Janule142

XXX.XXX.21.210
Dobry den,
prosim o radu vsechny chovatele buliku. Chystáme se s přítelem na příchod noveho člena rodiny a vybíráme pro nej krmeni. Rada bych doporučení na nejake opravdu kvalitní granule, po kterých by bulicek mohutnel. Do 1-1,5 roku chceme opravdu to nejlepsi. Pozdeji jsem i z finančního hlediska rozhodnuta ze svých nároků slevit. Nemam zajem o tipy na krmiva jako je například RC, ale opravdu kvalitu značky typu N&D, Acana, Purizon atd atd...rada bych se dozvedela i o novych kvalitních granulkach na trhu. Popřípadě do pozdějšího dospělého věku tip na nejlepsi granule poměr cena/výkon okolo 80 kc za kilogram. Samozrejme bude pejsek dostávat i maso. Poslední moje otázka se týká výživových doplnku ve stěněcim věku, mam na mysli zejména kloubní výživu. Ano či ne? Budu rada za vsechny příspěvky. Vsem moc dekuju!
Janule142

XXX.XXX.21.210
Chovatele a majitele
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bulíček nemá schválně mohutnět, to žádný pes, rozhodně ne do ukončení růstu, ono to zmohutní samo, cca do dvou let
za 80kč toho moc není, asi jen Lukullus a Markus Muehle, což je dobré na střídání nebo jako příloha k masu, ani nemusí chutnat, jsou to lisovaná krmiva, podobně Magnusson junior nezvyklé sušenky
od loňska se i to dobré levné krmení jako N&D zdražilo o 200kč na velkém pytli a o 100kč na 2,5kg pytli
a na příští rok čekejte to samé, u krmiv z Velké Británie bude ještě hůř
ceny za kilo stejně nic moc neřeknou, jde o dávkování
N&D je pod tisícovku u zoohitu, ale nečekejte, že to tak zůstane napořád, pravděpodobně mají jen plný sklad
spíše bude vše kolem stovky za kilo, i tak ale 12kg vydrží měsíc a půl dospělému bulíkovi
a kvalitní granule.. no je jich jen pár
bohudíky máme věci jako slepice, krávy, prasátka a tak
tak.. podle abecedy:
Aatu, Akela, Barking heads, Carneeval, Devoted, Eden, Essential, Marp holistic, N&D adult ryby + kuře + divočák, Purizon adult ryba + jehně, Simpsons, Wolfsblut.
Také bych se ráda dověděla o nových granulích na trhu, na tom našem občas koukám na allaboutdogfood.co.uk, něco nové tam je, ale zde se neprodává, stejně to jsou všecko podobné jako už tu máme.

My máme bulíka mlsnýho- suchej chleba a rohlíky ale žere
Simpsons rybí žrala asi dvakrát z misky, pak už je moc nechtěla- beru je jako pamlsek s sebou ven a do smečky, tam je bere ochotně. purizon jí jedou, ale koupila jsem tři příchutě-kilovky (byly na akci) a střídám jí to...mlsota jedna
Měli jsme i markus mühle - jako pamlsek jo, jinak z misky moc nee.
Už není mimi, ale štěně jí furt říkám (tento týden rok, skoro 25kg), když ráno odmítne granule nešílím(oni tam na ní stejně celej den mrkají-co kdyby štěně dostalo hlad, o to večer si dá s chutí maso ( přílohu neřeším- zamíchaný do masa to nežere, sama si dá jablíčko-ovoce jaké koliv i s peckama , okurku, mrkev, řapíkatý celer, listy zelí, listy z kevětáku i květák- prostě když vařím tak jí dávám co mám, prakticky vaříme spolu
dávám jí jen už občas odměrku 7g tendle kolagen
https://4fitness.cz/vyhodna-baleni-a-naplne-proteinu/kolagen-levny-1kg-266kc-p-8026/
Vypila už dvě pullitrovky Aptus-Aptoflexu...
Takhle buli spí, na klabáku.

Chudák z toho teď mlátí hlavou o zem
"nejsem rozmazlená nejsem rozmazlená nepiš to tam neeee".

Je rozmazlená a je a je, momentálně se klouže hlavou dolu z hromady polštářů(chodí ležet vždy na nejvíc nejměkčí největší hromadu)... chudák naše minulá fena, ani na gauč nemohla a todle šišatý tam musím i vysadit- sama tam nevleze. No mám pocit, že to jde ruku v ruce s věkem...mojim věkem.
Megííí,
prosím, prosím a co tohle:... drůbeží tuk, to je asi špatně...
http://www.zverokruh-shop.cz/pes/granule-pro-psy/wolfs-mountain-dog-junior-valley-grain-free-25-kg/zbozi/krm14964
nebo:
https://www.vaschovatel.cz/92078-platinum-adult-chicken-20-kg-doprava-zdarma.html?gclid=COLBivm9n9YCFVG6GwodTzEFVg"
Právě jsme dojeli druhý pytel BH GF puppy. Ze začátku byl nadšený, ale ke konci druhého balení - "si děláš pr.del, ne?" :-D

Originální web wolf´s mountain říká kuřecí tuk
http://wolfsmountain.eu/junior-valley/
včera jsem viděla adult v krámě, byl tam kuřecí, ale puppy nevím, mělo by platit, co říká originál
nechápu proč česká značka (výroba francie) nemluví česky
platinum mi vadí u kuřecích moučka a u všech http://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E202
zkuste třeba zoohit purizon menší pytlíky
http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/purizon
nebo 2,5kg dělá n&d,2kg canagan, devoted, wolfsblut.
napsal(a):
Originální web wolf´s mountain říká kuřecí tuk
http://wolfsmountain.eu/junior-valley/
včera jsem viděla adult v krámě, byl tam kuřecí, ale puppy nevím, mělo by platit, co říká originál
nechápu proč česká značka (výroba francie) nemluví česky
platinum mi vadí u kuřecích moučka a u všech http://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E202
zkuste třeba zoohit purizon menší pytlíky
http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/purizon
nebo 2,5kg dělá n&d,2kg canagan, devoted, wolfsblut.
Super, jste zlatá Jdu objednat. Fakt moc děkuju
Janule123

XXX.XXX.80.61
Vsem moc dekuji za odpovědi. Prošla jsem si granulky, jejich složení a ceny.. a ted váhám mezi purizonem a essentialem. Megi, myslíte ze jedny jsou kvalitou lepsi než druhy? Nebo ktery chutnají vic? Mají oboje granule minerály ve te lepe vstřebatelne formě? Ve složení essentialu se mi libi kloubní výživa.. Purizonem jsem krmila kocoura, ten se pp granulich mohl utlouct, ale nevim no. Je to hrozne individuální. Mamka mi doporučovala applaws, ma westa a krmí je uz od štěněte. Co na ne říkáte?

Applaws má hodně masa, vadí mi ale drůbeží tuk. A ten je i v Purizon puppy. Musíme se dívat na každou recepturu zvlášť.
Kloubní výživy není v granulích zas tolik, ale tak dobře, no. Síra (MSM) například, se skladováním ničí.
Které budou chutnat, nevím. Essential jsou mastnější, tak možná ty. Kostička 1x1x1cm. Purizon jak lupínky do mléka. Kvalitou stejné, minerály chelátové v obou krmivech.
Cheláty jsou, některé, asi o 5-15% lepší.
Zinek a měď mají stejnou využitelnost chelátové i anorganické. Selen, chrom a železo - o trochu lepší chelát než v anorganické formě. Vápník a hořčík - dobře dostupné přírodní. Takže je mi to jedno.
Spíše se dívám, jestli v krmivu není zbytečně moc vlákniny, ta umí využití minerálů zabránit.
Dobry den, jeste jednou oživuji tuto diskuzi, neboť by mne zajímalo jestli krmíte buliky granulemi pro střední nebo velká plemena? Tuto diskuzi jsem založila já, uz jsem si zde vytvořila profil.. Nakonec jsme nejak dobu dávali purizon, granulky byli tak akorát velke. Kdyz je stenda přestal kousat a hltal, přešli jsme na essential a myslim, ze mu i vic chutnají. No a taky je musí kousat, takze tolik nehlta. Porad mi ale prijde docela hubeny, jsou mu videt zebra a nafouklé mimici bříško taky nema. Ted aktuálně ve 3 měsících ma neco přes 5 kilo. Myslíte ze je to OK? Ze nejsou granule "chudé"?

No jen vědět co jsme dávali bulíkům za granule před víc než 25.lety dnes bude jisté že asi stály za nic, psi na nich ale prospívali, nebyli tlustí ani netrpěli na nemoce, dostávali ale i maso. Našemu prckovi jinak kupuji Orijen.Váha i výška je u bulíků dost rozdílná, takže se na tento věk ani nedá moc posoudit.Že jsou mu vidět žebra, to by neměla ale jestli je ta fotka co máte v profilu aktuální tak je naprosto ok, a žádné žebra ani nevidím, pokud nějak rychle viditelně hubnul za krátkou dobu/jsou mu teprv 3měs/bych to konzultovala i s vetem.Dáváte mu také občas pořádný kus masa? Osobně bych to udělala, kdybych chtěla aby přibral, než zas honit a měnit granule Zkuste sem hodit fotku, pak můžeme soudit líp jestli je skutečně hubený a ráda se pokochám každým bulíkem

Ještě otázečka, není to ten mini-bulík?
VilaAmalka
napsal(a):
Dobry den, jeste jednou oživuji tuto diskuzi, neboť by mne zajímalo jestli krmíte buliky granulemi pro střední nebo velká plemena? Tuto diskuzi jsem založila já, uz jsem si zde vytvořila profil.. Nakonec jsme nejak dobu dávali purizon, granulky byli tak akorát velke. Kdyz je stenda přestal kousat a hltal, přešli jsme na essential a myslim, ze mu i vic chutnají. No a taky je musí kousat, takze tolik nehlta. Porad mi ale prijde docela hubeny, jsou mu videt zebra a nafouklé mimici bříško taky nema. Ted aktuálně ve 3 měsících ma neco přes 5 kilo. Myslíte ze je to OK? Ze nejsou granule "chudé"?
Jestli má Váš bulteriér ve třech měsících 5 kilo, je to sakra málo! (Anebo jste nenapsala, že mluvíme o miniaturním bulteriérovi.) Standard bulík má 5 kilo zhruba v osmi týdnech. Kolikrát denně krmíte? Odčervujete? Kolik krmíte? Štěněti žebra nemají být vidět.
Bulla určitě nekrmte granulemi pro velká plemena!

Tak abych to uvedla na pravou míru.. Pejsek docela pribral za 14 dni, v patek na veterine mel 7,8 kg a vererinarka rikala, ze je naprosto v poradku. Asi to tak prislo jen me, hrozne rychle roste, táhne se do délky i výšky a tak uz nema to krasne mimici oplacane bříško. Krmí me 3x denne granule, dávku podle krmné tabulky essentialu. Taky dostane nekdy navíc tvaroh, vyvar s masem do granulek, nebo uzenou prasečí kotku. Zatim ho uplne nijak striktně neomezuji, přeci jen je to nohavička ve vývinu..Pravidelně odcervujeme.
Jeste me napada, nesetkal se nekdo z vas s bulkou po očkováni? Vcera jsem mu nahmatala na zebrech malou nebolestivou bulku. Nemohu si ale vybavit, na kterou stranu dostal poslední očkování.. nechci hned plasit a brát vzorek, prijde mi totiz pravdepodobne, ze by to z očkování mohlo být.
VilaAmalka
napsal(a):
Jeste me napada, nesetkal se nekdo z vas s bulkou po očkováni? Vcera jsem mu nahmatala na zebrech malou nebolestivou bulku. Nemohu si ale vybavit, na kterou stranu dostal poslední očkování.. nechci hned plasit a brát vzorek, prijde mi totiz pravdepodobne, ze by to z očkování mohlo být.
Moje cuba měla po očkování bouli a za dva týdny byla boule pryč. Prý normální.
Asi bych primárně začala s tím s čím krmil chovatel. A od toho se odpíchnout pokud chovatel krmil například krmení vzor složení RC, Purina PP opatrně přecházet na krmení, které mají ve složení hrách, brambory aj. můžou mu trošku potrápit zažívací ústrojí, nafukovat ho a následně vám bude mrňous průjmovat a nenabírat. Proto mi příjde pro štěňata lepší složení granulí maso+ rýže. To nabízí třeba Platinum ( poloměkké granulky), pro štěňata jsou dostupné tuším v jehněčím a kuřecím. Klidně i Brit care nebo Calibru HA. Samozřejmě pokud jsou zvyklí od chovatelky na obsah hrášku v granulích není co řešit. :) Krmení, která obsahují příliš proteinu a tváří se, že by po něm mohl krásně přibírat opět můžou způsobit průjmy. Někdy míň je prostě víc. Podle mě je vždycky nejlepší zlatá střední cesta. Nejde úplně o to dát mu ty nejlepší granule co na trhu jsou a jsou nabušený vším možným, ale dát mu ty nejlepší pro něj.
Za mě - Calibra je fuj. Calibru nikdy a nikomu. Platinum neznám, Brit Care mě nepřesvědčil k tomu, abych ho zkusila, tak nevím.
Mnoho proteinů může způsobit problémy, ale taky nemusí. Je to pes od psa. Spíš záleží na kvalitě než na množství. Dávat přednost kvalitním masovým granulím vyhovuje většině zdravých psů. Pokud mají granule méně proteinů, i tak by měly být kvalitní, ze známého zdroje masa.
Na bramborách není nic špatného (samozřejmě vyjma alergiků), hrášek bych v granulích vůbec neřešila, hrách už je špatně a netuším, proč by tím někdo měl krmit.
Jinak ano, nejlepší granule pro jednoho psa mohou být špatné pro jiného. Ale chtěla bych vidět psa, pro kterého je nejlepší Calibra.
A pokud chovatel krmil granulemi, na kterých štěně prospívá a jsou kvalitní, pak není důvod přecházet na granule s hrachem, že jo.
Varaxi
napsal(a):
Za mě - Calibra je fuj. Calibru nikdy a nikomu. Platinum neznám, Brit Care mě nepřesvědčil k tomu, abych ho zkusila, tak nevím.
Mnoho proteinů může způsobit problémy, ale taky nemusí. Je to pes od psa. Spíš záleží na kvalitě než na množství. Dávat přednost kvalitním masovým granulím vyhovuje většině zdravých psů. Pokud mají granule méně proteinů, i tak by měly být kvalitní, ze známého zdroje masa.
Na bramborách není nic špatného (samozřejmě vyjma alergiků), hrášek bych v granulích vůbec neřešila, hrách už je špatně a netuším, proč by tím někdo měl krmit.
Jinak ano, nejlepší granule pro jednoho psa mohou být špatné pro jiného. Ale chtěla bych vidět psa, pro kterého je nejlepší Calibra.
A pokud chovatel krmil granulemi, na kterých štěně prospívá a jsou kvalitní, pak není důvod přecházet na granule s hrachem, že jo.
Naprostý souhlas! Calibra je hnus a Brit Care, ač se tváří jakože super, je hnus velmi podobný.
Malé štěně potřebuje velmi kvalitní krmení a to tyhle dvě fakt nejsou.
Od chovatele byla štěňátka zvykla na eukanubu, v tom jsem pokracovat rozhodne nechtela a granulky které píšete(snad krom toho britu).. to mi prijde z blata do louze. Po 14 dnech jsme byli plne na purizonu, bez průjmu. Pokud krmite calibru, mrkněte na profine, rozhodne netvrdím, ze je to dobre krmeni, ale pro Vas by to mohl byt krůček k lepšímu.
Dasvo
napsal(a):
Naprostý souhlas! Calibra je hnus a Brit Care, ač se tváří jakože super, je hnus velmi podobný.
Malé štěně potřebuje velmi kvalitní krmení a to tyhle dvě fakt nejsou.
Klidně Vám svého psa ukážu, pokud chcete vidět psa pro kterého je nejlepší Calibra. Neříkám, že dané suroviny jsou špatné, nicméně moje zkušenosti prostě jsou takové, že cubince jakékoli granule s obsahem hrášku či brambor způsobili těžké zažívací problémy. Tudíž pes neměl šanci absolutně nic nabrat. Ačkoli jsem že začátku hlídala každou surovinu ve složení a vybírala opravdu důkladně granule a nastudovala jsem hodně o jednotlivých složkách. Hlídala jsem si poměr P, Ca. Nakonec jsem musela sáhnout po granulkách, které v sobě měli pouze rýži. Co si budeme povídat, pokud má pes srajdu řekne doktor maso s rýži. Je to citlivější k zažívacím traktu zvířete a lépe stravitelné. Hledala jsem tudíž granule, které mají základ masa + rýže a neobsahují pšenici, kukuřici aj. Vzala jsem to nějak selským rozumem a cubinka začala krásně prospívat, nasvalila se a srst má krásnou a úžasný elán do života. Tolik k obhajobě svého komentáře, za něž jsem byla pomalu ukamenována.

Calibra chicken&rice: kuřecí moučka (konzervace ?), maso, rýže, drůbeží tuk (odpad) + konzervace vším nevhodným
Petkult: maso, maso, rýže, krůtí tuk
Wolfsblut range lamb: maso, maso, rýže, jehněčí tuk
Trainer fitness M/M, Lukullus.. a když nebudou vadit ovesné vločky, tak Bark. heads s oats a rýží.
Luciandthewolf
napsal(a):
Klidně Vám svého psa ukážu, pokud chcete vidět psa pro kterého je nejlepší Calibra. Neříkám, že dané suroviny jsou špatné, nicméně moje zkušenosti prostě jsou takové, že cubince jakékoli granule s obsahem hrášku či brambor způsobili těžké zažívací problémy. Tudíž pes neměl šanci absolutně nic nabrat. Ačkoli jsem že začátku hlídala každou surovinu ve složení a vybírala opravdu důkladně granule a nastudovala jsem hodně o jednotlivých složkách. Hlídala jsem si poměr P, Ca. Nakonec jsem musela sáhnout po granulkách, které v sobě měli pouze rýži. Co si budeme povídat, pokud má pes srajdu řekne doktor maso s rýži. Je to citlivější k zažívacím traktu zvířete a lépe stravitelné. Hledala jsem tudíž granule, které mají základ masa + rýže a neobsahují pšenici, kukuřici aj. Vzala jsem to nějak selským rozumem a cubinka začala krásně prospívat, nasvalila se a srst má krásnou a úžasný elán do života. Tolik k obhajobě svého komentáře, za něž jsem byla pomalu ukamenována.
Luciando, copak Vás tu někdo kritizuje? Nee, komentujeme. Nebylo mým záměrem nikoho urazit - ukamentovat tím méně.
Jde o to, že Calibra je skutečně z objektivního hlediska humus. Prostě to tak je. Jestli jste studovala, jak říkáte, tak to víte. Po zběžném přečtení složení Brit Care tvrdím, že ani to není žádná hitparáda, a Platinum, ač ze jmenovaných zřejmě nejlepší, za ty prachy taky nic moc. Lepší rýžové granule ti poradila megííí, já mám svých pár receptur, které jedu pořád dokola, tak se necítím být erudovaná natolik, abych mohla radit.
Hrášek je zelenina. Hrách je luštěnina. Pokud psovi dáte pár kuliček hrášku ze záhonku, je to něco jiného, než mu dát hrách. Je samozřejmě možné, že Váš pejsek nesnese hrách ani hrášek, jen doplňuji, aby to někoho nezmátlo.
Pejska klidně ukažte. Fotek není nikdy dost.
Edit: Čárka.

Co myslíte, lidi, dává se do granulí hrách nebo hrášek ?
field peas x peas x pea x cowpea x green pea
kdo ví.
napsal(a):
Co myslíte, lidi, dává se do granulí hrách nebo hrášek ?
field peas x peas x pea x cowpea x green pea
kdo ví.
Tipuju, že do granulí spíš hrách, aby bylo víc bílkovin. Hráškem se náš ňufák obvykle obslouží sám a baští to i s luskama.
Strejda google říká, že peas, pea a green pea je hrášek, field peas je hrách a cowpea je nějaká luštěnina podobná fazoli. Ale je to fakt jen hrubý odhad. Nespoléhala bych se na to.
Pokud nemám podezřele moc vysoké bílkoviny v analýze a hrách/hrášek je uveden někde na posledních místech, pak zohledním zdravotní stav svého psa a dle toho se rozhodnu, jestli to risknu. Nebo napsat výrobci.

Varaxi
napsal(a):
Tipuju, že do granulí spíš hrách, aby bylo víc bílkovin. Hráškem se náš ňufák obvykle obslouží sám a baští to i s luskama.
Strejda google říká, že peas, pea a green pea je hrášek, field peas je hrách a cowpea je nějaká luštěnina podobná fazoli. Ale je to fakt jen hrubý odhad. Nespoléhala bych se na to.
Pokud nemám podezřele moc vysoké bílkoviny v analýze a hrách/hrášek je uveden někde na posledních místech, pak zohledním zdravotní stav svého psa a dle toho se rozhodnu, jestli to risknu. Nebo napsat výrobci.
Kde je napsaná příloha.. ono to po přibližném přepočtu na sušené je pak úplně jinak. Kdyby jim tak někdo nařídil, ať je vše psáno v jednom stavu - sušené nebo čerstvé.
Tak si spočtu sacharidy.. a pak je také zajímavý údaj vláknina. Jedny granule s hrachem 3% a jiné 6%. Buď mají jiný hrách (ale všude psáno peas) nebo je ho v druhém případě dvojnásobek.
No, nevidím na tom nic dobrého.
napsal(a):
Kde je napsaná příloha.. ono to po přibližném přepočtu na sušené je pak úplně jinak. Kdyby jim tak někdo nařídil, ať je vše psáno v jednom stavu - sušené nebo čerstvé.
Tak si spočtu sacharidy.. a pak je také zajímavý údaj vláknina. Jedny granule s hrachem 3% a jiné 6%. Buď mají jiný hrách (ale všude psáno peas) nebo je ho v druhém případě dvojnásobek.
No, nevidím na tom nic dobrého.
Tak to já taky ne. Proto hrách ne a když hrášek, tak domácí. My ho museli oplotit...
Pro Januli 142. Je to už pár měsíců, co jste se na to ptala, přesto se s Vámi rád podělím o své zkušenosti a doufám, že váš bulík mezitím kvetl do zdraví i krásy. Mého prvního bula jsem krmil jak přirozenou stravou tak glanulemi(RC Eukanuba).Tyhle dvě značky šly po čase z domu z důvodu rapidního zhoršení kvality zřejmé na kondici, srsti i váze psa.Přešel jsem postupně na Taste of W. a střídal jejich receptury(nejvíc chutná bizon) s Essential Foods. Naprostá spokojenost VE VŠECH OHLEDECH. Mimochodem asi nejlepší volba v poměru kvalita-cena. Můj druhý bull měl problém z přirozenou stravou-opakující se průjmy, zvracení, kožní potíže(je to bělouš), zkrátka ne o hodně citlivější ež byl žíhaný pes. Po pečlivém výběru padla volba na FirsMate-hypoalergení řadu a po pár týdnech se z nedochůdčete začal klubat psík jak má být a všechny potíže odezněli. Pravda FirstMate je asi o petibábu dražší, ale když jsem viděl ten progres, dal bych klidně i víc, protože by to za to stálo. Dnes nám bude v květnu 9let a k výše zmíněným značkám točíme ještě Carnilove-taky v pohodě a nemůžu ani na jednu z těchto zvolených říct ani popel v kontextu ke zdraví, vitalitě chutnosti a množtví toho co z bulika po ztrávení vyjde a to v horizontu asi 17ti let.