že úplně nejlepší je vozit psa v kufru kombíku za pevnou, pevně přidělanou mříží. Je tak dobře zajištěno bezpečí posádky.
Děti - to byl tak trochu povzdech - mám totiž pocit, že na bezpečnosti psů mnohým diskutujícím záleží mnohem víc, než na bezpečnosti jejich dětí.

lesnížínka
napsal(a):
Bezpečnost dětí se tu neřeší a je zákonem pevně daná.
Zákonem je daná i povinnost zabezpečení psa. Musí být zabezpečen takovým způsobem, aby nemohl při nehodě zranit posádku. A přesto někteří považují za bezpečné převážení psa na předním sedadle.
napsal(a):
Zákonem je daná i povinnost zabezpečení psa. Musí být zabezpečen takovým způsobem, aby nemohl při nehodě zranit posádku. A přesto někteří považují za bezpečné převážení psa na předním sedadle.
A přesto někteří považují za bezpečné převážení psa na předním sedadle.
tak nevím, jestli si neprotiřečíte...nebo co měl ten povzdech vlastně znamenat?
Děti - to byl tak trochu povzdech - mám totiž pocit, že na bezpečnosti psů mnohým diskutujícím záleží mnohem víc, než na bezpečnosti jejich dětí.

Terven
napsal(a):
A přesto někteří považují za bezpečné převážení psa na předním sedadle.
tak nevím, jestli si neprotiřečíte...nebo co měl ten povzdech vlastně znamenat?
Ani ne. Protože jsem vyrozuměla, že převážení psa na předním sedadle někdo považuje za vhodný způsob.

Máme Octavii kombi a psy odjakživa zásadně vozíme v kufru, máme atestovanou pevnou mříž. Z hlediska bezpečnosti mi to přijde nejlepší. Svý psy mám sice ráda, ale bezpečnost lidí v autě má vždycky přednost.
lesnížínka
napsal(a):
To mi připomíná(na odlehčení ) mého muže, když říká mé mámě(tedy tchýni) Kačko, okamžitě si dej pás! (vzadu)Mamka: ty s tím naděláš, ještě bys byl rád, kdybych se zabila. A muž: ty se klidně rozplácni, ale nejsem zvědavý, aby si zlámala vaz mě
To je tedy pěkný filuta, jsem moc zvědav na další veselé příhody

Pírek
napsal(a):
My vozíme fenu na zadních sedačkách, připoutanou na postroji, ale zamýšlíme ji přesunout do kufru - máme kombíka starou fabku, kufr má 426 l. Akorát nevím, zda je lepší pro psa x ohaře o váze 28 kg lepší kennelka (dělá se vůbec tak velká?) nebo klec, nevěděl by tady někdo?
Třeba tato větší přepravka https://www.spokojenypes.cz/prenoska-gulliver-6.-64x64x92cm-max.-do-38kg/?gclid=EAIaIQobChMI4bX53e7e1wIVyQ8YCh0eDgLxEAQYAiABEgJr2fD_BwE Jinak psy vozíme výhradně v přepravce, velké do kufru a malé na sedáku za řidičem připoutané.
Pírek
napsal(a):
My vozíme fenu na zadních sedačkách, připoutanou na postroji, ale zamýšlíme ji přesunout do kufru - máme kombíka starou fabku, kufr má 426 l. Akorát nevím, zda je lepší pro psa x ohaře o váze 28 kg lepší kennelka (dělá se vůbec tak velká?) nebo klec, nevěděl by tady někdo?
Kennelka se dělá klidně i 120 cm dlouhá.
https://www.alza.cz/hobby/maelson-prepravka-soft-kennel-120-d5123863.htm
Já mám 105 x 72, a ani tu byste do Fábie nedal. Já to ale v autě nepoužívám.
https://www.alza.cz/hobby/maelson-prepravka-soft-kennel-105-d5123784.htm
Maelson doporučiji, fakt kvalita.
napsal(a):
Třeba tato větší přepravka https://www.spokojenypes.cz/prenoska-gulliver-6.-64x64x92cm-max.-do-38kg/?gclid=EAIaIQobChMI4bX53e7e1wIVyQ8YCh0eDgLxEAQYAiABEgJr2fD_BwE Jinak psy vozíme výhradně v přepravce, velké do kufru a malé na sedáku za řidičem připoutané.
Děkuju. A smím-li se ptát, jak máte upevněnou samotnou přepravku v kufru, nebo ji tam máte jen tak volno lóžo? (Myslím, že by měla být upevněná.)
Díky taktéž p. Broučkovi.

Pírek
napsal(a):
Děkuju. A smím-li se ptát, jak máte upevněnou samotnou přepravku v kufru, nebo ji tam máte jen tak volno lóžo? (Myslím, že by měla být upevněná.)
Díky taktéž p. Broučkovi.
To byla práce manžela , no velkého psa už nemáme ale vím že to manžel řešil nějak kurtovacím pásem, co se vozí běžně na jiná upevnění, prostě ho někde omotal nebo protáh mezi zadními sedáky, brácha to má řešený dodatečně přidělanými karabinami, ale jak to teď nedokážu popsat.

Pírek
napsal(a):
Máme velké psy, teď teda už jen kavkazanku a tu vozíme v kombíku na volno. Máme ale kufr oddělen originální pevnou mříží. Nedokážu si představit, že bychom fenu narvali ještě do přepravky.
Tak my nakonec poridili mensi auto a i velky pes se do kufru vejde :) Misto navic tam sice asi nema, ale jde to. Nastesti uz tolik na stara kolena necestuje a jeho nasledovnik bude trochu mensi :)
Jinak si take neumim predstavit, ze by byl pes v kufru a jeste v boxu. Box je vzdy mensi a nelibilo by se mi, ze tam pes nema pohodli. Ale na druhou stranu je pes v boxu na zadnich sedackach nejvice v bezpeci, pokud dojde k nehode. V kufru bude vzdy nejvice na rane, at uz volne nebo v boxu. Tot muj nazor.
Jinak jsme koupili potah do kufru a je super. Krasne drzi a chlupy za nej nelezou, takze vzdy po jizde staci jen vyklepat. Pro psi pohodli jsme meli tenky psi pelech, prehoz z postele a fleesovou deku na chytani chlupu, ale bohuzel nam to vse nejaky pip ukradl z garaze
Take mame pevnou mriz oddelujici kufr od zadnich sedacek, ale tu vyfocenou bohuzel nemam.
Mame tuhle mriz a je super. Vubec nenici sedacky/strechu a da se snadno vyndat/nandat, pokud je treba:
https://www.amazon.de/Travall®-Guard-Hundegitter-TDG1456-Maßgeschneidertes/dp/B00QXFQBHM/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1504695227&sr=8-4&keywords=hundegitter%2Bfür%2Bauto%2Bmazda%2B3&th=1#immersive-view_1511948512506

Takhle cestujeme my,7 místná Lancia s vyhozenýma sedačkama. Auto na práci a vození psa :).
napsal(a):
Máme velké psy, teď teda už jen kavkazanku a tu vozíme v kombíku na volno. Máme ale kufr oddělen originální pevnou mříží. Nedokážu si představit, že bychom fenu narvali ještě do přepravky.
Divné, co? Ale já ji chci mít nějak zajištěnou pro případ nehody, což na volno v kufru holt není. Stejně když jedeme tři hodiny po D1, tak chrápe.

Pírek
napsal(a):
Divné, co? Ale já ji chci mít nějak zajištěnou pro případ nehody, což na volno v kufru holt není. Stejně když jedeme tři hodiny po D1, tak chrápe.
Co je divné?
Zajištěná pro případ nehody? Pokud vám napálí někdo zezadu do kufru, tak se zdeformují jak zadní dveře (podle razance nárazu), tak může dojít ke zdeformování přepravky či klece. Pro mě to vychází nastejno, ale pokud je pes navolno v kufru má více možností si udělat pohodlí. Píšu o velkém psovi velikosti kavkazana.
Pírek
napsal(a):
Plastová kennelka je v případě nehody úplně na nic. Jen zvyšuje riziko zranění psa.
https://youtu.be/_99m1-33_XU?t=89.

pan Brouček
napsal(a):
Slušnej bordel. To ukážu manželce, aby viděla, že mám v autě uklizeno - i když samozřejmě že ne tak jako ona.
Píšu, že to je auto na převážení psa a motorek, takže úklid neřeším Karton roztrhal předtím, než usnul, petflašku nutně potřeboval taky :) Kurty jsou v permanenci pořád, takže jsou jen naházené v rezervě, kterou není kam jinam dát. Já s tím problém nemám