Štěně SAO u sousedů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

SousedKa

13.9.2017 12:05
SousedKa

XXX.XXX.44.117

Dobrý den, bydlím na vesnici v RD se zahradou, na zahradě mám dva psy (kříženci, nekonfliktní, člověk skoro neví, že tam jsou). Sousedi ve vedlejším RD si pořídili štěně SAO. Dělí nás obyčejný pletivový plot, výška cca 150cm.
Prosím majitele těchto psů o informace, například, jestli SAO má tendence se pod plotem podhrabávat, skákat na plot, dorážet na lidi a psy za plotem atd. Sousedi měli psy vždy (nutno říci, že vychované), i nyní si se štěnětem hrají, berou ho s sebou když někam jedou, takže nemyslím, že to bude nějaký asociál na řetězu. Ale přece jen, nevím, co od tohoto psa v dospělosti mohu čekat, nechci se bát projít kolem plotu... S mými psy už se přes plot seznámili, s mojí rodinou také, jsme na zahradě poměrně často, takže na nás kouká a prozatím nic neřeší.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.9.2017 12:11

"Ale přece jen, nevím, co od tohoto psa v dospělosti mohu čekat, nechci se bát projít kolem plotu... S mými psy už se přes plot seznámili, s mojí rodinou také, jsme na zahradě poměrně často, takže na nás kouká a prozatím nic neřeší. "
tak se s ním snažte VELMI skamarádit, všichni, aby vás přijal do své smečky, a bude to v pohodě.

13.9.2017 12:27
Tedysek

XXX.XXX.55.83

Tak zajdete za sousedy a Zeptejte se. Řekněte jaké máte obavy a ať vám pomůžou je nemít. ;) mě sousedi taky seznamovali se svým psem a ujišťovali že vše bude v pohodě. (NO x RTW).

13.9.2017 13:02

SousedKa napsal(a):
Dobrý den, bydlím na vesnici v RD se zahradou, na zahradě mám dva psy (kříženci, nekonfliktní, člověk skoro neví, že tam jsou). Sousedi ve vedlejším RD si pořídili štěně SAO. Dělí nás obyčejný pletivový plot, výška cca 150cm.
Prosím majitele těchto psů o informace, například, jestli SAO má tendence se pod plotem podhrabávat, skákat na plot, dorážet na lidi a psy za plotem atd. Sousedi měli psy vždy (nutno říci, že vychované), i nyní si se štěnětem hrají, berou ho s sebou když někam jedou, takže nemyslím, že to bude nějaký asociál na řetězu. Ale přece jen, nevím, co od tohoto psa v dospělosti mohu čekat, nechci se bát projít kolem plotu... S mými psy už se přes plot seznámili, s mojí rodinou také, jsme na zahradě poměrně často, takže na nás kouká a prozatím nic neřeší.

Klídek, SAO není žádná lítá šelma, ale normální pes, který má silný pud hájit si své území a svojí smečku.

ale fakt nemá zapotřebí se někam podhrabávat, aby zakousl sousedy, nebo se pokoušet sežrat lidi nacházející se mimo jeho prostor.

13.9.2017 13:08

Bodlinko, jak který...dle NS.
Ono o tom, zda za svoje teritorium bude považovat jenom tu svou zahradu, nebo ještě lán světa okolo, rozhoduje on...a SAO jsou zvyklí na velká teritoria.
Proto je vždy na straně bezpečnosti snaha se zařadit do "jeho" smečky a ne se spoléhat na nějaká teritoria, ta lidmi vymyšlená...

13.9.2017 13:13

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bodlinko, jak který...dle NS.
Ono o tom, zda za svoje teritorium bude považovat jenom tu svou zahradu, nebo ještě lán světa okolo, rozhoduje on...a SAO jsou zvyklí na velká teritoria.
Proto je vždy na straně bezpečnosti snaha se zařadit do "jeho" smečky a ne se spoléhat na nějaká teritoria, ta lidmi vymyšlená...

Rozhoduje možná on, ale proč by se měl rozhodnout zrovna pro zahradu od sousedů, kam nemá přístup a kde tam pro něj nic není?

Tohle rozhodování se týká spíš třeba prostoru před plotem, kde je branka či příjezdová cesta, nebo max silnice před domem, prostě nějakého místa, kam pes v rámci vycházek chodí.

13.9.2017 13:18

"kde tam pro něj nic není"
jak to, že ne...minimálně ti psi

(tím prosím netvrdím, že tohoto konkrétního psa budou zajímat a že bude takový a makový. Jen je třeba předvídat a případně preventovat).

13.9.2017 13:27

Mám dojem, že ze SAO děláte monstrum, kterým opravdu není. Je to štěně, zvykne si na okolní psy i lidi. Bude si hlídat své teritorium, to, ve kterém se pohybuje, tedy zahradu. Nevím, jak moc si bude všímat vašich psů, určitě spolu budou nějak komunikovat, a určitě taky bude rozlišovat vás, sousedy, od naprosto cizích lidí.

13.9.2017 14:04

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám dojem, že ze SAO děláte monstrum, kterým opravdu není. Je to štěně, zvykne si na okolní psy i lidi. Bude si hlídat své teritorium, to, ve kterém se pohybuje, tedy zahradu. Nevím, jak moc si bude všímat vašich psů, určitě spolu budou nějak komunikovat, a určitě taky bude rozlišovat vás, sousedy, od naprosto cizích lidí.

SousedKa

13.9.2017 14:54
SousedKa

XXX.XXX.44.117

Dobrý den, děkuji všem za reakce. Nemám v úmyslu dělat ze SAO monstrum, ale pokud čtete různě na diskuzích, jaký je pes ostrý hlídač a jaký potřebuje bytelný plot, tak se potom obrázek o skutečné povaze těchto psů skládá těžko. Nikdy jsem se s nimi nesetkala osobně, nikdo v mém okolí je nemá. Čerpám jen z internetu a tam je prostor pro kdejaká individua... Většinou se majitelé chlubí právě tím, jací jsou SAO nekompromisní hlídači. Jenže to hlídání má dvě strany - co je pro majitele psa skvělé, to může být pro druhou stranu obtěžující. A to je to, co mne zajímalo - jak se jejich hlídání dotýká okolí. Když půjdu kolem plotu (po své zahradě), bude na plot dorážet, bude jen štěkat nebo si řekne "jo, to je Máňa odvedle, ta mě nezajímá a stejně tak mě nechávají v klidu její raťafáci". Tohle jsem chtěla vědět. V mém velmi blízkém okolí bude pes, který bude vážit více než já, tak sháním informace, jak s novou situací naložit. Nic více. Nestahuju kalhoty před brodem, jen hledám informace. Dobrá rada byla snažit se s ním skamarádit . To určitě budeme zkoušet.

13.9.2017 15:04
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Chápu, že sbíráte informace, navíc když máte vlastní menší psy (menší než SAO) a děti. Zkamarďte se se štěníkem, kdyby to nevyšlo, a přece jen by v dospělosti byl na vás nevrlý. Tak bych přistavila na své straně druhý plot a třeba k tomu i živý plot, aby byl klid pro obě strany.

13.9.2017 15:07

SousedKa napsal(a):
Dobrý den, děkuji všem za reakce. Nemám v úmyslu dělat ze SAO monstrum, ale pokud čtete různě na diskuzích, jaký je pes ostrý hlídač a jaký potřebuje bytelný plot, tak se potom obrázek o skutečné povaze těchto psů skládá těžko. Nikdy jsem se s nimi nesetkala osobně, nikdo v mém okolí je nemá. Čerpám jen z internetu a tam je prostor pro kdejaká individua... Většinou se majitelé chlubí právě tím, jací jsou SAO nekompromisní hlídači. Jenže to hlídání má dvě strany - co je pro majitele psa skvělé, to může být pro druhou stranu obtěžující. A to je to, co mne zajímalo - jak se jejich hlídání dotýká okolí. Když půjdu kolem plotu (po své zahradě), bude na plot dorážet, bude jen štěkat nebo si řekne "jo, to je Máňa odvedle, ta mě nezajímá a stejně tak mě nechávají v klidu její raťafáci". Tohle jsem chtěla vědět. V mém velmi blízkém okolí bude pes, který bude vážit více než já, tak sháním informace, jak s novou situací naložit. Nic více. Nestahuju kalhoty před brodem, jen hledám informace. Dobrá rada byla snažit se s ním skamarádit . To určitě budeme zkoušet.

Z hlediska sousedů či kolemjdoucích bývá socializovaný pastevec méně obtěžující než jiná, zvláště menší a uštěkaná plemena. jo, takový špic nebo různí raťafákové, ti budou běhat kolem plotu a řvát. Pastevec tohle nemá zapotřebí. Většinou hlídají tak, že vypadají, že spí. Dokud teda někdo nezačne přelézat plot. Případně se přijdou podívat, v nejhorším případě udělají takové hluboké baf. Prostě pro neznalého jsou velmi nehlídací. Nejsou to štěkači a oznamovači. Ale likvidátoři narušitelů :D.

13.9.2017 15:13

SousedKa napsal(a):

No my jsme nakonec plot zvýšili a zneprůhlednili...ne proto, že by psi byli na sousedy agresivní, ale bylo to mlaďoši-štěňata a sousedi měli děti a když lítali po zahradě nebo házeli balonkem, tak ti moji z toho byli nadšení...lítali kolem plotu, sem tam s dětma a řvali u toho jak blázni...to bylo fakt nepříjemný...teď nastal problém, že se nám sousedi vyměnili a pesani je pořád berou jako "cizí", tak na ně štěkaj, musim je vždycky okřiknout, aby toho nechali...udělal se nový plot skrz který je vidět, takže na jaře před něj vysadím živý plot a bude to...
Sousedka z druhé strany na ně žvatlá už od štěňat stejně infantilně jako já, takže tu úplně zbožňujou...

SousedKa

14.9.2017 08:13
SousedKa

XXX.XXX.44.117

Moc děkuji za poznatek ze života, něco takového jsem doufala, že si přečtu

14.9.2017 08:18

"Sousedka z druhé strany na ně žvatlá už od štěňat stejně infantilně jako já, takže tu úplně zbožňujou... "
přesně tak

sousedko, co píšu píšu z pozice majitele pastevce, byť ne SAO

kontrolní otázka - máš psy kastrované?

14.9.2017 16:58
conie

XXX.XXX.206.202

Mám dvě feny šarplanince na hlídání, socializované, vychované. Přímé a stálé sousedy holky neřeší, sousedy, kteří přijíždějí 1x - 2x měsíčně zkontrolovat domek, ohlásí a pak chvíli sledují přes plot. Jako štěňata se obě byly ochotné se sousedy kamarádit, v dospělosti prostě o to nestojí, na oslovení nereagují. Se sousedy máme pletivový plot 170 cm s podezdívkou, do ulice pevnější, vyšší a zabezpečenější, protože se najde dost nepochopitelně riskujících lidí, kteří šišlají na chlupaté medvědy a přibližují se plotu. Mladá fena je rychle vyštěká, pokud je u plotu pouze stará, ta si je vychutná - nechá je dojít až k plotu, pak najednou bleskurychle vyskočí na plot a zařve. Podle mého má náramnou zábavu ze šoku, který lidem způsobí.

SousedKa

14.9.2017 18:59
SousedKa

XXX.XXX.44.117

Hmn_ : psi jsou kastrovaní.

Conie: děkuji!

14.9.2017 21:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nevím, jak se liší povahově třeba SAO a kavkazák, ale v sousedství mají fenu kavkazáka, co hlídá předzahrádku. Od štěnda s ní chodili ven na prochajdy, hlavně k plotu za mýma psama, venku jsme se potkávali, takže fena nás má ráda všechny. Když ji přijdu poškrabat k plotu, tak radostí kňučí a skučí(hlavně proto, že si jí doma víceméně už nikdo nevšímá ) a je za pohlazení vděčná. Já jsem ta, co se snaží zkamarádit s každým psem, i tím největším protivou, ano, jsem totálně infantilní, takže na všechny psy v okolí šišlám a myslím, že to není na škodu. Dokonce mi přijde, že psiska na takový, deb.lní" tón hlasu líp reagují
A ještě dodám, že na vesnicích vždycky psi sousedů žili v symbioze, protože byli zvyklí spolupracovat při hlídání, hlášení narušitele Nikdy jsem nezažila, že by se normálně žijící psi na zahradách nesnášeli. Problém mají jen ti, co tráví většinu života v kotcích, pak je vypustí a pes se může zvencnout. Přijde mi, že je za svůj zpackaný život naštvaný na celý svět(a nedivím se mu).

14.9.2017 22:31
samik49

XXX.XXX.78.43

Co znám tato plemena u normálních lidí, neobtěžují, za plotem rozhodně nehysterčí. Kamarádím je normálně se svými (o hodně menšími) psy, jen tedy ne přímo na jejich pozemku. :D.

17.9.2017 17:47
brno

XXX.XXX.68.31

SAO mám dva- psa a fenu. Jednoho souseda vidí denně a nejraději by zbořili dvojitý plot z kari sítí, jenom aby se na něj dostali. Druhého vidí třikrát do roka, když přijde posekat do rohu pozemku kopřivy a to doběhnou, zjistí, že je to Franta s kosou, chvíli se na něj dívají a jdou pryč. Nešlo mi do hlavy, proč toho jednoho tak nenávidí. Až jednou jsem vyšel ven a slyším, jak bouchá motykou do plotu a nadává jim. Potom si chodí stěžovat, že ho chtějí zabít. A se všemi ostatními, se kterými tak nějak přichází do styku, se chtějí mazlit- když tam jsme. Horší to může být se psy.

17.9.2017 18:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

brno napsal(a):
SAO mám dva- psa a fenu. Jednoho souseda vidí denně a nejraději by zbořili dvojitý plot z kari sítí, jenom aby se na něj dostali. Druhého vidí třikrát do roka, když přijde posekat do rohu pozemku kopřivy a to doběhnou, zjistí, že je to Franta s kosou, chvíli se na něj dívají a jdou pryč. Nešlo mi do hlavy, proč toho jednoho tak nenávidí. Až jednou jsem vyšel ven a slyším, jak bouchá motykou do plotu a nadává jim. Potom si chodí stěžovat, že ho chtějí zabít. A se všemi ostatními, se kterými tak nějak přichází do styku, se chtějí mazlit- když tam jsme. Horší to může být se psy.

To je jak bylo onehdá ve zprávách: majitel nějakého bulla nevěděl, co psu chudákovi je, oči červené oteklé, drhnul si je...Dvakrát na veterině, nevím jestli on či vetka zjistili, že je postříkaný pepřákem. Přečichal a prý přelízal celý plot až našel místo, kde bylo stříkané. Dal někam kameru a zjistil, že soused, když jde venčit svého zlaťáka podél jeho plotu, bullovi nastříká jen tak mimochodem pepřák do ksichtu..nejspíš, aby na ně neřval. De.il jeden starý.. Udělat to mému psu, tak bych asi nezvládla volat TV, ale dala bych mu rovnou do držky

19.9.2017 14:52
brno

XXX.XXX.68.31

Jó, sousedy si nevyberete. Už se těším, až se přestěhujeme. Ten božský klid...

19.9.2017 20:29
bhk

XXX.XXX.214.32

brno napsal(a):

Tak hlavně vybírejte dobře.
Taky jsme šli na vesnici "do božského klidu" no a "ted" se obec rozhodla prodávat pozemky výhradně za účelem stavby( samože jde o peníze). Takže lidem, kteří okolo měli od nepaměti pronajaté pozemky za účelem "zahradničení" smlouvy neprodloužili..Půda do této doby zemědělská je vyjmuta..I kdybych to chtěla koupit a nechat "ladem" nemůžu. Neprodají je, pokud nepodepíšete, že na tom pozemku postavíte.. Takže po 8mi letech toho klidu nám tu vyrostli v okolí nové tři domy... No a ted nám bude růst další dům hned za naší zahradou a už problém je - neb už ted si ti lidé stěžují na naše psy.. prý se jich bojí, prý na ně štěkají atd..
Jo řešení je - nové, vysoké, neprůhledné oplocení.. A jo docela mě vadí se zabarykádovat..
Mimochodem problém mají jen ti budoucí sousedi co teprv stavět začnou..Fakt si člověk nevybere...
Jsme malinká obec a ptát se na územní plánování před těmi lety tak bych byla v klidu - neb nic takového tehdy v plánu nebylo.. Joo je to těžký vybrat pozemek či dům a těšit se na ten božský klid.

19.9.2017 20:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

bhk napsal(a):
Taky jsme šli na vesnici "do božského klidu" no a "ted" se obec rozhodla prodávat pozemky výhradně za účelem stavby( samože jde o peníze). Takže lidem, kteří okolo měli od nepaměti pronajaté pozemky za účelem "zahradničení" smlouvy neprodloužili..Půda do této doby zemědělská je vyjmuta..I kdybych to chtěla koupit a nechat "ladem" nemůžu. Neprodají je, pokud nepodepíšete, že na tom pozemku postavíte.. Takže po 8mi letech toho klidu nám tu vyrostli v okolí nové tři domy... No a ted nám bude růst další dům hned za naší zahradou a už problém je - neb už ted si ti lidé stěžují na naše psy.. prý se jich bojí, prý na ně štěkají atd..
Jo řešení je - nové, vysoké, neprůhledné oplocení.. A jo docela mě vadí se zabarykádovat..
Mimochodem problém mají jen ti budoucí sousedi co teprv stavět začnou..Fakt si člověk nevybere...
Jsme malinká obec a ptát se na územní plánování před těmi lety tak bych byla v klidu - neb nic takového tehdy v plánu nebylo.. Joo je to těžký vybrat pozemek či dům a těšit se na ten božský klid.

Jsme na tom stejně, i když tam, kde jsme stavěli my, v plánu, někdy v budoucnu" stavět bylo. Nikoho by to tehdy asi ani nenapadlo, nebýt nás. Najednou všichni pochopili, jak je to hezké místo Problém se sousedy zatím nemáme, neb je ještě nemáme

19.9.2017 20:56
brno

XXX.XXX.68.31

bhk napsal(a):

My na vesnici nešli. My z vesnice jsme . Snad se vedle nás nikdo nerozhodne stavět a pokud ano, tak se nedá nic dělat. Jen doufám, že to nebude člověk městský ale vesnický . Na vesnici totiž hluk je, jenom jiný než ve městě a většinou v jinou dobu. A smrdí to tu, ale jinak než ve městě.

19.9.2017 21:01
bhk

XXX.XXX.214.32

lesnížínka napsal(a):
Jsme na tom stejně, i když tam, kde jsme stavěli my, v plánu, někdy v budoucnu" stavět bylo. Nikoho by to tehdy asi ani nenapadlo, nebýt nás. Najednou všichni pochopili, jak je to hezké místo Problém se sousedy zatím nemáme, neb je ještě nemáme

Tak to Vám přeji at nenarazíte v budoucnu na "toho!" souseda..
Jinak teda fakt nevím - v tv se dozvím, že stavební "boom" je za náma, ale na vlastní oči vidím, že někdo fakt hodně lže.. Vidno je to snad všude.

19.9.2017 21:05
bhk

XXX.XXX.214.32

brno napsal(a):
My na vesnici nešli. My z vesnice jsme . Snad se vedle nás nikdo nerozhodne stavět a pokud ano, tak se nedá nic dělat. Jen doufám, že to nebude člověk městský ale vesnický . Na vesnici totiž hluk je, jenom jiný než ve městě a většinou v jinou dobu. A smrdí to tu, ale jinak než ve městě.

Njn. Dělat se fakt nic nedá.
Nicméně ti lidé co třeba už dnes si na nás stěžují jsou z vedlejší vesnice...
Takže zase, jak už bylo řečeno "sousedy si člověk nevybere".

19.9.2017 21:10
bhk

XXX.XXX.214.32

brno napsal(a):

Každopádně já to pochopila tak, že jste z Brna a v plánu máte se stěhovat

Přidejte reakci

Přidat smajlík